| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Przykre rzeczy | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 82 |
|
Tutaj każdy może opowiedzieć o przykrych, strasznych, "nieciekawych"
sytuacjach które was dotknęły w przeszłości.
Dla mnie najstraszniejszą rzeczą była śmierć mamy i pogodzenie się z tą myślą. Piszcie o wszystkim co w was siedzi może nawet od wielu lat.
|
|
Pozdrawiam wszystkich...!!! |
|
emocja, jesli chodzisz do lekarza, to zastanow sie po co ?
|
|
|
|||
|
też się okropnie boje jak sobie przypomne- trzy dyszki z drobnym ogonkiem zleciało niewiadomo kiedy i ciężko powiedzieć czy to przed półmetkiem czy już za.jednym słowem można powiedzieć z górki prawie i że i oby nie z pieca na łeb :-)
zbyt silnie wszystko w środku przeżywam i czasem( w sumie żadko zazwyczaj jak ktoś przypomni o tym niezbadanym fakcie) sobie mimo wolnie siebie w takiej chwili taki ból za tym światem który zepchnie nas / mnie- tam gdzie być może nie ma już nic
bo nie ma co ukrywać życie to monete gdzie jedna strona to reszka i racjonalizm oraz twarde widoczne fakty a orzełek to metafizyka/ dusza i świat/ życie po życiu - błąkamy się tak między tymi stronami
niewiedząc w sumie co prawdą jest
pozdrawiam
ogólnie myśle że w temacie choć nie do kontekstu wcześniejszych wypowiedzi :-)
|
|
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
|||
|
|||
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
|||
|
To tylko ty tak widzisz ze swojego punktu widzenia :)
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
Zbyszek, jeśli porównujesz rzeczywistość do monety, to tak jak w niej - prawdziwe są obie strony. Obie się na nią składają. Osobiście nie wierzę, żeby miała po śmierci czekać nas pustka. Z bardzo prozaicznej przyczyny - po co zadawać sobie tyle trudu i tworzyć człowieka z duszą, umysłem, sercem a potem to wszystko marnować, gdy ciało umiera?? Gdzie w tym byłby sens? Paru lat mi do trzydziestki brakuje, może nie tak dużo jak bym chciała, ale życie się wtedy nie skończy. Nawet jak osiągnę już czterdziestkę i dalej. Może to, co mówię to truizmy, ale stało się to nimi właśnie przez to, jak często ludzie to powtarzają, więc nie jest to zapewne bez sensu. Pozdrawiam:)
|
|
http://s5.katsuro.pl/woo.php?id=21118 |
|
masz racje
ale zdaje sobie coraz częściej sprawe z tego że nasze pojęcie co do tego co nas czeka jest być może mylne
pozbędziemy się tu wszystkiego co zapisane w pamięci/ muzgu odchodząc być może w jakiś międzywymiarowy stan
mimo to przeplata się to z myślą że być może ten mityczny tunel i białe światełko to nic innego jak efekt gasnącego umierającego i duszącego się muzgu/umysłu i tu pojawia się żal że tak szybko czas leci i być może to tuz tuz
czas to pojęcie względne do tego jedno kierunkowe nie można zapisać jak gry w kompie i jak coś się nie uda wrócić
i jak w tym powiedzeniu-im dalej w las tym więcej drzew
marzenia się niespełniają plany nie realizują i coraz więcej błędów których już nic i nikt nie naprawi- a czas leci i pędzi jak opętany ciągle tam aż doleci do tego białego światełka
zastanawia co wtedy człowiek zobaczy zostawiając wszystko i oglądając się za siebie widząć wszystko przez pryzmat tylko tego światełka
|
|
|
No i widzisz - jest na to tylko jedno rozwiązanie - żyć. Najlepiej jak się potrafi i cieszyć się życiem, cokolwiek by nie przyniosło. Też żałuję wielu rzeczy, a jak jestem naprawdę w złym nastroju to rozpamiętuję ze szczegółami, co trzeba było zrobić, powiedzieć itd. Ale nie ma szans zastosować alternatywnego scenariusza. Przeczytałam ostatnio słowa jakiegoś naukowca w książce "Niebezpieczne idee we współczesnej nauce", mówi on że najprawdopodobniej celem życia człowieka jest ono samo, poznanie jego różnych wymiarów i przeżycie go. Z tej perspektywy, która dla mnie jest bardzo kusząca, każde doświadczenie życiowe było warte żeby je przeżyć.
|
|
http://s5.katsuro.pl/woo.php?id=21118 |
|
Taa ilu ludzi tyle prawd:)
każdy widząć to samo opisuje to inaczej poprzez własny punkt widzenia
sami się przekonamy jak to bedzie wyglądać jedni szybciej drudzy póżniej albo wszyscy w tym samym czasie, najważniejsze sie nie obawiac nadchodzącego:)
ale rain masz racje też nie wydaje mi sie żeby życie ludzkie było takie krótkie i bez owocne(w jednym życiu wszystkiego nie doświadczysz; możecie mnie upominać że żle to nazwałem ale nie wiedziałem jakie inne słowo dać) że po jedynej śmierci całe miało przepaść w zapomnienie, musi być coś wiecej bo to by było bez sensu :)
|
|
|
Oles ,przepraszam gapa zemnie;)Wszystkiego dobrego Ci zycze!
|
|
|
A dziękuje ci serdecznie :) :*
|
|
|
w końcu jakieś ,,miłe rzeczy'' :P
wszystkiego najlepszego oles jak masz dzisiaj urodzi a jeśli wczoraj miałes to tym bardziej najlepszego :D
ja mam 10 grudnia urodziny i ciekawe czy dostane prezent od Obamy jak bedzie w Oslo.
|
|
|
Dzięki wam!!! :)
Urodzinki miałem 17 ale i tak się cieszę że ktoś mi tutaj życzenia złożył xD
|
|
|
no to najlepszego :-)
mało zorientowany byłem więc cicho siedziałem
no ale tera....
waść polewaj :-)
|
|
|
THX ;] A co chciałbyś wypić mam mleko herbatę kawę a w barku wódkę koniak i jakiegoś winiacza ;p
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 82 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |