| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| David Blaine | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 145 |
|
Myślę, że iluzja to w sumie też jedna wielka "tajemnica". Dlatego też taki temat.
Słyszeliście o David'e Blaine? Facet nie jest co prawda tak znany jak David Copperfield jednak ma wielkie umiejętności.
Blaine potrafi lewitować (tzn. unosić się w nad ziemią). Nie robi tego podczas jakiś specjalnych przedstawień, lecz normalnie na ulicy - zaczepia ludzi i mówi, że chce pokazać im sztuczkę. Zazwyczaj zaczyna od kart, co trzeba powiedzieć i sztuczki z kartami są także fenomenalne. Jednak kiedy zaczyna lewitować to ludzie nie dowierzają a inni wręcz panikują. Robi to na otwartej przestrzeni, gdzie nie ma jak tego zakamuflować. Widok jest niesamowity!
Wypowiedźcie się na ten temat. Czy Blaine to mistrz iluzji, czy też ma jakiś dar (nie wiem, może tak potrafi wykrzystywać swój umysł a może nie jest z "tej ziemi")?
|
|
|
Czytałem gdzieś ten txt o nim. przyznam że gość mi imponuje ale żeby przechodniów zaczepiać? Zaszpanowąc chłopak chce:P
[%sig%]
|
|
|
Wyckret ty to masz jakieś dziwny sposób myślenia. Na tym polega jego praca, zaczepia ludzi i pokazuje im sztuczki. Proste, nie. Co do szpanu, gdybyś umiał jakieś sztuczki czy trzymałbyś je dla siebie i samemu sobie robił pokazy?
nara
|
|
|
No tak ale zaraz na ulicy jakiejś osobie której nie znam??
[%sig%]
|
|
|
KOmentując to co napisał Simonus wcześniej to byłam na show davida Copperfielda i widzialam jego iluzje na żywo. Więc nie wciskaj mi kitów że DC nie robi swoich sztuczek na zywo ,wszystkie swoje triki itp. robi na życa ,bo na tym polega iluzja ,nie na montażu tylko na tym aby człowiek uwierzył w co on robi na ŻYWO. matk ludzie i wogóle jak można porównywac davida Blaina do Davida Copperfielda?? To są dwie całkiem inne osobowości i dwaj różni iluzjoniści. David C robi świetne show ,a david Blaine woli zamykać sie w skrzyni i wisieć nie wiadomo ile w niej ,alb jeszcze zakopywac się żywcem....to naprawde jest niesamowite. A sztuczki karciane ehhh poprostu trzeba być zręcznym i mieć wyćwiczone ręcę. david Copperfield robi piękn i niesamowite rzeczy na scenie ,sceną davida Blaina jest ulica...to ich różni. napewno taki Blaine wiedział że czeko go sława holywood itp. teraz jest bardzo sławny tak samo jak i david Copperifeld.
|
|
|
Su nie chodzi mi o wszystkie sztuczki, ale niektóre tylko tak jak np. z wagonem.
Moze i jest najlepszy, ale Blain zrobił na mnie o wiele większe wrażenie. Może to przez to, że właśnie jego scena jest ulica. Przez to jego sztuczki stają się tak jakby bardziej wiarygodne.
|
|
|
moze nie powinienem zabierac glosu, ale tak sobie pomyslalem, co by bylo, gdyby pojawil sie wsrod nas jaki autentyczny MAG..... jakbysmy do tego podeszli.... Czy moglby narobic takiego zamieszania, jak np Szymon, w Rzymie?
|
|
|
Pewnie znacie ten kawał:
David Copperfield przyjeżdża do Polski pociągiem, na granicy odprawa celna. Celnik przegląda dokumenty, czyta nazwisko i pyta: "a czym pan się zajmuje zawodowo?" DC oburzony: "no jak to, nie wie pan? Jestem David Copperfield, najslawniejszy na świecie iluzjonista!". "Naprawdę? To niech pan pokaże jakąś sztuczkę!". DC postanowił błysnąć jednym ze swoich najsławniejszych numerów. Poszedł z celnikiem na bocznicę, przykrył wagon płachtą, ściąga płachtę, wagon... znikł. DC patrzy z triumfem na celnika, a ten mu mówi z politowaniem: "panie, to ma być sztuczka godna największego magika? Ja panu pokażę lepszą! Widzisz pan tamten pociąg na bocznicy, dwadzieścia cystern ze spirytusem?" "No widzę, i co z tego?" "No to teraz popatrz pan sobie dobrze: biorę pieczątkę, przystawiam na papierku - i dwadzieścia cystern spirytusu zamieniło się w dwadzieścia wagonów zielonego groszku".
|
|
|
hehehehe fajny kawał. Simonus wiesz no poprostu każdy jest inny. Ja np. moge lubić zielony a Ty czarny. Mamy poprostu inne gusta. Ale chce powiedzieć z góry że ja nie krytykuje DB także go uważam za świetnego iluzjoniste naprawde triki z kartami niektóre to są niesamowite. A DC no cóż interesuje się nim ponad już 10 lat jest moim idolem do co iluzji i magii ,więc no cóż zawsze on będzie u mnie na 1 miejscu bo dla mnie jest najlepszy.
PS pozdrowienia dla wszystkich iluzjonistów...
|
|
|
apropo Davida Blaina
http://www.mojegry.pl/graj.php?id=420
|
|
|
Ludzie jak mozna ich porównywać? Copperifield to wyżyny iluzji, a dla tych co nie wiedzą, również występuje na ulicy :) Pozdrawiam.
|
|
|
Ogladałem jego filmy z pokazami na ulicy gośc jest poprostu mocarny.Wyckret mówisz ze nie zaczepiał bys ludzi na ulicy a nawet nie wiesz jak laski na to lecą :D. Ale wracając do tematu DC jest najlepszy bo ma mnóstwo kapuchy i moze sobie pozwalac na tricki przy uzyciu konkretnego sprzetu a oprucz tego przewaznie robi cos na scenie i wiekszosc jego pokazów zasłaniaja lustra i swiatła. A DB ten pokaz w kostce lodu nie zaimponował chyba nikomu co cóż miał podobno niezłą kase z transmisji w TV(5mln$ dane nie sa pewne)ale jesli chodzi o levitacje to nie ma nikt talentu aby móc latac sobie nad ziemią bo tu sie wchodzi w rzeczy paranormalne i raczej cos takiego nie jest możliwe
Moim zdaniem DB jest najlepszy bo robi tricki tam gdzie jestesmy:ulica, rynek
|
|
|
Clon88 a ty myślisz zę David Copperfield jak zaczynał??? zaczynał od zera ,nie miał od początku ful kasy. Chodził po rynku ,miastach aby robić triki ,występował w różnych show ,a późnie dzięki swojemu talentowi zaczął zarabiać pieniądze. David Blaine jest dobrym iluzjonistą bardzo wytrzmałym i napewno też zarabia ładne pieniądze. 3/4 iluzjonistów chodzi po miastach i robi triki bo od tego trzeba zaczął aby zobaczyć na ile takiego iluzjoniste stać. Clon88 pooglądaj troche show od DC i wtedy się wypowiadaj bo on takze robi różne niezwykłe ,niewytłumaczalne rzeczy. wiesz co, czasami niektóre wypowiedzi mnie mdlą..czemu bo ludzie nie wiedząc nic o iluzji próbują poprostu porównywać ludzi ,którzy nią się posłubują. najczęściej iluzjoniści to świry w dobrym tym słowie znaczeniu. Nie rouzmiem jak można prównywać DC do DB. Ale szanuje wasze zdanie i nie chce się tu wymądrzać bo nie o to mi chodzi. Poprostu kurcze no kocham iluzje nie chce żeby ona była taka sama....poprostu każdy iluzjonista taki jak DB czy DC pokazuje całkiem inną iluzję...iluzję taką jaką ON czuje swoim sercem.
|
|
|
Tam gdzie się kończy wiedza Fizyka ,,-zaczyna się wiedza mistyka,tyle że mistyk nie rozpisze tego co umie i rozumie -matamatycznie a poważny fizyk nie zaneguje [tajemniczych umiejętności] mistyka.
tak sądzę ,-ale może się mylę?
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 145 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |