| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| E-books | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 94 |
|
Był tu kiedyś temat (a może dwa) o książkach elektronicznych, ale strony tam podane już nie działają.
Wrzucajcie tu adresy do takich stron.
Ja znam dwie takie:
KiPPiN i moją stronę.
Rozumiem, że zamieszczanie książek w necie może być problematyczne moralnie, ale co z książkami, które w formie papierowej nie są już osiągalne?
Ja osobiście wolę książkę papierową, bo się ją przyjemniej czyta niż na komputerze, a i zapłacić lubię komuś za kawał dobrej roboty.
Tym, którzy mają problem ze zdobyciem (z różnych względów) książek papierowych, polecam e-book'i i urządzonka do ich czytania (np. odtwarzacze MP4), bo na komputerze się niewygodnie i mało mobilnie czyta.
I szanujcie lasy!!! :)
Jeszcze raz proszę o adresy takich "wypożyczalni" ("bibliotek elektronicznych") lub o linki do stron, z których można ściągnąć e-book'i odpłatnie (w pełni legalna forma sprzedaży).
Chodzi mi tu o książki poświęcone szeroko rozumianej parapsychologii i ezoteryce - czyli tematy poruszane na Naszym tajnym Forum Tajemnic :)
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Witam wszystkich serdecznie
Może ktoś ma namiary na książkę w PDF pt.: "Wsparcie psychologiczne w służbach ratowniczych" Angela Hetherington, książka była by mi potrzebna a jestem zielona gdzie szukać PDF ;-(
Pozdrawiam wszystkich :-)
|
|
|
HUMAN RACE Get Off Your Kness The Lion Sleeps No More David Icke
Niesamowita ksiazka, nie dla wszystkich, tylko dla swiadomych . Jeszcze nie przetlumaczona na jezyk polski, nie spotkalam sie z wydaniem polskim. W kazdym razie ksiazka porazajaca.
http://www.davidickebooks.co.uk/index.php?act=viewProd&productId=246
|
|
|
Dodam jeszcze, ze po przeczytaniu tej ksiazki nie jest sie juz osoba taka jaka sie bylo wczesniej.
|
|
|
eee czeba zapłacic i jeszcze wersie eng nie dzieki wole bez :P
|
|
Wina tuska |
|
He describes what he calls the ‘Moon Matrix’, a fake reality broadcast from the Moon which is decoded by the human body/mind in much the same way as portrayed in the Matrix movie trilogy. The Moon Matrix has ‘hacked’ into the human ‘body-computer’ system, he says, and it is feeding us a manipulated sense of self and the world 24/7.
Plejadianie też coś na ten temat przekazywali:
Księżyc przypomina wielki komputer. Różne istoty i formy inteligencji mogą być jego właścicielami, albo mieć możliwość jego programowania. Pewne istoty zaprogramowały księżyc na cykl kobiecy. Pamięta się o tym, ponieważ był to czas pełen miłości i życzliwości. Potem, oczywiście, wszystko uległo zmianie.
Energia księżyca już od wieków przesyła na Ziemię elektromagnetyczne częstotliwości sprawiające, że DNA zachowuje podwójną wstęgę. Nie wściekajcie się o to na księżyc. To nie jego wina, on trudni się tylko nadawaniem programów. Księżyc zapisał w kobietach program rozrodu. Księżycowy cykl reprodukcji pozwala częściej poczynać dzieci niźli cykl słoneczny.
Zrozumcie, że to księżyc wyznacza program waszego rozmnażania. Jednakże jako gatunek możecie przejść do nowego cyklu prokreacji. Pomoże to wam uporać się z przeludnieniem, gwałtownie narastającym na waszej planecie. Istnieją obecnie obawy, że populacja Stanów Zjednoczonych podwoi się w bardzo krótkim czasie. Już teraz wszystko pęka w szwach. W ciągu kolejnych pięćdziesięciu lat księżyc przejdzie pod inne wpływy, a jego cykle odmienia cykle Ziemi. Wszystko ulegnie drastycznym przemianom. Do tej pory co miesiąc mogliście począć dziecko. Teraz wprowadzony zostanie inny eksperyment, w którym będzie to możliwe tylko raz do roku. Te zmiany wpłyną z kolei na cały kobiecy cykl. Zmieni się długość ciąży. Obecny system już się nie sprawdza; rozmnażacie się tak szybko, że moglibyście zniszczyć się nadprodukcją. Na obecnym etapie przeludnienia świata nie służy wam to, że zapłodnienie jest możliwe w każdym cyklu księżycowym.
http://astromaria.wordpress.com/2007/06/
http://www.loveandlight.ipns.pl/doc/Marciniak_Barbara-Ziemia_zwiastunow_switu.pdf
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
|
|
|
|||
|
http://psychotronika.pl/index.php?option=com_files&catid=162&Itemid=49
kilka eboków za free w psychotronika.pl
|
|
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
W koncu kupiłem 1 książke do czytania czyli ,,Od lekarza do grabarza''. I naprawde polecam tak jak polecał ją wendol. Byłem ciekaw czy bedzie opisany zblizony rok powstania tzw Big Pharmy i jej załozyciela i jest wszystko. Jak do tej pory doszedłem do 66 strony. Na wiecej nie mam czasu przynajmniej dzisiaj.
Za bardzo mnie walą na studiach i niezbyt mi idzie, doszłem dzisiaj do wniosku ze zabardzo sie na innych koncentruje chodzby zeby im pomóc albo uprzykrzyc zycie.
Najdziwniejsze jest to ze pomagam innym a sam nie daje sobie rady, i dziwnie sie czuje jakby to nie było miejsce dla mnie ze mam inne wazniejsze priorytety.
|
|
|
|||
|
jesli chodzi o obcych to teraz zastanawia mnie jedno czego oni chca ?? przeciez kosmosu to my nie zwojujemy nie stanowimy zagrozenia w ich dobromyslnosc tak w ciemno bym nie ufal moze oni sami sa zagubieni i nie wiedza jak zyc i tak sobie patrza obserwuja jak my sie zachowujmy moze jestesmy dla nich naukowym eksperymentem tak jak my zglebiamy nauke tak oni nasze zachowanie bo nie czaje ktos moze powiedziec a moze oni sie nie ujawniaja bo nie chca sie wtracac to poco naruszaja nasza przestrzen to jest sprzeczne kto wie jacy wypaczeni oni moga byc moze my to przy nich pikus moze sie nas boja bo co takiego cennego mogli by chciec od nas i tu chodzi o ludzi nie o zasoby planety planet z zasobami napewno jest multum(chociaz tak na prade kto to moze wiedziec ale jakby o to chodzilo to dawno by nas zmietli) a nie mozna zapomniec ze oni juz kiedys sie bili toczyli wojny o nas ciekawe kto wygral ci dobrzi czy ci zli a moze nie bylo dobrych tylko walczyli o wylacznosc jakas kosmiczna telewizja walczyla o prawa do transmisji a my jestesmy dla nich rozrywka (czyli ch... cie ktos obchodzi byleby sie rozluznic rozerwac a co z toba sie dzieje to nie wazne) nikt z nas nie zna kosmosu wszechswiata i nie wie jakie tam prawa panuja moze prawo dzungli i kto czyli jaka rasa kim jest a jak sa starsi i bardziej rozwinieci za tym rozum nie musi isc moze maja jakiegos galaktyczego cezara nikt nie jest idealny :) jedno jest pewne jak ktos cos ukrywa to dobry znak to nie jest niech spadaja na drzewo i dadza spokoj my sobie poradzimy bez ich pomocy chyba ze chca pomoc to niech pomagaja anie swiruja jarzabka w powietrzu cwaniaczki z miodem w uszach a byli tu odpoczatku naszej homosapiens cywilizacji moze sa nie smiali podroznicy kosmosu hehe cos mi tu smierdzi albo witamy se na misia idziemy na piwo i mowimy otwarcie albo cos knujemy zeby cos uzyskac a jak sie knuje to knuje sie po to aby ten drugi ktos sie nie zczail ze chcemy cos na co normalnie ten ktos czyli my by sie nie zgodzil a co do piepsze......nia odnosnie przeludnienia to normalnie brechtam 3/4 ziemi to oceany tak jakos sie pomiescimy spokojnie potrzeba matka wynalazkow wiec smieszy mnie jak jakis inteligentny prastary kosmita mowi ze to problem moze bezkitu jak zobaczymy ufo to powinnism je czym predzej rozwalic i niech nikt nie wkreca ze to zle zachowanie bo my prymitywni i zli i be tak to czemu oni sami napiep.... sie miedzy soba??
|
|
|
wiec zostawmy moze calych tych obcych a skupmy sie na sobie ja osobiscie bym byl niepocieszony niezbyt dumny jakbym sie dowiedzial ze cos tam to nie wymyslil czlowiek tylko zostalo mu to podane na tacy juz czulbym sie dziwnie moze dorazne efekty tego bylyby cieszace bo poprawialy by jakos zycia ale jesli chodzi o tozsamosc dziedzictwo kulturowe to juz bysmy byli zindoktrynowani wprowadzeni w czyis sposob myslenia rozumowania bez wyrobienia wlasnej tozsamosci no chyba ze ktos robilby to w wyzszym celu czyli ograniczyc komus cierpienia czy utraty zycia i pytanie czy wskali mikro i makro czy tylko makro a kit z mikro bo nie wplynie to na losy ogolu wiec jak cos robic to szczeze i otwarcie ludzie przy takim postepie techniki nic ich nie zdziwi wiec po co dalej ta farsa???
|
|
|
a jak chcemy sie skupic na sobie i aby jak najbardziej sie rozwinac i korzystac z dobrodziejstw pracy ludzkiego umyslu to musimy rozpie..pszyc ten system juz nie mowie tu o prawdopodobnej teori spiskowej kartelu zbrojeniowo farmacetyczno przemyslowego czy tam w innej kolejnosci jak kto woli ale chodzi o system pieniezny nie wiem nie jestem madra glowa ale obecny system pieniezny jest po ch.... to jest wspolczesne niewolnictwo pytanie czy chcesz byc tym niewolnikiem ?? wiadomo zycie beztroskie nie istnieje jakby sie zdolalao to obalic pojawil by sie nowe problemy nie bylo by w pelni dobrze ale wydaje mi sie ze bylby to jakis postep ku lepszemu lepszemu nie dla nas ale dla nastepnych pokolen dla naszych dzieci dla dzieci naszych dzieci itd bo kontynujac to co jest teraz nas zniszczy wiec trzeba temu zaprzestac przynajmniej dobrze by bylo :) a co bedzie dalej nie wiadomo beda nowe problemy pytania ale wydaje mi sie ze bedzie to mniejsze zlo czas ewoluowac w sensie zeby system ewoluowal byl wkoncu dla wszystkich ludzi a nie dla wybranych wsumie jakich wybranych nikt ich nie wybral oni poprostu najlepiej znaja ta gre bo to ich gra a zeby sie im przeciwstawic musimy sie chyba sami doskonalic
|
|
|
szesiopac, fajna rozprawka. Podoba mi się ;)
Pozdro.
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
|||
|
Ma ktoś może pdf Adam Smith ,,Bogactwo narodów'' albo ADAM SMITH - TEORIA UCZUĆ MORALNYCH??
|
|
|
http://chomikuj.pl/The9/Smith+Adam
niestety w jęz. angielskim
dasz meila mogę Ci wysłać- 3mb
|
|
|
|
|
|
już pobrałem z chomika:), powiedz mi zbyszku bo tak sie nie interesowałem ile można archiwizowac na chomiku własnych plików (ile Gb). Bo mam konto ale nic tam nie wrzucałem jeszcze i czy żeby powiekszyc wielkośc ,,dysku'' trzeba zapłacic??
pozdrawiam
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 94 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |