Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Tarot
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 11427

JESTEM PO TROCHU WRÓŻKĄ ZNAM KILKA ZAKLĘĆ KTÓRE PONIEKĄD DZIAŁAJĄ ............ - w związku z licznymi pytaniami warunki odpowiedzi na maile opisane są tutaj: Tarot - na temat stawiania kart KARTY TAROTA - odpowiedzi udzielam kiedy przychodzi właściwy czas, oczywiście możesz mnie wesprzeć jednak niema to wpływu na czas otrzymania odpowiedzi ... kontakt przez meila na stronie wieszcz.eu. Pozdrawiam Igor ps. jest to kontynuacja starego wątku Zaklęcia założonego przez Wróżkę ;) natomiast nazwa tematu by nie wprowadzać w błąd została zmieniona na Tarot.

Niech Moc Będzie z Tobą

Igor:
czujność to podstawa
wendol:
To bazuje na tym żeby "pacjent" sam nie robił własnych doświadczeń a subtelna mieszanka odwoływania się do poczucia winy moralności i przywiązywanie uwagi spraw mniej istotnych wszystko wskazuje na przedstawiciela ulubionej naszej instytucji któremu zlecono z urzędu zadanie przy który wije się żeby nie dostrzec że są wątpliwości, on wskazuje tylko to co jemu na rękę drugi punkt widzenia przedstawiając tak tylko żeby mu nie przeszkadzał powoływanie się na argument że jak coś zaginęło znaczy było nie okey. Trzeba zachować własny punkt widzenia i jak coś samemu sprawdzić.

nicze 14 minut temu Problem polega na tym, że większość się tego strasznie boi mówiąc kolokwialnie zostali zaszczuci i sami nie wychodzą poza własny nos. Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

Niech za komentarz posłuży inny komentarz: "Karol jest jeszcze do uratowania bo Mariusz chyba nie, Mariuszowi już tylko skierowanie do specjalisty. Widzi wszędzie agentów."
nicze:
przywiązywanie uwagi spraw mniej istotnych
Jakich mniej istotnych?? Człowiek skupia się na zasadzie działania niwelatora, dokładnie to pokazuje, a Ty mówisz o mniej istotnych sprawach?? Przecież to doświadczenie z niwelatorem było dla Ciebie "koronnym argumentem". Wiesz skąd biorą się takie i podobne teorie w internecie? - Z nieuctwa, z braku podstawowej wiedzy w danej dziedzinie. W tym przypadku z braku pojęcia odnośnie geodezji i zasady działania niwelatora. Internet to takie medium, gdzie każdy może przedstawić własną teorię i znajdzie grono wyznawców. Mam nadzieję, że ci ludzie, którzy prowadzą tamto forum są tylko ofiarami, bo przecież sami tego nie wymyślili. Uczciwy człowiek, gdy dowie się o swoim błędzie, to mówi o tym, by wyprowadzić z niego również tych, co mu uwierzyli. W tym przypadku mamy do czynienia z ludźmi, którym brak przyzwoitości i nie obchodzi ich, że oszukują innych - dla nich ważne jest tylko, by samemu "nie stracić twarzy", a ludzi mają gdzieś. W obronie swojej opartej na kłamstwach pozycji stosują wszelkie, w tym bardzo niskie chwyty: straszenie, cenzura, wyzywanie od "agentów". Brzydzę się takimi ludźmi i żal mi Ciebie Nicze, że też wdepnąłeś w takie gówno.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Trzeba mieć własny punkt widzenia. Ta, "demokracja" to piękna sprawa zawsze można się na tę powołać jak "nam" to potrzeba a jak trzeba zwalić jakiś punkt widzenia to nagle te piękne pojecie wychodzi nam z głowy. Można sobie kupić niwelator pojechać nad morze i zrobić sobie samemu doświadczenia. Ale jeśli na płaszczyźnie wody kolejne dalsze obiekty łódki czy daleki brzeg jest coraz wyżej to krzywizna jest wklęsła. bez niwelatora to można zauważyć niwelator jest nam tylko potrzebny do stwierdzenia czy odległy brzeg jest wyżej naszego brzegu jak położę się z niwelatorem na płasko na plaży parę centymetrów nad wodą zrobię poziom niwelator trafi w wodę poniżej brzegu to wszystko pan Szczytyński pokazywał i to że to się słabo ostaje na forach bo ścigane jest jako kłamstwo to coś znaczy a przecież to jest tylko punkt widzenia. Czy to istotne tworzyć taką dyskusję tak nagle zapominać że każdy może sobie mieć własne zdanie chyba walka jest o coś bardziej poważnego. Ograniczenie komuś prawa do wolności wyboru czyli życie w więzieniu bez murów gdzie zaprogramowanie komuś umysłu żeby był jego osobistym nadzorcą.

nicze:
Ale jeśli na płaszczyźnie wody kolejne dalsze obiekty łódki czy daleki brzeg jest coraz wyżej to krzywizna jest wklęsła. bez niwelatora to można zauważyć
nicze:
jak położę się z niwelatorem na płasko na plaży parę centymetrów nad wodą zrobię poziom niwelator trafi w wodę poniżej brzegu
Widzę, że nic z tego nie zrozumiałeś. Dalsze obiekty będą zawsze coraz niżej, więc poziom niwelatora będzie trafiał coraz wyżej. Bez niwelatora tego nie zauważysz, bo nie będziesz miał poziomu odniesienia. A jak na tej plaży "zrobisz poziom", jak ustawisz niwelator? - To takie pytanie "kontrolne" na sprawdzenie, czy wiesz, jak ustawia się niwelator. Podpowiedź: nie ustawia się go na taflę wody (poziom widnokręgu), choć tak robią Twoi "promotorzy" :) A jak już pójdziesz na plażę z niwelatorem, to tu masz "instrukcję obsługi": http://www.wnt.dsw.edu.pl/fileadmin/user_upload/wnt/harmonogramy/dydaktyka/geod/1._Niwelatory_optyczne.pdf To ciekawe Nicze, że podobno chcesz mieć "własny punkt widzenia" i wszystko sam sprawdzić, a mimo to wierzysz komuś tylko dlatego, że jego punkt widzenia jest inny, niż oficjalny :) Już Ci kiedyś mówiłem, że nie wszystko, co oficjalne jest kłamstwem i nie każdy, kto mówi coś innego, mówi prawdę :) P.S. A jaki kształt ma Ziemia? Oczywiście, że nie jest kulą, tylko... http://cdn.ebaumsworld.com/mediaFiles/picture/810947/84498586.jpg

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Dlatego jak ktoś bardzo chce coś udowodnić to może sobie kupić niwelator i robić własne obserwacje statyw i łata potrzebna jest żeby nie pokładać się na Ziemi natomiast jeżeli jest poziom tafli to według tych pięknych linków z poziomu tafli nie powinienem dostrzec styku lustra wody z odległym brzegiem. a co z obiektami które pływają między nami a drugim brzegiem. mnie zagadnienia optyczne nie interesują po co mi kupować niwelator płaszczyzna morza jest wklęsła.

Aż się qrna zaloguję, bo czytam to już chwilę i mnie... szlag trafia. Z paru powodów. Pierwszy powód: niejaki Mariusz... Ani nie chce mi się dyskutować, bo idioty nie przekonasz, że jest idiotą. W jego mniemaniu idiotą jest ten przekonujący o idiotyźmie tego pierwszego. LOL Też jestem idiotOM piszONC takie idiotyzmy... Drugi powód to nicze i jego nie przyjmowanie do wiadomości pewnej prostej rzeczy. Np takiej:
wendol:
Dalsze obiekty będą zawsze coraz niżej, więc poziom niwelatora będzie trafiał coraz wyżej.
I więcej qrrrrrrrrrrrrwa tłumaczyć nie trzeba. Brrrrr.... Kolejną rzeczą która mnie wkurzyła w ciągu ostatnich kilku chwil, to postawa Ajgora :( Weź człowieku (bardzo Cię proszę, z wisienką na wierzchu) postaw te karty Monetce73, bo ona naprawdę tego potrzebuje. I daruj sobie teksty o nie przeczytaniu jakichś tam mądrych książek polecanych przez Ciebie. Z tego co wiem Moneta zawsze stosowała się do Twoich zaleceń i nie oczekuje, że będziesz nią sterował. Ona chce, żebyś odpowiedział na pytanie. Tyle... A książek to ja nie przeczytałem i nie zamierzam. Jak nie chcesz to mi nie odpowiadaj, ale jej powinieneś :P Cholercia. Sorki jeśli kogoś uraziłem... Nicze zostaw ten wątek dla klientów Ajgora. Załóż sobie temat "mam wklęsły mózg" i tam udowadniaj geniusz swoich idoli. Cześć. Pzdr Fszystkich (specjalnie tak piszę- chuj z zasadami! Oficjalne zasady ortografii są błędne! Agentura- Miodek Narodek- chce nas zmanipulować i wmawiają nam, że chuj się pisze przez ch! Tak naprawdę większość ma krótkiego i trzeba pisać "króciej"- przez samo h. Ilu mnie popiera???) Cześć

Jeszcze raz przepraszam wszystkich urażonych... Cześć

79277:
pozdrawiam kolegę pozostanę na swoim punkcie trudno może nie osiągnę sukcesu trzymając się tych wątpliwych zasad w życiu trzeba coś wybrać i jak się coś wybrało to jakoś nie wyrzucać za szybko do śmieci znaczy inaczej druga strona mnie nie przekonuje to jest też na płaszczyźnie temperatur na Ziemi że jak u nas jest cieplej to gdzieś tam jest zimniej choćby w Ameryce drugi rok z rzędu to jest przejaw tego że dzielimy skórę na niedźwiedziu gdybyśmy byli te ileś set tysięcy kilometrów od Słońca to byśmy sobie mogli wyliczać jaki mili mili promil powierzchni stanowi to do całej sfery i ile te Słońce musi wrzucać tej energii a tak bardziej świadczy to o tym że tej energii jest ograniczona ilość może się ona co najwyżej przesuwać z jednego miejsca w drugie. Poprzednimi laty było to tak że działało to w bliższym dystansie Islandia wschodnia Grenlandia ciepła tu u nas zimno i na odwrót. Tak ale to moje obserwacje. jak jesteś gdzieś pod prostopadłym Słońcem czujesz się jak na patelni inaczej ono operuje w zimie inaczej w lecie wczesny ranem w lecie jakoś inaczej wygląda niż zimą w samo południe. Zresztą kolega miał się przygotować do wykazania mi dochodzi do nowiu Księżyca nuż widelec jednak kiedyś się spotkamy i kolega może podejmie się tego beznadziejnego wysiłku aby mi to przybliżyć. Tak chodzi o to ze czasem mimo wad założenia model daje wyniki dane zgodne z realnie występującymi i to trzeba ogarnąć Jeszcze raz pozdrawiam

nicze:
według tych pięknych linków z poziomu tafli nie powinienem dostrzec styku lustra wody z odległym brzegiem
Zależy, jak odległy będzie ten brzeg :) Musiałbyś zanurzyć się w wodzie tak, by mieć taflę wody na poziomie źrenicy, a i tak efekt będzie trudny do zauważenia. "Wielkość obniżenia horyzontu prawdziwego dla przeciętnego obserwatora jest niewielka i wynosi między 2 a 3 minutami łuku stąd też trudna do zauważenia." Zauważ, że obserwacje dokonywane przez różnych "specjalistów" są czynione z góry, z pewnej wysokości (ląd + wysokość człowieka), a to już stanowi sporą różnicę w kwestii widzialności obiektów w porównaniu do krzywizny Ziemi, która jest bardzo niewielka i na tych odległościach właściwie nie do zauważenia bez... niwelatora :) Ziemia jest tak ogromna, ma tak wielką średnicę i związaną z tym niewielką krzywiznę, że dla przeciętnego obserwatora jest płaska :) Gdy na niewielkich dystansach obserwujemy np. statek nie oznacza, że nie zobaczymy jego "dna", a jedynie, że poziom niwelatora będzie powyżej linii morza, niewiele, ale powyżej. Natomiast to, co jest poniżej linii niwelatora też zobaczymy, w odróżnieniu od tego, czego w ogóle nie zobaczymy, bo będzie za daleko :) Jeśli zaś chodzi o obserwacje lądu (bardzo odległego brzegu), to panie kapitanie widzę ląd! Ląd na horyzoncie! :) Na razie widzę tylko góry (nawet przez lunetę), ale jak podpłyniemy bliżej, to zobaczymy nawet plażę :)
nicze:
mnie zagadnienia optyczne nie interesują po co mi kupować niwelator płaszczyzna morza jest wklęsła.
... i kropka :) Iście dogmatyczne podejście :)) Mnie zagadnienia astronomiczne nie interesują - Ziemia jest płaska (o przepraszam - wklęsła) i Słońce krąży wokół niej, a wszelkich instrumentów astronomicznych należy zakazać! :) Nie mówię Ci Nicze, że masz koniecznie sam wszystko sprawdzać, kupować niwelator itp. (choć podobno masz własne zdanie i lubisz sam sprawdzać), ale wydawało mi się, że kulistość Ziemi została już dawno potwierdzona różnymi sposobami :) Wiem Nicze, co Cię "kręci" - niezależność, własne zdanie... No to poczekaj - wymyślę, co by tu oficjalnego zanegować i tym Ci zaimponuję ;) Nieważne, czy będę mówił z sensem - najważniejsze, że pokażę, że się nie boję myśleć niezależnie, że mam własne zdanie :) Uff... :) No to dla odpoczynku chyba przejdę się nad morze ;) http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d6/Ystad_Saltsj%C3%B6bad_16maj_2014.jpg O, jaki piękny widok! :) I statek na horyzoncie (widnokręgu). Ciekawe, jak jest daleko... A będzie jakieś 4,72 km :) Dobrze, że tak blisko, bo jak by był dalej, to by mi się "schował" :) Ławeczka nad morzem, piwko w ręku (jak się przypatrzysz, to zobaczysz ;)) i statki na horyzoncie - piękna sprawa, szum morza... a tu ktoś z niwelatorem się pieprzy ;)) Kto jest znad morza? ;)

nicze:
w życiu trzeba coś wybrać i jak się coś wybrało to jakoś nie wyrzucać za szybko do śmieci
Oj biedny Nicze - tyle czasu i energii poświęciłeś, więc nie chcesz tej teorii wyrzucić do kosza :) Spoko - rzucając ją nie zrobisz jej krzywdy - to nie kobieta, tylko "rzecz" :) Po co mi zegarek, który źle chodzi? - Kupię nowy, tym razem sprawdzonej firmy, takiej która "o zegarkach wie wszystko", a nie takiej która dopiero zaczyna projektować własne zegarki i twierdzi, że doba to nie 24 godziny, tylko 24 godziny i 3 sekundy, bo tak im wychodzi na ich zegarkach, gdy sami je zsynchronizowali z ruchem obrotowym Ziemi :) Ja sceptycznie podchodzę do nowych teorii, a Ty Nicze przyjmujesz je z otwartymi ramionami, bo są "oryginalne" i ten, co je wymyślił pokazał, że potrafi sam myśleć? Niektórym myślenie wyraźnie szkodzi - może niech to zostawią innym :)

Dlatego zapytałem Igora o pomoc przy wybraniu drogi kierunku odpowiedź była absolutnie pełna czy wyjdę w tę czy tamtą dojdę kwestia osiągnięcia celu pozdrawiam

79277:
Oficjalne zasady ortografii są błędne! Agentura- Miodek Narodek- chce nas zmanipulować i wmawiają nam, że chuj się pisze przez ch! Tak naprawdę większość ma krótkiego i trzeba pisać "króciej"- przez samo h. Ilu mnie popiera???)
Ja piszę przez "ch" ;)) A tak na poważnie, to używam określenia "członek" lub "kutas" :) http://pl.wikiquote.org/wiki/Kutas

nicze 2 godziny temu Myślę, że Stwórca biorąc wszelkie okoliczności pod uwagę nie bez sensu Ziemię uczynił okrągłą :) Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

Igor:
Najważniejsze dojść do celu zajarzyłem gdzie popełniałem błąd z moją maszyną elektrostatyczną za blisko miałem punkty odprowadzenia ładunku i nie wypychało mi ładunku no to teraz powinno pójść. Potem reszta wstrzymanych a zaawansowanych projektów, elektroliza wody i samodzielnie sklecony silnik elektryczny zrobiony na takich założeniach jakie ja chcę tak to jest kwestia wyjścia obrania kierunku zaczęcia robić i doprowadzenie do końca nawet jak się będzie do tego dochodzić z tej bardziej wyboistej drogi to efekt ma być taki jaki się chce co potem a jestem otwarty, zobaczymy

wendol:
Jeśli komuś pasuje picie piwa hodowanie brzucha i patrzenie bez celu w horyzont to jego przyjemność czy kupować sobie super zegarek super firmy tak jeśli to jest do czegoś niezbędne kupiłem sobie przecinarkę plazmową trochę się pobawiłem musiał bym jeszcze kupić duży kompresor stoi spokojnie czy kupować sobie gotowy silnik elektryczny takie z allegro za 6 tys są nie takie założone przez zemnie parametry musiały by kosztować 15 tysięcy wydatek zbędny jak się chce tylko nie nudzić i coś sensownego opanować jeśli za 500 złoty na materiały mam kupę dłubania i opanowanie czegoś sensownego co kosztuje i nikt nie chce tego produkować bo przestało by kosztować W 94 roku widziałem w telewizji w programie popularnonaukowym palnik wodorowy rosyjski 400 wat zrobił dziurkę w butelce połączył dwie blaszki mniejszy od mojej przecinarki dałbym za niego 4 tysiące jakby był dostępny przecinarka kosztowała 2,5 znajomy przerabiał instalację gazową u córki musiał robić w miedzi fachowcy podciągnęli butle z tlenem i wodorem przewody na trzecie piętro musiało kosztować. Kto dopuści do szerszej powszechności takie urządzenie które powoduje że się dziesięć razy mniej narobisz ale i nie zarobisz, Pozostaje struganie takiej zabawki we własnym zakresie dla swoich skromnych potrzeb miedź z miedzią złączyć w kwasówce bym też trochę pospawał fachowiec przyszedł do wymiany agregatu w lodówce wyjął jakąś zgrzewarkę indukcyjną rozgrzał punktowo rurki do stanu topienia miedzi i połączył. grzałka miała z tysiąc wat daje się daje się. Tylko jego zgrzewarka mi nie pasowała by za mało uniwersalna. Jeśli on nią zarabia pieniądze to cenę nawet 5 tysięcy wrzuca w koszty. jeśli ja mam to mieć jako zabawkę dla zabawki do wszystkiego to nie może ona kosztować za dużo. większość sytuacji w życiu jest przepłacaniem za usługi które może mógłbyś sam zrobić ale zlecasz to komuś kto zajmuje się tym na co dzień on z ciebie zdziera a Ty idziesz zdzierać z kogoś kto potrzebuje twojej usługi. Przy nietypowej usłudze której mało kto się zajmuje można mieć spore przebicie. pozdrawiam

Nie uwzględniłeś w swoich rozważaniach czynnika czasu, bo masz go dużo :) Dla mnie każdy odpoczynek jest na wagę złota, a brzuch mi nie grozi, bo mam dobrą przemianę materii i ruszam się, a jeść i pić piwa mogę ile chcę - wypijam jedną butelkę dziennie, a w weekend nawet dwie :) Przy ognisku natomiast piwa nie zliczę ;) I czuję się dobrze - żadnych sensacji od kiedy rzuciłem palenie. Oczywiście e-papierosy to nie palenie - nie szkodzą, bo nie ma dymu i substancji smolistych.

Nie wszyscy mają taką komfortową sytuację z organizmem mi by wywaliło brzuch i tak jest za bardzo spuchnięty. Czasu mam sporo więc gdybym nic nie robił to dopiero by mnie sfrustrowało.

Tak Mariusz Szczytyński się produkuje http://porozmawiajmy.tv/niebocentryzm-zyjemy-we-wnetrzu-ziemi-czesc-1-mariusz-szczytynski/ ciekawe rzeczy na końcu o niemieckich V7. Tak w ogóle nie ma się czym podniecać jest tyle kłamstw na tym świecie. Wiedzieć że jest jeszcze jedno. Nie wszyscy muszą się zapoznać ktoś kto chce być rzetelny wobec stanu swojej wiedzy to jednej strony nie możne wysłuchać Kolega 79277 mówił o teoretycznych założeniach oczywiście gdyby one zachodziły to ja bym to potwierdził ale Pozdrawiam

Darek wybieram się niebawem, do stolycy więc można się jakoś na mieście zobaczyć. Jak co to puść mi sygnał przez facebooka ;) Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 11427
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.