Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Kiedy nastąpi koniec świata???
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505
Poprzednia strona | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | .. | 75 | 76 | Następna strona

Słyszałam wiele teorii na ten temat. Jedna głosi, że świat zginie, gdy umrze papież murzyn. Z tego, co wiem, po naszym papieżu Janie PawleII ma być jeszcze dwóch. Potem zabraknie miejsca w krypcie pogrzebowej(czy jakoś tak), gdzie chowa się papieży. Tak mniej więcej głosi przepowiednia Nostradamusa. A jakie jest wasze zdanie???

koniec œwiata nastšpi za kilka lat majowie to przewidzieli i w innych przepowiedniach tak jest

Wiesz Oleńka to dobry pomysł,ale jak nauczysz się odrzywiać tylko œwiatłem zmniejszysz bagaż do minimum :)))

nie mam zamirau nic zmniejszac...wierze w wile tego typu zeczy...ale jestem niezylm cykorem i gdybym zaczela wszystko brac do konca serio to juz daawno bym na zawal umarla...a jezeli bym przestal w to wszystko wizyc to nie wiem czy moje zycie mialo by jakis sens...to jestnaprawde ciekawe i pochlaniajace ... oczywiscie najlepiej dl ameni byloby znac date konca swiata i powiedziec sobie ze nie dozyje takich czasow ...albo wrecz przeciwnie byc na wszystko swietnie przygotowana i odejsc raze ze wszystkimi...z pozalatwianymido knca sprawami..to byloby super...ale chyba bylo by zadobrze....co prawda sa jakies moim zdaniem "wariatki" ktore uwazaja ze snila im sie matka boska i powiedziala im kiedy nastapi koniec siwata...:/??? one sie albo nie slysza albo naprawde sa psichicze...ale jest wiele osob ktore sa mocno za nimi..i szczerze mowiac moze bym na lezala do grupy tych osob gdyby nie fakt ze kazda mowi co innego...moim zdaniem zycie jest tylkoj edno..i trzeba sie teraz bawic ...oczywiscie z umiarem nie robiac zadnnych kretynstw...bo robc cos glupiego dla zabawy to dla mnie strasznei beznadziejna sprawa...i bardzo sie ciesze ze moi rodzice maja do mnie zaufanie i pozwalaja mi sie bawic bo tez sa tego zdania....ze kiedy bede w ich wieku bede pewnie wychowywala swoje dzieci teraz jeszcze nie..ale jak zaczne studiowac ( a marze isc na prawo...oni uwazaj ze nie bedzie mi latwo - wiele innych osob tez) tez nie bede miala czasu na zabawe ,...wiec sami mi sugeruja zebym korzystala z wolnej chwili...to oni mi chyba najbardziej uswiadamiaja ze zycie jest tylko jedno i ze trzeba je przezyc dobrze i godnie w gronie najblizszych ...rodzinki przyaciol itp

posluchaj zgadzam sie nioemam kata i jestem w kafejce jakby co to wyslij sms moj nr to 507525908

ja w necie

siemka pedałki chce mi sie ruchac ;p :D ktos chetny ?

hey Patryk ..barszo smieszny jestes...chyba zaraz sie posikam ze smiechu - naprawde..wez sie koles stuknij w leb a pozniej pare razy otrzasnij..bo widze ze nidlugo w psychiatryku wyladujesz...jak masz ochote uzyskac normalna odp to wez mikrofon i zadaj to pytanie na rynku np w krak...napewno dostaniesz konkretna odpowiedz....

moim zdaniem koniec œwiata nastšpi gdy wróble zacznš mowić ludzkim głosem a œwinie będš szczekać hehehehehe

Koniec œwiata nastšpi najprawdopodobniej w roku 2012. Wówczas to œwiat przejdzie gwałtownš przemianę,ziemia będzie miejscem strasznym, a zostana na niej tylko Ci, którzy nie nie wierzyli w Boga. Reszta ludzkoœci przeniesie na pewnš planetę, ktora jest oddalona o wiele miliardów lat œwietlnych...

Jeœli nasz wiek jest zasadniczo areligijnym, to głównym powodem tego jest nasze poczucie samowystarczalnoœci.Osišgnięcia nauki i techniki pogršżyły nas w fałszywym błogostanie. Zapomnielismy jak kruchy jest człowiek. Uszło naszej uwadze że nawet najbardziej rozwinięta nauka nie może odkryć żadnego lekarstwa na staroœć. Nie raczyliœmy zauważyć że tajemnica smierci wcišż jest wyzwaniem dla dumy człowieka który pomimo całej swej pomnożonej siły fizycznej cišgle jest jak trawa co roœnie bujnie o poranku a wieczorem zostaje skoszona i usycha. " Jego lata cišgle dobiegaja końca tak jak historia, która została opowiedziana ". Pucha jako rezultat potęgi daje człowiekowi fałszywe bezpieczeństwo. Tym samym zwiększa jeszcze jedno zagrożenie.Człowiek istota œmiertelna , mgliscie œwiadoma kapryœnego i arbitralnego charakteru ludzkiego losu , uważa swój rozum za siłę wiecznš i uniwersalnš , walczšcš z przypadkowoœciš natury po to tylko by przekonać się , że rozum ludzki pozostaje sługš namiętnoœci natury w nim samym i ofiara kaprysów natury poza nim.Życie , które usiłuje przekroczyć swój status rzeczy stworzonej i uczynić się centrum egzystencji, obraża nie tylko Boga , który jest centrum i Ÿródłem egzystencji ale także inne zycie majšce słuszne miejsce w harmonii œwiata. Baczmy by nie wykroczyć poza ramy , baczmy by nie tworzyc iluzji i nie popędzić za fałszem. Czy mamy się o tym przekonać po czasie ? po roku 2013 ???? czekajšc na koniec , który jest nieodgadnięty, o którym nie wie nikt tylko Bóg . Wszelkie domysły, spekulacje takimi pozostanš nie dotykajšc wiedzy.

....ELOOO LUDZIEEEE.....OGARNIJCIE SIE...NIKT NIE WIE KIEDY NASTAPI KONIEC SWIATA OK???? KAPUJECIE!!!!!!...TYLKO BÓG TO WIE.....OWSZEM MOZE TO NASTAPIC NIEBAWEM BO LUDZIE ZACHOWUJA SIE JAK CHORZY PSYCHICZNIE...ALE DENERWUJE MNIE JAK KTOS WYZNACZA KONKRETNA DATE!!!!...JAK JUZ ZAUWAZYLISCIE DO TEJ PORY MIALO BYC GDZIES 1000 KONCOW SWIATA...PO NASZYM PAPIEZU MIAL BYC MURZYN..JAKOS NIE WIDZE CZARNEJ SKORY NA BENEDYKCIE XVI.....JEST COS TAKIEGO JAK PRZEPOWIEDNIA ALE TRZEBA SIE POGODZIC Z TYM ZE NIE ZAWSZE SIE SPELNIA...A JEZELI CHCECIE SIE DOWIEDZIEC CZEGOS WIECEJ TO PRZECZYTAJJCIE SOBIE APOKALIPSE SWIETEGO JANA...NIE MAM PATENTU NA MADRASC..NIKT Z RESZTA NIE MA..TYLKO BOG WIE KIEDY BEDZIE KONIEC SWIATA...

a ktos potrafi zinterpretowac apokalipse bo ja czytalem ale niestety nic z niej nierozumiem :/

wedlug mojej wiedzy koniec swiata napstapi w listopadzie roku 2012

jutro

:-)

według teorii Majów koniec œwiata nastšpi 23 grudnia 2012 roku... nie wiem jakim sposobem to obliczyli ale jak dotad ich obliczenia w innych sprawach (np. zacmienia słońca) były mylne zaledwie o kilka sekund...

Kropek kłamał. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

bo sreberko bylo kradzione ;/

,,strzezcie się fałszywych proroków,,, nie znacie dnia ani godziny''

To jest prawda co z tego jest napisane.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505
Poprzednia strona | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | .. | 75 | 76 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.