| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| 2 0 1 2 | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036 |
|
2012 - czy slyszeliscie cos na temat tej liczby? Czytalem interpretacje Wielkiego Kalendarza Majów... jak wiadomo uwazali oni go za najwieksze osiagniecie naukowe ich kultury. Jak wiadomo kalendarz ten przedstawial pewne cykle zyciowe, rowniez zawarte w nim byly wszystkie kombinacje lancuchow DNA i RNA czlowieka.. to juz samo w sobie jest zastanawiajace! Tak samo jest zastanawiajace istnienie wielkich ich budowli.. egipskich piramid.. wielkich ksiag. Interpretacja kalendarza zapowiada - przeliczajac na nasz system kalendarzowy - na rok 2012 tzw "przejscie swiata, w kolejny wymiar swiata" (5 wymiar) - wedlug nich. "To co bylo zakopane zostanie odkopane". Podobnie czytalem o przepowiedniach Nostradamusa... i tu kolejne powiazanie do tej sprawy.. rowniez jego przepowiednie polegaly na zauwazeniu pewnych cykli zyciowych. Data nie jest zbyt jasnie okreslona (moze to byc w przedziale 2009-2012)... zdaniem jasnowidza ma nastapic rowniez przjescie ludzi w inny wymiar... nastapi EPOKA PRAWDY. Nostradamus byl bardzo zaglebiony w ewolucje swiadomosci ludzkiej - jak wiadomo! Kolejne powiazanie jest do Biblii: zmarli powstana z grobow.. to nawiazuje do przepowiedni Majów! Kolejnym ciekawym argumentem, ktory laczy to w pewien sposob w calosc jest to, iz na rok 2012 naukowcy spodziewaja sie przelotu wielkiego materotytu... i juz zaczely sie spekulacje czy przypadkiem nie zawadzi o Ziemie... prawdopodobnosc trafienia to: 1/1000 000. Ale nie tym sie przejmuja... Zastanawiaja sie mianowicie: jesli w nas nie trafi.. i przeleci blisko obok naszej planety... czy nie nastapi czasem przemagnetyzowanie biegonow Ziemi!? Strach pomyslec jakie to niesie ze soba konsekwencje. Wydaje mi sie ze temat jest wystarczajaco ciekawy.. zwlaszcza ze wiele faktow z roznych miejsc na Ziemi wiaze to w jakas sensowa calosc. Jestem ciekaw czy posiadacie podobne informacje i rowniez dostrzegacie ta sprawe. Mozliwe ze dowiem sie od Was cos jeszcze wiecej. Pozdrawiam wszystkich i biernie obserwuje Wasze wypowiedzi ma plaszczyznie naukowej jak i religijnej!
|
|
|
Forhekset , pomysl logicznie skad te wszystkie jeziora polodowcowe?? , ze co niby lodowiec tak sobie byl nagle przestal byc , skad w jeziorze Titicaca na wysokosci po 3000 m slona woda?? skad te poklady wegla na takiej glebokosci po dawnych lasach , dlaczego wyginely dinozaury?? skad biblijny potop i Arka Noego ?? To poprostu efekt poprzednich przebiegunowan
|
|
|
Głupoty piszecie
Skąd Majowie wiedzieli o tym.
Nie mieli takiej techniki jak teraz.Na astronomi może się znali ale teraz wie się wiecej(technika)
Atlantydzi jeśli wogóle istniała Atlantyda bo dowodów na to nie ma również.
Jeśl ito prawda to dlaczego nie ma jeszcze paniki na świecie.
Po co wojna o rope w Iraku skoro za kilka lat wszystko będzie zniszczone?
Bo nikt w to nie wierzy. Trzeienia ziemi były zawsze.
Gory Drachen, Mongolia, Australia-bezpieczne miejsca. Dlaczego akurat te miejsca?
Coś słyszałem że w brzuchu faraona w pomieszczeniu gdzieś pod piramidą jest jakiś klucz dzięki któremu można uratować świat.Odwrócić to. Niewiem jak może to ma odbić promieniowannie.Nie odnaleziono jeszcze tego pomieszczenia. Wogóle nie szukają.Dlaczego?. Bo nie wierzą.
A może już mają w USA coś co powstrzyma przebiegunowanie.
Coś związane z HAARP?
Jeśli to prawda że co 11,5 tys. lat to się zdarza. To życie na ziemi ginęło i odradzało się setki raz.
Pożyjemy zobaczymy.Ja w to nie wierzę.
|
|
|
Powodzenia w waszym Kataklizmie... Moze wiesz... Każde poważne wytłumaczenie powoduje że człowiek zaczyna w to wierzyć. Np. jak oglądasz film katastroficzny to te teorie które tam przedstawiają zdają się byc realne a tak naprawde to stek bzdór. Dobra, nie przecze "waszej" teori ,ale w moim życiu takich i podobnych teori było wiele ale jak narazie żadna się z nich nie sprawdziła, a straciłem na to wiele dni strachu obawy przed wielkimi zmianami. Np. rok 2000 miał być rokiem przyjscia powtornego chrystusa i jakims tam rewolucjami związanymi z nim. Wiem to przepowiednia ,a to wasze to "pewnik". Albo słyszeliscie o tym śniegu czerwonym, np ja slyszałem dwie teorie ze to piasek z sahary, a drugą ze to opar z toksycznych odpadow składowanych w Ukrainie w dawnym silosie atomowym. Wiesz co sie pozniej okazało? Że to czysty piasek a nie zaden zafajdany opar. Moge powiedziec tylko jedno: Czas pokaże...
PS. Gdyby to był pewnik to by już trąbiono na cały świat o tym, i nic innego by nie robiono tylko się przygotowywano....
|
|
|
Aha wasza Mp3 nie działa a co do potopu i arki to ponoc przebiegunowania są co 5 tys lat ? Ciekawe bo od tego wydazenia minoelo troche mniej.
|
|
|
Ty ciagle mowisz o jakis wczesniejszych kataklizmach ktore naprawde byly wyssane z palca i byly typowymi przepowiedniami , a tutaj sa dowody , przeczytaj ksiazke , wysluchaj audycji i pozniej staraj sie obalic argumenty a nie ciagle " nie bo nie "
A Atlantyda znajduje sie obecnie pod biegunem poludniowym i wyloni sie po 21. 12 .2012.
Czy ty jestes taki naiwny ze wierzysz w to ze bedzie sie o tym wszedzie trabic. Chodzi o to zeby nie wywolywac paniki za wszelka cene , a rzad Amerykanski juz dawno o tym wie i przygotowuje sie do tego w scislej tajemnicy . Przezyc ma tylko "smietanka tego swiata" wedlug nich , a nie zwylki smiertelnicy
|
|
|
bEsTiA77! jestem brutelnie zaskoczony Twojim zrozumieniem!
Pierwsza osoba na tym forum która posiada wiedze bez dodatkowego ciężaru urojeń. prosze napisz do mnie na majla orken@gazeta.pl, myśle że warto by było rozpocząć tą znajomość, warto tak dla mnie jak i dla Ciebie.
Co do tego całego roku 2012... Mamy już chyba 5 różne przepowiednie o końcu świata - Biblijnam, *meteorytowa*, klasyczna, ta w której role odegrają Raptories oraz wersja z Antychrystem (jeszcze bardziej poplątana i niezrozumiana wersja Biblijna). Wiemy że wiedzieli o przebiegunowaniu Ziemi Egipcjanie(?), Atlantydzi, Majowie... Tylko tutaj w XXI wieku nikt nic nie wie. Ludzie mają tak po przewracane we łbach że jednocześnie muszą zastanawiać się gdzie uciekać aby nie zginąć od meteorytu, co zrobić żeby nie wpaść w szpony wygłodzonych raptories, jak uciec przed fauszywą wiarą Antychrysta i znakiem bestii oraz co zrobić żeby Strażniczy z Syriusza zebrali go żniwem do 4 gęstości!
Zaszczuci jesteście i to równo...
|
|
|
Skad masz informacje ze przebiegunowania sa co 5 tys lat ?? tylko konkretnie prosze A mp3 dziala , musisz skopiowac link i wkleic :-)
|
|
|
Życie nie ginie co 11.5 tys. lat. :)
NIe mozna powstrzymać przebiegunowania. Jeśli mozna byłoby postrzymać to mozna by 'ręcznie' przebiegunować, prawda? :)
Poza tym to nie PROMIENIOWANIE.
> Jeśl ito prawda to dlaczego nie ma jeszcze paniki na świecie.
dlatego, że jest wielu którzy w to nie wierzą. A nie trzeba wierzyć, to się stanie. Tak samo jak wiadomo, ze rano słońce wstanie... wierzysz w to? Czy wiesz o tym?
>PS. Gdyby to był pewnik to by już trąbiono na cały świat o tym, i nic innego by nie robiono tylko się przygotowywano....
Niby jak miałbyś się do tego przygotować? Nie wiemy za bardzo jakich reakcji się spodziewać. Wnioskować możemy ze klimat się zmieni. Jednak finalnie jednak nie wiemy na jaką skalę. Poza tym tak silna zmiana pola magnetycznego będzie miała wpływ na ludzi, czyli na ich myślenie (mózg to neurony przesyłające impulsy elektryczne), chyba nie musze wyjasniać Ci dlaczego? Nie piszę o tym aby ktokolwiek się bał.
Dlaczego w tych miejscach sa trzęsienia? Bardzo proste, ponieważ tam ścierając się płyty tektoniczne. Zadna rewelacja, o tym każdy wie, a ty nie? No stary jak nie wiesz to czemu się wypowiadasz?
spiskowiec: dinozaury wyginęły od meteorytu :)
|
|
|
Więc gotój się na śmierć "śmiertelniku" chętne wysłuchał bym waszej audycji ale nie działa. Tylko tajnie wiecie wy o tym i tylko rząd amerykański bo wiesz co myśli rząd amerykański :) hehehe
|
|
|
A co ten Geryl to jasnowidz czy Bóg.
Nukowcy też się mylą.
Na ten temat lepiej nie gadać w towarzystwie bo sie zostanie wyśmianym.
Co miał tak własciwie pokazać film POJUTRZE?
Powoli mówią nam coraz więcej?
jeśli ty o tym wiesz to chyba jeszce dużo osób.
Co zamierzasz robić w tygodniu kataklizmu.
Uciekasz do Australii czy w Góry Drachen?
A może siedzisz w domu.
Audycji słuchałem. Straszno trochę ale traktuje to jak przepowiednię.
Geryl mówił coś o urządzeniu w najwiekszej budowli świata LABIRYNCIE to może nas uratować. Ciekawe czy go szukają.
Ja tam zamierzam się za rok ożenić i mieć dzieci i nie zaprzątam sobie tym głowy.
|
|
|
Jak dla mnie to moze byc roznie..
Jesli czytali przyszlosc z gwiazd i zobaczyli tam 2012, to moze to byc za tysiac lat..
Tak to juz jest. Tak samo, jak sie patrzy na ksiezyc.. Jego swiatlo leci do nas przes tysiac lat swietlnych.. :/
Mozliwe, ze bedzie to 3012. :) :D
|
|
|
Forhekset - u mnie link dziala , jesli chesz to daj miala to ci jutro wysle audycje ma ponad 5 MB
Gezz - od meterytu to mowi tylko oficjana nauka :-)
|
|
|
Hej, skoro to jest w Ameryce takie scisle tajne, to skad to wiesz??? Hehe.
I czy udowodnisz, ze w 2012 wyloni sie Atlantyda? Ogladales chyba bajke "Atlantyda" i Ci sie rysunki spodobaly.. Wierzysz w to co piszesz? Czy w ogole wiesz co piszesz ? Wywolasz tylko panike idioto w ludziach. Spox. 3maj sie.
|
|
|
Nie moge. Czy ty człowiecze nie rozumiesz, ze nie w 3012 ale 2012 Ziemia bedzie równiku drogi mlecznej? Nikt tego nie przepowiedział to jest fakt naukowy. Nie brniemy tutaj w przepowieniach. Poczytaj sobie na necie lub w czasopismach. I zaden koniec świata, nie przekręcaj. Nikt tu nie mówi o końcu świata. A, że Ziemia znajdzie się na róniku drogi mlecznej to pewne jak to że rano wstanie słońce... i ze zaraz napiszesz kolejną bzdurę.
p.s. audycja działa tylko wolno się ściąga, bardzo wolno...
|
|
|
Dlaczego ktokolwiek maiłby udowadniać cokolwiek o Atlantydzie? Czy ja coś piszę o Atlantydzie? Piszę tylko o tym, że w tym roku Ziemia zjadzie się w położeniu w jakim się znajdzie i co ew. może się wydarzyć. Nie myl pojęć człowiecze.
|
|
|
Mam informacje! jeszcze ciepłe! dowiedziałem się że Szkoci już teraz zbierają ogromne zapasy piwa, głównie McEvan’s, Tennents i Bellhaven... Oni też wiedzą! ;D
|
|
|
Jestescie Rąbnieci i tyle. Bawcie sie swoimi teoriami dalej! POZDROWIENIA Z ROKU 2020.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |