Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Tarot
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 11427

JESTEM PO TROCHU WRÓŻKĄ ZNAM KILKA ZAKLĘĆ KTÓRE PONIEKĄD DZIAŁAJĄ ............ - w związku z licznymi pytaniami warunki odpowiedzi na maile opisane są tutaj: Tarot - na temat stawiania kart KARTY TAROTA - odpowiedzi udzielam kiedy przychodzi właściwy czas, oczywiście możesz mnie wesprzeć jednak niema to wpływu na czas otrzymania odpowiedzi ... kontakt przez meila na stronie wieszcz.eu. Pozdrawiam Igor ps. jest to kontynuacja starego wątku Zaklęcia założonego przez Wróżkę ;) natomiast nazwa tematu by nie wprowadzać w błąd została zmieniona na Tarot.

Niech Moc Będzie z Tobą

orzeszek24 23 listopada, 00:28 I jak czytanie lektury? Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

Hmm... Nie wiem czy pytać. I nie wiem tak naprawdę o co konkretnie. Nawet nie przypuszczałem, że kiedykolwiek będę tu pytał o cokolwiek. Mam od jakiegoś czasu totalnego doła i obawiam się, że jest coraz gorzej... Nawet nie wiem gdzie leży przyczyna. Takie zwątpienie we wszystko mnie wzięło... (Ostatnio trochę mi pomogły rozmowy z Darkiem- fajnie się z nim gada, fajnie się go słucha. Dzięki Darku... Komputer jakoś działa :D ale nawet nie mam ochoty go teraz włączać...) Dałem żebraczce na ulicy... Odpowiedziała "Bóg zapłać", zanim jeszcze zdążyłem powiedzieć, że to od Igora. I tak jakoś mnie zamurowało (nie wiem czemu), że w końcu nic nie powiedziałem... Liczy się? Pewnie nie... W ogóle to "dziwna" sytuacja była, bo zauważyłem ją z bardzo daleka. Że siedzi i czeka... I zauważyłem, że ona też na mnie patrzy... Dziwne- mnóstwo ludzi na ulicy- tłum właściwie- a ja z daleka czuję na sobie jej wzrok. Żona mi mówiła, że rzucam się w oczy przez wzrost (194), ale nie kupuję tego. To było coś innego. Jak się zbliżałem patrzyła mi cały czas w oczy... A na ulicy był tłum ludzi o wiele bardziej interesujących niż ja... Igor. Jeśli możesz, to daj mi jakąś wskazówkę, dobrze? Wskaż kierunek... Chociaż ja tak naprawdę chyba nie wierzę w te karciane przepowiednie. Sam nie wiem. Ale od jakiegoś czasu myślę o tym, żeby zapytać Ciebie o zdanie... Nie wiem jak zadać pytanie... Czy powiedzie mi się w sprawie nr 1? Czy powiedzie mi się w sprawie nr 2? Jeśli odpowiedź jest 2 x nie, to co mam dalej ze sobą robić? Pozdrawiam... PS. Muszę pisać konkretnie co to za sprawy? Wolałbym nie... Nie na forum. Może nawet w ogóle nie chciałbym się z tych spraw zwierzać... Oznaczyłem je symbolami 1 i 2- widziałem, że kiedyś jedna pytająca tak zrobiła i odpowiedziałeś, więc może teraz też się da?

79277 2 dni temu o 16:36 Nawet lepiej, że nie piszesz jakie to sprawy dla stawiani Tarota niema to znaczenia. Tarot odpowiada na pytania kartami: Czy powiedzie mi się w sprawie nr 1? - III Kije Czy powiedzie mi się w sprawie nr 2? - VII Kijów Jeśli odpowiedź jest 2 x nie, to co mam dalej ze sobą robić? - Rycerz Kijów 1. Tarot powyższymi kartami mówi, że należy działać dyplomatycznie, nawet trzeba skorzystać z pomocy kobiety. 2. Karta VII Kijów oznacza czeka cię przypływ gotówki lub nawet zmiana miejsca zamieszkania ;) w pozytywnym sensie. Zaleca działanie oparte na własnej inteligencji. 3. Tarot kartą Rycerz Kijów mówi, że wydarzenia jakie nastąpią w twoim życiu będą wymagały od ciebie odwagi, aktywności, refleksji i rozważnej analizy, trzeba wyhamować porywczość a do życia wprowadzić porządek w zakresie idei i planów. reasumując czeka cię zaspokojenie ambicji ;) Pozdrawiam Igor ps. Biedna wiedziała, że przyjdziesz ;-)

Niech Moc Będzie z Tobą

Dzięki Igor :D Fajne pokrzepienie dla psychiki :) Tak sobie czasem myślę, że w tym całym Tarocie właśnie o to chodzi nie "przepowiadanie przyszłości" i decydowanie za mnie co mam robić, tylko właśnie o taką psychiczną podbudowę... Dajesz wędkę, a nie rybę, tak? No bo przecież z taką wróżbą już niemal nic nie musiałbym robić, a sukces i tak murowany, bo przecież Tarot to przewidział. Taka jest moja przyszłość i choćby nie wiem co- wygram :D Tylko, że jak nie zarzucę wędki to gówno złowię a nie rybę :) Dzięki Ci za odpowiedź i słowa otuchy :D Pozdrawiam

79277 44 minut temu Nie do końca tak jest ale zrobimy tak, zainwestujesz jakieś 50 PLN i kupisz te dwie pozycje: 1. "Widzący przez czas" 2. "Refleksje Oświęcimskie" - lub pożycz w bibliotece Przeczytasz je w takiej kolejności. Pozdrawiam Igor ps. potem zapraszam do dyskusji ;

Niech Moc Będzie z Tobą

:) Pozdrawiam

Igor:
Tak dla jasności- żebym nie szukał czegoś niewłaściwego... Ta pierwsza pozycja to tego autora?http://www.gorakalwaria.net/news-wolalismy-za-nim-mesjasz,1379.html Wolf Messing A ta druga- Kępiński? Jak tak to już szukam :D Szczerze? Cholernie kiepski (bo niechętny) ze mnie czytelnik, ale sam przecież prosiłem Cię o radę, więc trzeba teraz podnieść rękawicę :) Dawno już nie miałem żadnej książki w rękach... Poza instrukcjami obsługi, schematami serwisowymi i innymi podobnymi rzeczami... Tym większy to dla mnie problem, bo tematyka chyba "niezbyt mi leży", więc będę musiał (jak znam samego siebie) przeczytać to co najmniej 2-3 razy zanim będę mógł o czymkolwiek z kimkolwiek podyskutować :( No ale dobra. Na razie wybiorę się do biblioteki (jutro) i spróbuję znaleźć. Jak nie to poszukam w księgarniach. Szczerze? Ten link co podałem wyżej... Nie wiem jak tam jego książki (Tego Wolfa), ale zainteresował mnie ten człowiek- autor. Zobaczymy co z tego wyniknie :D Filozof ze mnie żaden, psycholog też, więc może to być dla mnie "czarna magia". Myślałem jeszcze o Twoim wcześniejszym wpisie...
Igor:
1. Tarot powyższymi kartami mówi, że należy działać dyplomatycznie, nawet trzeba skorzystać z pomocy kobiety.
Zawsze korzystam z pomocy kobiety :D Zawsze byłem i jestem ciężarem dla mojej żony. To super istota- nigdy mi nie odmówiła pomocy. Mogę na nią zawsze liczyć. Tylko żeby nie przeciągnąć struny :) Na marginesie- wolę korzystać z pomocy kobiety, bo z facetami ciężko mi się dogaduje... One słuchają, oni tylko słyszą...
Igor:
2. Karta VII Kijów oznacza czeka cię przypływ gotówki lub nawet zmiana miejsca zamieszkania ;) w pozytywnym sensie. Zaleca działanie oparte na własnej inteligencji.
W tej drugiej sprawie... zawsze polegam tylko i wyłącznie na swojej... "inteligencji" (?), bo to wytwór MOJEJ chorej wyobraźni i nikt tego nie może pojąć- nawet moja żona :D Wspiera mnie w tym, wierzy (mi) w to, ale tak naprawdę nie może tego ogarnąć- o co w tym wszystkim chodzi. Sam się czasem gubię :) A ten przypływ gotówki i zmiana miejsca zamieszkania to coś co naprawdę by mi się przydało. Zwłaszcza zmiana miejsca zamieszkania... To krzepiąca wróżba.
Igor:
wydarzenia jakie nastąpią w twoim życiu będą wymagały od ciebie
Igor:
odwagi
tego zawsze mi brakuje... :(
Igor:
aktywności
ciężko mi to sobie teraz wyobrazić... Strasznie jestem "zasiedziały". Ciężko mi się ruszć, choć wiem, że bez tego nic się nie osiągnie... :(
Igor:
refleksji i rozważnej analizy
przy mojej niecierpliwości...? próba nie strzelba...
Igor:
trzeba wyhamować porywczość
Pracuję nad tym już 2-3 lata z mizernym skutkiem. Jestem porywczy, ale na szczęście tylko niektóre osoby we mnie tą porywczość pobudzają :D
Igor:
do życia wprowadzić porządek w zakresie idei i planów
Idee i plany mam już od dawna sprecyzowane. Tylko realizacja tych planów nie idzie. A to chyba przez: tchórzostwo, lenistwo i porywczości :(
Igor:
reasumując czeka cię zaspokojenie ambicji ;)
Ciekawe... Na razie wydaje mi się to niewykonalne. Jeszcze raz wielkie dzięki za porady... Dają do myślenia :) Pozdrawiam

79277:
Ta pierwsza pozycja to tego autora?
A nieeeee... Teraz już widzę, że autorem jest Eduard Wołodarski A książka jest właśnie o Wolfie :D Czyli ciekawa będzie :D Pzdr

Igor kochany, biegłam na autobus i podobnie jak moj przedmówca z rozpędu nie powiedzialam biednemu ze to od ciebie tylko ze mam niewiele przy sobie, strasznie mi go bylo zal bo kleczal na betonie i cały sie trzasł z zimna i nikt na niego nie zwracał uwagi, jak by byl mniejszy to by go podeptali, mial takie oczy ,,,dziwne takie jakby ..nie wiem jak opisac jakies takie 3D.... a mam takie dwie sprawy bo naprawde nie wiem co sie dzieje czy to ze mna jest cos nie tak? postaram sie nauczyc korzystac z wędki....chyba jestem jedną z tych co rybki wolą gotowe dostać :D czy powiedzie sie w sprawie 1 jak bedzie z.......2 czy cos zmieniac w......3 serdecznie i cieplutko pozdrawiam

monetka73

Igor, Kocham go. Bardzo. i Tęskniee. a On nie ma ZIELONEGO pojęcia, że od Pół w każdym moim dniu on jest obecny. NAPRAWDĘ bardzo tęsknie. Proszę spraw żebyśmy na siebie wpadli. jakimis ZIELONYM cudem. :/ niedługo...

Wygląda na to, że już znalezienie tych książek będzie niełatwe. Byłem wczoraj w bibliotekach... O tej pierwszej książce nawet panie bibliotekarki nie słyszały. O tym autorze... Drugiej po prostu nie ma nigdzie. Znalazłem tą drugą na chomikuj- jak nie znajdę wersji papierowej to sobie ściągnę. A ten Wolf Messing... Cóż... Wyświetla mi się w kilku księgarniach i nawet na alledrogo, ale tam nie figuruje jako "Wolf Messing- Widzący przez czas", tylko jako "Wolf Messing- Jasnowidz z Góry Kalwarii". Czy to jest to samo Igorze? Podejrzewam, że tak- autor się zgadza, ale skąd taka rozbieżność tytułów? Poszukam jeszcze... Tylko, że nawet jak znajdę to pewnie przyślą mi dopiero po świętach :( Pozdrawiam Pozdrawiam

79277 Kapuscinskiego nie radze Ci sciagac z Chomikuj bo mi moj brat sciagnal i nie dalo sie tego czytac. Wszytko bylo zapisane chyba w notepad jedno wielkie maslo maslane. Ja tez nie moge ksiazki dostac.

yohanna22:
Dzięki za info. Ale... O Kapuścińskim nic nie wspominałem :) Pzdr

79277 Przepraszam Cie jeszcze zaspana bylam jak to pisalam :))) Kepinski -'Refleksje oswiecimskie' o ta ksiazke z chomikuj mi chodzilo.

79277:
Wygląda na to, że już znalezienie tych książek będzie niełatwe. Byłem wczoraj w bibliotekach... O tej pierwszej książce nawet panie bibliotekarki nie słyszały. O tym autorze... Drugiej po prostu nie ma nigdzie. Znalazłem tą drugą na chomikuj- jak nie znajdę wersji papierowej to sobie ściągnę. A ten Wolf Messing... Cóż... Wyświetla mi się w kilku księgarniach i nawet na alledrogo, ale tam nie figuruje jako "Wolf Messing- Widzący przez czas", tylko jako "Wolf Messing- Jasnowidz z Góry Kalwarii". Czy to jest to samo Igorze? Podejrzewam, że tak- autor się zgadza, ale skąd taka rozbieżność tytułów? Poszukam jeszcze... Tylko, że nawet jak znajdę to pewnie przyślą mi dopiero po świętach :( Pozdrawiam Pozdrawiam
Witam Pana 79277 http://www.enemo.pl/ na tej stronie jest w sprzedarzy 7 tytułów i w tym za 34 zl jest ksiażka Messinga WIDZĄCY PRZEZ CZAS pozdr

monetka73

.....cdn mozna pobrać i od razu czytać za 35 zł bardziej sie pewnie opłaci bo bez kosztów wysylki 10zl pozdr

monetka73

monetka73:
Widziałem to. Nie biorę pod uwagę tego sklepu. Ale dzięki za namiar.
monetka73:
mozna pobrać i od razu czytać za 35 zł bardziej sie pewnie opłaci bo bez kosztów wysylki 10zl
Za 35 zł? Bez przesady. To już wolałbym dopłacić te 10 zł i mieć prawdziwą książkę. Pozdrawiam

79277:
monetka73: Widziałem to. Nie biorę pod uwagę tego sklepu. Ale dzięki za namiar. monetka73:mozna pobrać i od razu czytać za 35 zł bardziej sie pewnie opłaci bo bez kosztów wysylki 10zl Za 35 zł? Bez przesady. To już wolałbym dopłacić te 10 zł i mieć prawdziwą książkę. Pozdrawiam
nie ma sprawy, osobiscie lubie ksiazki z biblioteki wypozyczac lub w ksiegarni kupic ale takiej normalnej w sklepie :) pozdr

monetka73

monetka73 2 dni temu o 18:32 Masz rację w zasadzie tylko tam to można kupić ;) Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

Ja postanowiłem wstrzymać się z kupnem do nowego roku. Te sklepy internetowe kiepsko coś działają- zwłaszcza ten enemo. Może później (w nowym roku) będzie lepiej... Zobaczymy... Książki zdobędę i podyskutujemy może jeszcze. Ale jeszcze nie teraz :) Pozdrawiam
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 11427
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.