| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| 2 0 1 2 | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036 |
|
2012 - czy slyszeliscie cos na temat tej liczby? Czytalem interpretacje Wielkiego Kalendarza Majów... jak wiadomo uwazali oni go za najwieksze osiagniecie naukowe ich kultury. Jak wiadomo kalendarz ten przedstawial pewne cykle zyciowe, rowniez zawarte w nim byly wszystkie kombinacje lancuchow DNA i RNA czlowieka.. to juz samo w sobie jest zastanawiajace! Tak samo jest zastanawiajace istnienie wielkich ich budowli.. egipskich piramid.. wielkich ksiag. Interpretacja kalendarza zapowiada - przeliczajac na nasz system kalendarzowy - na rok 2012 tzw "przejscie swiata, w kolejny wymiar swiata" (5 wymiar) - wedlug nich. "To co bylo zakopane zostanie odkopane". Podobnie czytalem o przepowiedniach Nostradamusa... i tu kolejne powiazanie do tej sprawy.. rowniez jego przepowiednie polegaly na zauwazeniu pewnych cykli zyciowych. Data nie jest zbyt jasnie okreslona (moze to byc w przedziale 2009-2012)... zdaniem jasnowidza ma nastapic rowniez przjescie ludzi w inny wymiar... nastapi EPOKA PRAWDY. Nostradamus byl bardzo zaglebiony w ewolucje swiadomosci ludzkiej - jak wiadomo! Kolejne powiazanie jest do Biblii: zmarli powstana z grobow.. to nawiazuje do przepowiedni Majów! Kolejnym ciekawym argumentem, ktory laczy to w pewien sposob w calosc jest to, iz na rok 2012 naukowcy spodziewaja sie przelotu wielkiego materotytu... i juz zaczely sie spekulacje czy przypadkiem nie zawadzi o Ziemie... prawdopodobnosc trafienia to: 1/1000 000. Ale nie tym sie przejmuja... Zastanawiaja sie mianowicie: jesli w nas nie trafi.. i przeleci blisko obok naszej planety... czy nie nastapi czasem przemagnetyzowanie biegonow Ziemi!? Strach pomyslec jakie to niesie ze soba konsekwencje. Wydaje mi sie ze temat jest wystarczajaco ciekawy.. zwlaszcza ze wiele faktow z roznych miejsc na Ziemi wiaze to w jakas sensowa calosc. Jestem ciekaw czy posiadacie podobne informacje i rowniez dostrzegacie ta sprawe. Mozliwe ze dowiem sie od Was cos jeszcze wiecej. Pozdrawiam wszystkich i biernie obserwuje Wasze wypowiedzi ma plaszczyznie naukowej jak i religijnej!
|
|
|
Czy ma ktoś może przepowiednie Królowej Saby? Jeśli tak proszę o przesłanie na mój e-mail.
|
|
|
jeżeli ma być koniec świata to będzie ale mam nadzieje że pożyję troche dłużej niż do 2012 będe miała dopiero 22 lata .Całe3 życie przede mną !!!! Nie chce tak młodo umrzeć. a z tymi przepowiedniami to nigdy nic nie wiadomo......
|
|
|
śmierć ...co was tak po...bało z tym słowem
'...zaprawde istnieja światy a w nich warunki
w których nawet śmierc może umrzeć ''
nikt nie umiera !!
po prostu zmienia bytowanie
|
|
|
" Nie znacie dnia ani godziny" wiec po co spekulowac i wprowadzac haos i strach. Po co wogole myslec o tym co bedzie za parenascie la, ludzie zyjcie dniem codziennym i cieszcie sie z kazdej chwili ktora jest wam darowana...
|
|
|
Jak nie znamy dnia ani godziny skoro jest juz obliczone ze bedzie to 21 grudnia 2012 ok godz. 19 tylko nie wiem jeszcze jakiego czasu.
A po co myslec o tym?? Po to zeby przezyc to przebiegunowanie trzeba sie do tego odpowiednio przygotowac . atlantydzi mieli na przygotowanie ponad 200 lat , a nam pozostalo niecale 8
|
|
|
spiskowiec...
w piatek? o 19:00??? po pracy?? to caly weekend do du***
|
|
|
Wiecie co?
Te całe straszenie tymi końcami świata nie ma sensu. I tu jest dowód... Na czym polega idea większosci religi? Strach... w chrzescijanstwie strach przed piekłem, czyściem itd, dalej... w greckiej religi Prometeusz został ukarany za nie posłuszeństwo bogom czyli znowu trzeba się podpąrządkować bo inaczej sie zostanie ukaranam i zadane zostanie cierpiene w jakiej kolwiek formie(koniec swiata w tym przypadku). Widzicie różnice między średniowieczem a dzisiejszymi czasami? Dzisaj ludzie poza wymierającyej lidze "mocherowych beretów" czyli starych dewotek i ortodoksow zaczyna dostrzegac inne racje i wartosci niz te przedstawione w bibli. I ze ci wszyscy wierza ze nasza religia jest wlasciwa? CZEMU NASZA.... PYTAM! CZEMU NASZA!? religi na swiecie była niezliczona ilosc to czemu ta własciwa miała być własnie NASZA!!?? Moze watykan traci na sile i dla tego straszy tymi przepowiedniami koncami itd. Zeby zjednac sobie wyznawców! Zatruwanie zycia strachem jest złą rzeczą, marnujecie zycie na strach, lęk. A CO JEŚLI W 2012 NIC SIE NIE ZDARZY!? to powiecie (mówie do tych cos sie trzymają teori meteorytu, zejscia jezusa itp.) ze sie pomylili? Bedzie ma głupio i zal tego czasu ktory przeznaczylisci na zatruwianie zycia innych i robienie z niego koszmaru. Czemu taka moda na koniec swiata? Bo umarł Papierz. Każde wielkie wydarzenie pociąga za sobą tworzenie histerycznych wizji co bedzie dalej? A największe Gów** to są MEDIA. Zawsze chodzi tylko o sensacje zawsze sie mowi tylko o złych rzeczach tylko o tym co wzbodziło strach. To ze jacys tam jajogłowi obliczyli komete która walnie w ziemie w ten własnie rok, to jakas anomalia o takich zeczach się mowi oficjalnie a jak narazie nie wiedziałem zadnej takiej OFICJALNEJ informacji.
|
|
|
Forhekset , Ty mylisz pojecia , to nie jest zaden koniec swiata , to jest przebieguniowanie ktore nastepuje cyklicznie na ziemi co 11 , 5 tys lat. Koniec jednej cywilizacji i pocztek nastepnej. Zaden koniec swiata !!!
|
|
|
tym Edkom wszystkim co nie wierzą chciałem powiedzieć że nie chodzi o to czy Edek wierzy, czy nie wierzy. to jest kwestia wiedzy. przez takich jak Edek, ludzie są niedoinformowani. tacy jak Edek rozpowszechniają niewiedze, ciemnote. trzeba być na bieżąco, a Edek nie nadąża. wpisuje głupoty w google i głupoty tam znajduje. nie ma innego wyjścia. świat informacji publicznej jest dzisiaj tylko ułudą. mamy tylko tematy zastępcze: Adam Małysz, światowy terroryzm, Majkel Dżekson, itd. nie ma szans na cień prawdy w mediach publicznych. one są dla słabych ludzi, którzy nie mają swojego życia, i chcą żyć życiem kogoś innego. patologia. a w interesie rodzin królewskich, elit w usa i im podobnym na całym świecie leży przede wszystkim to, że im mniej nas zna prawde, tym lepiej. i teraz Edek pewnie powie: a co mnie obchodzi jakaś elita ze stanów? a ja mu na to: a co ich obchodzi jakiś Edek z Polski?
powiem jedno: poczytajcie sobie poważne teksty o tym temacie, a nie jakieś pierdoły w naszynal dżografik. wiedzmy co ma być, a nie wierzmy w to, co może być. dlatego nikt poważnie nie bierze 2012 roku, bo ten temat też zdążył stać sie zastępczym. i dlatego tak wiele nieporozumień jest z tym związane. moja zasada: nie wierzyć w nic, wszystko brać jako dezinformacje, i dopiero wtedy robić segregacje. to najlepsza metoda, ale u Edka to nie zadziała, bo nie jest chłopak podłączony. jedyne do czego jesteś podłączony Edek to telewizor. a ja ci mówie że 50-60 Hz to najlepsza częstotliwość żeby wyprać mózg. weź poczytaj coś o tym, bo jest jeszcze czas żeby był z ciebie porządny gość. i nie mów na forum publicznym o prawdziwym przesłaniu biblii, bo jesteś jednym z tych, którzy nie mają pojęcia co czytają. zero obserwacji chłopak, zero. rok 2012 jest faktem. tylko ty jeszcze o tym nie wiesz.
zawsze bede polemizował z takimi jak Edek i ten drugi Kvaq, czy coś tam. wiedza nie opiera sie na przepowiedniach, tylko na obserwacji, informacji, i , przede wszystkim otwartym umyśle i jego lotnej myśli. jeszcze raz : LOTNEJ, nie takiej co w głowie lata po kabelkach i sie nawet na chwile nie wychyla poza czaszke. trzeba sie podłączyć, a potem już wszystko jest proste. wam do tego daleko, co zresztą daliście temu świadectwo w dwóch zdaniach każdy. polecam wykłady Terence McKenna, teksty James Lovelocka, dowiesz sie przy okazji o Wilhelmie Reich. wiedza o ziemi, kosmosie jest w sumie na wyciągnięcie ręki dzisiaj, tylko trzeba z tego chaosu powyciągać użyteczne informacje, a nie jakieś resztki, posklejane w niby-całość. tak nie można sobie dzisiaj tłumaczyć świata, chyba że chcemy, aby dalej panowało tu mentalne zacofanie. może w koncu dojdzie do ciebie Edek że nie chodzi o przepowiednie, ale o wiedze. są ludzie na tym świecie, czy wierzysz w to czy nie, którzy wiedzą już terazz kto będzie papieżem po Janie Pawle II, i nie jest to wierzenie pochodzące z przepowiedni. chaos-->energia-->dedukcja-->wiedza, chłopaku, a wiedza to potęga.
ale znać nazwiska, czytać teksty, mieć autorytety to za mało dzisiaj. trzeba myśleć, kojarzyć, a to przychodzi stopniowo, matka ziemia odpłaca sie tym samym co jej przyniesiesz. jeśli to jest szacunek, dostaniesz skarb wiedzy, o jaki dziś trudno. liczy sie prawdziwa informacja i umiejętność czytania między wierszami, czyli wyciąganie wniosków, kojarzenie faktów i informacji z różnych dziedzin, nie tylko nauki. wszystko jest jednością i tylko tak działa. musisz być humanistą, Edek i ten drugi, a nie racjonalistą. czas racjonalistów sie konczy, umieracie, że tak powiem śmiercią naturalną , hhh
i nie należy wierzyć wszystkim oszołomom, którzy chcą nas straszyć. to nie bedzie koniec świata, tylko naturalna przemiana. ludzkość nie zginie, ale przetrwają tylko ci, których stać na opanowanie w ekstraemalnych sytuacjach. dobre przygotowanie fizyczne i psychiczne to bedzie sie liczyć. wytrzymałość na zmiany temperatur itd.
wiesz Edek czemu np. usa toczy te wojne? powiesz pewnie: ropa! no jasne, ale ja pytam czemu? bo oni bardzo dobrze wiedzą co sie stanie. potrzebują tej ropy żebu budować, budować, budować. ile pieniędzy wydają na badanie kosmosu, myślisz że dlatego, że chcą znaleźć jakąś cywilizacje? ufo? oj Edek Edek. chcą budować okroojone społeczeństwa, złożone z elit światowych. oni budują bunkry, wielkie samoloty, stacje kosmiczne. potrzebują tego żeby przetrwać 2012 rok. a tobie w telewizorze mówią, ze łazik sie przewrócił na marsie. śmiejesz sie, ale tylko dlatego, że nie mieści ci sie to w głowie po prostu. bo to wielki fałsz jest, ale jest ten fałsz faktem. przyznaj sie, ze w głębi czujesz i rozumujesz tak samo, bo jak nie to całe to moje pisanie na nic. oni sami trzęsą dupami przed 2012 rokiem, dlatego są tak zdeterminowani i nie zważają na nic. po trupach do celu. proste.
strasznie sie rozpisalem, nie robie tego nigdy, ale musiałem coś Edkowi powiedzieć, bo to dobrze nieść wiedze. poza tym nie wiem czemu, ale jakoś lubie te forum i czesto tu wbijam. pozdrawiam wszystkich
|
|
|
aha według was na 100% bedzie jakies tam przekierowanie biegunowe? TO CZEMU NIE JESZCZE OGULNO SWIATOWEJ HISTERII?! bo to są fakty ktore wypełzly z jakejs stołowki gdzie jeden jajogłowy chwalił sie drogiem co odkrył. Może i jest to możlie ale na miłość boską, takie zmiany sie ODCZUWALNIe widzi na 40 lat do przodu a z tymi planetami to tez niezła bajka jak ktos sie naaoglądał armageddonow i innych tego typu fimów (np. Pojutrze) to pozniej tworzy takie teorie. A z kąd wiadomo ze 11 tys lat a nie 12? no po prostu... NIKT nie moze poznac prawdy jaka obowiązuje w prawach natury tym bardziej ze to przebiegunowanie nastąpi 22 grudia 2012 o godzinie 19.00 (no po prostu ręce opadają) a jesli sie naukowcy pieprz*** w swoich obliczenia ,a jesli to jest tylko plota, a jesli wogule w np NASA taka teoria nie istnieje. Niedawno przeczytałem ze nasa mysli jak zapobiedz komecie ktura leci jak w 10 prosto w ziemie i czy większe straty poniesie ziem uderzona przez rozdrobnioną czy cała kometę... Hmmm a to ci mądre pytanie?! Takie zeczy ludzie twoza poto zeby sie straszyc. "ludzkość nie zginie, ale przetrwają tylko ci, których stać na opanowanie w ekstraemalnych sytuacjach. dobre przygotowanie fizyczne i psychiczne to bedzie sie liczyć. wytrzymałość na zmiany temperatur itd." - HAHAHAHAHAH i to ma byc twoja wizja przyszłosci? ludzie w 2012 bede słodko zyli nie przejmojąc sie a wy będziecie pod pod 3 kurtkami trząść sie ze strachu, a co z tego przyjdzie NIC. ta teoria nie moze byc prawdobna dopuki nie opublikują DOKŁADNEGO przebiego roku "2012" Jednym słowem Bullshit!
|
|
|
TZN? Pod ktorym postem spiskowiec :D i czy to z przekąsem czy bez?
|
|
|
Forhekset , data pochodzi z piramd w Gizie ktore sa odzwierciedleniem ukaladu planet ktory bedzie podczas przebiegunowania , a taki ulkad bedzie wlasnie w 21 grudnia 2012 . Piramidy zbudowali Atlantydzi ktorzy przezyli poprzednie przebiegunowanie , a zbudoali je zeby ostrzec nasze pokolenie . Piszesz jakbys nie czytal ksiazki Proroctwo Oriona na rok 2012 , ani nie sluchal wywiadu z Patrykiem Gerylem
|
|
|
aha czyli mamy kataklizm czy jak wy to nazywacie, i basta? tak?
daj mejla to ci w 2013 napisze życzenia z okazji nowego szczęśliwego roku.
Ps. a jesli zeby było przebiegunowanie to moze planety np. potrzebują dwie rundki?
aha wiesz podobny kataklizm przepowiedziny był na rok nawet nie pamiętam jaki ale zona mojego kolegi robiła zapasy i po fakcie naukowcy stwierdzili ze sie troche pieprzneli w swoich obliczeniach czy czyms tam o ona biedna nie wiedziała co zrobic z 10 kg zamrozenego mięsa
|
|
|
Forhekset: Dlaczego 21 grudnia 2012? Dlaczego co 11.5 tys lat? ano dlatego iż co taki cykl Ziemia znajduje się w tzw . Równiku Magnetycznym Drogi Mlecznej gdzie jak mniemam rozumiesz, siły magnetyczne są największe. Po prostu. To akurat nie jest zadna przepowiednia tylko pewnik. Tak się dzieje i tak też się stanie. A jak to rozegramy to już zależy od nas. Poczytaj najpierw, a potem się wypowiadaj. Jak możesz wyrażać opinie na temat czegoś o czym nie masz pojęcia? Poczytaj sobie normalne arty naukowe, nie jakieśtam przepowiednie. Poczytaj literaturę naukową... chociaż z Twojego nastawienia do prześmiewania się z zdania innego niż Twoje wątpię abyś to zrobił. A szkoda.
|
|
|
Zapomniałem jeszcze o tym:
http://info.onet.pl/1,15,11,10149542,30438893,1527081,0,forum.html
|
|
|
Forhekset . Ty ciagle mylisz pojecia to nie jest zadna przepowiednia . Nie czytales ksiazki nie sluchales audycji a sie wypowiadasz na temat o ktorym nie masz pojecia . mowisz nie bo nie , nie umiejac przedstawic zadnych argumentow. Wsysuchaj sobie tego
http://www.nautilus.org.pl/mp3/pgeryl.wma
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |