Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Coś co chcecie pokazać
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307

Witam wszystkich. Otóż pomyślałem sobie, że można by założyć temat specjalnie przeznaczony na...właśnie, co? Wszystko czym chcielibyście się pochwalić, pokazać innym, lub rozreklamować. Można tu wrzucać linki, filmiki, muzykę, obrazki itp. Czym to się różni od innych tematów? Niczym. Ale żeby nie doprowadzać do sytuacji offtopikowania, przerywania dyskusji, wszystko, co chcecie można tu wrzucić. Co o tym myślicie? Jeżeli, pomysł Wam nie odpowiada, nie piszcie, temat odejdzie w zapomnienie. Czyńmy dobro! ]:

wendol 2 godziny temu W mojej ocenie czasy manipulowania wszystkimi przechodzą po woli do historii. Najpierw zegzorcyzmował wszystko internet plus otwarte fora dyskusyjne. Na koniec przyszła kreska na propagandystów tych załatwił jak leci i po kolei Chat GTP oraz jego koledzy typu Deep Seek. Na forach cisza - wszyscy przestali udawać expertów no chyba, że się ktoś faktycznie zna. Takie Czasy Panie Pozdrawiam Serdecznie Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

W pełni się zgadzam, nie ma mowy w tłumie o ile to nie jest tłum ludzi wybitnych, a to wtedy może się coś udać.

Niech Moc Będzie z Tobą

Ludzie wybitni stanowią maksimum 10% społeczeństwa, więc trudno znaleźć taki "tłum". Tłum to kojarzy się z tłumokami lub ze stadem "baranów", czyli owiec. "Baranów" też jest około 10%, a większość to tzw. średnia. Fakt, że ta średnia ma większe pojęcie niż w czasach, gdy "mediami" był ksiądz na ambonie. Tak - takie czasy i świadomość społeczeństwa bardzo szybko rośnie :) Rządzący mają problem.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Zerknij na ten artykuł: Pragmatyka rosyjskich zaklęć leczniczych Pozdrawiam Igor ps. a tutaj przykład jak to działa

Niech Moc Będzie z Tobą

Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

Kościół opiera się na teorii, a księża to urzędnicy, którzy "bronią prawdy". W średniowieczu wiarę krzewili ogniem i mieczem, i w razie czego mogli kogoś spalić na stosie. Tak było w czasach feudalnych, a obecnie w dobie demokracji muszą lawirować i kalkulować jaka postawa im się bardziej opłaca. Jeśli okaże się, że większość "wiernych" w coś tam wierzy, to Kościół będzie musiał to uznać, by nie odeszli. Wszelkie zmiany w polityce Kościoła zawdzięczamy tylko temu, że muszą się dostosowywać do bieżących realiów. Mnie akurat w ogóle nie obchodzi, co Kościół ma do powiedzenia, bo to są teoretycy - wymyślili sobie jakieś dogmaty. W czym dla niektórych Kościół może być "autorytetem"? - No właśnie w sprawach "duchowych" (religijnych), ale na tym polu coraz gorzej im się wiedzie, bo ludzie znajdują więcej odpowiedzi gdzie indziej, więc Kościół szuka bardziej stabilnego źródła dochodów w polityce, co w średniowieczu nikogo nie dziwiło, ale obecnie jest dla wielu ludzi odrażające. Ogólnie brzydzę się Kościołem, bo dla nich nawet "duchowość" to sprawa polityczna, sprawa wpływów... i dochodów. Dlatego mówi się, że Kościół nie reprezentuje duchowości, tylko materializm duchowy, z naciskiem na materializm. Nie rozumiem po co komu taka instytucja - tak naprawdę chyba tylko klerowi jest potrzebna, bo nawet jak ktoś jest religijny, to może "praktykować w sercu" i coraz częściej tak się dzieje. Tłumy wiernych są potrzebne Kościołowi dla dochodów i by mogli się powoływać na poparcie w celach politycznych.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Niestety ma kolega duo racji. Dla mnie przysłowiowym "gwoździem do trumny" są wpłatomaty n karty w Kościołach. To już jest kompletne dno. Sprowadza to duchowość do przyłożenia karty do czytnika. Widziałem to kiedyż za granicą teraz niestety dzieje się u nas. Nic z czegoś takiego już nie będzie. Teraz nie dziwi mnie, że w Kościele Cudów i Objawień brak. Po drugiej stronie czasu też widać poszli po rozum do głowy. Pozdrawiam Igor :zdziwiony:

Niech Moc Będzie z Tobą

Kiedyś płaciło się w naturze (ofiary z baranków itp.), następnie jakieś dziesięciny, gotówka, wpłatomaty... Ktoś mówił, że Kościół jest zacofany i nie idzie z duchem czasu? ;) W dzisiejszych czasach nie każdy używa gotówki - kiedyś położyłem na tacy... zegarek. Dziwne, bo nikt się nie zdziwił :) Kilka dni później poszedłem do kościelnego, powiedziałem że nie miałem gotówki, a teraz mam i za złotówkę "wykupiłem" ten zegarek. Liczyłem na jakieś ciekawe rozmowy, a tu żadnego komentarza. Księża chyba nie mają poczucia humoru. Chociaż... Rydzyk ma. Podobno dostał dwa Maybachy od bezdomnego. Takie cuda ;) Brak "Cudów i Objawień" w Kościele? Na to też są sposoby ;)

Pozdrawiam Igor :zdziwiony:

Niech Moc Będzie z Tobą

Nawet ciekawa audycja :zdziwiony: Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

Zielarki, czarownice... kobiety. Grzech! Edukacja zdrowotna przeszkadza w zbawieniu? Katolicy mają problem "Biskupi proszą chrześcijańskich rodziców, aby wypisali dzieci z edukacji zdrowotnej. Jako argument podają, iż przedmiot ten zmniejsza szansę dziecka na osiągnięcie zbawienia. Nauczyciele będą bowiem zachęcali do grzechu." Dobrze wiemy, jak to się zaczęło... Pod pretekstem edukacji (zdrowotnej też) Ewa namówiła Adama do... grzechu - wiadomo jakiego! Pierworodnego. Zawstydzili się, ale było już za późno - zaczęli się... rozmnażać! A mogli sobie dalej spokojnie żyć w Raju bez tego całego... seksu! Po co to komu? Po co ludziom jakaś edukacja? W razie czego księża przekażą dzieciom co trzeba na zajęciach praktycznych. Przecież seks z księdzem to nie grzech, a na tej edukacji zdrowotnej nagadają dzieciom jakichś głupot. Wiedzę o takich rzeczach powinni przekazywać księża, a nie jacyś pseudo specjaliści bez wykształcenia teologicznego. Myślę, że dobrze wyjaśniłem stanowisko Episkopatu ;) Widzę Igorze, że interesujesz się rzeczami... grzesznymi. Chcesz być zbawiony, czy nie? ;)

Dawid pokonał Goliata. Ten mały model AI inspirowany mózgiem rozgromił ChataGPT Dzisiejsza architektura AI jest jeszcze słabo zoptymalizowana i mocno prądożerna. Zamiast zwiększania mocy obliczeniowej należałoby poprawić algorytmy.

wendol 2 dni temu o 01:50 No tak - edukacja wrogiem w szczęśliwym i bezmyślnym pobycie człowiek ana Ziemi. I tutaj dochodzi do swoistej kwadratury koła - bo czy fakt posiadania większej wiedzy gwarantuje ci szczęśliwość i zbawienie. I tutaj jak kolega widzi rodzą się kolejne dylematy, obiekcje i szereg wątpliwości ;) Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

wendol 2 dni temu o 22:57 Interesuje mnie jeden zasadniczy problem związany ze sztuczną inteligencją – czy można nauczyć zestaw takich narzędzi zdolności „jasnowidzenia”? Z mojego punktu widzenia jest to kwestia kluczowa. Czy jest to w ogóle możliwe? Jak należałoby tego dokonać? Na jakich założeniach mógłby opierać się taki algorytm? Czy ograniczeniem jest obecna architektura sprzętowa? Jak można byłoby odtworzyć receptory kinestetyczne, które w tym procesie odpowiadałyby za odkrywanie supersymetrii? Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

Moim zdaniem jasnowidzenie jest związane z komunikacją z wyższymi wymiarami, więc AI w tym nie pomoże, ale w przewidywaniu i kreacji przyszłości tak. Kwestia przetwarzania dużej ilości danych i odczytywania trendów.
;)

Nvidia w tarapatach? OpenAI buduje własny czip AI. Ta decyzja może zatrząść rynkiem

Nauka Okultystyczna i Kultura Stary ale bardzo ciekawy materiał, pokazuje pewne ciekawe aspekty pracy nad sobą. Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

Próba podjęcia decyzji o uniezależnieniu się od chipów Nvidia wydaje się jak najbardziej zrozumiała. Poza tym nie wiadomo czy Chińczycy nie stworzą technologii równoległej - zatem stworzenie technologii alternatywnej wydaje się jak najbardziej zasadne. Mnie to nie dziwi. Pozdrawiam Igor :zdziwiony:

Niech Moc Będzie z Tobą

Światło zamiast prądu. Nowy chip AI wywraca stolik

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.