Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Tarot
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 11427

JESTEM PO TROCHU WRÓŻKĄ ZNAM KILKA ZAKLĘĆ KTÓRE PONIEKĄD DZIAŁAJĄ ............ - w związku z licznymi pytaniami warunki odpowiedzi na maile opisane są tutaj: Tarot - na temat stawiania kart KARTY TAROTA - odpowiedzi udzielam kiedy przychodzi właściwy czas, oczywiście możesz mnie wesprzeć jednak niema to wpływu na czas otrzymania odpowiedzi ... kontakt przez meila na stronie wieszcz.eu. Pozdrawiam Igor ps. jest to kontynuacja starego wątku Zaklęcia założonego przez Wróżkę ;) natomiast nazwa tematu by nie wprowadzać w błąd została zmieniona na Tarot.

Niech Moc Będzie z Tobą

kargola 18 stycznia, 21:35 Trzeba je będzie troszkę skorygować gdyż nie mogą być realizowane pod wpływem emocji, nie należy też rezygnować z pomocy mężczyzny. Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

Igorze, dziękuje Ci bardzo za odpowiedź ;) Niestety ja nie umiem czytać kart, co oznaczają one? Z góry dziękuję Ci bardzo ;) pozdrawiam, m.
Igor:
madzikowa21 28 stycznia, 11:55 1. Cesarz IV 2. As Mieczy 3. Król Kijów 4. VIII Mieczy Generalnie praca OK ale o resztę trzeba zawalczyć. Pozdrawiam Igor

Witam serdecznie :) Dziękuję za dotychczasową poradę . Dziś biedny otrzymał ofiare i podziekował Mam pytanie Czy M jest stały w swoich uczuciach ? czy jego związek przetrwa , jak długo ? Czy poprzedni związek on zakończył czy jego żona? czy karty pokażą powód rozstania w poprzednim zwiazku? Z góry dziekuję za odpowiedź i życze milego weekendu.

Igorku kochany-dwa pytania: 1.Facet z którym się kłócę-najbliższa mi osoba w życiu, co on do mnie czuje tak naprawdę, bo jest dwuznaczny i czemu się dąsa? 2. Facet z przeszłości-moja wielka miłosć powrót na horyzont? Co czuje, co dalej, czy warto spróbować? Dzięki;)

madzikowa21 5 dni temu o 18:54 By nie komplikować twojego myślenia i postrzegania o świecie - musisz mi zaufać, że twoja przyszłość nie jest tak zła jak sama ja widzisz. Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

lunar godzinę temu 1. IV Kije 2. X Koło Fortuny Tarot mówi,że nie warto zmieniać dobrych związków pod wpływem chwilowych przypływów emocji. Pozdrawiam Igor ps. tak się zachowuje bo widzi co robisz ...

Niech Moc Będzie z Tobą

bluangel 3 dni temu o 13:21 Na twoje pytanie kart odpowiedziały: Czy M jest stały w swoich uczuciach ? czy jego związek przetrwa , jak długo ? - Umiarkowanie XIV i Walet Pucharów Czy poprzedni związek on zakończył czy jego żona? czy karty pokażą powód rozstania w poprzednim zwiazku? - As Pucharów i Mag I - zgubiły go namiętności Pozdrawiam Igor ps. musi pracować nad zmianą

Niech Moc Będzie z Tobą

Nie wiem jak czytasz karty i co te 4 kije oznaczają w kontekście tego co czuje....Więc proszę o wyjaśnienie.....Relacja z tym pierwszym panem nie jest dobra, a ja nic nie robię, zrobił on, a ja mam pretenscje i wymagam. Więc nie wiem co sobie znowu uwidział.

ps. nie wiem w sumie, czy rada dotyczy tego, że z pierwszym się zwaliło przez takowy wybuch emocji, bo tak było, czy że nie warto zmieniać obiektu uczuć na starą zardzewiałą miłość. Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki;)

lunar:
Ustawienie kart jest tylko ustawieniem reprezentuje istnienie jakiegoś aspektu sprawy powinnaś przemyśleć swoje emocje być może tym starym jest to prastare, ten związek wcześniejszy. Jeżeli w tym obecnym związku dochodzi do nie zawinionych przez Ciebie problemów wynikających z niezbyt dobrej woli drugiej strony to jest pytanie jaki ma to sens co jest popsute czy on ma wolę coś naprawiać czy Ty masz coś naprawiać kiedy nie czujesz że coś zawiniłaś. Związki zawsze są jakimś egoizmem zdrowym, jeżeli przynoszą korzyści obu stroną trzeba umieć dawać i przyjmować to co dają ale w którymś miejscu jeżeli widzi się nie adekwatność relacji to trzeba kogoś lub siebie wykopać z takiej zażyłości. Igor za Ciebie nie podejmie decyzji. On powie jaki jest rozkład kart co może to oznaczać. To są twoje decyzje. To co się wokół Ciebie dzieje nie może wynikać z wybuchów emocji. Jak ktoś się stara to należy to docenić piszesz że ten się nie stara czy jest to twoje odczucie czy tak jest na prawdę. Jeśli się nie stara to się nie męcz. pozdro.

nicze dzięki, wiem o czym mówisz, wiem też, że nikt za mnie decyzji nie podejmie, ja dopytuję tylko o uczucia tamtego mego nieszczęścia, bo 4 kije można czytać jako namiętność, dobre przyjacielskie relacje, albo głębsze związkowe, ale także np. jako uwalnianie się z niewygodnej sytuacji. Koło fortuny jedni także czytają jako zmiany, inni zmiany na lepsze gdy jest w pozycji prostej. Temu dopytuję. A także o to, którego z panów dotyczy porada o emocjach, bo do obydwu pasuje. Co do zachowania-nie wiem też co on widzi, że ja robię, bo ostatnio rzadko się widujemy, on raz jest jak wulkan emocji, innym razem jakby łapał na mnie bana wręcz i strzela fochy o krzywy uśmiech dosłownie, tak że już ludzie, którzy są z nami obok zwracają mu uwagę i pytają mnie co się z nim stało, czy oby jest z nim wszystko w porządku...A stało się tak, odkąd to on żle zrobił-bardzo mnie zawiódł. Pozdrawiam:)

Zawsze warto być w dobrych przyjacielskich związkach. Nikt nie jest doskonały dlatego trzeba czasem wybaczać, ale czasem jednak nie warto czegoś robić na siłę. Uczucia są rzeczą których nawet swoich nie umiemy ogarnąć. Jeśli uściśliłaś pytanie jakie są uczucia tego starszego a jakie są tego z nowszego związku to może odpowiadanie na to, dla Igora będzie miało sens. Ten nowszy "model" chyba "stracił twarz" wie że coś jest jakimś pozorem dla otoczenia, nawet dla nas samych Problem tego "pozoru" polega na tym że pewne rzeczy aby były "dobre" dobrze wykonane muszą mieścić się w jakimś przedziale wizualnym jak maja wyglądać To takie techniczne powiedzenie czegoś co się robi i się nie patrzy, że tak się robi, bo tak jest "normalnie". W jakimś filmie było ładne zdanie "nieszczęśliwymi możemy być na wiele sposobów szczęśliwi możemy być tylko na jeden sposób" Te wszystkie szczęśliwe osoby są w jakiś sposób do siebie podobne. I właśnie tego sposobu poszukujemy. Pozdrawiam życzę udanej podpowiedzi.

Być może nowszy po wpadce przestał się starać a jest jaki jest.

nicze 5 dni temu o 13:17 Święte słowa Nicze, z tym że najłatwiej zawsze się jest obrazić ;) Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

lunar 5 dni temu o 12:43 A jak ty to widzisz? bo z tego co piszesz ty tego sama na razie nie widzisz. Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

Nie wiem Igor-pogubiłam się. Stąd pytam co dalej ze mną i nim-tym aktualnie na wokandzie. Chciałam, żebyś rzucił okiem. Ja kocham, ale nie ogarniam, a dobrze nie jest. Nie wiem co myśleć-co czuje, czemu robi tyle dziwnych i irracjonalnie głupich rzeczy. Pozdrawiam:)

Co do tego co piszesz Nicze-ja wybaczyłam, choć wcześniej zrobiłam awanturę i on mnie chyba próbuje ukarać za to, że wymagałam.

Wymaganie, to sytuacja iż stawia się określone progi do których trzeba dorównać, wznieść się ponad poziom który do tej pory był normą. To mogą wchodzić w grę inne sprawy związane z wychowaniem urażona duma nie może być powodem do Ciebie za to karania, Jak zasłużył to powinien przyjąć to z pokorą że mógł się lepiej postarać a teraz się wcale nie stara? To jest to chyba jakaś dziecinada egoizm z jego strony Rodzice nie mają czasu dla dzieci a potem te dzieci nie umieją nic z siebie dać tylko oczekują dla siebie i to niewiele się daje naprawić w takiej spapranej wychowawczo osobie. kochasz go ale te bilanse między wami nie są w równowadze. Masz ciężki orzech a Igor nie jest zachwycony czego od niego oczekujesz. Masz prawo wymagać i stawiać to tak żeby było lepiej. Czyli może mniej z awanturą a konkretnym wymaganiem czy jakoś tak zrobić aby ta twoja emocjonalność nie była traktowana jako "złośliwość". Mężczyzna musi być przyzwyczajony do tego że kobieta ma wybuchy ale nie znaczy że nie chce z nim być tylko taką ma naturę na coś co ją irytuje. Jeżeli nie umie przyjąć tego z dystansem i z motywacją do poprawiania czegoś tylko widzi że został urażony i będzie się odgryzał to nie dorósł i może lepiej aby i twoje uczucie wygasło. Pozdrawiam chyba zmień pytanie do Igora, uściślij je inaczej bo Igor i ja nie wiemy jak brzmi ostatecznie proste twoje pytanie.

Jak Igor rozumie cztery kije i owe koło jako uczucia jednego i drugiego. Karta cztery kije jest dla mnie najpozytywniejszą kartą w talii, ale chodzi mi o to jak Igor ją rozumie-co on ma do mnie, kocha, lubi, szanuje etc. Tak samo z kołem.

Tak, na takie pytanie można dostać prostą odpowiedź. tak poza tym w kwestii wymagania to może kwestia motywacji nagradzania poprawiania czegoś co dotychczas robił zbyt słabo a zaczął się starać kijek marchewka ale przesadzenie w takiej "tresurze" daje jednak niechęć że druga osoba jest marionetką sterowaną zbyt prozaicznymi bodźcami obie strony powinny być świadome co robią wobec drugiej osoby i dlaczego chcą z nią być.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 11427
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.