| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| 2 0 1 2 | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036 |
|
2012 - czy slyszeliscie cos na temat tej liczby? Czytalem interpretacje Wielkiego Kalendarza Majów... jak wiadomo uwazali oni go za najwieksze osiagniecie naukowe ich kultury. Jak wiadomo kalendarz ten przedstawial pewne cykle zyciowe, rowniez zawarte w nim byly wszystkie kombinacje lancuchow DNA i RNA czlowieka.. to juz samo w sobie jest zastanawiajace! Tak samo jest zastanawiajace istnienie wielkich ich budowli.. egipskich piramid.. wielkich ksiag. Interpretacja kalendarza zapowiada - przeliczajac na nasz system kalendarzowy - na rok 2012 tzw "przejscie swiata, w kolejny wymiar swiata" (5 wymiar) - wedlug nich. "To co bylo zakopane zostanie odkopane". Podobnie czytalem o przepowiedniach Nostradamusa... i tu kolejne powiazanie do tej sprawy.. rowniez jego przepowiednie polegaly na zauwazeniu pewnych cykli zyciowych. Data nie jest zbyt jasnie okreslona (moze to byc w przedziale 2009-2012)... zdaniem jasnowidza ma nastapic rowniez przjescie ludzi w inny wymiar... nastapi EPOKA PRAWDY. Nostradamus byl bardzo zaglebiony w ewolucje swiadomosci ludzkiej - jak wiadomo! Kolejne powiazanie jest do Biblii: zmarli powstana z grobow.. to nawiazuje do przepowiedni Majów! Kolejnym ciekawym argumentem, ktory laczy to w pewien sposob w calosc jest to, iz na rok 2012 naukowcy spodziewaja sie przelotu wielkiego materotytu... i juz zaczely sie spekulacje czy przypadkiem nie zawadzi o Ziemie... prawdopodobnosc trafienia to: 1/1000 000. Ale nie tym sie przejmuja... Zastanawiaja sie mianowicie: jesli w nas nie trafi.. i przeleci blisko obok naszej planety... czy nie nastapi czasem przemagnetyzowanie biegonow Ziemi!? Strach pomyslec jakie to niesie ze soba konsekwencje. Wydaje mi sie ze temat jest wystarczajaco ciekawy.. zwlaszcza ze wiele faktow z roznych miejsc na Ziemi wiaze to w jakas sensowa calosc. Jestem ciekaw czy posiadacie podobne informacje i rowniez dostrzegacie ta sprawe. Mozliwe ze dowiem sie od Was cos jeszcze wiecej. Pozdrawiam wszystkich i biernie obserwuje Wasze wypowiedzi ma plaszczyznie naukowej jak i religijnej!
|
|
|
myśle ze to zinterpretowanie tej sprawy jest bardzo logiczne i nalezy sie nad tym glęboko zastanowic co z nami wszystkimi bedzie jesli cos takiego nastąpi...
|
|
|
Co o tym myślicie?
21:37=13 1=3=4
02 04 2005=13 1+3=4
23 12 2012=13 1+3=4
Zbieg okoliczności?
Co oznaczają liczby 13 i 4
|
|
|
mogę podac jeszcze: 0-70021021:)
a czemu już nie 21 12 2012 bo co nie pasuje ???
|
|
|
Czy mógłby ktoś podać źródło tych przepowiedni Nostradamusa? Są gdzieś w necie opublikowane "Centurie"? Najlepiej w języku polskim :)
|
|
|
Na to wasze gadanie moge powiedzieć tylko jedno:
Starajcie sie być dobrzy dla innych i zapamietajcie jedno JAKOŚ TO BĘDZIE :)
A - z zalożenia nie macie kasy na schron ;=>
|
|
|
???????A gdzie pozytywne myślenie ? Skąd w ludziach tyle pesymizmu ? Czy ten sposób interpretacji jakiś hipotetycznych teorii ma sens ? Bądźmy dla siebie dobrzy i uczciwi , a wtedy żadna data nie bedzie nam straszna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
BMW - było wiele centurii Nostradamusa i to po polsku ;) na tej stronie:
http://republika.pl/transwizje2/spis.htm
Tyle, że strona czasowo nie działa, a szkoda...
|
|
|
ja wierzylem ze koniec swiata bedzie w 2000 roku i przestalem sie uczyc bo stweirdzilem ze po co mi wiedza jak i tak wszyscy poumieramy. I wiecie co z tego mialem???? Mosialem chodzic drugi rok do tej samej klasy :( Teraz mnie to uwala z gory na dol Co ma byc to bedzie i sie tym nie przjmuje
|
|
|
Przeczytajcie sobie ten artykuł http://www.republika.pl/ewamay_szkolenia/oferta/index109.htm
|
|
|
...prawie wszystkie przepowiednie i horoskopy sa napisane mnej wiecej tak "BEDZIECIE MIELI SZCZESCIE O ILE NIE SPOTKA WAS NIC ZLEGO", wiec jedyne co to trzeba ludzi, ktorzy je napisali podziwiac ze tak latwo trafili do ludzkiej psychiki i wyobrazni...ktora jest nieskonczna...tak samo jak nasza glupota :)
pozdrawiam :) kvaq
p.s. troche optymizmu Carpe diem!!!
|
|
|
dla wszystkich entuzjastow i dla przerazonych koncem swiata
wszelkimi rodzajami dekodowania "tajemnych kodow" zawartych w bibli, pismie swietym czy innych dziel kluczowych dla histori ludzkosci polecam ten artykul:
http://www.wprost.pl/ar/?O=71881
a teraz prosta rada dla przyszlych wizjonerow
wybierzcie sobie jakies zdazenie ktore chcecie przepowiedziec albo odczytac, potem wymyslcie sobie wzor ktorym bedziecie sie poslugiwac dekodujac np elementarz i tez mozecie sie tam doszukac konca swiata np text "ala ma kota" moze byc wizjonerskim dzielem
ja bym apelowal o rozsadek i zajecie sie wlasnymi sprawami a takze skupieniu sie nad prawdziwym tekstem i przeslaniem bibli i pisma swietego a nie doszukiwaniu sie w nim odpowiedzi na nurtujace nas pytania za pomoca kodow i domyslow
i tak wzystkiego dowiemy sie po smierci
|
|
|
Popieram Edka...On wie co mówi...Gratulacje Edek!!!Widać po tym co piszesz że jesteś bardzo rozsądnym człowiekiem...
|
|
|
aa tam pierdoły...aha jeżeli chodzi o ten meteoryt ...Planowane powrotne pojawienie się planetoidy z 1999 roku o średnicy 1,6 km i przelot w pobliżu Ziemi przypada na 2016 rok a nie 2012
|
|
|
Ogólnie nie interesuja mnie przepowiednie itp. Jednak pare miesiecy temu wygrzebalem stara gazete z poczatku lat 80 gdzie byl wyrazie opisany atak na World Trade Center i Fala Tsunami. Ponadto przepowiednie odnosnie Papieza Polaka tez sie sprawdzily. Nie jestem jakis przesadny ale to daje do myslenia.
|
|
|
Wiecie co? Doczytałem się już że koniec świat ma nastąpić w roku:
2012, 2016, 2000, 2005, 4000 -którymś i nie ma być go wcale...
I co mamy o tym sądzić? Wiecie co? Boje się...ale nie wiem czy warto... Przecież co ma być to będzie? Jeszcze śmierć Papieża...każdy gada, ze ma być Papież murzyn i koniec świata...kurcze i co mam o tym myśleć do cholery? Ech! =|
|
|
|
LOL
Ludzie panike tylko w ludzi wsadzacie.. Ja po przeczytaniu tego wszystkiego tutaj sie zaczelam ac.. Nieswiadomosc jest jednak piekniejsza.. :(
|
|
|
Poprawcie siebie , a potem kombinujcie co dalej ma nastąpić! Interpretatorzy przepowiedni i wizjonerzy ( hehehehe ), czy wy nie rozumiecie , że śmierć Papierza niesie ze sobą przesłanie o miłości i pojednaniu... Pierwszy raz w historii Ludzkości tylu ludzi , tyle narodów , wyznań zebrało się w modlitwie ! Nie rozumiecie , nie czujecie ?
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |