Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
silnik grawitacyjny.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788

Szukam osoby interesujące się sposobem podróżowania . mam teorię na temat silnika grawitacyjnego, posiadam kilka elementów do zbudowania go. Z zawodu jestem elektronikiem. Posiadam generator funkcyjny , mogę mieć dostęp do rtęci metalicznej . Szukam kontaktu na temat silnika a.g. Marian.

Właśnie wróciłem z myśli - nic, i wiecie co to jest proste trzeba wziąc gliniany tależ i przykleic do jego spodu opiłki magnezu wymieszane z weglem (miałem) przez to puścić prąd i są jaja waga zaczyna wskazywac wartości ujemne. dziwne a może tylko moja. Jak wam cos wyjdzie dajcie znać. Pozdrawiam Przed Odlotem Obcy 234 Igor

Igor : heheh cosj ak system G, bajki na resorach :-)

Marian, no i jak sie potoczyly sprawy z silnikiem? W jakiej fazie projektu jestes? Idzie do przodu, czy stanelo? Jesli nie dajesz rady, to moze zdradz na wiekszym forum cala swoja tajemnice, wtedy byc moze znajdzie sie ktos, kto wniesie cos nowego- pieniadze lub pomysl. Czasem burza mozgow to najlepsza metoda na pojscie dalej (czesto z udzialem laikow do kwadratu)

Niema laików - jest tylko inne spojrzenie na problem. Pozdrawiam Igor

Ostatnio znajomy podesłał mi link do strony: www.sde.prv.pl - też coś ciekawego.

Nooo, kolejny zapaleniec. Jestem sceptyczny do projektu z linku Muńka, ale życzę powodzenia. Próbowałem zamodelować układ pól magnetycznych i elektrycznych w takim generatorze, ale na dziś nic nie wyszło. Jestem zbyt pochłonięty swoim ustrojstwem. Co do ruskich eksperymentów, to jest to ewidentne oszustwo. Trzeba zauważyć datę publikacji 1994. To daje już 11 lat. I nikt w tym czasie nie powtórzył eksperymentu z powodzeniem, ani nie zrobił na tym kasy. Szczególnie w dzisiejszych czasach, gdzie pieniądz jest bogiem, zdaje się to co najmniej dziwne. Gdyby to była prawda, amerykańcy nie robili by elektrowni termojądrowej za miliardy dolarów(raczej należy myśleć realistycznie). W moim projekcie zaczynam doświadczenia. Dorwałem starą lampę rtęciową z jarznikiem kwarcowym. Teraz robię układ do uruchomienia jarznika i zobaczymy, czy niektóre koncepcje się sprawdzą (na początek lokalna separacja ładunków-gorący nadprzewodnik). Niestety nie mam jeszcze aparatu, więc nie będze dokumentacji foto. Aparat w drodze. Już się nie mogę doczekać. Pozdro

Koledze Nowakowi, serdeczne podziekowanie za przesłanie ciekawych linków, polecam reszcie naprawdę ciekawe. Przynajmniej można coś obejrzeć i zobaczyc jak to działa. Choc to nie nowości ale i tak ciężko dostępne dla laika, jak nie wie gdzie szukać. http://jnaudin.free.fr http://jnaudin.free.fr/afs_sim/afs_intro.htm Pozdrawiam Igor

Igor: heh strona naudina to bzdety jakich malo, jedyne co tam dziala to Lifter i jego modele sdalnie sterowane, czasem koles sie tak osmiesza ze az zal patrzec, pokazuje czasem uniwersyteckie modele urzadzen pewnych o ktorych sie ucza ludzie juz nawet wszkoole sredniej i mowi ze to free energy, pokazuje oscylogramy ktore wogle albo nie sa prawdziwe albo pokazuja co innego, ale dla laikow sa wielkim dowodem, pokaz te strone elektornikom dobrym, wysmieja Cie i jego, zenada.......... ja naudina lubie tylko za jego modele zdalnie sterowane i za lifter bo tu faktcznie sporo zrobil ale reszta to tylko dla slawy i pod publike stek z bzduz z keczupem.

a jeszcze PFT motor dziala fajnie !!

Nie ważne, chodzi o idee. A ta mi się podoba choć nie dokońca jest skuteczna wg. mnie ale może się mylę. Pozdrawiam Igor

Wiecie co coś mi z tym lifterem głowy przyschodzi po wolutku po wolutku. To nie jest takie głupie choć jak widzimy słabo wydajne. Co prawda USA A w swoich samolotach stosuwali podobne metody do utrzymania zawisu ale sie nie sprawdziło do tej pory. Gdzieś tutaj jest jakiś błąd którego nie mogę znaleźć. Pozdrawiam Zaplątany Zamotany Igorzyna

zachecam wszystkich do wsparcia mojego projektu http://www.xlabs.anubisdev.com/phpBB2/viewtopic.php?p=17#17

A o jakie kwoty chodzi? Igor - księgowy

To forum dyskusyjne zaczyna się przekształcać w forum żebracze. Coś mi się widzi, że nici z naszych pomysłów, bo na najprostsze rzeczy nas nie stać. Nie dobrze ! A może by tak do Kulczyka po pomoc się zwrócić ? To podobno taki dobry mecenas ? Pozdrowionka

Zapalony, nie bądź taki porywczy i zapalony, wszystko kosztuje, może znajdzie się na tym forum ktoś kogo stać i go to interesuje. Może reprezentuje jakąś tajemniczą organizację o zasięgu tu i tam i on właśnie będzie w stanie wyłożyć odpowiednie kwoty by zrealizować te abstrakcyjne pomysły. Choć w tej kwestii jak wspominałem jeśłi tylko macie realny pomysł ja załatwiam każdą kwotę. Niekiedy trzeba w ludzi uwierzyć, troche im pomóc a oni się odwdzięczą wynikami swojej pracy. Samemu jest trudno. Zobacz taki LM czy B, takie duże korporacje i co? nic wiele nie wymyśliły w tej materii, dużo się mówi a mało się widzi. Więc nie krytykuj tak ostro tylko bierz się do roboty ;;))) Pozdrawiam IGOR

widze ze rozwazania mariana poszly w niezlym kierunku, ale daremne wasze rozwazania, kazdy kto dojdzie do sedna bedzie juz wiedzial czemu. Urzadzenie które prubujecie zrobic (rozwarzacie jego konstrukcje) nie istniej i to jest postawa nauki na dzien dzisiejszy i nie zmienie sie to przez jakis czas. Zastanufcie sie, gdyby byle janek mugł zrobic siłownie grawitacyjna to juz bysmy zgineli bo jakis nieuwazny experymentator by zepchnal ziemie z orbity. Ale na szczescie nie dojdzie do tego bo kazde odchylenie poal grawitacyjnego jest rejestrowane przez pewna organizacje ponadpanstwowa ktura dba o bazpieczenstwo ziemi, wiec porzuccie marzenia. A propo, wirujace dyski z rtęcią to jak poruwnywanie ogniwa z cytryn do elektrowni atomowej, niby efekt ten sam ale efektywnosc nie ta, nie uda wam sie, sory.

Pisaliśmy o tym wszystkim już wcześniej. Pozdrawiam

A co to za organizacja czy nie powiązana z Systemem Magnetycznej Stabilizacji Trajektorii Kosmicznej -- Harpun III ?? Pozdrawiam Igor

wiesz, mozesz sie smiac, ale gdyby nie ta organizacja to jakies 60 lat temu zamiast zaczynac budowac elektrownie atomowe, zaczelibysmy wykorzystywac uwolnioną energię tarcia (?? sam nie mam pojecia jak to dziala) bo jest to ponoć banalnie proste acz inteligentne rozwiazanie. Tyle ze gdyby kazdy w domu mial wlasne urzadzenie do produkcji pradu nikt nikomu by za niego nie placil i nie byloby duzej galezi gospodarki. Ale gorsze jest to ze teraz juz pewnie wychlodzilibysmy planete i zamienili atmosfere w trujaca mieszanke ozonu i azotu, no i bylo sobie zycie. Darujcie sobie naprawde nie dacie rady.

Gdybym nie widział na własne oczy obiektów, które wykorzystują jakiś nieznany nam napęd, to z pewnością bym tu nie zaglądał i nie tracił czasu. Ale widziałem na własne oczy. Są, latają i działają ! Więc nie zrezygnuję. Skoro piszesz, że to bardzo proste(na pewno nie tak jak podstawowa znajomość ortografii), to ludzie już dawno by to odkryli. Weźcie pod uwagę, analogicznie do wzoru na życie we wszechświecie, że są miliardy ludzi na ziemi, część z nich uczy się w szkołach, część studiuje lub studiowała nauki ścisłe, część wykonuje różne doświadczenia i eksperymenty fizyczne. Tak więc, gdyby to było takie proste, to już dawno by to odkryto ! Skoro jednak nie odkryto lub są śladowe doświadczenia, to mamy do czynienia ze zjawiskiem wieloczynnikowym. Odkrycie może być równie prawdopodobne, jak wygrana w totolotka. Czy to znaczy, że nie mamy grać ? Trzeba grać, by wygrać. Inaczej droga do gwiazd będzie zamknięta na zawsze ! Powodzenia w walce z grawitacją !
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.