Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
2 0 1 2
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036

2012 - czy slyszeliscie cos na temat tej liczby? Czytalem interpretacje Wielkiego Kalendarza Majów... jak wiadomo uwazali oni go za najwieksze osiagniecie naukowe ich kultury. Jak wiadomo kalendarz ten przedstawial pewne cykle zyciowe, rowniez zawarte w nim byly wszystkie kombinacje lancuchow DNA i RNA czlowieka.. to juz samo w sobie jest zastanawiajace! Tak samo jest zastanawiajace istnienie wielkich ich budowli.. egipskich piramid.. wielkich ksiag. Interpretacja kalendarza zapowiada - przeliczajac na nasz system kalendarzowy - na rok 2012 tzw "przejscie swiata, w kolejny wymiar swiata" (5 wymiar) - wedlug nich. "To co bylo zakopane zostanie odkopane". Podobnie czytalem o przepowiedniach Nostradamusa... i tu kolejne powiazanie do tej sprawy.. rowniez jego przepowiednie polegaly na zauwazeniu pewnych cykli zyciowych. Data nie jest zbyt jasnie okreslona (moze to byc w przedziale 2009-2012)... zdaniem jasnowidza ma nastapic rowniez przjescie ludzi w inny wymiar... nastapi EPOKA PRAWDY. Nostradamus byl bardzo zaglebiony w ewolucje swiadomosci ludzkiej - jak wiadomo! Kolejne powiazanie jest do Biblii: zmarli powstana z grobow.. to nawiazuje do przepowiedni Majów! Kolejnym ciekawym argumentem, ktory laczy to w pewien sposob w calosc jest to, iz na rok 2012 naukowcy spodziewaja sie przelotu wielkiego materotytu... i juz zaczely sie spekulacje czy przypadkiem nie zawadzi o Ziemie... prawdopodobnosc trafienia to: 1/1000 000. Ale nie tym sie przejmuja... Zastanawiaja sie mianowicie: jesli w nas nie trafi.. i przeleci blisko obok naszej planety... czy nie nastapi czasem przemagnetyzowanie biegonow Ziemi!? Strach pomyslec jakie to niesie ze soba konsekwencje. Wydaje mi sie ze temat jest wystarczajaco ciekawy.. zwlaszcza ze wiele faktow z roznych miejsc na Ziemi wiaze to w jakas sensowa calosc. Jestem ciekaw czy posiadacie podobne informacje i rowniez dostrzegacie ta sprawe. Mozliwe ze dowiem sie od Was cos jeszcze wiecej. Pozdrawiam wszystkich i biernie obserwuje Wasze wypowiedzi ma plaszczyznie naukowej jak i religijnej!

No tak..."trzeba tylko kroczyc wlasciwa droga" ale wczesniej trzeba wyczaic ktora to droga jest ta wlasciwa :) (to tak w nawiazaniu do stronki http://prorocy.w.interia.pl/b_ap_nws.htm )... No ale coz...jakkolwiek by nie bylo wszystkim zycze wszystkiego dobrego i niech swiatlo ogarnia wszystkie "ciemnosci" :)

Od jakiegos czasu bardzo interesuje sie rokiem 2012 poniewaz dowiedziałem sie o tym od kuzyna. Jeśli ktoś miałby jakies informacje na temat 2012r. prosiłbym bardzo o zagadanie do mnie na gadu-gadu(nr. 6049152) albo odpowiedziać na mój e-mail. Ostatnio przeczytałem także o dokładnej dacie przejścia w 5 wymiar i także dużo o tym rozmawiałem z innymi (wyczytana data to 21.12.2012, chciałbym dowiedziać się coś na temat tej daty). Bardzo także zaciekawiłem się Majami, tym skąd przybyli,dlaczego znikneli bez śladu,i dużo innych pytań. Moje przypuszczenia co do tego przejścia w inny wymiar to po prostu SĄD OSTATECZNY uznawany przez religje chrześcijańską (przepraszam za uraze innych wiar). Ale jestem prawie pewien(99%) że z tym wydarzeniem nie mają nic wspólnego kosmici i inne wytwory ludzkiej wyobraźni. PROSZE O ODPOWIEDŹ

I daj sobie z tym luz. Pewien oszołom (albo i nie bo robi na tym kase) napisal ksiazke o proroctwie oriona na 2012 i bredzi cos o precesji slonecznej w tym roku bo podchwycil temat tylko cos mu sie pomieszalo . Jak to mowia wie ze dzwoni tylko nie wie w ktorym kosciele. Na 2012 wyznaczona jest precesja ale osi ziemskiej a nie slońca, tu dowod: http://krakow.refleksje.pl/miasto-krakow/2012#Zdarzenia_astronomiczne . Drugi oszolom zwany bernatowicz co go wywalili z radia zet bo gotow byl za chwile wysunac teorie ze rozglosnia rzadza kosmici, podczepil sie pod geryla i tez popycha pierdoly robiac ludziom kuku na muniu i tez jeszcze na tym zarabia . Jak uslyszalem w slawetnym juz wywiadzie ktory to mistrz berantowicz tluamczyl o najwiekszej budowli we WSZYCHSWIECIE ktora znajduje sie w egipcie to nie moglem zgubic usmiechu na twarzy. Jeśli masz 10 lat i krecone wlosy to mozesz sie zainteresowac tematem i nawet w to wierzyc bo czyta sie to co najmniej jak harry'ego pottera ale jesli jestes starszy to wez se lepiej wykalaczke i policz zmarchy na jajach :D . Jesli masz troche oliwy w glowie to odpowiedz sobei na pytanie jak pole magnetyczne czy nawet wiatr sloneczy moga zatrzymac rych obrotowy ziemi, siegnij do wiedzy zawartej w intenecie i dowiedz sie co jest zrodlem tego ruchu. Dowiedz sie tez ze magnetyzm nie ma nic wspolnego z grawitacja a bedziesz mial jasne zdanie na temat roku 2012 i wiekszosci piszacych na tym forum :P

No a dlaczego wedlog Ciebie kalendarz Majow trz sie konczy na 21 grudnia 2012 , a i przekazy Ra tez o tym mowia

Bez wzgledu co sie wydarzy, tak wydarzyc sie ma. Jednak nam pozostaje tylko decydowac o swojej duszy... oraz pokazywac kierunek innym. Wszystko sie dzieje za sprawa milosci, kto nie zaakceptuje tej energii zycia, ten sam decyduje, ze nie odpowiada mu ten swiat, ktory powstal z milosci dla milosci. Taki jest bowiem Stworca Wszystkosci, nasz Pan, nasz Ojciec, nasz Bog... wierzcie w niego, bowiem jest od zawsze!

I z ta miłoscia to masz racje, badzmy dla siebie zyczliwsi , milsi a napewno bedzie nam sie zylo lepiej . Co do kalendarza majow to uwazam ze konczy sie tak samo jak nasz kalendarz co roku i zaczyna od nowa i nie ma co robic z tego wielkiego halo z tym ze ich byl nieco dluzszy :). A o przekazach ra nic mi nie wiadomo, jezeli mozesz to przybliz temat postaram sie ustosunkowac. Nie chce byc z gruntu sceptyczny, podoba mi sie wizja lepszego swiata jak pewnie wiekszosci tu piszacych ale czy nie jest to wlasnie mrzonka ktora popycha nas do wiazania faktow za wszelka cene ?

Tu masz przekazy RA http://republika.pl/aleksyz/MATERIALY%20RA.html#Powrót_Do_Spisu_Treści

Ten caly ra to mi lipa zalatuje, myslalem ze trzymamy sie rzeczy realnych a to moze byc schizofreniczne urojenie, nie potrafie sie do tego odniesc. Sorry ale nie przekonuje mnie to. pozdrawiam kiju

Z odczytów sejsmicznych urządzeń pomiarowych rozmieszczonych w różnych miejscach na naszej planecie wynika, że wnętrze Ziemi (tj. jądro) staje się coraz bardziej aktywne. Szczególny wzrost aktywności obserwuje się w sferze jej magnetyzmu - tutaj coraz częściej dochodzi do lokalnych odchyleń. W ciągu ostatnich kilku miesięcy na naszej planecie doszło do trzech najpotężnych trzęsień ziemii - biorąc za okres odniesienia ostatnie 200 lat. Znajdujące się w oceanach wulkany podniosły się w ostatnich trzech latach o 88%. Ilość trzęsień ziemii wzrostła w tym samym okresie o 62%. Nie jest to więc zbyt satysfakcjonujący obraz rzeczywistości, zwłaszcza gdy weźmiemy pod uwagę dość realną przepowiednię dotyczącą zmiany biegunowości Ziemii w grudniu 2012 roku. 21 grudzień 2012 roku - koniec świata? 21 grudnia 2012 roku o godzinie 11:11 GMT ma dojść do zimowego przesilenia. Jest to dzień, w którym Słońce znajduje się w zenicie w najdalej na południe wysuniętej szerokości geograficznej. Nic nie byłoby dziwnego (do przesilenia dochodzi dwa razy w roku - letnie i zimowe), gdyby nie fakt, że dzień ten jest ostatnim w kalendarzu Majów. Nasz Układ Słoneczny ma wejść w tym dniu w tzw. równik Drogi Mlecznej (Galactic Equator), gdzie występuje niesamowite oddziaływanie pola magnetycznego. Wywoła to zmianę biegunowości naszej planety, co może pociągnąć za sobą katastrofalne skutki dla życia na Ziemi. "Pole magnetyczne Ziemi, podobnie jak pole Słońca, co jakiś czas zmienia biegunowość. Z prac paleomagnetycznych wynika, że w okresie zmiany najpierw przez około 10 000 lat zmniejsza się natężenie pola dipolowego, następnie odbywa się nagła zmiana polarności biegunów i ponowny powolny wzrost natężenia (Carrigan i Gubbins 1979). Jedno z wielu takich zjawisk nastąpiło 66,5 mln roku temu (Harrison i inni, 1979) - na granicy kredy i trzeciorzędu - poprzedzone wyjątkowo długim (ok. 20 mln lat) okresem pola jednokierunkowego." - Kazimierz Borkowski. Tematyka związana z rokiem 2012 będzie w HOTNEWS.pl systematycznie uzupełniania. Opracowanie: hotnews Źródło/autorstwo: własne/r.o.

Zblizamy sie ku koncowej konfiguracji cial. Obecne trzesienia beda sie nasilac, to bedzie znakiem zamykajacego sie cyklu. Centrum naszej galaktyki pomalu zalamuje sie i nastapi silna emisja z jej wnetrza, ktore wywola "zbiory" dusz na naszej planecie. Taki jest program cial, ktory mozna obliczyc matematycznie - co zostalo juz dokonane w systemie binarnym przez cywilizacje przed nasza.

Hi, zbieram i szukam wiadomosci na temat roku 2012 oraz nastepcy papieza Jana Pawla II... Z moich zbiorow wynikaja dwie sprawy... po polskim papiezu (papiez z kraju ze znakiem rozy!! - na starych mapach, kraje podobno byly oznaczone znakami i polska miala znak rozy - przyjdzie czas na ostatniego papieza o ciemnej skorze (wiec niekoniecznie murzyn). I w tym to okresie nastapi koniec swiata - ale chodzi tu prawdopodobnie o koniec swiata religijnego (religie przestana istniec) (???). Jesli chodzi o rok 2012 to z moich zbiorow wynika, ze bedzie to rok w ktorym cos sie zacznie a nie skonczy (poczatek przemiamy ludzkosci - inny rodzaj myslenia). Ma sie to rozpoczac 23.12.2012 (???). Podobno zblizamy sie nasza galaktyka do centrum universum... i to ma wplynac na zmiane myslenia calej ludzkosci. Na razie znajduje sie nasza galaktyka na poboczach universum... ps: sorrki za moj poski... nie mieszkam juz od prawie 18 lat w polsce... i to co nauczone to przedewszystkim od mamy... mialam 10 lat jak nas z polski "wywialo" pozdrawiammm

Nastąpi silna emisja z wnętrza galaktyki. Emisja czego? I co masz na myśli pisząc "zbiory" dusz? Chodzi tylko o dusze wysokouduchowione, czy wszystkie na ziemi?

Widzisz Saro, w centrum galaktyki znajduje sie cialo idealnie czarne, ktore absorbuje energie, a nastepnie emituje ja, gdy nastepuje zalamanie grawitacyjne w czasie/przestrzeni - tzw. przelamanie momentu krytycznego. Sami naukowcy wyrazaja sie, ze do nastepuje w galaktykach srednio w cyklu 10-25tys. lat, w zaleznosci od wielkosci absorbcji wzgledem zalamania czasu/przestrzeni przez obiekt idealnie czarny. Obserwujac niebo, obserwuje sie tego rodzaju emosje bardzo czesto. Ta fala emisji zmierza w naszym kierunku. Chwile przed pojawieniem sie jej na niebie ukaze sie znak: wielki blysk, król ognia, moze mozna tez to dodac do: niebo otworzy sie. Jesli chodzi o papieza, to zgodnie z przepowiednia intuicji, umrze znana, starsza osoba w tym roku... krolowa Elzbieta, czy Karol Wojtyla? A teraz maly, inny przelicznik jesli chodzi o dane 2012: Gdy na nia spojrzalem ujawil mi sie system trojkowy: (2012)3 = 2x3^0 + 1x3^1 + 0x3^2 + 2x3^3 = 2+3+0+18=23 - mamy zatem cyfre skladajaca sie z liczb pierwszych, jesli uznamy je za kod rozkladu na czynniki pierwsze otrzymamy: 2+3=5.

" DZIS O 22.30 MLODZIEZ MODLI SIE O ZDROWIE I SILY DLA JANA PAWLA II WLACZ SIE ODMOW DZIESIATKE ROZANCA.PRZEKAZ TO DALEJ 5 OSOBOM-POWAZNIE ZROB TO! " -TO JEST SMS PRZESLI GO BO MOZE DZIEKI NIEMU PAPIEZ BEDZIE ZYL DLUZEJ. PROSZE ZROB TO DLA PAPIEZA DLA SIEBIE I DLA INNYCH!!!

ja znam podobną wersje (tylko się nie śmiejcie) Moja babka ma 72 lata i mówiła mi że kiedyś u niej na wsi kilka osób miało jakąs książkę w której były zapisane przepowiednie tzw. królowej Saby czy jakieś tam). Żyła ona w 9 wieku naszej ery. Przepowiedziała m.in że w przyszłosci nie będzie można odróżnić faceta od kobiety (to chyba chodzi o to że będzie panował podobny obiór), przepowiedziałą również powiedzie dla polski, które niestety już się sprawdziły. Najciekawsze jest to, że przepowiedziała również że następcą Jana Pawła drugiego będzie murzyn. Podobno spowoduje to koniec świata. Coś mi się wydaje że to kolejna ściema. Słyszałem o tego typu przepowiedniach że podczas mojego życia miał już 3 razy nastąpić THE END. nic z tego nie wyszło. Mam 16 lat i wydaje mi się że te wszystkie poglądy na są jedną bajką. co wy sądzicie o tym??

Co ma byc to będzie ...

Niezależnie od szerokości geograficznej, niezależnie od wyznania, najważniejsza jest miłość do świata i do bliźniego. Dlatego właśnie nasz Papież jest taki wspaniały. Nie widzi różnic między białym i murzynem. Widzi tylko miłość i dobroć, które wszystko zwyciężają. Przebaczajmy, kochajmy i uczmy się pokory. Weźmy z Niego przykład a niezależnie od tego czy koniec w 2012 roku nastąpi czy nie, na pewno na tym zyskamy. Jeśli myślicie o duchowym rozwoju, to polecam http://www.alfaton.com.pl/linki.phtml Pozdrawiam wszystkich szukających prawdy

Hmmm zaczołem wczoraj sie tym interesowac ... i spojzcie jesli przejscie do "5"wymiaru ma nastapic dok. w 2012 roku czyli sumujac wszystkie liczby otrzymamy liczbe 5 ktora oznacza - "przebudzenie, zmiana, eksplozja twórczości i kreatywności, wyzwolenie" atlantyda zatoneła dok. 27.07.9792 p.n.e czyli z 9792 prostym dzialaniem wychodzi 999 czyli cyfra 9 to " całość, pełny cykl od początku do końca, zakończenie " Natomiast od daty 2012 n.e odjac date 9792 p.n.e otrzymamy 11804 co da nam 14 a wiadomo ze 1 +4 =5 wiec to kolejny fakt czyli mamy jzu dwie piątki brakuje nam trzech narazie nie moge ich nigdzie odnalezc ale moze sie uda =) PS. Modlcie sie za Papieza

No więc ja chciałabym sprostować coś. Piszecie, że papiez- następna na być czary, ale zaznaczam nikt nie powiedział, że murzyn! Być może to bedzie murzyn, ale równie dobrze może być nim mulat..<BR> Właśnie czytałam wiele różnych teorii i zagadnień co do końca świata i śmeirci papieża polaka. Na którejś stronie znalazłam, opis 4 papieży, po których ma przyjść koniec. <BR> Prawdopodobnie pierwszym był Jan Paweł I , drugim Jan Paweł II czyli obecny papież, a kolejnym będzie młody paipież, któremu mimo zarzucania niszczenia wiary bedzie udawało się posostać na tronie wiele lat. A kolejnym będzie ostatni papież czyli ciemnoskóry..

Cześć wszystkim. Przez przypadek trafiłem na waszą stronkę i szczerze mówiąc to włos mi się na głowie zjerzyl jak czytalem wasze komentarze. Nie znam sie i nie interesuje za bardzo takimi sprawami ale jeśli to co piszecie ma byc prawdą to ja lepiej sie już zacznę ze wszystkimi godzić. Super stronka. Piszcie więcej bo chyba zostałem własnie waszym wiernym fanem :D p.s. Ja sie kieruje zasadą "Nie znacie dnia ani godziny..." wiec jak to mówią co ma byc to będzie ale nie wydaje mi się żeby Bóg dał nam do zrozumienia co sie zaczyna dziać. CZeść
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.