Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Kiedy nastąpi koniec świata???
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505
Poprzednia strona | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | .. | 75 | 76 | Następna strona

Słyszałam wiele teorii na ten temat. Jedna głosi, że świat zginie, gdy umrze papież murzyn. Z tego, co wiem, po naszym papieżu Janie PawleII ma być jeszcze dwóch. Potem zabraknie miejsca w krypcie pogrzebowej(czy jakoś tak), gdzie chowa się papieży. Tak mniej więcej głosi przepowiednia Nostradamusa. A jakie jest wasze zdanie???

Ludzie, nie oglšdacie programów popularno naukowych? Koniec swiata ponoc ma nastapic za jakies 5 miliardow lat. juz teraz Slonce zaczyna sie wypalac a przez to bedzie sie robilo coraz wieksze i spali ziemie. rozne sa teorie na zaglade, lecz mysle ze ta jest nieunikniona tyle ze my tego nie dozyjemy.

Mów za siebie gigi, niektórzy majš zamiar żyć dłużej od œredniej krajowej.

PROROK MALACHIASZ NAPISAL,ZE PO JANIE PAWLE II BEDZIE JESZCZE (JAK SLYSZALEM) 2 PAPIEZY OSTATNI MA BYC CZARNY I JA MYSLE , ZE ATO BEDZIE KARD. FRANCIS ARINZE!!!

scislej to przedostatni mial byc czarny a ostatnim Piotr Rzymianin.. heeh

Gdzies na stronie gazety "wprost" jest zamieszczona przepowiedznia Nostradamusa... stwierdza on ze koniec swiata bedzie w 2005r wiec tak jak patrz na dzisejsz date to gosc sie pomylil lub jak wielu sadzi i ja tez byl pomylencem:)

Jebie mnie to kiedy swiat sie skonczy. Jak dla mnie moze nawet teraz.

Z informacji które przeczytałem wynika, ze po papiezu Benedykcie, będzie jeszce jeden papiez murzyn i po nim nastšpi koniec œwiata. Z innych Ÿródeł słyszałem, że ma byc jeszcze III Wojna Œwiatowa po której wszyscy zginiemy. Pozdro :):):)

koniec swiata nie nastapi, poniewaz chuck norris do tego nie dopusci :)

KONIEC œWIATA JEST JUZ BLISKI!!! BęDZIE W 2012 R. Więcej szczegułów na http://www.focus.pl/focus2/index.jsp?place=Lead02&news_cat_id=21&news_id=484&layout=1&forum_id=195&page=text

koncow swiata mialo byc juz wiele .. jedno jest pewne zyjemy w czasach eschatycznych

Zanczy się? [%sig%]

Ekstatycznych? :) [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Ja mam ksišżke o Nostradamusie i wszystko jest tam napisane kiedy i co się wydarzy oczewiœcie nie wierze we wszystko ... chociaż dużo jedo przepowiedni się spełniło no ale dużo też nie... ale podobno Polska jest pod opiekš Maryji wiadomo polacy sš narodem Maryjnym ... jak chcecie moge wam wszystko napisać o polakach co ich czeka według Nostradamusa...

Koniec œwiata zacznie się w Polsce w mieœcie Inowrocław. Ta chwila jest bardzo bliska, tak jak wybory w Polsce.

napisz mi na ten temat (nostradamus i koniec œwiata) bendę wdzięczny...

wierzcie lub nie ,ale oglšdałem przepowiednie nostradamusa z lat 70-štych na vhs inajlepsze że interpretowali rozpad rosji zanim to nastšpiło ,nawet gdy to oglšdałem to jeszcze komuna u nas była.I co wy na to?

tylko Bóg wie, kiedy będzie koniec œwiata....

No więc to jest ogólna panorama wydarzeń: (Moim zdaniem zaczelo sie wszysko od wydarzen z 11 wrzeœnia WTC), (podobno Nostradamus też przepowiedział te wydarzenie) -Dekada superterroryzmu i katastrof naturalnych -Rewolucja we Włoszek i ucieczka papieża -Wojna domowa we Feancji i rewolucja w Anglii -Zamieszki wewnętrzne w Ameryce -Arabsko-rosyjska inwazja na Europę -Przejœciowy sukcjes najeŸdżców, a wraz z tym przemoc, przeœladowania i powszechna nędza -Powszechna apostazja (odstepstwo od wiary) w œwiecie chrzeœcijaskim -Antypapież w Watykanie -Schizmy. Powstanie Cesarstwa Rzymskiego i sprzymierzonego z nim antypapieża. -Wojna z Chinami -Kataklizmy, trzęsienia ziemi, epidemie. powodzie i głód -Wyparcie agresorów i przywrócenie ład za sprawš Wielkiego Monarchy i Wielkiego Papieża -Epoka pokoju (57 lat spokoju i szczęsliwoœci) -Powrót wojen, połšczony z rozruchami i kataklizmami oraz szybka zmienoœć wydarzeń -Zgubne działanie ostatniego antychrysta -Końcowa wojna z użyciem zabójczych broni -Ostateczna katastrofa -Trzy dni ciemnoœci -Zagłada bezbożnych -Szatan stršcony w przepaœć -Nadejœcie Ery Pokoju i Szczęœliwoœci WYDARZENIA W POLSCE: Nostradamus Polsce poœwięca niewiele uwagi, praktycznie tylko poniższy czterowiersz: Przesladowny będzie Bóg i Koœciół, I boskie œwištynie będš wykorzystywanie, Niemowlę matka złożyła nagie w koszuli, Arabowie i Polacy sprzymierzeńcami. Mimo swojej enigmatycznoœci tekst ten zawiera duży ładunek informacyjny. Powtarza się wczeœnioejszy motyw przesladowań na tle religijnym, niszczenie œwištyń lub wykorzystwanie ich do innych celów, m.in. koszary, więzienia i magazyny. Bardzo istotne sš dwie ostnie linijki czterowiersza. 'Niemowlę' i 'matka' znaczajš zapewne Jezusa Jego Matkę Maryję. Wiadomo, że Polacy sš narodem Maryjnym, a Maryja jest duchowš Królowš Polski. Czy możliwe byłoby, aby Polacy pod groŸbš ogromnych przeœladowań odstšpili od wiary katolickiej? Może trzecia linijka czterowiersza dotyczy jakiegoœ wydarzenia religijnego w jednej z polskich katedr? JAK KTOŒ CHCE COŒ JESZCZE WIEDZIEĆ PROSZĘ PISAĆ pozdrawiam Kamila :) :p

z twojej wypowiedzi wynika ze ty nie ogladasz kanałów nałkowych skoro mowisz ze slonce juz sie wypala. jednym zaprzeczasz drugiemu faktem jest ze slonce wypali sie za okolo 5 mld lat wtedy nastapi stadjum czerwonego olbrzyma (słonce powiekszy sie okolo 4-5 krotnie ) co spowoduje ze na ziemi zrogi sie pustynia zaden gatunek na ziemi nie przetrwa prawdopodobnie ocaleje mars (po stadium cz.olbrzyma nastapi stadium bialego karla) ale do tego czasu wszystko sie moze zdarzyc.jesli o mnie hodzi interesuje sie teoriami nalkowymi ale mysle i wierze ze koniec swiata nastapi poprzez BOGA pozdro dla fanow UFOi teori snów :-)

zgadzam się z tym że to będzie w 2012 roku
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505
Poprzednia strona | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | .. | 75 | 76 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.