Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
silnik grawitacyjny.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788

Szukam osoby interesujące się sposobem podróżowania . mam teorię na temat silnika grawitacyjnego, posiadam kilka elementów do zbudowania go. Z zawodu jestem elektronikiem. Posiadam generator funkcyjny , mogę mieć dostęp do rtęci metalicznej . Szukam kontaktu na temat silnika a.g. Marian.

w gliniance

Igor ta miotle udało ci sie rozwiazac bez błednie :-))

Uwaga teraz zaczynam płakać.

ja mam dobra korbke do tego silnika

A jaką ?

Mam pytanie - czy widział ktoś oprócz mnie taki eksperyment na Discovery, który polegał na wyładowaniu elektrycznym w wodzie destylowanej ? Ponoć wyzwalała się tam jakaś dodatkowa znaczna energia, której nie umieli objaśnić. Oto co pamiętam z tego filmiku: - komora wyładowcza wykonana była w postaci wgłębienia(wyżłobienia) w stalowej płycie o wymiarach ok. 20x20 cm - odległość między elektrodami 2-3 cm (dokładnie nie podana) - wyładowanie impulsowe (wysokie napięcie ok. 30kV i duży kondensator w.n.) Wyżłobienie wypełniono wodą destylowaną po brzegi i przykryto całą płytę stalową płytą aluminiową o grubości ok. 7-8 mm. I teraz uwaga ! Po wyładowaniu(a nawet w czasie jego trwania) następowała eksplozja, która wyrywała w aluminiowej płycie dziurę o średnicy komory tj.2-3 cm. Krawędzie były nieco postrzępione. Energia potrzebna do wyrwania takiej dziury w płycie z aluminium o tej grubości wielokrotnie przekraczała energię iskry elektrycznej. Prowadzący program stwierdził, że jest to jedna z tajemnic nauki, która być może zostanie rozwiązana w XXI wieku. Postaram się narysować to doświadczenie i rysunek zamieszczę na swojej stronie, do której link zamieszczę w następnym liście. Będzie tam też opis, jak rozumiem przebieg zjawiska. Moim zdaniem jest to jedno z niewielu doświadczeń względnie prostych do wykonania, pokazujących niezbicie istnienie owej energii próżni. Jest dowodem dla niedowiarków i zachętą dla prawdziwych badaczy. Wydaję się także prawdziwe w odróżnieniu od wielu naciąganych eksperymentów opisanych w necie, których nikt nie może potwierdzić. Przestrzegam przed samodzielnym eksperymentowaniem. Wybuch jest naprawdę potężny, a wszelkie szkody z utratą zdrowia łatwe do osiągnięcia ! Pozdrawiam "Żadna niewola nie jest haniebniejsza od dobrowolnej" - Seneka

Tak ale o wytwartzanieu energii w wodzie wspominaliśmy wcześniej. Tak powstaje ładunek elektryczny zwany piorunem potarte o siebie czastki tlenu i wodoru w chmurze wytawrzaja takie ładunki jest to reakcja tylko anaogicznie podobna do sysntezy jadrowej ale działająca w podobny sposób. Pozdrawiam Igor

Czy ja napisałem coś o piorunie albo o syntezie jądrowej ? Piszę o filmiku na Discovery i o tym, że tam powiedziano, iż dzisiejsza nauka nie potrafi wyjaśnić sposobu powstania nadmiarowej energii. Czekam na odzew od tych, którzy widzieli film i wiedzą coś o tym zjawisku. Pa !

A ja piszę Zapalony o tym jak kręcono ten film i w oparciu o co doszli do wniosków i eksperymentów przedstawinych w filmie. Film mam na wideo bo wszystkie takie filmy mam, bo dlaczego miałbym nie mieć skoro planuję powrót do domu i sam muszę sobie pojazd zbudować. Pozdrawiam serdecznie Igor

hehe to moze pomuc w przyrodzie :P ale ja watpie ze ci sie uda a jak cos to podlec na stalowa wole na wojska polskiego :D hehe

Jeśli masz ten film, to może go zamień na mpeg2 i mi prześlij. Będę wdzięczny, bo mam parę pomysłów, jak wykorzystać takie źródło energii. Pozdro

Albo lepiej wrzuć go na ftp i podaj link, to sobie ściągnę, bo moja skrzynka jest za mała na takie imprezy.

A ja jestem młody jeszcze ale znam się troszke na rzeczy tzn na elektronicze heh i takich tam doświadczenia lubie robić heh ktoś mi może po krótce wyjaśnij jak to ma działać ? wiem że jakiś wirnik z metalem ciężkim rtęć czy coś chętny do współpracy jestem

Odpowiedz jest prosta: 30 kV z kondensatora to bardzo duzy prad ! byc moze nawet ampery, a co za tym idzie cholernie szybka elektroliza wzrost cisnienai pod plyta, mieszanima tlenu i wodoru i bum, nie ma tu zadnych czarow ani nieznanej energii !

dodam jeszcze wzor na energie kondensatora E=U^2*C wynika z niego ze jak kondensator mial 1 uF i 30 kV to energia wybuchu byla rowna sile pocisku z magnum 9 mm, czyli ok 900 J. Dla MAgnum plyta aluminiowa nawet 10 m to jak dla Ciebie tekturka wiec gdzie tu energia prozni ??? czy jakies inne fazmazony ??

sorki za blad we wzorze mialo byc E=U^2*C/2

Znam ten wzór doskonale. Znam też wzór na pracę potrzebną do wyrwania w materiale takiej dziury. Jeśli piszę, że energia iskry jest wielokrotnie mniejsza od energii potrzebnej do zniszczenia materiału, to tylko powtarzam (świadomie) to, co mówiono w programie. A swoją drogą kondensator 1uf/30kV byłby monstrualnie wielki. W programie nie pokazywali takiego wielkiego zasilacza(z kondensatorem). Dlatego chciałbym jeszcze raz obejrzeć ten film i dokładnie go przestudiować. Igor> , co z tym filmem ? Czy to był tylko żart ? Jeżeli tak, to żartuj gdzie indziej, a jak Ci przejdzie, to wróć. Dawid R> jesteś blisko tego, co i ja wydedukowałem. Ale widzę to inaczej uwzlędniając przyrost energii. Otóż wokół takiej iskry, w bardzo małej odległości np. 1um, tworzy się bardzo silne pole magnetyczne(i>=1000A). Powstaje też fala uderzeniowa, która popycha cząsteczki wody w kierunku od iskry na zewnątrz, poprzez wcześniej wytworzone pole magnetyczne. Dalej już sam się domyślasz. Rzeczywiście nastąpi rozerwanie H20 na wodór i tlen, ponieważ siły działające na .......... A ta dodatkowa energia pochodzi prawdopodobnie z efektu telekinetycznego (???). Może jest jeszcze inaczej, np. fala uderzeniowa odbija się od ścian komory(sztywnej), następują lokalne zagęszczenia(jak w soczewce, bo komora jest cylindrem, i może wtedy coś się dzieje ? Cóż, to na razie hipotezy, ale źle by było, gdyby temat został niezbadany i niewyjaśniony. Tym bardziej, że potrzebujemy pewnego, sprawdzalnego doświadczenia, w którym dzieje się coś nowego. Pozdro PS. Projektuję taki kondensator jako płaski wielowarstwowy. Pojemność na pewno nie przekroczy 10-50nf, ale to i tak sporo. Zobaczymy, co z tego będzie. Jutro idę po folię AL w rolce do supermarketu. Myślę też o zakupie jakiejś taniej cyfrówki do dokumentowania eksperymentów.

Zapalony: ale tego nei trobi iskra tylko wybych wodoru, przeplyw pradu przez wode powoduje jej ELEKTROLIZE czyli rozklad na tlen i wodor, bawilem sie tym w domu, a mieszanina czystego tlenu i wodoru jest wielkokrotnie silniejsza od wybuchu np gazy LPG, kondensator 1 uF 30kV wsale nie jest wielki, raptem wielkosc kasety video, gora 2 kaset...... a co do pola to raczej bardziej widze tam pole eleketryczne niz magnestyczne..... i powtarzam to zwykla szybka elektroliza taka jaka mozesz przeptowadzic za pomoca 2 blaszek i baterii 9V tyle ze ta miala dostarczona energie ok 450 J i ta energia w mig przetworzyla woge na 2 gazy i bum, efekt jak w pocisku od pistoleru...... Ja bym Ci radzil zrobic taki kondensator z ceramikow albo z miflexow poniewaz wielkosc zmniejszy sie kolosalnie i pojemnosc bedzie ta sama, no ale jak chcesz..... www.xlabs.anubisdev.com Pax xLabs

Dawid R> jednym słowem chcesz powiedzieć, że to może być mały kondensator ? A czy wziąłeś pod uwagę wielkość prądu, który przy odpowiedniej konstrukcji może osiągnąć nawet 20kA !!! Jaki kondensator ceramik albo miflex to wytrzyma ? To musi być specjalny projekt na miarę. Np. płytowy lub cylindryczny w układzie szeregowo-równoległym. Poza tym mam pomysł na doświadczenie, które rozwieje wątpliwości i pokaże, jakiego rodzaju procesy tam zachodzą. Na pewno nie jest to elektroliza wody, ponieważ: aby zachodził proces elektrolizy, między elektrodami powinna być ciecz(a tu masz łuk, czyli gaz) ruchliwość jonów jest bardzo mała, a tu mamy do czynienia z procesem o bardzo krótkim czasie trwania(może us, a nawet ns !) No i co, ciekawe ?

Zapalony> tam nei ebdzie zadnych 20 kA, nei ma takiej mozliwosci, w cewkach tesli daja miflexy i jest ok, czasem cos tam wystrzeli ale ogolnie dziala, chociaz z 2 strony kondensator samorobe latwiej zrobic......i taniej ... no przecierz byla ciecz w tym dolku myslisz ze uskra przeskoczy nad woda ? pleci do wody i przez nia przeleci bo wora ma mniejsza rezystancje niz powietrze, mozesz nawet dac pare wodna i bedzie ok, poczytaj se o aqua fuel lub bingo fuel bo widze ze cie temat intersi :-)))) a łuk to nie gaz tylko chmura elektronow i plazmy. Przy takije mocy do zelektolizowania wody wystarcza ns a [przy odpowiedniach mocach i pikosekundy, tymbardziej ze wody bylo tam malo...... ale jak chcesz to probuj... www.xlabs.anubisdev.com Paks iksLabs
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.