Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Coś co chcecie pokazać
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307

Witam wszystkich. Otóż pomyślałem sobie, że można by założyć temat specjalnie przeznaczony na...właśnie, co? Wszystko czym chcielibyście się pochwalić, pokazać innym, lub rozreklamować. Można tu wrzucać linki, filmiki, muzykę, obrazki itp. Czym to się różni od innych tematów? Niczym. Ale żeby nie doprowadzać do sytuacji offtopikowania, przerywania dyskusji, wszystko, co chcecie można tu wrzucić. Co o tym myślicie? Jeżeli, pomysł Wam nie odpowiada, nie piszcie, temat odejdzie w zapomnienie. Czyńmy dobro! ]:

yohanna22:
Moj drogi moje cale zycie to wspinanie sie, ja mam ciagle cos do roboty
Moja droga. Nie jesteś w tym sama. Tobie się wydaje, że tylko Ty masz coś do roboty?
yohanna22:
Moj drogi prymitywneg faceta polskiego zadnego nie mialam
yohanna22:
pan mi powiedzial prosto w twarz ze ja pieniedzy nie mam i go nie zadawalam bo on chce robic to czy tato, moja rodzina tez mu nie odpowiadala.
Nie uważasz, że te dwa stwierdzenia zaprzeczają sobie nawzajem? Skoro ten pan Ci tak powiedział, to (uwierz mi)- to był właśnie prymityw. Ktoś kim nie należy się przejmować, zlać ciepłym moczem. Co najmniej nie brać do siebie jego słów.
yohanna22:
Moja opinia dlatego jest taka: Polak szuka dobrze wyksztalcnej, najlepiej jedynaczki z dobrego-czyli tam gdzie sa pieniadze- domu
No i właśnie o to chodzi cały czas! Dlaczego piszesz, że Polak taki jest- przez co rozumiem: każdy Polak!? Tak nie jest. Tacy byli tylko Ci, których Ty spotykałaś na swojej drodze, a Ty teraz twierdzisz, że wszyscy Polacy tacy są. Moja żona nie jest majętna. I nie szukałem majętnej z "dobrego domu" (nie cierpię tego określenia). Ja też nie jestem majętny i nie byłem... To właśnie jej rodzina dała mi do zrozumienia, że moja żona popełniła "mezalians", bo oni uważają się za lepszych jakichś. Moja żona nigdy nie dała mi tego odczuć. Jej rodzina tak, ona nie. Postanowiliśmy się nie przejmować i tyle. Oni jeszcze kiedyś zobaczą jak bardzo się mylą w swych opiniach i to już się dzieje. I nie chodzi o jakieś głupie udowadnianie komuś czegokolwiek. Po prostu te wszystkie małżeństwa z "dobrych domów" wciąż się rozpadają. Wciąż to się dzieje- obserwujemy to i jesteśmy szczęśliwi, że w życiu nie kierowaliśmy się takim snobizmem. A my wciąż jesteśmy razem i z każdym dniem bardziej się poznajemy. I dobrze nam razem. Yoha. Może za szybko się zniechęciłaś. Albo za bardzo się przejęłaś tymi prymitywami, bo wierz mi- tak myślący i działający człowiek jak ten Twój pan (który dał Ci do zrozumienia, że jesteś za kiepskim towarem dla niego) jest nic nie wart.
yohanna22:
Ja natomiast mam podejscie inne ze niewazne z kad pochodzimy razem musimy do czegos dojsc i razem walczyc o rodzine i lepsza przyszlosc.
I ja mam takie samo zdanie.
yohanna22:
Polak szuka dobrze wyksztalcnej, najlepiej jedynaczki z dobrego-czyli tam gdzie sa pieniadze- domu.
Większość ludzi których znam- nie są tacy jak piszesz... Dlatego to Twoje uogólnienie: "Polak taki jest"- uważam za krzywdzące. Za obraźliwe. Stąd cała draka. Rosomakowi pewnie też o to chodziło... Coś w tym guście. (bo o co chodzi niczemu- tego nie wiem nadal) Pozdrawiam. Cześć. PS. Fajnie, że napisałaś :)

yohanna22:
Powtarzam po raz kolejny ze ja widze jedna strone a wy druga i sie nie dogadamy
Pewnie masz rację- nie dogadamy się. A przynajmniej nikt nikogo nie przekona. (Nie krzykiem). Nie dogadamy się, ale możemy się szanować i nie obrażać nadal. Jeśli nie będziesz wrzucała wszystkich Polaków do jednego wora i kraju w którym żyjemy, to... już Cię nigdy nie nazwę "wielką panią psycholog" ;) Umowa? No chyba że chcesz się dalej żreć... Ja nie mam już ochoty... Cześć. Dobranoc.

79277:
koro ten pan Ci tak powiedział, to (uwierz mi)- to był właśnie prymityw. Ktoś kim nie należy się przejmować, zlać ciepłym moczem. Co najmniej nie brać do siebie jego słów.
No raczej mi go zal po czasie 50 lat na karku nadal samotny i podruzuje. Ma to co chcial markiz.
79277:
Tobie się wydaje, że tylko Ty masz coś do roboty?
Jestem taka ze jestem jeden krok do przodu i ja nie siedzie i mysle kiedy maz mi na waciki da, a moglabym tak robic.
79277:
Większość ludzi których znam- nie są tacy jak piszesz...
no niestety, ale mam zle wspomnienia i nie za fajne, ale to bylo kupe lat temu

79277:
Pewnie masz rację- nie dogadamy się. A przynajmniej nikt nikogo nie przekona
Uwierz mi jest wiele spraw w ktorych sie nie dogadamy. Chocby -5C a moja corka w podkolanowkach i w rozpietj kortce idzie do szkoly;) ;) ;)

yohanna22:
no niestety, ale mam zle wspomnienia i nie za fajne
Ja też. Ale staram się nie brać ich pod uwagę oceniając innych ludzi. Bo każdy człowiek jest unikatem. Nie ma dwóch takich samych. I nie można tak... Moim zdaniem każdy ojciec powinien być skurwielem, każda matka feministką, każdy przyjaciel fałszywy, każdy sąsiad nieznośny, każdy pracodawca oszustem. Ale staram się tak nie myśleć i jak spotykam na swej drodze nowego n pracodawcę- on ma u mnie czystą kartę, która dopiero zaczyna się zapełniać jak go poznam lepiej. U niektórych pracowałem tylko 1 dzień i dawałem sobie spokój. Teraz trzymam się pół roku. Jakbym tego miał ocenić wg tamtych- nawet bym nie szukał pracy...
yohanna22:
to bylo kupe lat temu
Spróbuj zapomnieć. Nie mieć już żalu. Wiem, że to trudne, bo mi wciąż nie wychodzi, ale próbuję...
yohanna22:
;) ;) ;)
...miło to widzieć :) Pa

79277:
próbuj zapomnieć. Nie mieć już żalu. Wiem, że to trudne, bo mi wciąż nie wychodzi, ale próbuję...
tak mialo byc. Nie mam zalu tym bardziej ze juz mnie zdradzal jak bylam z nim, odberalam telfony od innych kobiet, pozatym jeszcze duzo innych rzeczy bylo wiec markiz bo tak chcial sie nazywac, mial duzo do ogarniecia. Przeszlosc, ja nie twierdze ze takocwych spotkasz tutaj nie wazne gdzie na ziemi rozni ludzie bywaja.

79277:
U niektórych pracowałem tylko 1 dzień i dawałem sobie spokój. Teraz trzymam się pół roku. Jakbym tego miał ocenić wg tamtych- nawet bym nie szukał pracy...
Wiesz ile ja prac mialam historia i to jaka, sasiadka do mnie mowi wczoraj a gdzie ty jeszcze nie pracowalas. Ja do niej nie wiem chyba juz kazdy syf zaliczylam.

yohanna22:
gdzie ty jeszcze nie pracowalas
Pomijajac watek ze jej matka jest teras na wysokim stanowisku w dobrym banku w UK(muslim i emigrat) i tez zaliczyla tak jak ja caly krag syfiarstwa, ale tak rozmawialysmy. Smialam sie ze mnie bo mowi mi ty to nauczycielka powinnas zostac a ja do niej, ze juz z dziecmi pracowalam.

yohanna22:
Wiesz co? Niby jesteś taką twardzielką... Ale Ty tak naprawdę cholernie delikatna jesteś. Kobieca kobieta... Teraz już naprawdę: Dobranoc

O polskich mężczyznach ;) https://www.youtube.com/watch?v=LQGRyjzGWUI Nisko Polo ;))

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Yohanna jesteś? Apropos tego jak istotne jest, kto trzyma w rękach władzę medialną... Napisałem komentarz pod jednym z artykułów w interii - Otrzymałem wiadomość- KOMENTARZ USUNIĘTY ZE WZGLĘDÓW REGULAMINOWYCH Oto co napisałem: Zaufajmy temu rządowi. Pójdźmy za nim w ogień Uwierzmy im całymi sercami, a jeśli nas oszukają, piekło niech ich pochłonie. Wierzę w nich, uwierzcie i Wy. Co możecie stracić? Już wielokrotnie nas oszukiwano, nic nowego pod słońcem Ale ci idą ze sztandarami BÓG- nie wyrzekają się wiary swych przodków HONOR- Czy istniała do tej pory partia, która dotrzymałaby choć jednego pro bono, zobowiązania? OJCZYZNA- Po raz pierwszy widzę, że dla rządzących, POLSKA nie jest pustym frazesem, że się starają i dlatego wspierajmy ich, bo jeśli im nie wyjdzie to już nam nikt nie pomoże. Staram się rozsądnie podejść do rzeczy i zrozumieć według jakiego klucza nie nadaje się do publikacji Może użyłem słowa piekło? ;) A może napisałem Bóg, honor, ojczyzna? Jak myślicie, dlaczego ten komentarz nie przeszedł?

nie pisz na interii, znajdz sobie miejsce gdzie sa tacy jak Ty. Nie slysze nic pozytywnego i o PiSie i o tym jak bedzie/jest w Polsce, a juz najwiecej nie slysze zeby ktos chwalil. Ci co sa tutaj juz dlugo podsumowywuja ze jest sredniowiecze. Jeszcze cos ci powiem, duzo ludzi mowi ze wraca w tym roku na nastepny, ale ja widze po tych ludziach ze oni sie odnajda w Polsce. Maja swoje domy, mieszkania, ktore remontowali, albo kupili za pieniadze zarobione w UK. Mysle ze tak jak mowili 200 tys moze wroci. Czy kraj jest przygotowany na to zeby ich przyjac (rynek pracy, sluzba zdrowia, szkoly, przedszkola,500+) nie sadze. Duzo mowi ze jakas tam prace znajdzie, wiekszosc mowi ze rozkreci interes. Brexit bedzie ciezki juz teraz widac ze latwo to nie pojdzie, juz sie zaczynaja schody, robia ludzia rozne problemy, a moze byc gorzej. To tak co tam z mojej strony slychac.

Od społeczeństwa nie oczekuje się świadomego patrzenia na świat wszyscy trwać w pół śnie bez zadawania trudnych problemów Oczekiwania są inne, na końcu brak widzenia przyczyny i skutku. Jeżeli dajemy komuś zaufanie to też patrzymy na to co ktoś robi czy jemu wychodzi czy nie oszukuje czy jedno mówi drugie robi A sukcesu nikt specjalnie nie chce. Wszystko wynika z polityki której my nie jesteśmy świadomi. Za ambitnie poparłeś obecny kurs. Yohanna pisze o powrocie jakiś ludzi z zagranicy ale gdzie będą pracować. Wszystko nastawione jest mówienie że będzie lepiej ale ma się sprowadzić tylko do mówienia. Załóżmy służba zdrowia ma tak działać aby co bardziej chcący się wyleczyć wybierali prywatne leczenie. pozdrawiam

rosomak:
Tez jestem na FB na 2 grupach dla EU citizens in UK i tam tez sie roznie dzieje i posty znikaja, czasami sie zdarzy ze ktos sie kluci, albo jakies nazistowskie teksty sa. Wiec wszedzie moze sie zdarzyc, jak wejde na brytyjskie strony faszystowskie to tez ja np. nie moge czytac i mi sie -punch a nazi- wlacza. Calkiem normalne.

Wiesz- Piszę gdzie mi się podoba. Na tym chyba polega wolność słowa. No chyba ze kogoś obrażam- wtedy nie mam pretensji Zresztą moderatorzy interii, wielokrotnie udowodnili swoją hmm stronniczość Często umieszczają wpisy np. niejakiego NIEMCA,, który podciera się naszą flagą, pluje w debilne gęby Polakom etc. Spójrz, jakie argumenty podajesz:
yohanna22:
Ci co sa tutaj juz dlugo podsumowywuja ze jest sredniowiecze
Co ci, którzy mieszkają poza Polską, mogą wiedzieć o tym co się w niej dzieje? Wiedzą to co wyczytają lub zobaczą w mediach. Jakie średniowiecze? Podaj proszę przykłady, co uważasz za średniowiecze? A skoro już takie średniowiecze panuje, to po co wracają? Stołki się palą pod tyłkami? Boją się co będzie po brexicie? Jak trwoga to do Boga? Nie mam nic do emigracji Rozumiem że każdy szuka miejsca dla siebie. Nie trawię, gdy plują na swą ojczyznę bo przybyło trochę funtów czy euro w kieszeni. A już zupełnym niesmakiem napawa mnie gdy w razie kłopotów, ci sami, wracają z podkulonym ogonem. Zbyt mocno nasuwa się analogia do szczurów uciekających z płonącego okrętu. Więc nic się nie zmieniło.

nicze:
Za ambitnie poparłeś obecny kurs.
Też nie wiem co będzie. Według mnie, tego teraz potrzeba. Jeśli robisz coś na pół gwizdka, zawsze przegrasz.

Ci co sie nie odnajda w polskich realiach nigdy nie wroca, ciezko jest sie odnalesc w polskich realiach jak jest sie dlugo na emigracji. Wroca Ci co maja do czego. Duzo ludzi wyjechalo z roznych powodow. Kto mial za cel tylko np. dom wybudowac albo kupic mieszkanie, zaoszczedzic to wroci. Teraz akurat jest taki czas w UK ze sie bedzie duzo zmienialo i ludzie nie beda zadowoleni z tych zmian, moga byc utrudnienia. Dla niektorych to jest wlasnie taka juz linia/odciecie pchniecie w strone powrotu. Niektorzy tylko przeciagaja z roku na rok, a teraz juz maja jasna sytuacje. Emigracja zarobkowa to juz sie dawno w UK skonczyla. Fajnie to bylo w jakims 2004-2006 roku, ja sama w fabryce troche pracowalam na lini i mozna bylo dobrze zarobic. Pamietam jak chlopaki zasowali i oszczedzali. Takie fabryki dobrze wtedy placily pracy tez bylo duzo i jeszcze nie bylo tak zle.

As of 2015, the number of UK residents born in Poland was estimated at 831,000, making them the largest foreign-born group in the country, and there is a wider population of British Poles, including the descendants of over 200,000 immigrants who settled in the UK after World War II. Czyli jest 831 tys w UK Polakow, nie liczac babc ktore sie dziecmi zajmuja. Sama jestem ciekawa ile ludzi wroci, napewno dopiero za pare lat podadza.

Rosomak czasami wychyl glowe poza Wroclaw i np. bo ja ze slaska jestem jedz sobie gdzies na gornicze osiedla i tam dopiero zobaczysz jak jest w Polsce. Bo duze miasta trzymaja poziom i dorownuja europie. A juz np. wschod, mazury tam tez rodzine mialam wiekszosc w Kanadzie juz dawno jest, tak biednie bylo. https://www.youtube.com/watch?v=qUgBRvNxm10

rosomak:
A już zupełnym niesmakiem napawa mnie gdy w razie kłopotów, ci sami, wracają z podkulonym ogonem
... i jeszcze sobie myślą, że należą i m się czerwone dywany- do szkół, szpitali, do pracy... I to wszystko co najlepsze, bo oni są lepsi... "Bo u nas w Anglii..." Spoko Yoha- nie piję do Ciebie. Piszę ogólnie o głupich emigrantach wracających do kraju na który pluli przez ostatnie lata i oczekują przyjęcia z otwartymi ramionami i wszelkich praw. Nie możesz się w Polsce dostać do lekarza? A płaciłeś składki zdrowotne w Polsce przez ostatnie lata? To jak śmiesz żądać plonu, jeśli nie zasiałeś ziarna...
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.