| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Coś co chcecie pokazać | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307 |
|
Witam wszystkich. Otóż pomyślałem sobie, że można by założyć temat specjalnie przeznaczony na...właśnie, co?
Wszystko czym chcielibyście się pochwalić, pokazać innym, lub rozreklamować. Można tu wrzucać linki, filmiki, muzykę, obrazki itp.
Czym to się różni od innych tematów? Niczym. Ale żeby nie doprowadzać do sytuacji offtopikowania, przerywania dyskusji, wszystko, co chcecie można tu wrzucić. Co o tym myślicie? Jeżeli, pomysł Wam nie odpowiada, nie piszcie, temat odejdzie w zapomnienie.
Czyńmy dobro! ]:
|
|
|
|||||||||||||
|
|||
|
|||||||
|
|||
|
|||||||
|
|||
|
|||
|
|||
|
|||
|
O polskich mężczyznach ;)
https://www.youtube.com/watch?v=LQGRyjzGWUI
Nisko Polo ;))
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Yohanna jesteś?
Apropos tego jak istotne jest, kto trzyma w rękach władzę medialną...
Napisałem komentarz pod jednym z artykułów w interii
- Otrzymałem wiadomość- KOMENTARZ USUNIĘTY ZE WZGLĘDÓW REGULAMINOWYCH
Oto co napisałem:
Zaufajmy temu rządowi. Pójdźmy za nim w ogień
Uwierzmy im całymi sercami, a jeśli nas oszukają, piekło niech ich pochłonie.
Wierzę w nich, uwierzcie i Wy.
Co możecie stracić?
Już wielokrotnie nas oszukiwano, nic nowego pod słońcem
Ale ci idą ze sztandarami
BÓG- nie wyrzekają się wiary swych przodków
HONOR- Czy istniała do tej pory partia, która dotrzymałaby choć jednego pro bono, zobowiązania?
OJCZYZNA- Po raz pierwszy widzę, że dla rządzących, POLSKA nie jest pustym frazesem, że się starają i dlatego wspierajmy ich, bo jeśli im nie wyjdzie to już nam nikt nie pomoże.
Staram się rozsądnie podejść do rzeczy i zrozumieć według jakiego klucza nie nadaje się do publikacji
Może użyłem słowa piekło? ;)
A może napisałem Bóg, honor, ojczyzna?
Jak myślicie, dlaczego ten komentarz nie przeszedł?
|
|
|
nie pisz na interii, znajdz sobie miejsce gdzie sa tacy jak Ty.
Nie slysze nic pozytywnego i o PiSie i o tym jak bedzie/jest w Polsce, a juz najwiecej nie slysze zeby ktos chwalil. Ci co sa tutaj juz dlugo podsumowywuja ze jest sredniowiecze. Jeszcze cos ci powiem, duzo ludzi mowi ze wraca w tym roku na nastepny, ale ja widze po tych ludziach ze oni sie odnajda w Polsce. Maja swoje domy, mieszkania, ktore remontowali, albo kupili za pieniadze zarobione w UK. Mysle ze tak jak mowili 200 tys moze wroci. Czy kraj jest przygotowany na to zeby ich przyjac (rynek pracy, sluzba zdrowia, szkoly, przedszkola,500+) nie sadze. Duzo mowi ze jakas tam prace znajdzie, wiekszosc mowi ze rozkreci interes. Brexit bedzie ciezki juz teraz widac ze latwo to nie pojdzie, juz sie zaczynaja schody, robia ludzia rozne problemy, a moze byc gorzej.
To tak co tam z mojej strony slychac.
|
|
|
Od społeczeństwa nie oczekuje się świadomego patrzenia na świat
wszyscy trwać w pół śnie
bez zadawania trudnych problemów
Oczekiwania są inne, na końcu brak widzenia przyczyny i skutku.
Jeżeli dajemy komuś zaufanie
to też patrzymy na to co ktoś robi
czy jemu wychodzi czy nie oszukuje
czy jedno mówi drugie robi
A sukcesu nikt specjalnie nie chce.
Wszystko wynika z polityki której my nie jesteśmy świadomi.
Za ambitnie poparłeś obecny kurs.
Yohanna pisze o powrocie jakiś ludzi z zagranicy
ale gdzie będą pracować.
Wszystko nastawione jest mówienie że będzie lepiej
ale ma się sprowadzić tylko do mówienia.
Załóżmy służba zdrowia ma tak działać
aby co bardziej chcący się wyleczyć
wybierali prywatne leczenie.
pozdrawiam
|
|
|
|||
|
Wiesz- Piszę gdzie mi się podoba.
Na tym chyba polega wolność słowa.
No chyba ze kogoś obrażam- wtedy nie mam pretensji
Zresztą moderatorzy interii, wielokrotnie udowodnili swoją hmm stronniczość
Często umieszczają wpisy np. niejakiego NIEMCA,, który podciera się naszą flagą, pluje w debilne gęby Polakom etc.
Spójrz, jakie argumenty podajesz:
|
|||
|
|||
|
Ci co sie nie odnajda w polskich realiach nigdy nie wroca, ciezko jest sie odnalesc w polskich realiach jak jest sie dlugo na emigracji.
Wroca Ci co maja do czego.
Duzo ludzi wyjechalo z roznych powodow. Kto mial za cel tylko np. dom wybudowac albo kupic mieszkanie, zaoszczedzic to wroci.
Teraz akurat jest taki czas w UK ze sie bedzie duzo zmienialo i ludzie nie beda zadowoleni z tych zmian, moga byc utrudnienia. Dla niektorych to jest wlasnie taka juz linia/odciecie pchniecie w strone powrotu. Niektorzy tylko przeciagaja z roku na rok, a teraz juz maja jasna sytuacje.
Emigracja zarobkowa to juz sie dawno w UK skonczyla. Fajnie to bylo w jakims 2004-2006 roku, ja sama w fabryce troche pracowalam na lini i mozna bylo dobrze zarobic. Pamietam jak chlopaki zasowali i oszczedzali. Takie fabryki dobrze wtedy placily pracy tez bylo duzo i jeszcze nie bylo tak zle.
|
|
|
As of 2015, the number of UK residents born in Poland was estimated at 831,000, making them the largest foreign-born group in the country, and there is a wider population of British Poles, including the descendants of over 200,000 immigrants who settled in the UK after World War II.
Czyli jest 831 tys w UK Polakow, nie liczac babc ktore sie dziecmi zajmuja.
Sama jestem ciekawa ile ludzi wroci, napewno dopiero za pare lat podadza.
|
|
|
Rosomak czasami wychyl glowe poza Wroclaw i np. bo ja ze slaska jestem jedz sobie gdzies na gornicze osiedla i tam dopiero zobaczysz jak jest w Polsce. Bo duze miasta trzymaja poziom i dorownuja europie.
A juz np. wschod, mazury tam tez rodzine mialam wiekszosc w Kanadzie juz dawno jest, tak biednie bylo.
https://www.youtube.com/watch?v=qUgBRvNxm10
|
|
|
|||
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |