Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Dojenie owieczek przez Kościół Katolicki. Przesądy KK
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1666
Poprzednia strona | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | .. | 83 | 84 | Następna strona

Rozpoczęło się to od momentu, w którym podałem opracowania dotyczące przesądów w Kościele Katolickim http://www.tajne.org/forum/read.php?f=1&t=2186&p=2 Właśnie dostrzegłem, że nie dopowiedziałem Bratu na ostatni post, który w tamtym wątku zamieścił. Czynię to obecnie:
Brat:
Masz w pewnym sensie rację Old. Też mnie to złości jeśli chodzi o Kościół. Z drugiej strony dostrzegam również pozytywne dzieła Kościoła i nie patrze jedynie na "przepych na plebaniach". Mam nadzieję że i Ty czynisz pdobnie.
Żeby to jedynie chodziło o przepych na plebaniach... Ok. - Wypisz proszę to co wg Ciebie pozytywne w Kościele, a ja pozwolę sobie do tego wszystkiego ustosunkować.
Brat:
Kościół to plebanie dopiero na drugim miejscu. Na pierwszym miejscu w kościele są ludzie, a oni nieraz wspanialsi potrafią być od "pereł" :D ;)
Tiaaa. Tym wspanialsi im więcej na tacę wrzucą. Tym wspanialsi im bardziej nieświadomi, im mniej poinformowani, im bardziej cierpliwi. Wtedy można doić i doić... Jestem ciekaw dlaczego Ty wciąż tkwisz w tej instytucji? Pozdrawiam

Tak to jakieś ostatnie o agencji towarzyskiej to było z poziomu szkoły podstawowej czwarta, piata klasa. Zwala z nóg poziomem intelektualnym. Osobie dorosłej nie wypada tak robić. Ona w tej robocie głupieje i opuszcza się intelektualnie. Żadna frajda taka robota.

nicze:
Ona w tej robocie głupieje i opuszcza się intelektualnie.
tylko ciekawe czym ona sie zajmuje ze tak sie intelektualnie opusciła moze na jakiejs tasmie w fabryce tam tylko trzeba byc robotem bo nonstop te same rzeczy porabiasz.

Jakoś Ocelot nie kojarzysz że Gośka udzielając się tyle w necie że nie ma czasu na robotę przy standardowej taśmie. Może młody jesteś i po prostu nie straciłeś złudzeń o świecie. Wszystko przed Tobą. Dlatego ja twardo komentuję swoje stanowisko że pracuje pod jakieś zapotrzebowanie i od kogoś ma za to kasę. Mam trochę więcej lat od Ciebie. Moja wina wcześniej się urodziłem ale nie bierz tego do siebie, że mam coś do twojego wieku, wiesz to tak szybko leci ze sam się nie obejrzysz jak jak zleci i też siwych włosów przybędzie. I to jest jej taśma i od tego upada jej poziom intelektualny. Aczkolwiek wyobraźnię ma niezłą. Ale my tu trochę ją przeciągamy pod pokładem to też jest zadowolona że nie gnuśnieje. A my też się troszkę uczymy.

nicze:
Może młody jesteś
młody czy jestem, napewno:) już mnie edukacja przez 13 lat tłamsi, rozgryza, przerzuwa ciekawe co ze mnie wyjdzie moze na koło gancarskie wystarczy na jakis lichy talerz, albo wazon :D nicze ja tak zartuje sobie tylko z wrony bo ona jest unikatowa, niepowtarzalna, poprostu takiego terroryste z al-kaidy prawdziwego znalesc to jest wyczyn, jak ludzi wysadza i dekonstuuje, demobilizuje od srodka. to jest jej cel, misja, zrób z ludzi wieksza papke niz robi to tv, itd.

Ocelot:
, zrób z ludzi wieksza papke niz robi to tv,
Tak tu celnie to ująłeś. Pozdro

Ocelot:
zrób z ludzi wieksza papke niz robi to tv
To jest taka specjalna papka dla osób będących nieco z boku medialnego show, a która miesza w głowach i zajmuje cenny czas równie skutecznie jak media. Nawet szybkie przeskanowanie takiego bezwartościowego posta (żeby się upewnić) trwa kilka sekund. A tematów przybywa i śmietnik się robi. Taką cenę się płaci za całkowitą wolność na forum. A jednak takie fora są najlepsze... do czasu aż zlecą się na nie chodzące przekręty. Pozdro.

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

O zaletach jakiejś moralności sądzić możemy jedynie na podstawie jej zgodności z naturą człowieka. Porównawszy jesteśmy w prawie odrzucić ją, jeśli stwierdzimy, że sprzeciwia się szczęściu rodzaju ludzkiego. Ktokolwiek poważnie zastanowił się nad sprawami religii i moralności nadprzyrodzonej, ktokolwiek zważył pewną ręką wypływające z nich korzyści i straty, ten będzie miał całkowitą pewność, że i jedna, i druga są szkodliwe dla interesów rodzaju ludzkiego łub wprost sprzeczne z naturą człowieka. "Ludy, do broni! Idzie o waszego Boga! Niebo zostało znieważone! Wiara jest w niebezpieczeństwie! Do walki z bezbożnictwem! Z bluźnierstwem! Z herezją!" Dzięki magicznej mocy tych groźnych słów, z których ludy nic nigdy nie rozumiały, księża we wszystkich czasach mogli podburzać narody, strącać królów z tronu, wzniecać wojny domowe i rzucać ludzi na ludzi. Jeśli przypadkiem zbada się owe ważne przyczyny, które wznieciły gniew niebios i spowodowały tyle zniszczeń na ziemi, okaże się, że szalone mrzonki i dziwaczne urojenia jakiegoś nie rozumiejącego samego siebie teologa lub zachcianki kleru zerwały wszystkie więzy społeczne i skąpały rodzaj ludzki w krwi i łzach. http://smn.klm.net.pl/Meslier-Jean-Testament.rtf

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

A wy tam ch**ja wiecie

wojownikprawdy:
ch**ja
oj nie ładnie tak- Bozia język upie... albo paluchi :-) ale słuchamy Ciebie co masz w tej kwesti do powiedzenia

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

wojownikprawdy:
A wy tam ch**ja wiecie
Gdybyśmy wiedzieli więcej niż ch**ja, to byśmy się prawdopodobnie nie musieli uczyć.

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

zbyszek123:
ale słuchamy Ciebie co masz w tej kwesti do powiedzenia
no zaciął się w sobie i mamy problem :-) a tak dobrze szło

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

Kosciol, to instytucja nauk. Dzisiaj korzystanie z tego jest dobrowolne. Krzyzacy zostali pokonani !!!

http://wiadomosci.onet.pl/2206677,11,senyszyn_zamiast_podwyzki_vat__zabrac_klerowi,item.html

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Wrona:
Kosciol, to instytucja nauk. Dzisiaj korzystanie z tego jest dobrowolne. Krzyzacy zostali pokonani !!!
MYSLENIE dla niektorych to sport ekstremalny :-)

Wronie trzeba przytakiwać {Przynajmniej tak twierdzi Darek} nie myśleć przy tym jak się czyta jej mądrości, bo to zbyt skomplikowane dla przeciętnego zjadacza chleba. Tak czytanie tutaj tez Gośki to doświadczenie ekstremalne w swojej głębi egzystencjonalnej. Darek też prosił o spisanie zasad dla kościoła wroniego.

nicze:
Wronie trzeba przytakiwać {Przynajmniej tak twierdzi Darek}
tak, jabym powiedział tak trzeba wronie przytakiwac, jeszcze na nagłówkach jej tematów dopisac ,,przytakój z cichością, i odnajduj sie na własną odpowiedzialność''.:P
Wrona:
Kosciol, to instytucja nauk. Dzisiaj korzystanie z tego jest dobrowolne
po tym tekscie czuje sie naprawde mały potrzebuje mętora, bo widze ze nie mam powrotu do najswietszej instytucji tego swiata. przepraszam przepraszam moja wina moja wina, teraz już wiem dlaczego Mao w latach 50-60 XX wieku ruszył do podstaw(młota i sierpa) zeby na tym zbudowac godpodarke i zostac super mocarstwem, a te 20mln chinczyków zmarło z głodu bo poprostu chceli technologii(lenuchowania) a nie pracy, gdzie byłeś wielki kosciele nauk gdzie!!!!????........

Ocelot:
gdzie byłeś wielki kosciele nauk gdzie!!!!????........
U wrony rozgryzał harpa, ewentualnie u wojownikaprawdy z widłami gonili nieszczęśnika który czytał co innego niż pismo święte..

motylek:
czytał co innego niż pismo święte..
tylko w tym jest haczyk, ten wielki mi wojownik broni koscioła, wiary, dziwek księży. Ciekawi mnie jedno czy ludzie tacy jak on fanatycy mieli w reku chodz raz biblie i ja poczytali??. tu chca ludzi nawracac bo ktos czyta Popcorn i pisza w nim o parze małolatów chłopak i dziewczyna, nie wy bluzniercy to pełnoletni męzczyzna i kobieta. po to człowiek ma wolna wole zeby ogladac, czytac, robic co mu sie zywnie podoba ma lub nie kodeks moralny(etyczny) który pokazuje wysokosc poprzeczki, nie musi tych granic przekraczac chyba ze chce. moja znajoma ma ten sam problem, posłałem jej ,,rozmowy z bogiem'' to jej opowiadam ona:,,o jakie to ciekawe musze przeczytac'', ale potem powiedziałem cos nie tak ,,o to autor ateista napewno musze tylko sprawdzic'' i załoze sie ze nawet tego nie przegladła bo same pierdniecie obraza jej dogmaty religijne, wkurwiaja mnie tacy ludzie tylko nie chce im tego mówic, bo szkoda ludzi tracic przez kilku pojebów którzy uwazaja sie za przewodników do ,,nieba''.

Ocelot:
Ciekawi mnie jedno czy ludzie tacy jak on fanatycy mieli w reku chodz raz biblie i ja poczytali??.
pewnie mieli, ale czytać a czytać to jest różnica...wyciągają pare kontekstów i koniec... jak cenzurowali biblie nie brali pod uwage tego, że niektórzy potrafią nawet z takiej małej ilości prawdy wyciągnąć odpowiednie wnioski i zostawili je..

wiesz co motylku rok temu byłem zielony wiedziałem tylko o WTC. jakos nie mogłem znaleść sobie miejsca w zyciu, ale to mnie tak cholernie wciagło te szperanie, zainteresowanie. to jest taki live movie bez gatunku bo wszytko tu znajdziesz. zaczynam rozumiec nawet czuć ze ,,prawda wyzwala'', co to jest brak nienawisci, zbytecznych ambicji i zazdrosci. wielu by sie zdziwiło no co ty to nie mozliwe. tak mozliwe, mam kilka głupich nawyków, czasem przyjmnych czasem nie. z ta wiara, czy czytaniem moja znajoma ma problem bo mówi ,,jestem beznadziejna bo bóg mnie nie słucha'' czy coś takiego ludzie tylko w boga wierza, a go nie poznaja szukaj boga a go znajdziesz proste a zarazem jakie ciezkie. natura, zycie jest takie proste, sory ......ja nie mówie o tym zyciu na tej ziemi tu to nie realne mówie o swoim zyciu które sobie stworzyłem, ale kazdy z nas moze w nim zyc.......
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1666
Poprzednia strona | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | .. | 83 | 84 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.