| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Kiedy nastąpi koniec świata??? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505 |
|
Słyszałam wiele teorii na ten temat. Jedna głosi, że świat zginie, gdy umrze papież murzyn. Z tego, co wiem, po naszym papieżu Janie PawleII ma być jeszcze dwóch. Potem zabraknie miejsca w krypcie pogrzebowej(czy jakoś tak), gdzie chowa się papieży. Tak mniej więcej głosi przepowiednia Nostradamusa. A jakie jest wasze zdanie???
|
|
|
ja też. Nie jeste sam głupku :D. Dowiadczyłem absolutu, czułem ten sam smutek. Ale teraz gdy się otrzšsnołem nigdy nie próbowałem tego komu przekazać, bo przecierz wiemy że to niemożliwe, tego się nie da opisać, bo przecierz prawda nie istnieje.
Ja gram życiem i się wietnie bawię, a wy jestecie mnš i ja wami - zapewne nikt poza głupkiem tego nie zrozumie.
PS. Głupku, pamiętaj, łatwiej się gra nie pokazujšc innym kart, wiem że chcesz im dać fory, ale po co?? Niech się sami męczš, a my grajmy :D
|
|
|
no tys faktycznie bardziej keplug niz glupek,bo piszesz z sensem, ale zwroc uwage, ze sam narzucasz swoja prawde innym i probujesz uswiadomic, ze to Ty masz racje a nie inni... wobec tego nie roznisz sie wiec niczym od takiej Goski z Haarpem, czy Dentaku..
pozdro.
|
|
|
wszechwiedzšcy dobrze napisał, prawda nie istnieje. Więc jak moge jš komu narzucać. Ale masz rację próbowałem innym uwiadomić że nic nie wiedzš, wydaje im się, wierzš, ale nie wiedzš. Przepraszam, to przez to że jestem ograniczony (nic nie wiem), może wy wiecie, przecierz was nie znam. Mnie nie stać na to aby powiedzieć że co wiem, że co jest dla mnie pewne.
PS. Dziennikarz pyta blondynki: - jakie jest prawdopodobieństwo, że za rogiem spotka pani dinozaura??
blondi: - 50%, no bo albo go spotkam, albo nie.
czyż ona nie ma racji??
|
|
|
kepułg
Zależy jak postrzegasz pojęcie prawdy, czym ona dla ciebie jest. Jeli 1+1 = 2 nie jest dla ciebie prawdš , musisz w takim razie zanegować matematyczne pojęcia fizyki, chemii itp. Prawda nie jest czym co mamy gotowe podane na tacy. Czasem ludziom się co wydaje, czasem wierzš lub wiedzš....w zaleznoci od tego na czym opierajš swoje argumenty. Dla większoci ludzi nic nie jest pewne, sš natomiast przesłanki które powodujš iż skłaniajš się do opowiedzenia się za czym lub zanegowania. Jeli prawda nie istnieje, to na co wielcy tego wiata łamali sobie głowy ? Każdy z nas posiada pierwiastek duchowy , który prowokuje do zadawania pytań, zadumania się nad sensem życia, poszukiwania prawdy ....sam to robisz wiadomie bšd niewiadomie. Wewnętrznie buntujesz się na obowišzujšce schematy, zycie w takiej formie jakš dostrzegasz.....wynika z tego , że się zastanawiasz, poszukujesz? Twoje wewnętrzne veto skłania cię do zadawania pytań , na które szukasz odpowiedzi. Czy znajdziesz? Nie wiem ! Wiem natomiast , że oskarżanie osoby Jezusa nie służy wewnętrznemu rozwojowi. Zbawienie to nie " czary-mary" pstryk i już jest ! To proces, droga , którš wskazał włanie Jezus .....to wybór tej włanie drogi prowadzi do Zbawienia .....droga jest prosta aczkolwiek tak rzadko wybierana, to droga Miłoci ! I to jest jedyna PRAWDA , która jest PRAWDĽ ! czyż nie?
Nie wiem , czy będzie koniec wiata, jak będzie wyglšdał , co za sobš będzie niósł ....wiem natomiast , że sami tworzymy takie zycie w jakim uczestniczymy . Wiem też , że po nocy przychodzi dzień. To ode mnie zależy umiech na twarzy , zamiast łez , to moje słowa, czyny i myli majš wpływajš na zycie innych. Nie mogę więc powiedzieć, że prawda nie istnieje......bo zanegowałabym istotę Boga !
Pozdrawiam :)))
|
|
|
Juz tyle bajek wymyslil swiat !!!!
Coraz trudniej jest w cos uwierzyc. Dzisiejszy czlowiek jest zagubiony i skolowany.
Zbyt duzy natlok informacji, ktore nie doczekuja sie roztrzygniecia. To czlowieka boli i wprawia w przerazenie. W kazdym z nas powstaje bunt na slowa, ktore nas osaczja bez reszty. Slowa, slowa, slowa.......... Niczego juz nie mozna dotknac.
|
|
|
a wypoj**ani jestescie ,same glupki ; prawda nieistnieje prawda jest to ze to wszystko jakas bzdura a wy w to wiezycie nikt niewie kiedy nastapi koniec swiata tylko BÓG
|
|
|
mylisz że Bóg wie kiedy będzie koniec naszego swiata (pomińmy wszechwiat i zajmijmy się ziemiš)?? No patrz na takš sytuację:
Jestem szaleńcem jak dr. NO z jamesa bonda, odkryłem zjawisko sztucznej grawitacji, która pozwala mi na przesuwanie obiektów kosmicznych. I teraz montuje takie cu na księżycu i tylko odemnie zależy czy zepchnę ten księżyc na ziemię i spowoduję jej zagładę czy też nie. Bo james bond zaspał i nikt mnie nie może powstrzymać, mam wolnš wolę i Bóg może mi naskoczyć a ja mogę skończyć ten wiat lub pozwolić mu istnieć nadal. I co? Wszystko jest do obalenia, prawda jest tymczasowa i zmienna w czasie, to co dzi nazwiesz prawdš jutro może być kłamstwem i na odwrót, dlatego trzymam sie tego że prawda nie istnieje.
|
|
|
Tak ! zwłaszcza prawda oparta na fabule fikcyjnej z cyklu " James Bond" :) Doprawdy zdumiewajšce porównanie.
W jednym kepułg rzetelnie pomylał ..."to co dzi nazwiesz prawdš jutro może być kłamstwem i na odwrót" Dostatecznie długo powtarzane kłamstwo , staje się prawdš- tak samo jak długo ukrywana prawda w końcu ujrzy wiatło dzienne.
---------------------------------------------------------------------------------
"Złudzenie - Do nowo przybyłych uczniów Mistrz zwykł wypowiadać te słowa: - Kołaczcie, a drzwi będš wam otworzone. Jednemu z nich powiedział póniej w zaufaniu: - Jak możesz czekać na otwarcie drzwi, jeli one nigdy nie były zamknięte?
"Na pokaz - Kiedy jeden z uczniów wyraził pragnienie uczenia innych Prawdy, Mistrz zaproponował mu próbę: - Wygło przemówienie w mojej obecnoci, bym mógł ocenić, czy jeste gotów. Przemówienie było wspaniałe - otwierało nowe horyzonty. Pod koniec jaki żebrak zbliżył się do mówcy, który natychmiast wstał i dał żebrakowi swój płaszcz - jako dobry przykład dla zebranych. Chwile póniej Mistrz powiedział: - Twoje słowa były natchnione, ale ty nie jeste jeszcze gotów. - Dlaczego? - zapytał rozczarowany uczeń - Z dwóch powodów: nie dałe temu człowiekowi możliwoci powiedzenia o swoich potrzebach. I nie przezwyciężyłe pragnienia, by wywrzeć na innych wrażenie swojš cnotš "
|
|
|
Juz w krotce...............
albo juz nastapil a tylko my sie niczego nie zdolalismy domyslic....
|
|
|
No kepułg, jestem miło zaskoczony głębiš Twoich przemyleń, ale widzę, że religia uczyniła Ci dużš krzywdę. Masz wiadomoć gracza, to dużo, podczas gdy większoć ludzi ma tylko wiadomoć postaci, ale wiedz, że sš też tacy, którzy majš wiadomoć twórcy gry. Pamiętaj, że jeste istotš wielowymiarowš, nie oceniaj się zbyt surowo i nie bšd taki smutny. Kiedy dowiesz się tego, z czego na razie wolisz nie zdawać sobie sprawy. Wystarczy wobec danej sytuacji postšpić dobrze, a drugi raz nie powtórzysz podobnej lekcji (nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki).
Spoko!
To, co spotkałe, czym byłe przez chwilę (to takie smutne), to było Twoje wyższe ja w czwartym wymiarze. Nie masz pojęcia jak to jest, gdy zbliżasz się do ródła. Tego nie da się opisać słowami, ale spróbuję. Przycišganie jest tak silne, że trudno mu się oprzeć, czujesz niesamowitš miłoć, pełne oddanie i bezpieczeństwo, przeżywasz niesamowitš ekstazę i czujesz, że przestajesz istnieć. Pamiętaj, że podobne cišgnie do podobnego. Im to podobieństwo jest większe, tym przycišganie jest silniejsze.
Powstrzymałem się od zjednoczenia (stopienia), bo mam tu jeszcze co do zrobienia.
Jak do mnie napiszesz, to przylę Ci co dajšcego dużo do mylenia (z życia wzięte).
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
kiedy ja lubie popełniać te same błędy...to takie ludzkie.
"To, co spotkałe, czym byłe przez chwilę (to takie smutne), to było Twoje wyższe ja w czwartym wymiarze. Nie masz pojęcia jak to jest, gdy zbliżasz się do ródła" - nie możesz wiedzieć co to było, nie staraj się mi pokazać że nie jestem sam, jestem. Ten cały potok słów to tylko filozofowanie, bo słowo jest ograniczone, tak, tego się nie da opisać, więc po co próbować, zostawmy wiatraki don kichotom.
|
|
Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa. |
|
UFO a ostrzeżenia dla ludzkoci
http://www.ndw.v.pl/art.php?nr=184
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
|
|
|
|
|
|
Niech cie to nie interesuje. Pierdołami to masz czas sie zajmować ale robić nie ma komu.
|
|
|
Kiedy umżemy to znaczy jak niebębziemy wieżyli w Pana Jezusa.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |