Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Coś co chcecie pokazać
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307

Witam wszystkich. Otóż pomyślałem sobie, że można by założyć temat specjalnie przeznaczony na...właśnie, co? Wszystko czym chcielibyście się pochwalić, pokazać innym, lub rozreklamować. Można tu wrzucać linki, filmiki, muzykę, obrazki itp. Czym to się różni od innych tematów? Niczym. Ale żeby nie doprowadzać do sytuacji offtopikowania, przerywania dyskusji, wszystko, co chcecie można tu wrzucić. Co o tym myślicie? Jeżeli, pomysł Wam nie odpowiada, nie piszcie, temat odejdzie w zapomnienie. Czyńmy dobro! ]:

79 Jednym z moich podstawowych bledow po angielsku jest -not really- Czyli pytam meza idziesz do sklepu czy not really, ja sobie to tlumacze - nie zabardzo, nie wiem czy ide. NP Are you going to the shop or not really ? a on mi mowi ze czegos takiego nie ma w angielskim jest are you going to the shop or not? Takie glupoty

Czasmi tak jest cos tam zakodowalam ze nie wiem czy naprawde chce mu sie isc do tego sklepu i dodaje to- really- z kad mi sie to wzielo to nie wiem. Gramatycznie tez cos poprzekrecam z sensem na po polsku, tak juz jest. Wydaje mi sie jednak ze polski jest bardziej opisowy ladniejszy, ale to moze dlatego ze angelski jest moim drugim jezykiem to by trzeba bylo spytac kogos kto w 2 jezykach od dziecka rozmawia, pisze i czyta.

yohanna22:
Wydaje mi sie jednak ze polski jest bardziej opisowy ladniejszy
Zwłaszcza w wykonaniu japońskim ;) https://www.youtube.com/watch?v=12BYLTq4BpM A teraz dowcip, który znalazłem w jakiejś gazetce dla kobiet: - Wysoki sądzie, złożyłam pozew rozwodowy, gdyż dzielą nas poważne różnice w kwestiach religijnych. - Jakie to różnice? - Mąż nie chce mnie uznać za Boginię.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

wendol:
Fajny kawal. Jade dzis samochodem z dziecmi, a moja corka zadala mi dziwne pytanie. Mummy would you like president Trump to visit the queen ? Pomyslalam sobie co 7 letnie dziecko musi myslec. Po czym dodala bo ja nie chce. Ona go bardzo nie lubi bo mysli ze on kobiet nie szanuje.

Troche bylam zszokowana jak to zobaczylam. Nie czytalam jeszcze jego ksiazki, dostane ja dopiero w polowie roku. Chyba komus ten Pan nie odpowiada. https://www.youtube.com/watch?v=22P4jddQEZU&app=desktop

yohanna22 Wczoraj o 23:35 Trochę faceta poniosło, do więzienia by go mieli wsadzać? Pozdrawiam Igor ps. na facebooku go obserwują?

Niech Moc Będzie z Tobą

Igor:
ps. na facebooku go obserwują?
Moze przesadza, ale ksiazka jest sukcesem. Chyba paru zyczliwych mu poprostu 'dobrze zyczy'. Pewno go to wykancza psychicznie, wcale mu sie nie dziwie. 'Zyczliwi' wszedzie i zawsze sie znajda.

Igor yohanna22:
czy wy trzeźwo patrzycie na świat Lepper też powinien złożyć takie oświadczenie prokuratorzy mieli by większą zagwozdkę ale dali by radę "w ostatniej chwili zmienił zdanie" sam sobie strzelił trzy razy w głowę przecież takie wytłumaczenie przeszło dla któregoś z samobójców. Pan Ziemba psuje interes to nie jest na miejsce w wiezieniu choćby pod mało istotnym pretekstem jak by się tylko udało taki postawić tylko to jest na odstrzelenie ze społeczności. był kiedyś jakiś francuski film z roku 40 lub 41 ale yt go usunął jak korumpują się elity jak uwikłać prze uczciwego człowieka w układ mafijny trzymający władzę gdzie każdy komuś coś jest winny i załatwia ważne że należy do sitwy. a w Polsce lekarze za nic nie odpowiadają bo są procedury taki nic nie musi umieć o nic się starać swoi go wybronią bo sprzedaż jest najważniejsza a nie zmienianie procedur na skuteczne, ma być opłacalne. Pan Jerzy domagając się przejrzenia procedur ich zmiany popsuł by interes o duży bardzo duży procent. Lekarz w tej chwili może być kompletnym nieukiem ma umieć tylko zalecenia firm farmaceutycznych co na co i tylko dla swojej dziedziny. Minimalistyczne, wygodne i po co dostrzegać że coś jest zdecydowanie nie tak pozdrawiam

Niestety nie tylko w Polsce, ale na calym swiecie gina w roznych dziwnych wypadkach lekarze holistyczni bo za duzo biznes maja firmy farmaceutyczne. Wiec moze cos sie komus nie podba. Jesli chodzi o mnie to przejzalam wczoraj spis tresci jego ksiazki i o vit C w leczeniu rakiem juz jest glosno w UK pare lat. Jest pelno informacji na temat leczenia raka i nie tylko w literaturze i mozna sobie zapalcic i isc do lekarza roznego rodzaju z podejsciem holistycznym. Lepper to inna sprawa bo zajmowanie sie polityka jest jak tarzanie sie w gownie. Jesli chodzi o kraj to w jednym sie tarzasz bezpiecznie w drugim roznie to moze byc.

nicze:
a w Polsce lekarze za nic nie odpowiadają bo są procedury taki nic nie musi umieć o nic się starać swoi go wybronią bo sprzedaż jest najważniejsza a nie zmienianie procedur na skuteczne, ma być opłacalne.
Nie tylko w Polsce bo pracuje w tej dziedzinie. I powiem Ci ze czasami rzeczywiscie leki pomagaja z tym ze w UK cena leku kazdego jest taka sama £8.40 za jeden lek, w tym ze chorzy czesto nic nie placa, a emeryci i dzieci maja za darmo. Ci bardziej rozumni i tyle odchodza i wybieraja opcje samoleczenia i placenia za holistyke, ktora jest cholernie droga. Nawet rodzina krolewska krowy leczy homeopatycznie.

Ludzie tez sami sa sobie winni ze tak medycynie ufaja, czasami wystarcza male zmiany w sposobie zycia, no ale lepiej wziasc magiczna tabletke.

Za to dzisiaj mialam klientke 91 lat z armia szla przez Polske. Mialam nauke historii na zywo przez 3 godziny. Kobieta o swietnym zdrowiu.

Nastepna wypowiedz https://www.youtube.com/watch?v=vupgTD95o6k

W UK tym lecza dzieci ja tez mam zamiar wyprobowac na sobie, na poczatek. http://srebro.uzdrawianie.org/

yohanna22:
Lepper to inna sprawa bo zajmowanie sie polityka jest jak tarzanie sie w gownie.
ale pan Jerzy pokazuje że z medycyną jest nie lepiej i pewnie z wieloma innymi sprawami też firmy farmaceutyczne robią kokosy na sprzedawaniu rzeczy nie koniecznie dobrych głównie jest zarabiane na cenie produkcji w stosunku do ceny zbytu i podstawowy poruszany problem jest taki że nie ma mowy o leczeniu przyczyn on chce leczyć przyczyny jak choroba kosztuje sto % to zapobieganie 1 czy 2 % jeżeli się postawi pytanie czy ktoś kto decyduje a wie że przyczyna czegoś może być usunięta groszowym nakładem środków To czy to nie jest przestępstwo? I właśnie jak się o tym nie mówi to nie ma problemu Przestępca nie musi odkrywać przyłbicy i pokazywać swojej bezwzględności w osiąganiu celu przestepcy wtedy są szanowanymi obywatelami wiodącymi wygodne życie i szukającymi kolejnych okazji do zarobku przy czym nie koniecznie uczciwą drogą. Pozdrawiam

Ze srebra trochę korzystałem wydaje mi się że zlikwidowało mi to gronkowca z którym byłem za pan brat od dziecka nic złego nie działał ale był. Pozdrawiam

nicze:
Ze srebra trochę korzystałem
I co myslisz, ja zakupie i sobie moze zrobie kuracje nastepnym razem. Zaluje ze nie mialam 3 tyg. temu bo przeszlam okropne zapalenie oskrzeli, nie bylam jeszcze tak chora 5 dni w lozku spedzilam. Tylko ze akurat musialam sie szybko wyleczyc, wzielam antybiotyki. Teraz probiotyk biore.
nicze:
to gronkowca z którym byłem za pan brat od dziecka nic złego nie działał ale był.
Znam to mialam autoszczepionke robiona dwa razy. W moim wypadku juz bylo ciezko, lekarz rece rozkladal, a antybiotki bralam non stop.

nicze:
firmy farmaceutyczne robią kokosy na sprzedawaniu rzeczy nie koniecznie dobrych głównie jest zarabiane na cenie produkcji w stosunku do ceny zbytu
Ale to od nas ludzi zalezy, poprzez zmiane leczenia. Ja moich dzieci nie szczepie na grype co roku, corka ma astme, lekarka pediatra w szpitalu nie byla zadowolona bo uwaza ze to by bylo lepsze dla niej. Lekarka podsomowala ze to moj wybor.

Srebro (koloidalne) znam od lat, czosnek też :) Mówi wam to coś? Ludzie od wieków wiedzieli, że to działa na... złe - to, co ludziom siły zabiera i męczy zwłaszcza w nocy. Na medycynie się nie znali, ale zauważyli co pomaga. A, że dorobili sobie jakieś legendy do tego, to inna sprawa. To tak, jak z religią - trzeba czytać między wierszami.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Tez bym sie nie interesowala, nie znala gdybym sama problemow ze zdrowiem nie miala, ale szukam wyjscia na wyczucie/instynkt co by moglo byc dobre dla mnie. Nie poddaje sie temu co mi lekarz sugeruje, no chyba ze sie juz bardzo mecze i blagam o pomoc.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.