Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
2 0 1 2
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036

2012 - czy slyszeliscie cos na temat tej liczby? Czytalem interpretacje Wielkiego Kalendarza Majów... jak wiadomo uwazali oni go za najwieksze osiagniecie naukowe ich kultury. Jak wiadomo kalendarz ten przedstawial pewne cykle zyciowe, rowniez zawarte w nim byly wszystkie kombinacje lancuchow DNA i RNA czlowieka.. to juz samo w sobie jest zastanawiajace! Tak samo jest zastanawiajace istnienie wielkich ich budowli.. egipskich piramid.. wielkich ksiag. Interpretacja kalendarza zapowiada - przeliczajac na nasz system kalendarzowy - na rok 2012 tzw "przejscie swiata, w kolejny wymiar swiata" (5 wymiar) - wedlug nich. "To co bylo zakopane zostanie odkopane". Podobnie czytalem o przepowiedniach Nostradamusa... i tu kolejne powiazanie do tej sprawy.. rowniez jego przepowiednie polegaly na zauwazeniu pewnych cykli zyciowych. Data nie jest zbyt jasnie okreslona (moze to byc w przedziale 2009-2012)... zdaniem jasnowidza ma nastapic rowniez przjescie ludzi w inny wymiar... nastapi EPOKA PRAWDY. Nostradamus byl bardzo zaglebiony w ewolucje swiadomosci ludzkiej - jak wiadomo! Kolejne powiazanie jest do Biblii: zmarli powstana z grobow.. to nawiazuje do przepowiedni Majów! Kolejnym ciekawym argumentem, ktory laczy to w pewien sposob w calosc jest to, iz na rok 2012 naukowcy spodziewaja sie przelotu wielkiego materotytu... i juz zaczely sie spekulacje czy przypadkiem nie zawadzi o Ziemie... prawdopodobnosc trafienia to: 1/1000 000. Ale nie tym sie przejmuja... Zastanawiaja sie mianowicie: jesli w nas nie trafi.. i przeleci blisko obok naszej planety... czy nie nastapi czasem przemagnetyzowanie biegonow Ziemi!? Strach pomyslec jakie to niesie ze soba konsekwencje. Wydaje mi sie ze temat jest wystarczajaco ciekawy.. zwlaszcza ze wiele faktow z roznych miejsc na Ziemi wiaze to w jakas sensowa calosc. Jestem ciekaw czy posiadacie podobne informacje i rowniez dostrzegacie ta sprawe. Mozliwe ze dowiem sie od Was cos jeszcze wiecej. Pozdrawiam wszystkich i biernie obserwuje Wasze wypowiedzi ma plaszczyznie naukowej jak i religijnej!

1. Jest jedna prawda, jest jeden Bog, ktory mowi: miluj blizniego jak siebie samego! 2. Wszystko bowiem z milosci powstalo i za jej sprawa wszystko zyje. 3. To co zyje jest poddane wibracji, bo bez niej nie ma zycia. 4. Kazda wibracja ma swoj harmoniczny cykl, bo bez tego nie bylo by ladu w swiecie. 5. Cykl jest wieczna, dwubiegunowa zmiana. 6. Kazda zmiana jest lekcja, w ktorej uczestniczy byt. 7. Byt poprzez nauke i poznanie przechodzi ewolucje swiadomosci istnienia. 8. Wszystkie byty ewoluuja i lacza sie w calosc, w grupowa swiadomosc. 9. Zjednoczenie i pojednanie istnien poprzez energie milosci droga do samego Boga. 10. Wszystko jest jednoscia, stan czystosci wszechobecnej. Takie 10 punktow otrzymalem przez swoja wiedze, doswiadczenie i spostrzezenia zyciowe. Wiec dlaczego 2012 rok nie mialby byc wlasnie kolejnym cyklem? Dlaczego przeczyc temu, co szkodzi wam wiara? Przebudzcie sie ludzie, przeczycie temu jakbyscie swiat znali lepiej od Boga, ja mam swiadomosc swojej malostkosci, jednak pewnej czesci tej wielkiej calosci i nie przecze wszystkiemu... Nie wiem co sie wydarzy jutro, bo jutro niech sie samo martwi za siebie. Wazna jest chwila obecna, jakze mozna wiele wyniesc z dzisiejszej lekcji, jesli stale mysli sie o jutrzejszej?:-) Tu jest przedstawione proste obliczenie: z sila jaka czlowiek napiera na zycie, zycie napiera z na niego z sila o tej samej wartosci! Jak inaczje przebudzisz czlowieka, pokolenia, ktore maja wrodzone zle przyzwyczajenia, dla ktorych pieniadz jest wazny, wladza, dobra materialne, temu poswieca wszystkie mysli i czas, nie potrafi po prostu zyc, ale oddal sie calkowicie konsumcji, zaslepiony codziennoscia i strachem o jutro? Dlatego tez musi przyjsc COS wiekszego, dajacego o sobie znac... tak.. Bog da nam znac o swojej obecnosci i wielkosci wobec nas... dajac nam lekcje przebudzenia, aby zobaczyc ze zyc ,wystarczy kochac - oto cale piekno!!!

Oczywiście... że jesteśmy tacy mali ale za to wyjątkowi. Owszem ... liczy się teraźniejszość, ale ludzie w swoim uporze zawsze będą spoglądać w przyszłość, co ich czeka, jaka droga jeszcze przed nami. Nie chodzi o to, by karać ludzkość za swoje postępki, nieważne jakie, ważne by świadomie żyć i ewoluować ku doskonałości istnienia. A niech rok 2012 będzie dla Ziemi i jej mieszkańców masowym przebudzeniem w kierunku świata duchowego. :) Tego wszystkim życzę :)

Przed 2012 rokiem rozpoczną się walki z kosmitami, chcącymi przejąć kontrolę pre wejściem w IV poziom. Ale dobre istoty pomogą nam, niszcząc obcych i zabierając wybranych z nas do IV gęstości. Reszta znajdzie się tam w swoim czasie...

w ramach walki -pilnie kupie dezintegrator 10000 W lub miotacz laserowy 4 lub silniejszy no tu juz moze pofantazjuję ale mam fundusze nawet na miotacz plazmowy -oczywiście ten różowy z katalogu Nexium wiosna 2004 !-polecam 'aby zniszczyc ten świat ...potrzebujemy tylko Światła ..'

Darek jam mam ale model z zeszłego lata tani . Jak był Byś zainteresowany to mam na zbyciu jeden Grawitron Forete z zapasowymi akumulatorami nowy .

Ktos pytal wczesniej w jaki sposob ma sie przygotowywac do przejscia na wyzszy stan swiadomosci. Najlepszym sposobem jest medytacja, czyli zjednoczenie ze swoim wnetrzem i chec poznania. Wydaje mi sie ze to moze polegac na czyms takim jak OBE. Jesli ktos je poznal nie powinien miec problemu z przyjeciem nowego sposobu postrzegania. Po prostu harmonia.. : )

to mi pachnie Budda i jak zwykle pasuje idealnie do AIKIDO calkiem mozliwe ze to prawda a tak wlasciwie to prosze o wyjasnienie "OBE" pozdrawiam wszystkich

Dokladnie to sie nazywa OOBE (ang. Out of Body Experience), czyli doswiadczenia poza ciałem. Pozdrawiam!

No to koniecznie musicie odwiedzic te stronke: [www.psi.edu.tc] , to jest o naszym rodaku, ktory jest uznawany przez wielu ludzi za Boga, proroka, cudotworce itp. On sam zdaje sie byc naukowcem posiadajacym jakies tam wlasciwosci psychokinetyczne czy biomagnetyczne, czy cos w tym rodzaju. Pomaga ludziom, uzdrawia ich iytp. Najciekawsze sa wpisty w oswiadczeniach [testimonies], niestety w wielu jezykach. ja niestety nie wladam tyloma, ale warto zobaczyc i poczytac. Pan Marek Bak zyje w Ameryce Poludniowej (Gdzie?) i przez wiele plemion indian jest uznawany za wyslannika Boga, w Afryce go czcza i uznaja za Proroka, a w Azji za Zbawiciela... Jesli ktos wie o nim cos wiecej, to prosze o kontakt ciao

Aniu - to coś można podciągnąc pod spam. Przy każdym wątku jest Twoja informacja o tym naszym "rodaku", jego rewelacjach i boskości. Czy masz w tym jakiś interes aby zaśmiecać forum? Może wystaczy jeden post albo sam temat? Człowiek który chce tam zajrzeć to z ciekawości po jednej wzmiance tam zajrzy, ale ja teraz na przekór Tobie i temu spamowi nawet nie spojrzę tam. I myślę że więcej jest takich ludzi jak ja. Pozdrawiam.

ja pisze maile z tym goście m , ale na razie nie uzyskałem potrrzebnych informacji otóz temat ten nie jest tak bardzo odległy od 2012 .... w czasie zaburzeń pola elektromagnetycznego dojdzie do zaburzeń pamięci iw ochronie naszych wspomnień może podobno pomóc tylko silne pole które mozna stworzyć -każdy dla siebie -oczywiście odnosi się to tylko do wysłanników Miłości , gdyż miłość jest tu podstawowym warunkiem .-A ten pan Marek prawdopodobnie posiada wiadomości na temat technik bioenergetycznych ignorancja...1986 wiedza..2000 cel.2012 :))))

Wklejam tu jeszcze raz wcześniejszy mój post :) WSZECHŚWIATOWY EKSPERYMENT NA ZIEMI Dusza, duch, monada i nadmonada człowieka to realne struktury w wielowymiarowej przestrzeni. Stanowią one holograficzne energoinformacyjne systemy wielowymiarowych niezniszczalnych komórek pamięci (fokały), odkryte przez akademika Wselenskiego. W świetle tego odkrycia człowiek uosabia nieśmiertelną nadistotę, samorozwijający się system z nieskończoną pojemnością pamięci. Jest to bioplazmowa formacja wielowymiarowych przestrzeni w postaci złożonego systemu wideokomputerowego, wielowymiarowy energoinformacyjny hologram, związany z mnóstwem równoległych, lustrzanych i innych światów czasoprzestrzeni. Teraz przed ludzkością stoi zadanie jakościowego przejścia z poziomu świadomości piątej rasy na poziomy uświadomienia i wiedzy szóstej i wyższych ras, co odpowiada przejściu z poziomu duszy na poziomy ducha, monady i nadmonady. Żyjemy w czasach zmiany biegunów na Ziemi i kwantowego przejścia naszej planety na jej sobowtór w równoległym świecie czterowymiarowej przestrzeni. Na Ziemi trwa wielki wszechświatowy eksperyment, wyższe cywilizacje przygotowują płynne przejście, aby zmniejszyć skutki planetarnej katastrofy i stworzyć korzystne warunki do narodzin nowej gałęzi nadcywilizacji bogoczłowieczeństwa (szósta rasa) na ewolucyjnym drzewie wszystkiego, co żyje na planecie Ziemia. Przedstawiciele wyższych cywilizacji uważają, że stara gałąź ludzkości piątej rasy jest nierozumna, ponieważ w ciągu ostatniego dziesięciolecia, gdyby nie ingerowali, nasza cywilizacja mogła co najmniej pięć razy zniszczyć życie na planecie. DLACZEGO NIE MAMY CZASU? Latem 1972 roku w rezultacie poteżnych procesów wewnątrzjądrowych Słoce miało się poszerzyć do gigantycznych rozmiarów i stać się czerwnonym pulsarem. Naturalnie cały świat fizyczny trzeciego wymiaru przestrzeni Ziemi uległby zagładzie, a wszystkie żyjące istoty zginęły. Stracono by również wszystkie skarby ewolucji ludzkiej świadomości. Przedstawiciele wyższych cywilizacji podjęli próbę uratowania Ziemian. Wybuch Słońca został przesunięty do grudnia 2012 roku, abyśmy w ciągu tego krótkiego czasu podnieśli grupową świadomość ludzkości do poziomu niezbędnego do duchowej przemiany i przejścia do czterowymiarowej przestrzeni. Po tym czasie nastapi rozpad i oczyszczenie materii trójwymiarowej przestrzeni. PRZYMUSOWA DUCHOWA EWOLUCJA LUDZKOŚCI. W celu uratowania Ziemian przedstawiciele wyższych cywilizacji utworzyli wielopoziomowe pole ochronne. Każdemu człowiekowi pozostawiono więc prawo wyboru: albo będzie się szybko rozwijał duchowo, by przejść do czwartego wymiaru na nowy poziom ewolucji szóstej rasy, albo zginie przy ognistym oczyszczaniu materii przez wyższe energie kosmiczne. Przedstawiciele wyższych cywilizacji stopniowo zdejmują pole ochronne i poprzez to podwyższają częstotliwość wibracji naszej planety. Ziemia nieuchronnie zbliża się do najważniejszego momentu swojej duchowej przemiany. Proces ten nierozerwalnie wiąże się z duchowym oświeceniem ludzkości. i wyjściem na nowy poziom kosmicznego myślenia. Nasz świat będzie TRANSMUTOWANY w realność bardziej subtelnych wibracji czwartego wymiaru. Obecnie przedstawiciele wyższych cywilizacji pomagają tym, którzy dążą do duchowego oświecenia. Natomiast nie moga pomóc tym, którzy wolą przebywać w iluzji trójwymiarowego świata, nie pracując nad swoim intelektualno-duchowym rozwojem. Właśnie ludzie oświeceni będą przedstawicielami szóstej rasy. Zmiana biegunów na naszej planecie zachodzi co 13 tys. lat. Towarzyszy temu globalna planetarna katastrofa i utrata świadomości żywych istot (ścieranie pamięci). Wiąże się to z cyklem precesji równonocy, wynoszącym około 26 tys lat. Po przejściu punktów maksymalnego przybliżenia się (A) i maksymalnego oddalania (C) Układu Słonecznego w stosunku do centrum naszej galaktyki (Mlecznej Drogi), co odpowiada połowie tego cyklu na Ziemi, zachodzi zmiana biegunów. W ciągu ostatnich 26 tys lat nasza planeta przebywała w gwiazdozbiorze Ryb, a teraz przechodzi w gwiazdozbiór Wodnika. Okres całkowitego obracania się wynosi 25920 lat. OBECNY PROCES PRZEBIEGUNOWANIA ZIEMI. Pochylenie osi Ziemi w stosunku do płaszczyzny jej orbity naokoło Słońca, stopień przemieszczenia biegunów i oddalenia się od centrum naszej galaktyki, mają duży wpływ na świadomość ludzi. Na przykład. w pólokresie maksymalnego oddalania się od centrum galaktyki (BCD) występuje uśpienie świadomości wszystkich żyjących istot. a w pólokresie maksymalnego przybliżenia (DAB) - przebudzenie. Ostatnia zmiana biegunów sprzed około 13 tys lat spowodowała zagładę cywilizacji Atlantydy (czwartej rasy) Obecnie znów przeżywamy ten proces przepowiadany jako apokalipsa i koniec świata. Zaczął się on w roku 2000 pod kontrolą kosmicznych nauczycieli. Będzie trwał do grudnia 2012 roku, kiedy Ziemia ostatecznie wejdzie do gwiazdozbioru Wodnika. DLACZEGO MOŻEMY STRACIĆ PAMIĘĆ? Nasza pamieć podtrzymywana jest przez pole elektromagnetyczne Ziemi. Przy zmianie biegunów wystąpi trzydniowy okres, gdy pole to całkowicie zaniknie. Jeśli człowiek nauczy się tworzyć wokół siebie wielowarstwowe torsyjne ochronne pola, "Merkaba-Uniwersum-Gwiazdotron" z duchowej bioplazmy miłości, ognia i światła. obroni się przed zanikiem pamięci i przejdzie na nowy poziom ewolucji do czterowymiarowej przestrzeni. Bez ochrony to, co najcenniejsze - pamięć człowieka zostanie wytarta, czyli będzie czystą kartką papieru jak pamięć noworodka, a nawet jeszcze gorzej - zostanie wytarta intuicyjna pamieć przeszłych inkarnacji. Każdy może jeszcze dokonać wyboru: 1). Z wytartą pamięcią w ciągu następnych 13 tys. lat na nowo przechodzić. ewolucję przez mnóstwo inkarnacji od żywiołów, metali, minerałów, roślin, zwierząt - ponownie do ludzkości piątej rasy, której przedstawicielami jesteśmy, lub 2) Uratować naszą planetę, chroniąc ją i siebie, podnieść się duchowo i przejść z poziomu duszy, monady i nadmonady - na następne szczeble ewolucji bogoczłowieka szóstej rasy i wyższych ras. Niestety mamy bardzo mało czasu, każdy zasługuje na taki los, jaki odpowiada jego świadomości.

Inny stygmatyk,ten uznany przez Kościół-ojciec PIO też potwierdził,że w kosmosie są inne byty mówiąc o miłości Bożej nie tylko do nas,ale o szerszym stworzeniu istot myślących w Bożej dobroci.

Czy wydaje wam sie ze Jezus Chrystus naprawde byl synem Bozym,w pelnym tego slowa znaczeniu?czy poprostu tajk jak my byl "Dzieckiem"-"Ojca Niebieskiego"?

W przekazach Ra czytalem ze Jezus byl synem Maryji i Jozefa , a na Ziemi reinkarnowal z wyzszej gestosci w celu nauczania ludzkosci . Obecnie jest chyba w 5 gestosci. Nie wiem tylko co to ma wspolnego z rokiem 2012 ????

Owszem ma!

Jak mozesz pytac kim byl Jezus? Przyszedl aby sie wypelnilo, zeslal na nas swoja nauke o milosci... pokazal ze zycie bez grzechu jest piekne, ale nie przekonamy sie sami dopoki nie uwierzymy Jego nauce. Byl kims, kto zyl w prawdzie, bez oszukiwania samego siebie, zawsze gotowy wybaczyc, zrozumiec, pocieszyc, uleczyc, pomoc, kochac! Czy potrafisz tak samo? Jak mozesz sie pytac o "rzeczywsitosc Jego istnienia", skoro sam nie wiesz kim jestes, czego chcesz, jak zyc i po co zyc - gdyz nadal grzeszysz... w przeciwnym razie nie bylo by takich pytan! Pozdrawiam przyjacielu!

helloo

http://www.bbc.co.uk/polish/scitech/story/2005/03/050314_himalaya_glaciers.shtml Zapominamy sie tu na Ziemi... Bog dal nam Slonce i noc do odpoczynku, dal nam wode i pokarm... ale ludzie sobie to "zlewaja".

http://www.bbc.co.uk/polish/scitech/story/2005/03/050315_alternative_energy.shtml
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.