| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| 2012 | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 894 |
|
2012. W tym to roku nastąpi od dawna zapowiadane przebiegunowanie Ziemi. Głównym czynnikiem, który odegra kluczową rolę będzie nasza dzienna gwiazda ,Słońce. Istnieją dwa cykle słoneczne, duży i mały. Mały cykl składa się z około 11-stu lat w którym to okresie Słońce przechodzi fazę od względnego spokoju do wzmożonego wyrzucania w kosmos swej materii. Widowiskowe zorze polarne zależne są właśnie od odbijających się od ziemskich biegunów magnetycznych ,cząsteczek naładowanej plazmy, czyli wiatru słonecznego. W tej chwili słońce znajduje się mniej więcej w połowie swojego cyklu. Drugim znacznie groźniejszym zjawiskiem jest tzw. Hiperaktywność Słoneczna - występuje ona w przybliżeniu co 11,5 tys. lat i wszystko wskazuje na to że będziemy mieli szansę uczestniczyć w tym brzemiennym w skutki wydarzeniu właśnie w 2012 roku, kiedy to dwa cykle nałożą się na siebie dając nam poznać siłę naszej, wydawało by się spokojnej i ustabilizowanej piastunki życia. Od dawna śledzę na bieżąco wszystkie wydarzenia i doniesienia mogące odkryć zasłonę najbliższej przyszłości. Uważam że nadszedł czas aby ludzie dowiedzieli się o tym że jesteśmy na skraju gigantycznych zmian. Czy nie zwróciliście uwagi na alarmujące wiadomości dotyczące rekordowych pod każdym względem ilości trzęsień Ziemi, powodzi,huraganów, zmian klimatycznych? Jeśli ktoś jest bliżej zainteresowany tematem wie też zapewne o zamieraniu prądu atlantyckiego , kluczowego w regulacji temperatury na naszym globie. -Amerykańscy naukowcy biją na alarm - coś dziwnego dzieje się z polem magnetycznym naszej planety. Wygląda na to, że bieguny zaczęły gwałtownie zmieniać swoje położenie. To może skończyć się globalną katastrofą.- Tekst z artykułu Interii
Po orbicie krąży aż pięć sond, które NASA wysłała specjalnie po to, by obserwowały zorze polarne. Pracują od kilku dni. "Amerykanie chcą zbadać, jak przebiega zmiana natężenia ziemskiego pola magnetycznego i jaki to ma wpływ na przykład na fale radiowe w górnych warstwach atmosfery"- wyjaśnia dziennikowi.pl astrofizyk prof. Marek Demiański z wydziału fizyki Uniwersytetu Warszawskiego.(tekst wklejony)Niby nic w tym dziwnego, ale okazało się, że zorze... zwariowały. Z uporządkowanych i wolno zmieniających kolor, zmieniły się w błyskającego dzikiego potwora, rozbłyskującego całą paletą barw.-(interia) Ziemskie pole magnetyczne gwałtownie zaczyna się zmieniać.- Słońce mimo, jak wspomniałem wyżej, znajdowania się w połowie swego cyklu w tej chwili wykazuje właściwości takie jakby znajdowało się w kulminacyjnej fazie aktywności, ten proces ciągle narasta...
Niebezpieczeństwem takiego zjawiska jest to że siła wiatru słonecznego może być za duża na przeciwstawienie się jej naszego pola magnetycznego, grozi to chwilową jego utratą, a w konsenkwencji to, że jądro które je wytwarza, obrazowo mówiąc, wachnie się niczym koło zamachowe... Co się stanie w tym wypadku to już jak mawiał Kipling, zupełnie inna historia. Dziękuje za uwagę.
Ps. Jezus zapytany kiedyś przez uczniów jak mają poznać że zbliża się "ten czas" -Odpowiedział:
Gdy znad pustyni nadciąga suchy ,gorący wiatr, wiecie że będzie susza.
Gdy zbierają się nad wami czarne chmury , wiecie że nadciąga burza....
Jak to możliwe że odczytując znaki natury nie będziecie w stanie odczytać znaków czasu?
EDYCJA 13.02.2008
Wywiad z Patrykiem Gerylem.
http://www.heruka.user.icpnet.pl/wywiad_z_patrykiem_z_doc.html
|
|
|
ale coś z tą energią i zmianami jest na rzeczy jakoś od konca tamtego roku i teraz nowego dziwaczeje:). Takie dziwne uczucia niepokój, cieżko mi sie hmm....jak mi to teraz sie ładnie ułożyło w myśli dołaczyc do życia, świata. Galareta naprawde atakuje złymi myslami zeby tylko człowieka na złe przekabacic.
|
|
|
moja znajoma też mówiła mi ostatnio widocznie tylko mi ze ma też takie dziwactwa jakby przywidzenia nie lubi patrzec w lustro bo sie boji, a jak spojrzy to boi sie swoich czarnych smolistych oczu.
ja wiem ze człowiek moze wmuwic sobie bardzo wiele i nie raz niechcacy zdarzyło mi sie coś takiego przetestować.
ale z przypadkiem mojej znajomej chyba cos moze byc z wiarą może te przywidzenia ja chca rozumu nauczyc albo tylko straszyc nie wiem...
Ale jako porzadny ziemianin życze jej jak najlepiej i kazdemu z was czy nas:)
i pozdrowienia dla małżonki:P
|
|
|
No cóż. Życie sztuką dokonywania słusznych wyborów jest.
Słuszność jest pewną zasadą, matrycą naszej osobowości, naszego charakteru, zmieniając jedne ciągniemy wszystko dotyczące nas w jakimś okreslonym kierunku.
więc każdy ma i czas i szanse i możliwość na zmiany.
Najważniejsze to pojęcie wieczności- właściwe jej zrozumienie da nam świadomość własnej niezniszczalności.
Wtedy minie strach przed śmiercią.
Równie ważne jest zrozumienie czym jest Bóg- jego bezgraniczna miłość do wszystkiego więc i do nas- co kolwiek byśmy nie robili.
Kolejnym etapem to sprawa harmoni, przyczyny i skutku, możliwości zmiany własnej ścieszki- więc jeśli coś nie tak- możemy to zmienić.
Czasem jesteśmy przygotowywani kaskadowo testami- i nawet niepowodzenie i niezadowolenie z jakiejś sytuacji- może mieć charakter tylko dydaktyczny- mimo często wyrządzonej komuś krzywdy, ważne że potrafimy przyznać się do błędu, lub niewiedzy, porzucić godność, dumę i spojrzeć życiu prosto w twarz- a nie zbroiliśmy- i chowamy się szukając cienia unikając oczu.
Bo wtedy znajdujemy tylko wstyd, cień, mrok, nasze emocje karmią demony- uzyskujemy połączenie motywacyjne- i zaczynamy czerpać korzyści z krzywdzenia innych.
Dlatego każdego dnia pilnujemy siebie- z początku to męczy- ale potem daje satysfakcje, bo doskonalimy się i budzimy wewnętrzne połączenia z wyższym- tych pokładów energi nikt nigdy nie zbada.
Kolejna kwestia- czysto techniczna- jeśli idę i się przewracam- to dlaczego, nie patrzyłem pod nogi- jeśli tego nie zmienie będe ciągle się przzewracał- a kiedyś mogę trafić glową na kamień.
Więc w całym życiu- musimy analizować wydazenia.
I jeśli dochodzimy do jakiejś wiedzy, rzuconej nam pod nogi- to dlaczego.
I najpiękniejsze co wam napisze- po to dochodzimy do tej wiedzy do wewnętrznego światła, do zrozumienia- by innym świecić jak latarnie, byśmy naszym istnieniem dawali innym szanse, na takie potknięcie się o wiedzę, i zapoczątkowali w ich sercach ten kierunek samodoskonalenia się.
I nie ma co się bać, zło jakie silne by nie było- krzywdząc nas wyrządza tylko nam przysługe- a natykając się na powiedzmy "światłe istoty" będą ich unikać bo tylko tracą energie z trudem pozyskaną.
Każde zło da się obrócić w dobro
i walczmy każdego dnia z własnymi myślami
te przechodzą w czyny potem nawyki
a te kują nasz harakter i osobowość
to akurat z ręce precz od tej książki :-)
|
|||
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
Grzegorz
"To serce czyni człowieka bogatym. Jest on bogaty według tego KIM JEST, nie według tego, co posiada."
- Henry Ward Beecher
Ja jestem Grzegorzu krolikiem doswiadczalnym.
Serdecznie Cie pozdrawiam i zycze Ci wszystkiego najlepszego.
Goska
Przykro to słyszeć i czytać Małgorzato. Jeśli jest to faktycznie prawdą co piszesz, to masz moje pełne wsparcie mentalne i psychiczne oraz Duchową opiekę :) Nie boję się ich. Mogą ze mnie zrobić królika doświadczalnego zamiast Ciebie - bez problemu, na pewno odczytają tą wiadomość do Ciebie więc nie ma problemu. Moja aureola energetyczna Cię chroni. Otwieraj swe serce na ludzi, zawierz mu na ile umiesz a sama zobaczysz bardzo szybko efekty.
Pozdrawiam Cię Gosiu i również Życzę Ci Wszystkiego co Najlepsze :)
Jestem.
Grześ
Grzegorzu, dziekuje, ze odpisales !
Dziekuje Ci za wsparcie i opieke. Tak naprawde, to jestem sama na tym lez padole. Nie potrafie przyjac niczyjej laski ani wspolczucia. Uwazam, ze kazdy czlowiek powinien zyc i dzialac przede wszystkim dla siebie. Nie wolno sie czlowiekowi ogladac na kogokolwiek i nie wolno na nic i na nikogo czekac. Kazdy ma predyspozycje, zeby walczyc o zycie.
Zdaje sobie sprawe z tego, ze jest jakis zorganizowany tryb dzialania, ale mnie on nie przekonuje i nigdy nie przekona. Organizacja potrzebuje czasu, a mowienie prawdy nie !!!
Jezeli kazdy zda sobie dzisiaj sprawe z tego, ze wladza wlada tylko mordercami, to uzmyslowi sobie w pelni swoja wolnosc. Myslenie wolnego czlowieka jest zawsze tworcze, potrzebne i postepowe. Taki czlowiek jest dopiero cos wart i dlatego staje sie grozny. Takiego czlowieka nie mozna nigdy zabic. Dla Polakow i Anglikow do dzisiaj zyje gen. Sikorski. To tylko przyklad. Dla innych narodow zyje on tez !
Serdecznie Cie pozdrawiam
Goska
|
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=hmY1BBallWY
Dan Winter o istocie roku 2012
i może trochę o innych sprawach.
To o Szekspirze bardzo ciekawe.
Ale kontekst w całości
|
|
|
Nawiążę jeszcze do tego, o czym napisał Kris.
Ziemia przejdzie burzliwe przemiany. Po przestudiowaniu zapisów Ziemi i wielu innych światów uważamy, że nie da się umknąć tej możliwości ze względu na nadmierną polaryzację waszej planety. Bądźcie pewni, że im bardziej zanieczyścicie i zniszczycie Ziemię, tym większa energia włożona zostanie w przemiany i wstrząsy konieczne dla jej oczyszczenia. Ogromna liczba ludzi, którzy nie działają z miłością dla siebie i planety, odejdzie w bardzo krótkim czasie po naświetleniu promieniami docierającymi na Ziemię. Stanowi to element elektromagnetycznej przemiany cywilizacji. W chwili śmierci, ludzki wehikuł przenosi świadomość do innego obszaru.
http://www.tajne.org/forum/read.php?f=1&t=101905&p=14
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Że niby pole magnetyczne już się zaczęło "odwracać":
http://www.sekretyameryki.com/?p=5244
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
|||
|
|||
|
|||
|
|||
|
Też doszedłem do tej konkluzji w moim odczuciu. Zresztą w planach raczej nigdy nie brano tego scenariusza pod uwagę, a miał być to tylko zwyczajowy straszak, który się ciągnie od początku zimnej wojny. To zwiększa wydajność i uzasadnia rozwój technologii gwiezdnych wojen, inwigilacji itp. ;)
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
|
|
|
spieranie się na temat czy będzie III-cia czy nie nie ma sensu, ponieważ nie ma jednej obiektywnej rzeczywistości, kto mówi będzie będzie ją miał a kto nie potrzebuje tego nie będzie miał. Nie żyjemy w jednej rzeczywistość, każdy tworzy własną i wespół tworzymy ją z innymi tylko do momentu póki oni chcą tego samego co JA (''nadajemy na wspólnej częstotliwości''). Nikt nie może mi ''załatwić'' III-ciej czy VIII-mej póki ja tego nie zechce a przynajmniej na to biernie nie przyzwolę. Tak jest.
PS. u mnie wojny nie będzie ale innym nie bronie ;)
|
|
|
"Kto im dał prawo walk...?"
Niech sobie walczą, jak lubią, ale niech mnie w to nie wciągają.
Ja na takie zabawy "w mojej piaskownicy" nie wyrażam zgody - niech się bawią beze mnie.
Prowodyrom mówmy stanowcze NIE! :)
A gdyby tak przywódcy zaczęli wreszcie sami między sobą się bić osobiście, to pewnie nie byliby tacy skorzy do bójek. Niech się nawalają, a ludzie niech patrzą na nich, jak na idiotów. Niech wreszcie łobuzy wyginą - ja się nie będę zniżał do ich poziomu.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Ed Dames o przyszłości świata:
http://wolnemedia.net/ezoteryka/ed-dames-i-zdalne-postrzeganie/
|
|||
|
|
|
|
|||
|
|
|
|
http://odkrywcy.pl/gid,13064616,img,13064626,title,Nad-Ziemia-zajasnieja-dwa-Slonca,galeriazdjecie.html
Zastanawia mnie w jaki sposób facet to wyliczył- a może to co innego niż wybuchająca Betelguza....
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 894 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |