Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
OBE - przekonać niedowiarków
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 74

Hmm... coraz bradziej ciekawi mnie zjawisko OBE. Nie mozna go zignorować, bo zbyt wielu z Was mówi, ze doświadcza tego. Było już wiele tematów o OBE. Ale chciałbym abyście teraz podali istotę OBE. tzn: 1. Czym jest OBE? 2. czym jest ale po ludzku wytłumaczone ;) 3. Są jakieś źródłahistoryczne mówićące o OBE? Innych pytań jest mnóstwo :) Ale wypłyną one później jak sądzę :)

A moze laskawy pan poszuka w necie?? :P niz meczyc nas wypisywanie tego, od czego inne strony az za duzo maja:)

Wlasnie a czy ktos kidys umarpodczc oobe??co to jest wlasciwie?nie umiem wytlumaczyc w zaden sposob.mialam oobe dwa razy.pierwszy raz to tak przypadkowo pewnie sie naczytalam o tym duzo a jak sie o czyms bardzo intensywnie mysli to to sie spelna pewnie tak sila sugestii.drugi raz tez przypadkowo ale juz przynajmniej wiedzialam z czym mam do czynienia...fajnie bylo ale boje sie naprawde.skad wiadomo co to konkretnie hjest??podajcie mi jakies ciekawe strony bo bym sobie o tym poczytala Emma

Ale co to jest to O.B.(E)????

www.astraldynamics.pl Tam jest tego sporo.. tylko nie wiem co sie robilo najpierw...albo czytalo o metodzie ''NEW'' albo o ''traktacie projekcji astralnej''...te 2 tematy OBOWIAZKOWE:)

Ja o Obe dowiedziałem się pare lat temu, ale moja praktyka tego zjawistka to zaledwie 1-2 miesiące. czy ktoś mógłby napisać jakąś dobrą technike wychodzenia z ciała, no bo podzielenie się uwagami z kimś innym jest dla mnie lepsze niż czysta wiedza książkowa. Odpowiedź na maila Pozdrawiam

Ja mialam oobe zupelnie przypadkowo.Ale dzisiaj probowalam zrobic to .Udalo sie!!Tylko ze jak sie zaczely takie wibracje i dzwieki dziwne to przestalam bo z deczka sie przestraszylam niestety.Po prostu wyluzowalam sie zadne miesnie nie byly napiete oprocz przepony(przeciez musze oddychac).Oddychalam gleboko.Wyobrazilam sobie ze cala wibruje i skoncentrowalam sie na nogach.wyobrazilam sobie, ze sa bardzo lekkie lzejsze od powietrza.Potem mi sie wydawalo jakby mi cos z tych nog tak probowalo wyjsc a potem te wibracje no i mialam zamkniete oczya widzialam z tej perspektywy co lezalam .Kiedys jak mialam pierwszy raz to to bylo fajne to uczucie lewitacji.ale jak sie skapnelam ze mam oobe to mnie zaczelo wciagac i na koncu jak wchodzilam to mialam wrazenie ze przechodze przez jakies gluty, galaretke, miod czy kisiel.No i oczywiscie wszystko pamietalam po przebudzeniu.

drugi raz tez przypadkowo ale w jakis dziwny sposob.Bo normalnie nie spalam w nocy i mialam wrazenie ze mdleje.No i wyszlam z ciala z lekkimi wibracjami i tak na boku "polozylam sie" w powietrzu.No i bylam jak sparalizowana tam sie nie da ruszac reka czy czyms innym tak jak w fizycznym swiecie.Tam wszystko dzieje sie za pomoca mysli.Nawet probowalam krzyczec ale nie wydalam zadnego dzwieku.Fajnie bylo ale sie balam troche. A i mam pytanie:czy jak np. ja i moja kolezanka bysmy mialy oobe w tym samym czasie w tym samym pokoju to widzialy bysmy swoje ciala astralne nawzajem??Czy wogole mozna jakiegos"duszka"spotkac jak sie ma oobe i ktos ma oobe?? pozdrowienia odpiszcie blagam

a jest mozliwosc ze sie nie wroci z powrotem od ciala a cialo umrze czy cos?

Jestem tu od niedawna, ale czytając uważnie wypowiedzi mądrzejszych od nas osób, od razu znalazłem odpowiedź na wasze pytania: -Można spotkać inne osoby -nie ma takiej opcji że się nie wróci lub się umrze

Obe istnieje ale można umrzeć jeżeli sie coś stanie z duszkiem. Umiera umysł ktury reaguje na nasze ciało czyli albo zawał albo krwotok wewnętrzny lub śpiączka i ine bajery lecz jak ktoś nie ma zatargów ze złymi duszkami to nic nie robią złego hihi. Jest pewne miejsce gdzie spotykają się takie duszki z OBE ze znajomymi nazywamy to światem chmurkowym. Są tam czasmi zadymki i jak sie wraca to ciało ma jakieś siniaki lub skaleczenia lub nic mu nie jest i pamięta się co tam się działo i poznane osoby. OBE jest fajne to dotyczy umiejętności poruszania podświadomośćią czyli coś ala magia która uczy jak wykorzystywać swoją moc i duszka :) Jest kilka książęk co opisują takie rzeczy.

no to jak takie duszki wygladaja??Jakos dziwnie sobie myslec ze moze teraz jakis duszek patrzy sobie co ja robie.

A bo ja wiem. Ja obstaje za teorią Roberta Bruce'a, że ciało opuszczamy tylko kopią astralną, która może zostać zniszczona, a nam i tak nic nie będzie. Obstają za tą teorią ponieważ często, praktycznuie za każdym razem obserwowałem efekt podziału umysłu. Co to znaczy? Tzn. że podróżowałem kopią astralną posiadającą moją świadomość, pamięć itd. czyli wsumie ja, ale drugie ja było w ciele, też myślało itd. Ostatecznie się przekonałem kiedy przypadkiem otwarło mi się oko w ciele fizycznym. Patrzyłem na sufit, ale z drugiego oka dobiegał do mnie inny obraz obrazy się nakładały sufit ralny, z jakimś miejscem astralnym. Więc ja uważam, że podczas podróży astralnej tworzy się kopia, którą podróżujemy a orginał zostaje w ciele fizycznym. Kopia moze być zniszczona np. podczas walki, ale oznacza to tylko gwałtowny powrót no i może czasem lekki ból głowy. Ale nie mogę stwierdzić niestety czy taka sytuacja występuje we wszystkich rodzajach projekcji. narka

a czy "sztuczne" OOBE nie jest szkodliwe dla mózgu? Tzn. często OOBE maja ludzie po wypadku, w trakcie operacji itp., czyli "niechcący". Skoro są to często stany na pograniczu śmierci, to czy OOBE nie jest "umieraniem na zawołanie"? Straszne trochę :O no i czy w związku z tym nie dochodzi do niedotlenienia mózgu?

Witam cię Simonusie! Mam proœbe, jestem juz dosyc doswiadczonym jak to niektorzy zwš "astralem" i chcialem abysmy sie podzielili naszymi doswiadczeniami na temat obe, a moze nawet się spotkaliw w OBE, proszę odpisz na mojego maila bym mial twojego. Jest to dla mnie bardzo wazne. Z poważaniem Wathelos

Wysłałem maila.

chce sie tego nauczyc wychodzenia z ciała. chciałabym wtedy zwiedzić mnóstwo miejsc o których marze pomóż mi i naucz mnie jak mam się tegoi nauczyc

Ach, chyba zmienię nick... :(

a o zagrozeniach tocnie wrarto pomyslec....oobe bywa niebezpieczne to nie zabawa.. [%sig%]

Z tymi zagrożeniami to przesada, owszem bywa trochę niebezpiecznie, najwyżej się przestraszysz i stracisz mnóstwo energii. Życie jest bardziej niebezpieczne, ale i tak uważam że to dobra zabawa, najwyżej mogę umrzeć. http://ksiegarnia.nieznany.pl/images/large/categories/Samira_bardo_LRG.jpg http://ksiegarnia.nieznany.pl/images/large/products/Ravi_odwaga_bycia_LRG.jpg http://ksiegarnia.nieznany.pl/index.php?main_page=pubs_product_book_info&products_id=1551 [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

ale glupoty...czyzbym trafil na jakis portal humorystyczny?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 74
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.