Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Satanizm a zaślepienie wiarą.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 110

Ja rozumiem Sławek, iż jako chrześcijanin chcesz zaprzeczyć wszystkiemu co napisałem (a to najlepiej zrobić ośmieszając piszącego), nie mam zamiaru ci niczego udowadniać, każdy dowód ma to do siebie iż gdy nie chcesz go przyjąć do wiadomości to chociażby był najbardziej wiarygodny powiesz iż jest poparty niepewnymi źródłami, na każdy dowód historyczny przypada milion anty dowodów pseudo historycznych na których możesz oprzeć swą antytezę (najlepszy przykład stanowi książka o której wspomniałeś), to bardziej kwestia obiektywizmu niż jakichkolwiek dowodów (masz dowody przed nosem ale czy je dostrzeżesz), a będąc tak zagorzałym katolikiem jak ty nie ma mowy o obiektywizmie. A dowody masz w każdej książce historycznej: Niewolnictwo – kościół uznał iż murzyn to nie człowiek dlatego można było w zdominowanym przez kościół świecie bezkarnie więzić, wyzyskiwać, i zabijać murzynów. Opustoszałe świątynie Inków i Majów – nawet chrześcijanie (ci bardziej otwarci a nie fanatycy religijni) przyznają, iż nawracanie wiernych to była tylko przykrywka do wytępienia tych ludów. Odebranie ziemi Indianom Ameryki Północnej – Wytępienie Indian no cóż to chyba byli chrześcijanie, którym prawo boże, nakazywało zabijać??? Inkwizycja – oczywiście wypływała a chęci umiłowania wszystkich ludzi, a palenie na stosie to był akt miłosierdzia. Wyprawy Krzyżowe – Oczywiście z nakazu Boga… Dobra pomińmy chyba nie ma sensu… Jak widzisz chrześcijanie od zawsze kierowali się tylko nakazami miłości do bliźnich (nie mówię tylko o hierarchii kościelnej, która nie protestowała, a wręcz popierała barbażyństwo), wiesz Hitler też umiał pięknie mówić, chyba jego jedynym grzechem było przegranie wojny a kościół swoją wygrał. Hitlera wszyscy nienawidzą i ja do nich należę. Ale kościół jest nadal czysty ja łza, popełniał błędy… Ha Niemcy Hitlerowskie też były organizacją bosko-ludzką Hitler wielokrotnie odwoływał się do boga, a więc też miał prawo popełniać błędy, i co, jest mu darowane??? Ale żeby to zrozumieć naprawdę trzeba nie mieć na oczach bielma kościoła. Nie mówię iż chrześcijanie powinni naraz odwrócić się od wiary, ale powinni sobie zdawać sprawę z niektórych faktów, i jeśli je akceptują to niech sobie dalej wierzą, ale niech nie zaprzeczają prawdzie. Pozdrawiam wszystkich…

Quino "OK, Winter ale cały zestaw praktyk jest swoistą Twoja własną religią" Nie jest religją ! To nie jest religia ! Religja oznacza przywiązanie , nie jestem przywiązany. Zestaw praktyk to zestaw praktyk. Ja nie wierze - ja mam świadomość. Świadomość a wiara to dwie różne rzeczy. Wiem , że istnieje świat duchowy , bo go widziałem , ale nie wierze w Boga - jestem Ateistą. nie ma religji bez Boga. jestem Areligijny.

Ciesze się że zgadzasz się ze mną. : ) Sew grzmi na pseudowiarę. SEW ! To katole właśnie nazywają wiarą. Przeciwko takiej wierze jestem. Bo jakieś niepotwierdzone głupstwo , jak pójdzie w tłum to jest niebezpieczne. Dlatego jakakolwiek wiara jest głupotą. Pozdrawiam

Winter wiara jest glupia ale tez przydatna ... np Apokaliptycy sie przydali w walce z krzyzakami , podczas 2 wojny swiatowej .. Apokaliptycy to raczej Bractwo a nie religia chociarz by mozna jako religie dac... a co do tego ze jestmy niczym to sie nie zgodze... Zobaczysz ze kiedys zadecydujemy o losie wszechswiata tak jak wiekszosc ras...

Cze wszystkim: „Sew grzmi na pseudowiarę” – miałem na myśli wiarę na pokaz, czy to satanizm czy chrześcijaństwo, po prostu obnoszenie się ze swą religijnością, która jest bardzo płytka, nie mam najmniejszego zamiaru potępiać kogokolwiek za jego wiarę czy przekonania, NIE i basta!!! „we wszystkim jest porządek. Nawet w lesie” – nie napisałem iż nie ma tam ładu, tylko zasugerowałem nierównomierność woli przypadku… :) „a co do tego ze jestmy niczym to sie nie zgodze” – niczym, to może rzeczywiście przesadziłem, jesteśmy istotami myślącymi a to już coś, jednak nie popadajmy w samo zachwyt, to on jest przyczyną upadku cywilizacji… :) „Mi osobiście bardzo podoba się pomysł że światło z najdalszych zakątków wszechświata dotrze na ziemie i będzie jasno - chociaż jest to mało prawdopodobne :-(„ – z tym światłem to moim zdaniem przypisałeś mu jakieś nadnaturalne właściwości, jest energią nie przekraczającą barier czasowych lub przestrzennych, a każda taka energia ulega w drodze rozproszeniu – jednak rzeczywiście w wielu przepowiedniach o końcu świata (no dobra planety :) jest mowa o tym iż „niebo zabłyśnie siedmiorakim światłem” co oznacza wielką jasność z nieba, (siedmioraki oznacza tutaj wiele) ja sam widzę w tym obrazie światła ze statków kosmicznych ale każdy ma prawo interpretować to na swój sposób … :) Ale ja chciałem teraz o czymś innym, szczególnie do Wintera, myślę iż czytałeś czarną biblię (co za kretyńska nazwa), kumpel obiecał mi ją w wersji txt. Interesuje mnie jedna rzecz czy jest w niej opisany dokładnie bunt aniołów i ich strącenie, kościół to zafałszował, noże tam znajdę szczegóły, mam taką nadzieję gdyż próbuje jak najdokładniej poznać ich historię, jest to bardzo ważne aby poznać zagrożenia dzisiaj, można się tak dowiedzieć na jaką rasę ewentualnie możemy liczyć a jaka nam dokopie. Pozdrówka wszystkim Sew

Sew faktycznie, zachwyt jak powiadasz był upadkiem wielu cywikizacji. Bardziej może pycha, ale ona została wykreowana przez człowieka. Ja jednak wierzę (ale mi Winter dokopie :-)), że u natury ludzkości od początku leżało dobra, gdyby tak nie było, to Ten od którego pochodzimy (nie używam słowa Bóg, niech każdy wstawi swoje) i jesteśmy jego cząstką jest dobrem. Nie mógłby zniszczyć wobec tego cząski siebie. Nawet gdy ludzka pycha i zachwyt graniczy z głupotą... A propo tego zafałszowania kościała i co nie zostało włączone do oficjalnej bibli. Kościół wziął pewną część tego co pasowało, odrzucił całą resztę, ale nie przeszkadza mu w czerpaniu pewnych wiadomości z owych właśnie odrzuconych ksiąg i oparciu na nich np. dogmatu o wniebowzięciu Maryji. Kiedyś Papież podczas wizyty w Polsce powiedział żartem takie mniej więcej słowa, kiedy rozmawiał z góralami: "Już nic więcej nie poweim bo weźmie się za mnie Kongregacja Do Sprawa Wiary". Żart Papieża oczywiście, ale w świetle tego co napisałem to ta Kongregacja taka "Kościelna CIA". :-)) Pozdrowienia Gino

Haha , tam wszyscy się siebie boja , jak w ZSRR. Do Sewa Uściślij , jaką "czarną bilię". Jeżeli chodzi ci może o biblie szatana autorstwa "La veya" to opisów głębszej treści tam nie znajdziesz : La vey postwił na opisywanie jak według niego powinien wyglądać satanizm. Całość jest żenująca.Patrząc na to obiektywnie i tylko obiektywnia to można stwierdzić. Jeżeli poszukujesz opisu upadku aniołów to polecam ci apokryf : Księgę Henocha , a także inne apokryfy.Niektóre , takie jak apokalipsa Adama są potwiedzeniem teorii paleoastronautycznej. Bóg- główna istota , wydaje się się być "aniołem" z najwyższą hierarcią. Krótka , treściwa , doskonały opis i wiarygodny. Dlatego właśnie zakazany. Do Qino ( Gino ?) ( przepraszam nie mogę rozczytać ) " propo tego zafałszowania kościała i co nie zostało włączone do oficjalnej bibli. Kościół wziął pewną część tego co pasowało, odrzucił całą resztę, ale nie przeszkadza mu w czerpaniu pewnych wiadomości z owych właśnie odrzuconych ksiąg" Dlatego zachęcam wszystkich nie tylko interesujących się paleoastronautyka do czytania apokryfów. Na początek polecam "ks. henocha". Miód w ustach. Rewelacja. Całośc łatwo dostępna w sieci w jęz. polskim. Pozdrawiam , Cze

Cze!!! Winter w apokryfach nie wiele znajdziesz a przynajmniej nie w dostępnych, one też są zafałszowane, ale niektórych rzeczy nie dało się sfałszować, po ich przeczytaniu okazuje się iż porządnych fragętów jest niewiele, ale kilka jest, jeśli czytać też inne ksiągi nawet wszystko się łączy w całość, jak już pisałem próbuję złorzyć historię aniołów do kupy a to nie łatwe... :) Kim był Bóg, jeśli był - wszystko wygląda na to iż to słowo zostało Henohowi do ust włorzone, przynajmniej takie wrarzenie odnoszę, przez te zmiany apokryfy wydają się być mało wiarygodne źródłe szczegółów. Gino ja też tak uwarzam, to co się dziśdzieje nie jest spowodowane złem u podstaw jak nam się wmawia, nie twierdzę też iż ludzkość jest spalona, inaczej nie byłoby sensu istnienia tego forum, ludzkość musi się powarznie zastanowić nad sobą, bez tego ani rósz, nie zrobimy krokunaprzód, fanatyzm i jakiekolwiek zaślepienie nie prowadzi do nikąd... Tłómaczenie sie zło jest na naszy świesie jest dla mnie śmieszne, zło i dobro (a raczej dwie energie rzyciowe) przeniksją się w nas, obu mamy po równo a to kim jesteś i czym się kierójesz zalerzy tylko od twojego wyboru od niczego innego, poddanie się temu co nazywamy złem może wynikać jeszcze ze słabej woli lub nieświadomości... :) Pozdrawiam Sew

Co do apokryfów to to co w nich się znajduję to mimo wszystko daje dużo do myślenia wyłania się w nich obraz Chrystusa jako nauczyciela Buddy- cała filozofia tam zawarta poglądy, nie mam przysobie fragmentów żadnego z nich ale pamiętam że dużo ich jest na stronach Rzeszowskiego Seminarium, czy czegoś takiego (o ironnio). Jak je czytałem byłem skłonny uwierzyć w przytaczaną nie raz hipoteze że Chrystus w wieku od 12-30 lat przebywał w Azji w tybecie poznając kultury wtedy tam istniejące. Sama Biblia też jest ciekawa tylko trzeba mieć odpowiedni przekład. Ja mam biblię tłumaczoną przez ks. Wujka w XVI, wydaną w 1936 biblia ta była do ostatniego tłumaczenia w 1966 obowiązującą w Kościele. Jak kilka lat temu zaczołem ją czytać zaczynając od księgi rodzaju, to była to dla mnie lektura lepsza od niejednej książki SF też jej teraz nie mam ale pamiętam np. opis anioła wypędzającego Adama i Ewe "anioł miał miecz płomienisty i obrotny" no dla mnie jak to czytałem to widziałem gościa z działkiem laserowym na trójnogu, bardzo wiele ksiąg szczególnie starego testamentu było w tych klimatach, w nowej bibli tego juz nie ma.

Przeczytałem Henoha Winter. Masz rację, opisy rewelacja ! Polecam każdemu kto jeszcze nie czytał.

wow !

Mam pytanie jak głosujecie za Unią czy Przeciw, większość babć pójdzie ślepo za namową holernych nietoperzy, debile przynajmniej w naszej parafji ostro agitują przeciw,,, A TO PRZECIEŻ DUŻY KROK NA DRODZE DO FEDERACJI jeden świat jedna rasa (Startrek) ludzie jednoczmy się inaczej koniec, Pozdrawiam Sew... :)

Jasne,że ZA :) same (prawie) plusy...

Vhcesz jednej rasy ? To głupota , czym bardziej sie różnimy tym bardziej jeseśmy ciekawsi i jest lepjej. Białą rasę należy zachować. Zobacz co stało sie z rasą aryjską , wymieszała sie. Nie można dopuścicić do mieszania białasów z murzynami. To by był koniec. Fu !

Głosuje nan nie , bo unia to nie wspólnota narodów , a cech kupców. Wydupczą polskę jak zwykle.Już sie szykują.

Cóż wydaje mi sie, że Winter ma rację (choć nie dosłownie oczywiście). Koszty wejścia do unii, składki członkowskie ktoś musi płacić. Nie oszukujmy sie ale zestawienie nawet tych składek z rzekomą rzeka pieniedzy od unii to czysta kpina. O traktacie wstępny już nie wspominam bo co poniektóre zapisy co najmniej szokujace... Pozdrawiam wzystkich czeźwo myślących euroentuzjastów :-)) A "europejska wioska" o której myślisz Sev to pic na wodę. Niemiec zawsze będzie niemcem...

Hhh... Ciekawe okinie ale ja o tym wszystkim wiem po prostu zjednoczenie, to się dla mnie liczy, a co dalej zobaczymy, może to i źle że takie mam zdania, ale jedność jest śiłą a sami... Pozatym nie nawidzę polityki a tacy jak Leppre to już w ogule dno, chcą dalej bez karnie kraść i stąd to całe nie, z resztą to samo do kleru... Przynajmniej ja to tak widzę... A niemiec może i pozostanie niemcem ale jego dzieci kto wie... Nie jestem jakimś naiwniakiem ktury myśli iż op wejściu wszystko będzie super, ale jeśli się odizolujemy nasz własny żąd nas ogołoci i, i tak zwieją z kraju z kasą a my ty zostaniemy bez niczego... Zresztą sami zobaczycie... Już teraz możemy tylko wybraćmniejsze zło bo nie ma dobrych roziązań...

"Nie jestem jakimś naiwniakiem ktury myśli iż op wejściu wszystko będzie super, ale jeśli się odizolujemy nasz własny żąd nas ogołoci i, i tak zwieją z kraju z kasą a my ty zostaniemy bez niczego... Zresztą sami zobaczycie... Już teraz możemy tylko wybraćmniejsze zło bo nie ma dobrych roziązań..." I tu też est trochę racji. Nie masz jej jednak mówiąco samoobronie jako czystej wdy złodzijach. Przecież ci są u władzy przecież. Afery korupcjne. Lepjej żeby Polska nie wchodziła , bo zawsze możesz rozpocząć negocjacje od początku.A warunki mamy fatalne.

A to samo co do Sławka odnosi się do Brata

Co się odnosi do Sławka??? Pozdrawiam:)

Ty - Sławek ale w cięższej postaci.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 110
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.