| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Przybysze z kosmosu stworzyli życie na Ziemi | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 354 |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Reinkarnacja.
Jako, że życie istnieje tylko gdy istnieje "harmonia" materii z energiš (impulsy elektryczne w mózgu), nie istniej co takiego jak "dusza". Prosty przykład. Kamień - sama materia, bez energii nie jest żcyiem. Analogicznie sama materia również nie jest żcyiem. mierć ciała foizycznego jest faktycznie końcem wiadomoci, która jest właciwie impulsami przeskakujšcymi między neuronami. Dlatego nie ma co reinkarnować itd.
A co do upadku kocioła, religii itd... Dokładnie. od kiedy przekroczylimy bramę ryb (znak chrzecijan i Jezusa) w roku 1946, weszlimy w erę Wodnika, nie mam miejsca dla "prymitywnych" religii...
Ciekawostka... co oznacza sławna liczba 666 i jest "liczbš człowieka"? 666 to liczba pokoleń od momentu stworzenia genetycnzie pierwszego człowieka (jedno pokolenie to 20 lat 20 x 666 = 13320 lat). Od około 13000 lat zaczęto odnotowywać pierwsze "spisane" prawa i lady cywilizacji, wczesniej - cisza.... Jednakze Elohim przybyli o wiele wczeniej, bo już 25 tysiecy lat temu.
|
|
|
|||
|
To jest inaczej. Twoje ja jest matrycš. Twoje ja jest konstrukcjš. Gdy przepucić przez nie pršd, to zaczynasz odzyskiwać wiadomoć.
|
|
|
|||
|
do jutra!
dobrze, że na to forum trafiajš ludzi o różnych poglšdach, nieraz niezwykle kontrowersyjnych :)
|
|
|
Dlatego nic dziwnego w tym, że możesz spotkać gdzie kogo identycznego.
|
|
|
Wiem jednak, że istnieje duch, w którym nicei się rozwijajš, kšpiš jak w mleku, w odżywczej zawiesinie ducha, stšd nic nigdy nie wypada poza obieg, jedynie czeka.
|
|
|
Tok mylenia raelian jest jaki wytłumaczeniem, ale jej przyjęcie jest bardziej ryzykowne, właciwie jest bezsensowne. Ja bym to opisał tak:
Raelianie oferujš nam cišgłe życie, a odpowied na kluczowe pytanie ludzkoci - "skšd się tu wzielimy i jaki sens ma nasze życie?" jest zbywana błahym - "to my was stworzylimy, wy też sobie gdzie kogo możecie stworzyć. To tak działa od zawsze, a po mierci nie ma nic i lepiej jest sobie żyć wiecznie."
Ale nawet gdyby nie było Boga i życia po mierci (kontynuacja wiadomoci) to okazuje się że życie nie ma żadnego sensu, więc lepiej w końcu umrzeć i mieć tš bzdure z głowy.
Ale jeżeli Bóg istnieje, to Raelianie sš posłańcem szatana. Który chce nas zamknšć w ciałach po wieki i czerpać energię z naszych grzechów. Piszš że Elochim sš obdarzeni miłociš, ale to jako nie przeszkadzało im w ludobujstwach (sodoma i gomora).
Ja tam wolę umrzeć i mieć pewnoć.
|
|
|
Ponowię w takim razie pytanie....skšd się wzięły inne cywilizacje ? Skšd sš Elochim ?
|
|
Czlowiek uczony, nie jest we wszystkim uczony, czlowiek rozumny , jest we wszystkim rozumny. |
|
mogš ci powiedzieć że gdzie tam życie powstało samoistnie, tak jak mylš teraz co niektórzy ziemianie względem Ziemi.
|
|
|
czyli tak co z niczego?
|
|
Czlowiek uczony, nie jest we wszystkim uczony, czlowiek rozumny , jest we wszystkim rozumny. |
|
Nic to jest nić. Gdyby kto Cię nauczył, że co powstaje z niczego, a nic to to samo, co nić, to pewnie by się zawiesił. Ja polemizuję tu z raelianami. Nie zcytałam żadnych ich ksišżek, lecz informacje o działalnoci. Nic jest w istocie niciš, a mówimy na to nic ze względu na to, że jest to tak małe, że tego nie widać żadnym urzšdzeniem.
|
|
|
Nawet mojego dziecka nie jestem w stanie nauczyć , że jego samochodzić powstał z niczego :)
Małe czy duże jakie to ma znaczenie, kiedy nie jest to nic:)
A jeli jest to nic, nie ma ani małego ani dużego.
|
|
|
To dla mało zorientowanych:
"Stšd też i hipoteza, że własnoci materii sš zdeterminowane przez właciwoci fizycznej próżni oraz powtarzane przez fizyków powiedzenie "Wszystko pochodzi z próżni i wszystko wokół nas jest próżniš". Ostatnie postępy w badaniu zjawisk zwišzanych z próżniš stwarzajš nadzieję na jej praktyczne wykorzystanie do rozwišzania niektórych zasadniczych problemów ludzkoci, w tym uzyskania nowych ródeł energii. Według laureata nagrody Nobla - R. Feynmana, energetyczny potencjał próżni jest tak wielki, że "w próżni o objętoci elektrycznej żarówki zawarta jest energia wystarczajšca do zagotowania wody wszystkich oceanów Ziemi". Jednak ludzkoć czerpie energię z otaczajšcej materii, której jest tak niewiele, zapominajšc o próżni, której jest wszędzie tak dużo. Szereg znanych od dziesięcioleci zjawisk fizycznych może stanowić punkt wyjcia do realizacji układów, w których energia uzyskana jest większa od doprowadzonej."
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 354 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |