Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Przybysze z kosmosu stworzyli życie na Ziemi
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 354
Poprzednia strona | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | .. | 17 | 18 | Następna strona

13 grudnia 1973 roku młody Francuz spotkał się z przedstawicielem cywilizacji, pochodzšcej z innej planety. Człowiek z poza Ziemi posiadajšcy około 120 cm wzrostu, miał długie czarne włosy, migdałowatego kształtu oczy, oliwkowš skórę i pełnš harmonii osobowoœć. Powiedział: „jesteœmy tymi, którzy stworzyli całe życie na Ziemi, braliœcie nas za bogów, my byliœmy głównych Ÿródeł waszych głównych religii. Teraz, gdy osišgnęliœcie poziom technologiczny na tyle wysoki, by móc podróżować w kosmos i klonować zwierzęta w laboratoriach, dojrzeliœcie na tyle by zrozumieć. Pragniemy wejœć w oficjalny kontakt z ludzkoœciš poprzez naszš Ambasadę.” Życie na Ziemi nie jest rezultatem przypadkowej ewolucji, ani dziełem „nadprzyrodzonego” Boga. Życie to zamierzona kreacja, przy użyciu inżynierii genetycznej i syntezy DNA, wykonana przez istoty z innej planety. Jest o nich mowa w Biblii, gdzie nazywani sš ELOHIM – słowo starohebrajskie w liczbie mnogiej, niesłusznie przetłumaczone na „Bóg”, a znaczšce „Ci, którzy przybyli z nieba”. To oni zainicjowali wszystkie stare religie za poœrednictwem swoich dawnych wysłanników, takich jak Mojżesz, Jezus, Budda, Mahomet. W swoim Posłannictwie, przynoszš nam oni nowš wizję wszechœwiata, klucze do rozbudzenia naszego własnego potencjału, serię wartoœci, które zrewolucjonizujš społeczeństwo. Koniec wojen, chorób i wyzysku. Tylko szczęœliwe, długie życie. Kto chce się dowiedzieć więcej o życiu w prawdziwej miłoœci oraz o Ruchu Raeliańskim - organizacji majšcej na celu informowanie o Przesłaniu Elohim - naszych stwórców, zapraszamy na: Oficjalna strona Międzynarodowego Ruchu Raeliańskiego - www.rael.org Forum Polskiego Ruchu Raeliańskiego Pod tym linkiem znajduje się Przesłanie Raela

Dreadnoth:
jeszcze jedno... zgodnie z znieksończonym wszechœwiatem - istnieje nieskończona iloœc form życia.. to odnoœnie pytania o mnogoœc cywilizacji...
to jest interesujšce a jaki jest wasz stosunek do reinkarnacji?

Dreadnoth:
Dobrze rozumujesz. Oni nie chcš byœmy ich czcili jak miało to miejsce dotychczas. MAjš dosyć tej zabawy w ciucicubabkę, w Bogów, chcš się ujawnć oficjalnie, wrócić do swoich dzieci, poczuć miłoœć swego dziecka...
czyżby to miałbyć ten zapowiadany upadek religi, Koœcioła Katolickiego, alternatywne myœlenie? ;)

Reinkarnacja. Jako, że życie istnieje tylko gdy istnieje "harmonia" materii z energiš (impulsy elektryczne w mózgu), nie istniej coœ takiego jak "dusza". Prosty przykład. Kamień - sama materia, bez energii nie jest żcyiem. Analogicznie sama materia również nie jest żcyiem. Œmierć ciała foizycznego jest faktycznie końcem œwiadomoœci, która jest właœciwie impulsami przeskakujšcymi między neuronami. Dlatego nie ma co reinkarnować itd. A co do upadku koœcioła, religii itd... Dokładnie. od kiedy przekroczyliœmy bramę ryb (znak chrzeœcijan i Jezusa) w roku 1946, weszliœmy w erę Wodnika, nie mam miejsca dla "prymitywnych" religii... Ciekawostka... co oznacza sławna liczba 666 i jest "liczbš człowieka"? 666 to liczba pokoleń od momentu stworzenia genetycnzie pierwszego człowieka (jedno pokolenie to 20 lat 20 x 666 = 13320 lat). Od około 13000 lat zaczęto odnotowywać pierwsze "spisane" prawa i œlady cywilizacji, wczesniej - cisza.... Jednakze Elohim przybyli o wiele wczeœniej, bo już 25 tysiecy lat temu.

Dreadnoth:
Reinkarnacja. Jako, że życie istnieje tylko gdy istnieje "harmonia" materii z energiš (impulsy elektryczne w mózgu), nie istniej coœ takiego jak "dusza". Prosty przykład. Kamień - sama materia, bez energii nie jest żcyiem. Analogicznie sama materia również nie jest żcyiem. Œmierć ciała foizycznego jest faktycznie końcem œwiadomoœci, która jest właœciwie impulsami przeskakujšcymi między neuronami. Dlatego nie ma co reinkarnować itd.
czy to oznacza, że kiedy umiera nasze ciało, to wg was następuje koniec naszej œwiadomoœci i nigdy więcej nie będzie już mojego JA. dla mnie to smutna wizja

To jest inaczej. Twoje ja jest matrycš. Twoje ja jest konstrukcjš. Gdy przepuœcić przez nie pršd, to zaczynasz odzyskiwa㠜wiadomoœć.

Campari:
czy to oznacza, że kiedy umiera nasze ciało, to wg was następuje koniec naszej œwiadomoœci i nigdy więcej nie będzie już mojego JA. dla mnie to smutna wizja
Owszem smutna. Dlatego Raelianie zawsze żyjš pełniš życia, nie żyjš w poczuciu winy, smutku, depresji, nie ma na to czasu - liczy się tylko miłosć i drugi cżłowiek... tego nas nauczajš nasi stwórcy Elohim... Jednakżę, daltego popieramy klonowanie, które jest kluczem do nieœmiertelnoœci. Na restę pytań odpowiem jutro i zachęcam do zapoznania się z ksišżkami Raela - tam jest WSZYSTKo wyjaœnione... do jutra.

W końcu każdy człowiek się bierze z maleńkiej nici dna.

Myœlę, że kopie naszych nici sš w innych wymiarach.

do jutra! dobrze, że na to forum trafiajš ludzi o różnych poglšdach, nieraz niezwykle kontrowersyjnych :)

Dlatego nic dziwnego w tym, że możesz spotkać gdzieœ kogoœ identycznego.

Wiem jednak, że istnieje duch, w którym nicei się rozwijajš, kšpiš jak w mleku, w odżywczej zawiesinie ducha, stšd nic nigdy nie wypada poza obieg, jedynie czeka.

Tok myœlenia raelian jest jakiœ wytłumaczeniem, ale jej przyjęcie jest bardziej ryzykowne, właœciwie jest bezsensowne. Ja bym to opisał tak: Raelianie oferujš nam cišgłe życie, a odpowiedŸ na kluczowe pytanie ludzkoœci - "skšd się tu wzieliœmy i jaki sens ma nasze życie?" jest zbywana błahym - "to my was stworzyliœmy, wy też sobie gdzieœ kogoœ możecie stworzyć. To tak działa od zawsze, a po œmierci nie ma nic i lepiej jest sobie żyć wiecznie." Ale nawet gdyby nie było Boga i życia po œmierci (kontynuacja œwiadomoœci) to okazuje się że życie nie ma żadnego sensu, więc lepiej w końcu umrzeć i mieć tš bzdure z głowy. Ale jeżeli Bóg istnieje, to Raelianie sš posłańcem szatana. Który chce nas zamknšć w ciałach po wieki i czerpać energię z naszych grzechów. Piszš że Elochim sš obdarzeni miłoœciš, ale to jakoœ nie przeszkadzało im w ludobujstwach (sodoma i gomora). Ja tam wolę umrzeć i mieć pewnoœć.

Ponowię w takim razie pytanie....skšd się wzięły inne cywilizacje ? Skšd sš Elochim ?

Czlowiek uczony, nie jest we wszystkim uczony, czlowiek rozumny , jest we wszystkim rozumny.

mogš ci powiedzieć że gdzieœ tam życie powstało samoistnie, tak jak myœlš teraz co niektórzy ziemianie względem Ziemi.

czyli tak coœ z niczego?

Czlowiek uczony, nie jest we wszystkim uczony, czlowiek rozumny , jest we wszystkim rozumny.

Nic to jest nić. Gdyby ktoœ Cię nauczył, że coœ powstaje z niczego, a nic to to samo, co nić, to pewnie byœ się zawiesił. Ja polemizuję tu z raelianami. Nie zcytałam żadnych ich ksišżek, lecz informacje o działalnoœci. Nic jest w istocie niciš, a mówimy na to nic ze względu na to, że jest to tak małe, że tego nie widać żadnym urzšdzeniem.

Nawet mojego dziecka nie jestem w stanie nauczyć , że jego samochodzić powstał z niczego :) Małe czy duże jakie to ma znaczenie, kiedy nie jest to nic:) A jeœli jest to nic, nie ma ani małego ani dużego.

Masz blokadę mentalnš.

Musisz wiedzieć, że nawet próżnia ma energię.

To dla mało zorientowanych: "Stšd też i hipoteza, że własnoœci materii sš zdeterminowane przez właœciwoœci fizycznej próżni oraz powtarzane przez fizyków powiedzenie "Wszystko pochodzi z próżni i wszystko wokół nas jest próżniš". Ostatnie postępy w badaniu zjawisk zwišzanych z próżniš stwarzajš nadzieję na jej praktyczne wykorzystanie do rozwišzania niektórych zasadniczych problemów ludzkoœci, w tym uzyskania nowych Ÿródeł energii. Według laureata nagrody Nobla - R. Feynmana, energetyczny potencjał próżni jest tak wielki, że "w próżni o objętoœci elektrycznej żarówki zawarta jest energia wystarczajšca do zagotowania wody wszystkich oceanów Ziemi". Jednak ludzkoœć czerpie energię z otaczajšcej materii, której jest tak niewiele, zapominajšc o próżni, której jest wszędzie tak dużo. Szereg znanych od dziesięcioleci zjawisk fizycznych może stanowić punkt wyjœcia do realizacji układów, w których energia uzyskana jest większa od doprowadzonej."
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 354
Poprzednia strona | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | .. | 17 | 18 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.