| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Życie pozaziemskie (cywilizacje) | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 84 |
|
Chcialbym sie z wami podzielic moimi przemysleniami na ww. temat. Zastanawiam sie czy nie moze byc tak, ze cywilizacje pozaziemskie juz dawno sie nami zaaopiekowaly, tylko sa tak inteligentne, ze nie mozemy ich poznac, ze to oni. I to co uwazamy za Boga (Bogów, zalezy w co kto wierzy) są naprawde "kosmitami" !!!
A moze jest wręcz przeciwnie: skad my mamy wiedzieć, ze to wszechswat nie jest dopiero na takim etapie, ze to my jestesmy nainteligentniejsza cywilizacja we wszechswiecie; dlaczego naukowcy wychodza z zalozenia, iz "obcy" sa inteligentniejsi od nas?!?!
Któras tam zasada ewolucji mowi, ze ewolucja jest bardzo przypadkowa, wiec moze inteligencja wyksztalcila sie przypadkowo w nas; dinozaury byly wielkie, silne mialy pazury i zeby, wilki dzialaja zespolowo i maja ostre zeby, malpy umieja sie wspinac po drzewach a weze maja jad - my nie mamy tego, ale mamy inteligencje; moze to jest tylko przypadek, ze sie ona w nas wyksztalcila, bo potrzebna byla nam do przetrwaniai. Moze sie okazac, ze tylko my w calym wszechswiecie posiadamy tę ceche... Czytalem ze ewolucja nie daje nam nic tak po prostu, w przyrodzie nie ma miejsca na ekstrawagancje, sa cechy tylko niezbedne, wiec moze to byl tylko przypadek, ze dostalismy ta inteligencje, a nie np. jad, albo pazury. Moze..... A moze istoty z innych planet nie sa ani troche do nas podobne; my mamy 3 wymiary + czas, a oni moga miec cos zupelnie innego, trudno mi powiedziec co, bo trudno to pojac i ja sam zapewne tego nie wiem i nie odkryje, ale moze tak jest i nigdy sie nie skontaktujemy z inna cywilizacja, bo bedzie ona dla nas niewidoczna. Moze........ to tylko moje przypuszczenia, ale jestem ciekaw jakie jest wasze zdanie na ten temat....
|
|
|
Ale wy dziwni jestescie, wydaje sie wam ze kto zapoczatkowal nasze istnienie na tej planecie ??? Ewolucjha Darwina ?? - bzdura!!! sa szczatki homo sapiens z przed 3 milionow lat !! naukowo udowodnione, odciski stup homo sapiens obok odciskow dinozaurow - naukowo udowodnione !!, i dla czego pismo starosumeryjskie bazuje na liczbie 12 i jest ludzaco podobne do tego jakie znaleziono na szczatkach ufa z Roswell ? Texty starohinduskie masowo wspominaja o kosmitach, budowa piramid w egipcie.....etc......100000000 dowodow, ostatnio napisano list do ONZ z prosba o ujawnienie danych o UFO, organizacja miala by rozdmuchac specjalna akcje ktorej by bylo celem zmuszenie niektorych panstw do ujawnienia tajnych informacji o UFO. Ksiega Genesis to jawny opis stworzenia czlowieka przez ufoludkow - z tym zebrem (DNA) itd. Nie napisano w niej bezposrednio o replikacji DNA, atomach czasteczkach itp bo Biblia ma miec charakter ponadczasowy, a np 1000 lat temu nikt by tego nie zrozumial, kosmici to rece Boga, oni wykonmuja Jego plan!!!!!!!! i kiedys mysle ze okolo 2012 sie nam ujawnia....
|
|
|
A wiecie ze teoria ewolucji Darwina prawdopodobnie upadnie??? gdzies znalezli szkielet czlowieka sprzed paru milionow lat i szkielet byl identyczny z tym wspolczesnym!!!kto wie??pozdrawiam
|
|
|
Banderas81: jest cala ksiazka o tym, nie pamietam juz autora. W kazdym razie slady stop homo sapiens zostaly znalezione nawet obok sladow dinozaurow !! Darwin to napewno sie mylil, zostalismy stworzeni przez kosmitow, a kosmici to rece Boga. W Bibli jest napisane ze kobieta powstala z zebra Adama (czyli DNA przerekombinowane troche) a sam czlowiek z prochu (czyli atomy, ktore tworza zwiazki) napisano tak poniewaz biblijny opis musi byc ponad czaoswy, przeciez jak by napisali ze Ewa (po hebrajsku kobieta) powstala z DNA Adama to 200 lat temu nikt by nie wiedzial o co chodzi, dalsze oinformacjeo tym i swiecie sa w kodzie blibli, ktory wszystko nam wytlumaczy !!
|
|
|
Dawid R prosze przeczytac ksiazke "Spór o pochodzenie..." wydawnictwa "na sciezkach nauki"
tam jest 1000000000000000 dowodow na to ze zeby wypowiadac sie na temat innych kultur trzeba sie najpierw sporo uczyc... :-) a co dopiero by je analizowac pod tym kątem...
|
|
|
Widelec: nie bede nic czytal, mam juz zdanie o tym, skad czlowiek i co to kosmici.
|
|
|
Do ewolucji czlowieka przyczynili sie kosmici i to w dodatku wiele razy!!! Biorać pod uwage to że technika z jaką budowane byly świątynie egipskie przewyższa naszą jest szokujące. Marmurowe ściany tworzą z ziemią kąt 90* co przy użyciu najnowżyszch dostępnych na świecie laserów jest nie osiągalne. Kosmici byli na ziemi wiele razy, lecz gdy człowiek zaczoł pojmować czym tak napawde są, zmyli się z tąd bez śladu.( a może zostawili jakiś ślad [kręgi zborzowe] tylko nie umiemy go odczytać)
|
|
|
vinid : masz racje !! a kregi to czesto schematy maszyn albo pismo zakodowane.
|
|
|
Wcale się nie zmyli, poprostu obserwują nas jak my szczury w klatkach i zastanawiają się jak daleko się posuniemy by doprowadzić do samozniszczenia.....
|
|
|
Oliwia28: slonko masz racje, teraz nas obserwuja :)) ciekawe czy patrza na nas jak jestesmy pod prysznicem ;))
|
|
|
czesc!
Z pewnoscia nie jestesmy sami we wszechswicie. Troche bunczuczne jest stwierdzenie, iz w calym kosmosie jestesmy jedyna inteligentna cywilizacja. Zobaczcie jak rozne jest zycie na ziemi. Skoro BOG stworzyl takie bogactwo zycia na jednej planecie to dlaczego nie mialoby byc podobnie na innych. Ponadto zgadzam sie z tym iz czlowiek w obecnej postaci od milionow lat istnieje na ziemi, swiadcza o tym chocby dowody: szkielety, rozne przedmioty, o ktorych pisaliscie, warto o tym poczytac w "Zakazanej Archeologii" Michaela Cremo. Tez uwazam iz niektore wyzej rozwiniete cywilizacje nas obserwuja. Moze czekaja az staniemy sie bardziej uduchowiona cywilizacja, moze nam w tym pomagaja. Ale jezeli mialoby to nastapic w drodze ewolucji to chyba za dlugo by czekali, zwlaszcza ze ludzkosc chbya wykazuje tendencje odwrotna. Moze dlatego maly impuls z gory -jakis katalizator- (nie wiem jak by mial on wygladac) nam w tym pomoze? Dlugo by o tym pisac. A swoja droga czesto przewijajacy sie motyw roku 2012 jest ciekawy, moze rzeczywiscie cos w tym jest.
|
|
|
Tak jest w tym coś Krzysztofie, mianowicie meteroryt lecący w strone ziemi i prawdopodobieńswto uderzenia 1:10000. Nic by nadzwyczajnego, że jakiś pzedmiot jest przyczopiony do meteora. Zdaniem naukowców jest to zbironik z bakteria.
|
|
|
ja czytalem ze jakis meteoryt w 2029 wg obliczen albo walnie w ziemie o 7 rano czasu srodkowo europejskiego czyli naszego chyba :) albo przeleci 100 km od nas. Bedzie niezla pobudka, moze w koncu uda mi sie wstac o 7 rano zeby obejrzec co tak huklo ;)
|
|
|
...a co powiecie na to...??:
1.Kosmici podarowali nam Jezusa, gdyż widzieli, że zło zaczyna się panoszyć po swiecie...
2.Jezus nauczał, uzdrawiał i zabawial się w magika robiąc różne dziwne rzeczy...
3. Kilku uwierzyło i weszło na lepszą droge życia, ale większość była tak bardzo pochłonięta myślami i modlitwą, że nie uwierzyło w Jezusa itp. i go zabili...(śmy):)
4.Jeżeli jesteście chrześcijanami prawymi to pewnie widzieliście jakieś znane obrazy z ukrzyżowania Jezusa. Są tam obiekty przypominajęce statki kosmiczne...:), zzabrali go spowrotem i odlecieli. A wy się modlicie i czekacie na zbawienie głupcy!!
Zacznijcie sami nauczać i potępiać zło, a nie patrzeć na wszystko z boku.
Największą zakałą kościoła jest apodyktyczność biblijna i słowo "Bóg tak chciał".
Bóg o ile taki jest dał nam świat i wolną ręke i sami decydujemy o sobie i swoim losie.
huhuhu... Sami nie wiecie w o wierzycie.
Rarafian znaczy dosłownie-ciemny lud. :)
Polecam poczytać książki Dalajlamy, a nie skarbczyk. Trzeba to w końcu głośno powiedzieć. To już jest stare i nieaktualne!!!
|
|
|
Okej ale wtakim razie zakładasz istnienie absolutnego pojęcia zła i dobra... a współcześnie mówi się o RELATYWIŹMIE ETYCZNYM!
Niezłe szczęście że kosmici pojmowali zło tak samo jak ludzie...
|
|
|
Widelec zlo jest jedno i dobro jest jedno, kazda inteligentna istota pojmuje je tak samo, caly kosmoc jest stworzony z dobra i milosci a zlo jest tylko dla slaborozwinietych cywilizacji po to aby sie udoskonalaly :)
|
|
|
O to przykre... wolę jako jednostka myśląca sa dochodzić rozumowo do tego co jest dobre a co nie... nie wierze w absoluta i absolutne wartości... narzucone mi z gwiazd.
z mojej perspektywy nie jesteś mi w stanie udowodnić że "ogólno kosmiczne dobro" jest dobrem... przykro mi...
|
|
|
Widelec: nic Ci nie bede udowadnial :) nie czuje taiej potrzeby, czas Ci to udowodni :)
|
|
|
Intiligecja nie musi sie wiązać z etyką czy estetyką!!!!
Tak więc intiligętni przybysze z gwiazd nie muszą wogle rozumieć takich wyrażeń jak "dobro" "zło" "lubić" "podobać się"...
|
|
|
Chcialbym wrocic do tego zapomnianego tematu:) Ktos wczesniej pisal cos o jakis innych cywilizacjach? co o nich dokladniej wiadomo? Jakie miejsca we wszechswiecie zamikeszkuja? jak wygladaja? Czy kontaktuja sie z nami?
Zawsze interesowaly mnie inne rasy we wszechswiecie, ale na temat innych ras i tematow z nimi zwiazanych jest w POLSKIM necie bardzo malo.
Podrawiam
|
|
|
Moj pradziadek widzial tez jednych, dawno temu na ukrainie, w sumie to kilku ludzi z wsi widzialo, wyladowali i chcieli jakiegos czowieka pochwycic, ale w koncu wzieli dziecko jakies, nei wiem czy je odwiezli ale pewnie tak. Byli podobni do ludzi z wygladu ale mieli zielone czy i taka dziwna czaszke.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 84 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |