| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Miłość | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 63 |
|
Czym jest miłoć(pomijajšc zycie fizyczne)?Jak sie zakochujemy? Dlaczego sie zakochujemy? I kto sie kochał bez miłoci?
|
|
|
Czym jest miłoć? Co to znaczy, że kocham kogo lub co? Kocham to, co przynosi przyjemnoć. To jest jasne. Jeżeli co przynosi mi cierpienie, nienawidzę ródła tego cierpienia. Jeżeli zbliżam się do kogo, kogo kocham, pragnę stworzyć między nami wię, być razem. Gdy tylko odkrywam, że może wcale nie jest mi tak dobrze, zaczynam traktować tš osobę z dystansem i oddalam się od niej.
Kiedy może istnieć miłoć pomiędzy dwojgiem ludzi?
Gdy ci ludzie sš podobni do siebie pod względem swoich właciwoci. W całym Wszechwiecie, we wszystkich wiatach, włšczajšc w to nasz wiat działa uniwersalne prawo, które nazywa się podobieństwem właciwoci.
Według tego prawa, odczuwamy, dostrzegamy, obserwujemy i pojmujemy jedynie te rzeczy, które sš wspólne dla nas i dla obiektu, który badamy, postrzegamy i obserwujemy. Jeżeli nie mam żadnych wspólnych cech pomiędzy okrelonym obiektem a nami, wówczas nie jestemy w stanie w ogóle go odczuwać. Jeżeli nie mamy nic wspólnego, chociażby w mylach, minimalnie lub częciowo - my i drugi człowiek, wówczas nie jestemy w stanie go zrozumieć.
Wynika z tego, że nie mówimy tu o miłoci pomiędzy nami. Mówimy o podobieństwie właciwoci, bliskim podobieństwie w pragnieniach i mylach, o dodatkowym aspekcie, który możliwy jest do zmierzenia i do porównania. Mogę porównać moje pragnienia i myli do pragnień i myli drugiej osoby, i owa miara tego podobieństwa zdeterminuje i będzie miała wpływ na zwišzek pomiędzy nami, na nasze połšczenie.
|
|
|
miłoc to nie zjawisko paranormalne! lecz uczucie któe jest mięczy nimi. Miło ma wiele imion. Cięzko jest o zinterpretowac. Tak naprawde to sie czuje. Ale nie każdy tego doswiadczy i to jest smutne...
|
|
|
Prawdziwa Milosc , to abstrakcja Szacunku dla Kazdego wlacznie z Morderca , Terrorystom itd .. a do tego daleko polowie tego swiata . Przebaczenie i Szacunek to jeden z wielu Synonimow Milosci . Czasem wydaje nam sie ze to Milosc , kiedy mamy kogos , romantyczne chwile itd .. ale popatrzmy Szerzej .. Prawdziwa Milosc , to Akceptacja w ciszy i spokoju Swiat w ktorym przyszlo nam Zyc uwzgledniajac najgorsze zlo poprzez Szacunek dla jego Sily i Pokore dla miekszajacego w nim Dobra . Zlem jest ludzka Slabosc i strach przed Smiercia . Najwiekszy Wojownik stajac przed Smiercia , nie wyprze sie jej w Strachu ktorego nie ukryje nic ! Jesli sie Wyprze oznaka to ze byl dla siebie samego przez wiekszosc wlasnego Zycia najwiekszym wrogiem i klamcom , ktory zarzucal innym klamstwo . Piszecie ludzie ciekawie , tylko jedna sprawa jest irytujaca .. Czy potraficie czytac miedzy wierszami poswiecajac swa uwage kazdemu zdaniu czy slowu ??? ..... Czasem nam sie tylko wydaje , ze wiemy to co wiemy . Do tego jest daleka Droga .. esencja Materii jest jest ciaglosc Przemian i zmiany Ksztaltu w ktorym zawiera sie haslo -- wiem , ze nic nie wiem -- poniewaz , nie jestem Bogiem ktory nie moze sie zmaterializowac poniewaz przewyzsza go plan Zycia ktory stworzyl . Juz nie bede macil w glowach .. w ciaglem zyciu biegu slady .. nie dalbym rady bez autosugestii , w nieustannej pogoni za spokojem .. zycze Wam odkrycia Prawdziwej " M " pozabawionej tak czesto powszechnie uzywanej litery " P "
Strzala Czlowieki and Aloha ;)
|
|
|
~ laila (---.os1.kn.pl)
Zażenowanie to przymiot odbiorcy - nie dzieła!
A co do "człowieczeństwa" - to kwestia definicji jakš się chołubi.
|
|
|
ja kocham mego ukochanego10 lat wciaz tak samo ciagle podoba mi sie ale teraz mi wydaje sie ze on mnie mniej kocha jest coraz czesciej niemily dla mnie. a ja wciaz kocham i kiedy nadejdzie kiedy bedzie chcial opuscic mnie przestane zyc
|
|
|
X co tam czy jak wolisz....
Nie wywracaj kota ogonem.Podejrzewam ,że bedziemy skakac sobie do gardeł jescze kila wcieleń:)
|
|
|
A skacz sobie! ..jak lubisz.
ile wcieleń Ci się podoba!
ale mnie w to nie mieszaj.
|
|
|
skoro lubisz się zajmować moimi cieniami/echami
..podšżaj za nimi.
Możesz nawet utrzymywać przy tym poczucie,
że rozmawiasz ze mnš.
To Twoja sprawa jakim złudzeniom ulegasz
|
|
|
Znałam jednego onaniste,bardzo kochał swojego fiuta....nie ma jak poczucie własnej wartosci...ech...
|
|
|
Dziękujemy , że Ty też
powiedziała od siebie co na temat
"Miłoć".
|
|
|
laila .. skoro tego chcesz .. dla siebie wybierasz .. że się wtršcę ;)
a wracajšc do Miłoci to nie jest uczuciem i nie zależy od tego czy się jš czuje ..
nie jest to stan .. choć można być w stanie 'ujrzenia' .. gdy spostrzeże się jej niesubstancjalnoć w przejawianiu się
zakochanie to emocjonalne nienie .. uznawane za miłoć choć jest iluzjš .. jej wyobrażeniem
|
|
|
A tak apropo...to wibitny przykład wilekiej miłosci miedzy ludzmi:)
hehe
|
|
|
alez prosze....usmiałm się bardzo:)Padam do nóżek mistrzu:)Mistrzu X -ów
Iks to tez pewnego rodzaju pustka,prawda?:)
|
|
|
faktycznie... pewnie Fiut Twojego znajomego
ma już Bardziej stabilne poczucie wartoci. ;)
|
|
|
Kiedy nie rozumie się pojecia "miłoc", zawsze pozostaje miłoc do samego siebie:)
A mioc do fiuta też jest formš wzniosłš...
|
|
|
czy umiesz czytać .. i rozróżniać cienie?
bez emocji?
napisała: godini
nic nie poradzę na to że jest jak jest :D
cień jest złudzeniem
każdy widzi to co chce widzieć
chyba że wybierze takie jakim jest ...
|
|
|
Godini:
Nie wiem kim jeste.I wiem,ze bardzo lubisz posty pana X:)
Bardzo dobrze to rozumiem:)
Czasem gadacie jak jedna osoba.
Swoja drogš...umiem czytać i umiem mysleć.I jestem wiadoma kim jestem i po co jestem.
Rozrózniam też pojecia "normalnoc" i "nienormalnoc",choć sa one bardzo wzgledne...
Sš jednak rzeczy i sprawy które normalne byc nie mogę pod zadnym pozorem.I choć kapkę brak mi do doskonałoci,choć niewiele,wiem dobrze co jest grane.
I nigdy nie zejde z drogi jakš idę.
I nikt i nic nie jest w stanie wytršcić mnie z raz obranego kursu.
Emocje sš bardzo ok,jesli podszyte sa duża intuicjš i wiedzš o zjawiskach które zachodza dookoła nas.
Czasem dobrze jest docenić swojego przeciwnika,odrzucajšc utarte przekonania.
Czasem nie wiadomo kto jest kto.
I wiem jak czasem bezcelowe jest mówienie czegokolwiek,jak bezcelowe jest rzucanie pereł miedzy winie.
|
|
|
Dziękujemy , że Ty wcišż mówisz nam,
od siebie czym Dla Ciebie jest
"Miłoć".
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 63 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |