P: Kim sš masoni?
O: Asyryjczycy, iluminaci konsorcjum, braterstwo, nadzór, antychryst jaszczurzy.
P: Czy masoni chcš przejšć władzę nad wiatem jaka jest ich rola?
O: Nie, oni nadzorujš zwierzchnictwo antychrysta, czyli braterstwa czyli jaszczurów.
P: Jakie jest znaczenie numeru 666 z Apokalipsy?
O: Visa.
P: Macie na myli kartę kredytowš?
O: Tak.
P: Czy karty kredytowe sš dziełem tego, co jest reprezentowane przez 666?
O: Tak?
P: Czy powinnimy się pozbyć wszystkich kart kredytowych?
O: To zależy od was.
P: Czy będzie to dla nas z większym pożytkiem niż nie odłšczanie się od systemu kredytowego?
O: To nie tylko system kredytowy, ale też debetowy.
P: Czy to jest potwierdzenie?
O: Jak zamierzacie to zrobić?
P: Macie jakie sugestie?
O: wiat niedługo będzie miał wyłšcznie kredyty i debety. Nie słyszelicie jeszcze o nowych kartach debetowych Visa i taka jest przyszłoć pienišdza będšcego pod kontrolš wiatowego systemu bankowego czyli braterstwa, czyli Jaszczurów, czyli Antychrysta.
P: Jeli nie mam karty kredytowej, to nie muszę należeć do tego systemu?
O: Nie. Nie będziecie mieli wyboru: należycie lub głodujecie.
P: Co się stało z wolnš wolš?
O: Braterstwo zwane Jaszczurami zwane Antychrystem wpływa na wolnš wolę od 309.000 lat. Oni sš zdesperowani, ponieważ zbliżamy się do zmiany.
P: Zawsze w mojej naturze leżało buntowanie się przeciw temu, co jak czułam, nie jest dla mnie dobre. Czy bunt przeciwko temu systemowi jest możliwy?
O: Jeli jeste skłonna opucić ciało.
P: Opuszczenie ciała jak podczas mierci, wykitować, kopnšć w kalendarz?
P: Jeli mielibymy się przeprowadzić....
O: Zmiany nastšpiš po zamęcie bšdcie cierpliwi.
P: Chcielibymy się przeprowadzić na wie. Czy poradzimy sobie bez tych kart debetowych/kredytowych prowadzšc obecny tryb życia?
O: Nie.
P: Czy oni będš mieli takie możliwoci kontrolowania wszystkiego i wszystkich, niezależnie od miejsca pobytu?
P: Nawet jeli przeprowadzimy się do Gujany i zbudujemy szałas w lesie deszczowym i nie będziemy nikomu zawracać głowy, to cišgle zostalibymy w to wszystko wcišgnięci?
O: Lauro, będziesz czuła skutki desperackiego dšżenia do absolutnej kontroli istot Jaszczurzych bez względu na to, gdzie będziesz.
P: To jest okropnie przygnębiajšce. Rozumiecie?
O: Dlaczego? Nastšpiš zmiany.
P: Czy przyjdš wkrótce?
O: Trochę się zelizgujesz na bok. Przypomnij sobie "Zwiastunów witu". Wyzwanie będzie ekstazš, jeli postrzegane z właciwej perspektywy, która nie jest, powtarzamy: nie jest rzeczywistociš 3. poziomu, rozumiecie?
P: W zacytowanym odnoniku, Joanna D'Arc odczuwa ekstazę podczas płonięcia na stosie. Czy to macie na myli?
O: Co w tym rodzaju, ale ty wcale nie musisz płonšć na stosie.
P: To mały komfort. Sš inne sposoby umierania.
O: My nie mówimy o mierci, Lauro. Kiedy słuchasz tych, którzy sš mocno zakorzenieni na 3. poziomie, to ryzykujesz polinięcie się w zdobytej przez siebie wiedzy, niezależnie od tego, jak dobre masz intencje, tj. L*** .
P: Co macie na myli mówišc o L*** ?
O: Gujanę.
P: Co rozumiecie przez "Wyzwanie będzie ekstazš"? Jakiego rodzaju wyzwanie?
O: Przeżycie w nadchodzšcym zamęcie.
P: Kilkanacie z ksišżek, które czytałam, radziły by przenieć się na wie, tworzyć grupy, gromadzić jedzenie, itd.
O: Dezinformacja. Daj sobie z tym spokój raz na zawsze. To mieci z 3. poziomu.
P: Czujemy się zupełnie bezradni na łasce istot, które mogš przyjć i żywić się nami w zależnoci od własnego widzimisię. Czy mamy kogo po swojej stronie, kto szarpnšłby się dla naszej grupy, kto dodałby nam energii czy co takiego?
O: A mylicie, że z kim się skontaktowalicie?
P: Czy będziecie w stanie pomóc nam w tym zamęcie?
P: Zrobicie to?
O: To zależy do was.
P: Jeli wezwiemy, to otrzymamy od was pomoc?
O: Wszystko co macie zrobić, to prosić.
P: Czy będš takie okresy, kiedy możemy być odcięci od pomocy?
O: Nigdy, przenigdy nie będziecie odcięci.
P: Ohh, ale ja nie chcę cierpieć!
O: Nie musisz cierpieć. Przestań myleć w kategoriach 3. poziomu.
P: Nie chcę także, by cierpiał ktokolwiek, kogo kocham. Nie chcę żadnego bólu. Już doć się nacierpiałam!
O: Dzisiejszej nocy utknęła na 3. poziomie.
P: To nie tylko to. Jest tyle dezinformacji, że nie wiadomo, komu wierzyć... To znaczy, skšd mamy wiedzieć, że możemy wam wierzyć? Jest tak dużo ródeł, które oszukujš i robiš to tak sprytnie. Spójrzcie na Biblię... przez 2000 lat ludzie wierzyli że...
O: One oszukujš, gdy na to pozwalacie.
P: Wiem, że ma się przyjšć pewne rzeczy na wiarę... ale, czy rozumiecie mój problem?
O: Tak, ale ty nie.
P: Jaki jest mój problem?
O: Blokada mentalna.
P: Poprzednio powiedzielicie, że 24 rozdział w. Mateusza i 21 w. Łukasza były podane przez Jezusa po dłuższym stanie snu. Te rozdziały odnoszš się do obecnych czasów jako podobnych do czasów Noego. Czy to poprawna ocena?
O: W pewnym sensie, ale pojedyncze zdarzenia nie sš zdeterminowane.
P: Historia Noego mówi nam, że Noemu powiedziano, aby zbudował arkę.
O: Symbolicznie.
P: A jednak Noe zbudował arkę. Czy to prawda, że pewni ludzie, kimkolwiek byli, zbudowali łodzie i robili wszystko, by przetrwać ten straszny kataklizm?
O: Nie. Spójrzcie na to tak. Noe zbudował łód, ponieważ wydawało się to fascynujšcym przedsięwzięciem, a kiedy przyszła powód, łód się przydała. Rozumiecie?
P: Więc mówicie, że jeli robimy to, co robimy, dlatego że nas to bawi, to będziemy o właciwym czasie we właciwym miejscu, robišc właciwe rzeczy, kiedy zdarzy się to, co ma się zdarzyć, prawda?
O: Blisko.
P: Czy mówicie, że będziemy prowadzeni, by robić to, co powinnimy robić i być tam, gdzie powinnimy być?
O: Po prostu wpadniecie w to, ale jeli będziecie chcieli co zrobić na siłę, to podejmujecie ryzyko zbłšdzenia.
P: Czy mam rację mylšc, że wielu ludzi, którzy sšdzš, że prowadzš channelingu, po prostu kontaktujš się z duchami przywišzanymi do Ziemi?
O: Czasami.
P: Czy można za pomocš channelingu skontaktować się z umarłymi, którzy weszli do wiatła?
O: Czasami.
P: Czy moglibymy robić to w obecnoci innych osób, tak aby oni również mogli zadawać pytania?
P: Czy S*** jest pod wpływem obcych sił?
P: Czyich?
O: Kogo innego? Jak nie Jaszczurów.
P: Czy dopuszczalna jest w ramach uniwersalnego prawa praca nad uwalnianiem od duchów ludzi bez pytania ich o zgodę?
O: Już to robisz bez pytania.
P: Czy to w porzšdku robić to bez pytania?
O: Otwarte.
P: Czy możliwe, że obcišżamy się karmicznym długiem przez wtykanie nosa tam, gdzie nie jestemy pożšdani?
P: Czy lepiej byłoby nie robić tego bez pytania?
O: Sama musisz sobie odpowiedzieć.
P: Czy można uwolnić czyjego ducha zapytawszy wyższe ja o zgodę?
O: Zbyt dużo sprzecznych wzorców mylowych.
P: Czy można spytać swoje wyższe ja o pozwolenie do oczyszczenia?
O: Bšd ostrożna by nie wpłynšć na zadania nauk karmicznych.
P: Czy niektórzy ludzie posiadajš przyłšczone duchy, będšce częciš karmy?
P: Wróćmy do tematu bestii i numeru 666. Mówicie, że po narzucanej przez Jaszczurzej kontroli nad całym wiatem nastšpi zmiana, czy to prawda?
P: Jak długo po tym?
P: Niektóre prorocze opracowania twierdzš, że to będzie trwało od 6.3 od 7 lat. Czy to prawda?
P: Co do tematu 666, to kilka lat temu miałam wizję mówišcš o innym znaczeniu tych cyfr. Czy ta interpretacja jest również słuszna?
O: Może. VI to 6 w numeracji rzymskiej. S znaczyło 6. w starożytnym Egipcie. W Sanskrycie A oznaczało 6. VISA, rozumiesz, to 666. Interesujšce, że kto, kto wyjeżdża na dłużej, również potrzebuje "visy", czyż nie?
P: Inny fragment rozdziału 13, wers 1. mówi: "I ujrzałem Bestię wychodzšcš z morza, majšcš dziesięć rogów i siedem głów, a na rogach jej dziesięć diademów, a na jej głowach imiona bluniercze...".
Co ten wers znaczy?
O: Wiele znaczeń. Kontrola monetarna. 10 reprezentuje uniwersalnš kontrolę wszystkich jednostek wartoci.
P: Więc dziesięć rogów reprezentuje jednostki wartoci, czyli rozmawiamy tu o pienišdzach. Czym sš imiona bluniercze na jej głowach?
O: W Bogu ufnoć.
P: "Bestia, którš widziałem podobna była do pantery..."
O: Nowy Porzšdek wiata.
P: "A Smok dał jej swš moc, swój tron i wielkš władzę..." Kim był smok?
O: Przeczytaj proszę jeszcze raz.
P: "Bestia, którš widziałem, podobna była do pantery..." Co oznacza pantera?
O: Pantera szybko się porusza i ma wyróżniajšcy się wzór.
P: "Łapy jej - jakby niedwiedzia..." Co reprezentujš łapy?
O: Rosję.
P: Dlaczego te łapy sš jak niedwiedzie?
O: Ukryty orodek władzy w tym rejonie geograficznym.
P: Jak jest natura tego orodka władzy?
O: Taka sama jak w USA. Łapy nie sš tak łatwo widoczne.
P: Czy to znaczy, że Rosja i USA sš potajemnie zjednoczone?
O: Pod tš samš władzš.
P: Czy tš Jaszczurów?
O: U samych korzeni.
P: "paszcza jej, jakby paszcza lwa..." Co reprezentuje paszcza i dlaczego jest lwia?
O: Hałaliwa i chełpliwa.
P: Kto jest hałaliwy i chełpliwy oraz jak się to zamanifestuje?
O: Ekonomiczna struktura władzy. Lew jest władczy i zwraca na siebie uwagę ryczeniem. Kto mówił głono o nowym porzšdku wiata?
P: Stany Zjednoczone?
O: Blisko. Elementy tych samych.
P: "I ujrzałem jednš z jej głów jakby miertelnie zranionš, a rana jej miertelna została uleczona. A cała Ziemia w podziwie powiodła wzrokiem za Bestiš..." Co to znaczy, że jedna z jej głów została miertelnie zraniona?
O: Obcy.
P: Czy obcy będš wydawali się zranionš głowš bestii?
O: Poczštkowo.
P: "...a rana jej miertelna została uleczona. A cała ziemia w podziwie powiodła wzrokiem za Bestiš..." Co to znaczy?
O: Poczštkowy strach prowadzi do uwielbienia i podziwu.
P: "i pokłon oddali Smokowi, bo władzę dał bestii". Kto jest tym smokiem?
O: wiatowe Ciało Polityczne.
P: A kto jest Bestiš?
O: Nowy Porzšdek wiata czyli Braterstwo, czyli Jaszczury, czyli Antychryst.
P: "A dano jej usta mówišce wielkie rzeczy i blunierstwa, i dano jej możliwoć przetrwana czterdziestu dwu miesięcy...".
O: Daty sš sprawš otwartš. Usta mówišce wielkie rzeczy, to rozumie się samo przez się jako media audio i wideo.
P: "Zatem otworzyła swe usta dla blunierstw przeciwko Bogu, by blunić jego imieniu i jego przybytkowi, i mieszkańcom nieba..." Czy to oznacza, że ta grupa , ta bestia będzie....
O: Siać dezinformację i zachęcać do kultu, lojalnoci i posłuszeństwa w stosunku do Antychrysta.
P: "Potem dano jej wszczšć walkę ze więtymi i zwyciężyć ich, i dano jej władzę nad każdym szczepem, ludem, językiem i narodem..." Czy to oznacza nieszczęcia i cierpienie tych, którzy odmówiš podporzšdkowania się?
O: Nie. Zobacz poprzedniš odpowied.
P: " Wszyscy mieszkańcy Ziemi będš oddawać pokłon władcy, każdy, którego imię nie jest zapisane od założenia wiata w księdze życia zabitego Baranka". Kim jest "każdy, którego imię nie jest zapisane od założenia wiata w księdze życia" ... co to jest księga życia?
O: Superkomputer.
P: Księga życia zabitego Baranka.... każdy, którego imię nie jest zapisane... czy to mówi, że ludzie, którzy będš sławili Bestię sš imionami, które nie zostały zapisane... czy to oznacza, że istnieje superkomputer zapisujšcy nazwiska tych, którzy nie oddajš bestii czci?
P: A kto ma ten superkomputer?
O: Bestia. Wszystkie imiona będš zapisane jako posłuszne albo nieposłuszne.
P: Kto to jest ten "Baranek"?
O: Bestia.
P: "Jeli kto ma uszy, niechaj posłyszy! Jeli kto do niewoli jest przeznaczony, idzie do niewoli, jeli kto na zabicie mieczem - musi być mieczem zabity. Tu się okazuje wytrwałoć i wiara więtych". Kim sš ci więci?
O: Wszyscy ludzie.
P: Co to znaczy "jeli kto do niewoli jest przeznaczony, idzie do niewoli"?
O: Pójcie za liderem.
P: Jeli pójdš za liderem, zostanš niewolnikami, a jak będš z nim walczyć, to zostanš zabici?
P: "Potem ujrzałem innš Bestię, wychodzšcš z ziemi: miała dwa rogi podobne do rogów Baranka, a mówiła jak Smok....." Co to oznacza?
O: Inne oblicza tej samej istoty.
P: Co to znaczy, że miała dwa rogi podobne do rogów Baranka? Baranek nie ma rogów. Dlaczego tu się mówi, że ma rogi?
O: Zamieszanie przez sprzecznoć.
P: A co reprezentuje Baranek?
O: Samš twarz Bestii.
P: A co znaczy, że "mówiła jak Smok"?
O: To samo.
P: "I całš władzę pierwszej Bestii przed niš wykonuje, i sprawia, że ziemia i jej mieszkańcy oddajš pokłon pierwszej Bestii, której rana miertelna została zaleczona...." Wyglšda więc na to, że istnieje druga bestia, różna od pierwszej, ale wy mówicie, że to tylko inna twarz bestii....
O: Tak. Spójrz na to tak: obcy jedno oblicze, Bóg drugie, rzšd następne i tak dalej.
P: Chcecie przez to powiedzieć, że Bóg był innym obliczem bestii?
O: Tak jak przedstawiany jest przez religię.
P: "I czyni wielkie znaki, tak iż nawet każe ogniowi zstępować z nieba na ziemię na oczach ludzi..." Co to znaczy?
O: Obcy tworzš "cuda".
P: A co jest "obrazem" Bestii?
O: Obcy.
P: A co oznacza, że otrzymała cios mieczem, a przeżyła?
O: Postrzegana jako przerażajšca, a potem Boska.
P: "I dano jej, by duchem obdarzyła obraz Bestii, tak iż nawet przemówił obraz Bestii, i by sprawił, że wszyscy zostanš zabici, którzy nie oddadzš pokłonu obrazowi Bestii..." Co to znaczy?
O: Totalna kontrola kiedy zwodzenie jest zakończone.
P: "I sprawia, że wszyscy: mali i wielcy, bogaci i biedni, wolni i niewolnicy otrzymujš znamię na prawš rękę lub na czoło..." Czego jest to opis?
O: Numer identyfikacyjny Visy.
P: Czy naprawdę będzie fizycznie na naszych ciałach?
O: Zakodowany.
P: Jak? Czy włanie to robiš obcy, kiedy porywajš ludzi?
P: Jak to będzie zrobione?
O: Odbite.
P: Jakš technikš?
O: Elektronicznym kodowaniem. Serie numerów.
P: Umieszczš nam je na skórze czy odcisnš w skórze głowy lub ręki...?
P: Czy to oznacza, że aby dokonać transakcji finansowej będziesz musiał położyć rękę na elektronicznym skanerze?
O: Dokładnie.
P: Dobra, dalej: "Tu jest potrzebna mšdroć. Kto ma rozum niech liczbę Bestii przeliczy: liczba to bowiem człowieka. A liczba jego szećset szećdziesišt szeć".
Co to znaczy?
O: Visa, jak już wyjanilimy. Każdy dostanie swój numer i to będzie numer Visy, numer Bestii.
P: "Potem ujrzałem: a oto baranek stojšcy na górze Syjon, a z Nim sto czterdzieci cztery tysišce, majšce imię Jego i imię Jego Ojca wypisane na czołach...." Co to znaczy?
O: Numer identyfikacyjny. Baranek to kierownictwo rady wiatowego banku. Wielu będzie myleć, że przyjmujš "znak" od Boga, podczas gdy w rzeczywistoci będš naznaczeni przez Bestię.
P: "I usłyszałem z nieba głos jakby głos mnogich wód i jakby głos wielkiego gromu. A głos, który usłyszałem, [brzmiał] jak gdyby harfiarze uderzali w swe harfy..." Czym jest ten głos z nieba i dwięk jakby wielkich wód i wielkiego gromu?
O: Powrót Chrystusa.
P: "I piewajš jakby pień nowš [...] a nikt tej pieni nie mógł się nauczyć prócz stu czterdziestu czterech tysięcy - wykupionych z ziemi".
Powiedzielicie, że 144.000 to przywódcy wiatowego banku, a tu jest powiedziane, że zostali wykupieni z ziemi przy przybyciu Chrystusa.... Powiedziano, że 144.000 "to ci, którzy z kobietami się nie splamili: bo sš dziewicami; ci, którzy Barankowi towarzyszš, dokšdkolwiek idzie [...] zostali wykupieni..."
O: Symbolika dodana póniej i nie jest to zupełnie dokładna kwestia. Symbole zostały pomieszane. Ma to tendencje by zachęcać do elitarnoci i podzielenia.
P: Czy tych 144.000 to dobrzy czy li kolesie, jak my to okrelamy?
O: Jedni i drudzy. Ale sš tymi, którzy posiadajš wyższš wiedzę.
P: Czy to istoty ludzkie?
P: 144 000 ludzi na ziemi będzie posiadało wyższš wiedzę?
O: W przybliżeniu.
P: I my znajdujemy się wród tych 144 000? Tak z ciekawoci.
O: Może.
P: "a w ustach ich kłamstwa nie znaleziono: sš nienaganni. Potem ujrzałem innego anioła lecšcego przez rodek nieba, majšcego odwiecznš Dobrš Nowinę do obwieszczenia wród tych, którzy siedzš na ziemi, wród każdego narodu, szczepu, języka i ludu. Wołał on głosem dononym: 'Ulęknijcie się Boga i dajcie Mu chwałę, bo godzina sšdu Jego nadeszła. Oddajcie pokłon Temu, co niebo uczynił i ziemię, i morze, i ródła wód'...." Co nam to mówi?
O: Dodane póniej przez wštpliwe ródło.
P: "A inny anioł, drugi, przyszedł w lad mówišc: 'Upadł, upadł wielki Babilon, co winem zapalczywoci swego nierzšdu napoił wszystkie narody!'" Kto to był Babilon i co to znaczy, że upadł?
O: To samo, co poprzednio.
P: "A inny anioł, trzeci, przyszedł w lad za nimi, mówišc dononym głosem: 'Jeli kto wielbi Bestię i obraz jej, i bierze sobie jej znamię na czoło lub rękę, ten również będzie pić wino zapalczywoci Boga przygotowane, nierozcieńczone, w kielichu Jego gniewu; i będzie katowany ogniem i siarkš wobec więtych aniołów i wobec Baranka..."
O: Dezinformacja. Aby siać strach i opór, żeby obcy mogli się żywić tymi emocjami.
P: "Potem ujrzałem: oto biały obłok - a Siedzšcy na obłoku, podobny do Syna Człowieczego, miał złoty wieniec na głowie, a w ręku ostry sierp". Czy to też póniejszy dodatek?
P: "I wyszedł inny anioł ze wištyni, wołajšc głosem dononym do Siedzšcego na obłoku: 'Zapuć Twój sierp i żniwa dokonaj, bo przyszła już pora dokonać żniwa, bo dojrzało żniwo na ziemi'...."
O: Więcej dezinformacji opartej na strachu.
P: Porównałam pewne ustępy Apokalipsy z pracš Immanuela Velikovsky'ego, czy opisujš one dokładnie to samo?
P: I te wydarzenia wyjdš na jaw po tym, jak Jaszczury zrobiš swoje, jak Visa znajdzie się na swoim miejscu i będzie to przed czy po powrocie Chrystusa?
O: Przed.
P: Więc ten rój komet pojawi się przed powrotem Chrystusa?
O: Tak. Ale powrót jest jednym wydarzeniem, nie całociš.
P: Czy ta planeta ulegnie potężnym zniszczeniom, a jednoczenie wielu ludzi opuci może swoje ciało z powodu oddziaływań tego roju komet z Ziemiš?
P: A wkrótce po tym zdarzeniu powróci Chrystus?
O: Jako częć całoci.
P: Czy to będzie częciš działania roju komet?
O: Po tym.
P: Co będzie robić Chrystus po powrocie?
O: Nauczać.
P: Ile ludzi będzie na tej planecie, by pobrać nauki?
P: Możemy przyjšć, że będzie to 6 miliardów?
O: Przyjmijcie, co chcecie.
P: Utrzymujecie, że powrót Chrystusa będzie częciš całoci, jakby było co ważnego, o co nie zapytałam by to odkryć. Potraktujcie to pytanie jako zadane... powiedzcie, proszę, co mi umknęło?
O: Oczywiste, jeli tylko zwracała uwagę.
P: I jest to...?
O: Przejcie do czwartej gęstoci.
P: Czy przejcie do czwartej gęstoci będzie przed czy po kometach?
O: Po.
P: Czy oddziaływanie komet z tš planetš będzie...?
O: Poprzedzać to przejcie.
P: Czy to w jaki sposób wywoła tę zmianę?
P: To nie będzie miało nic wspólnego z elektromagnetycznym oddziaływaniem, które mogłoby zwiększyć atomowe wibracje planety?
P: Więc te komety narobiš zamieszania i potem wraz z przybyciem Chrystusa nadejdzie przejcie?
O: Przed.
P: Nadejdzie przejcie, a my wszyscy będziemy stali ze szklistymi oczami, zastanawiajšc się co ze sobš zrobić, ponieważ znajdziemy się w nowym stanie, w jakim nigdy wczeniej nie bylimy, i wtedy przyjdzie Chrystus?
O: Mniej więcej.
P: A co się stanie po tym, jak wróci Chrystus, i wszystko się wyprostuje, i on będzie nauczał... czy wszyscy na planecie zbiorš się razem w jednym miejscu, by przyjmować te nauki?
P: Czy będzie podróżował i nauczał?
O: Technologia.
P: Będzie nauczał przez media?
P: A my będziemy mieli dostęp do naszych mediów, do telewizji, radia?
O: Niektórzy.
P: Czy niektórzy ludzie w tym czasie lub tuż przed przejciem odejdš w dużych grupach z Jaszczurami?
P: Czy to będš duże grupy ludzi przprowadzajšce się do zadaszonych miast na planecie żyjšce w "przymierzu" z Jaszczurami?
P: Innymi słowy mogš istnieć na planecie obszary będšce pod kontrolš Jaszczurów i obszary pod kontrolš Chrystusa?
O: Chrystus nie kontroluje.
P: Czy ludzie Jaszczurów będš do czasu do czasu wychodzić ze swoich miast i "naprzykrzać się" czasami uczniom Chrystusa?
O: Być może.
P: Więc innymi słowy będziemy mieli mocno zredukowanš populację, ludzie tu i ludzie tam, i żadni z nich nie będš całkowicie zjednoczeni na tej planecie?
O: Dobranoc.
Kasjopeanie sš istotami szóstej gęstoci (czasami zwanej szóstym wymiarem lub szóstš jasnociš). Istoty takiej gęstoci sš czystymi formami mylowymi, które żyjš w rodowisku, gdzie absolutnie żadna fizycznoć nie istnieje. Bytami o podobnym stopniu rozwoju sš Plejadianie (nie mylić z Plejadanami) i Ra. Jak sama nazwa mówi sš oni ulokowani w konstelacji Kasjopeji. Jak każda istota wyższego poziomu żyjš oni poza czasem w naszym rozumieniu, gdyż jak uważajš czas jest iluzjš trójwymiarowego wiata spowodowanš zmianami DNA, które nastšpiły nieco ponad 309000 lat temu. Kontakt między Ziemianami i Kasjopeanami w ostatnim czasie zaczšł się 16 lipca 1994 r. w New Port Richey, w stanie Floryda w USA. Zapoczštkowała go hipnoterapeutka Laura Knight (obecnie Laura Knight - Jadczyk) wraz z medium okrelanym często w skryptach jak F***. Przekazy, które sš już częciowo dostępne po polsku na stronie
http://www.cassiopaea.org//cass/pl/, zawierajš mnóstwo opisów dotyczšcych przyszłoci wiata i prawa rzšdzšcych na Ziemi i całym wszechwiecie.
Przekaz Kasjopean wydaje się być nieprzebranš skarbnicš wiedzy na temat kosmosu oraz miejsca i czasu Ziemi w kosmosie. Kasjopeanie od samego poczštku swych przekazów zapowiadali nadejcie fali, która zmieni gęstoć życia na tej planecie. Mówiš, że Ziemia w latach 1987-2012 jest punktem konwergencji, co daje unikalne warunki na naszej planecie. Kasjopeanie ujawnili, że ludzie sš częciš piramidy żywnoci na której czubku sš istoty zwane Jaszczurami (ang. Lizzards) (przypis LL - chodzi tu głównie o sposób w jaki korzystamy i pożytkujemy naszš energię, która może dostarczać "pożywienia" innym istotom; chciałam za dla jasnoci dodać, że obwinianie jakiejkolwiek rasy nie ma większego celu - to my mamy przebudzić się i wiadomie przejšć władzę nad własnym życiem, energiš, duchem; każde istoty, które nas "gnębiš" sš naszymi nauczycielami - gdyby nie negatywne zachowania poszczególnych jednostek na Ziemi, nie byłoby się nam łatwo przebudzić z manipulacyjnej pišczki). Istoty te według Kasjopean wpływajš na losy ludzkoci i kooperujš z rzšdami ziemskimi. Istoty te sš odpowiedzialne w większoci za aktywnoć UFO na naszej planecie, jednak po roku 2012 sytuacja na Ziemi ma się diametralnie zmienić. Większoć ludzi ma zmienić poziom gęstoci i po czasie około 1000 lat zmienić polaryzację ze Służšcych Sobie (osobników egocentrycznych) na Służšcych Innym.
Kasjopeanie do roku 2012 przewidujš powrót Jezusa na Ziemię i jego dzieło (przypis LL - ponownie, moim zdaniem, mowa tu o powrocie "wiadomoci" Chrystusowej - przebudzonej Istoty - bardziej niżeli czego innego). Jednak trzeba powiedzieć, że Kasjopeanie twierdzš, że około 70 % Biblii zostało sfałszowane przez greckie służby bezpieczeństwa w czasach jej wydawania. Według Kasjopean cud w Kanie Galilejskiej nie miał miejsca, a Jezus miał dzieci z rzymiankami i do potomków jego należy m. in. Jasser Arafat, a należał Winston Churchill. Także ta cywilizacja twierdzi, że Jezus nie został niepokalanie poczęty, jest wynikiem krótkotrwałego romansu Marii z Aryjczykiem o imieniu Tonatha.
Jednak Kasjopeanie w żaden sposób nie zaprzeczajš istnieniu Jezusa z Nazaretu. Według nich Jezus zajmował się uzdrawianiem ludzi za swego życia na Ziemi i był ostatnim ziemskim wcieleniem greckiego filozofa Sokratesa i znanego ze Starego Testamentu Jozuego. Kasjopeanie ujawniajš bardzo ciekawe informacji dotyczšce rozmów z Jezusem, które zachodzš za każdym razem, gdy kto się modli do niego. Według tej cywilizacji pozaziemskiej następuje replikacja duszy, tak aby każdy mógł się zwrócić do Jezusa. Podobnie też się dziej np. z Buddš.