| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Dziwne samopoczucie | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 78 |
|
jestem ciekawy czy jest jeszcze na forum kto, kto ma od kilku dni "dziwne samopoczucie". włanie teraz nawet niele mi sie układa, sprawy sercowe i finansowe-ok, zdrowie też coraz lepiej, a mimo to od kilku dni utrzymuje mi sie stan całkowitego zoobojętnienia i rezygnacji. czasem jest irytacja. czuje się jakby zawieszony w próżni. jakbym oczekiwał na co "konkretnego" i nie widze racjonalnych powodów dlaczego tak jest. mój stan może zilustrować taki przykład:
jestem w kolejce do lekarza.
nie zaczne z nikim poważnej konwersacji, bo za chwile moge wejsc do gabinetu i rozmowa sie urwie, nie zaczne np. jeć smacznego posiłku, bo może on zostac przerwany w każdym momencie, itd.
drodzy forumowicze, nawet jeżeli nie macie takiego uczucia, to może chociaż kto postara mi się je wytłumaczyć i nie musi to być racjonalne rozwišzanie.
heh tak się od wielu dni zastanawiam czy ja przypadkiem nie jestem dzieckiem indygo, czy kim w tym rodzaju.
nie wiem dlaczego tak myle, ale czuje taki niepokój wewnętrzny i jest on naprawdę potężny (czyżby jakie wibracje Ziemii)
mam mentlik w głowie...
|
|
|
Bracie
O zbrodniach wszelkiej maci władców wiadomo wszem i wobec, i nikt temu nie zaprzecza, nikt ich nawet nie próbuje wybielać.
Natomiast Kociół próbuje o sobie mówić jako o organizacji prawej, której celem jest działalnoć dla dobra człowieka. Mało tego, uważajš się za strażników moralnoci i bardzo chętnie oceniajš innych. Więc aby pokazać drugš stronę medalu, to piszę to, co piszę.
Działania KK majš na celu przede wszystkim powiększanie wpływów Kocioła i jeli gdzie przy okazji przynoszš jakie osišgnięcia cywilizacyjne, to jest to tylko skutek uboczny ich działalnoci.
"Wczeniej - rozwój nauki, kultury, pisma, owiaty. Przecghowywanie dzieł starożytnoci, pomoc w organizacji pierwszych organizmów państwowych. Reformy dokonane. Prowadzenie szkół, szybki przepływ informacji." - To bardzo zabawne, co napisałe.
391 r.- W Aleksandrii Chrzecijanie spalili największš na wiecie bibliotekę, w której przechowywano około 700 000 starożytnych zwojów. Zamknięto starożytne akademie, skończyło się nauczanie kogokolwiek poza murami kociołów.
"Pomoc w organizacji pierwszych organizmów państwowych" - we nie bšd mieszny.
312 - Bitwa pod mostem mulwijskim - Chrzecijaństwo staje się jedna z religii państwowych pogańskiego Rzymu. Powstanie Instytucji Kocioła Katolickiego. Poczštek przeladowania i mordowania niechrzecijan.
X wiek. Cała Europa znalazła się pod panowaniem papieży. 95 procent ludnoci nie umiało ani czytać, ani pisać; ludzie żyli w ciemnocie i brudzie; wodę uważano za szkodliwš dla zdrowia; kwitły przesšdy i gusła. Załamuje się aktywnoć na polu medycyny, techniki, nauki, edukacji, sztuki i handlu.
Rozpoczyna się mroczny okres w historii Europy.
1204 r. - Zaczęła działać więta Inkwizycja. Słudzy kocioła zamęczyli lub spalili żywcem setki tysięcy ludzi. Piece służšce do palenia ludzi, takie, jakie były budowane w XX wieku przez nazistowskich Niemców, po raz pierwszy stosowane były przez chrzecijańskš inkwizycję.
"Encyklopedia katolicka" twierdzi, ze inkwizycja "dużo zdziałała dla cywilizacji".
1492 r. - Kolumb odkrył Amerykę. Inkwizycja szybko postępuje ladami odkrywców. Tubylców, którzy nie chcieli nawrócić się na wiarę chrzecijańskš, palono na stosach.
- Jezuita José de Anchieta twierdził: „Miecz i żelazny pręt to najlepsi kaznodzieje”. Tego oto barbarzynce, Jan Paweł II beatyfikował w 1980 r., nazywajšc go „apostołem Brazylii, wzorem dla całej generacji misjonarzy”.
- Gdy katoliccy "misjonarze" zawitali do Meksyku, żyło tam około 11 milionów Indian, a po stu latach już tylko półtora miliona. Słowo Boże zawiezione w tamte rejony „pięknie zaowocowało”.
Obowišzkowym wtrętem będzie także nawišzanie do innej metody zdobywania przewagi nad niewiernymi, do oszustwa, i przypomnienie tu o „Darowinie Konstantyńskiej”, najgenialniejszym (udowodnionym) fałszerstwie w historii Kocioła, które oddało mu w posiadanie cały ówczesny wiat, zapewniajšc władzę i majštek nieznane dotšd w historii. Fałszerstwa dokonano w kancelarii papieskiej w VIII wieku i choć katolicy przyznali się doń osiem stuleci póniej, to już nic i nikt nie mógł pozbawić ich uzyskanych profitów, strzeżonych Chrystusowš tajemnicš, mocš wypraw krzyżowych, inkwizycjš, eksterminacjš Indian i tym podobnym arsenałem rodków. Otóż wspomniana „Darowizna Konstantyńska” oddawała we władanie Kocioła cały Zachód Cesarstwa, czynišc jednoczenie z papieża ukonstytuowanego przez Cesarza Niebieskiego samowładcę:
”(…)ponieważ doczesny cesarz nie powinien sprawować władzy tam, gdzie przez Cesarza Niebieskiego został ustanowiony głowš (papież) chrzecijańskiej religii”.
Dokument ten, ukazany wiatu w odpowiedniej chwili i miejscu, przyniósł właciwy dla tego czasu i miejsca skutek. Wspomagało go zresztš przeszło sto innych fałszerstw, które wymienił swego czasu sekretarz papieski Valla.
Dwa tysišce lat przeladowano Żydów za lichwę, gdy tymczasem Kociół sam zakładał banki i wykupywał akcje.
Czy tak wyglšda ideał miłoci do bliniego. Czy stać katolików na to, by utrzymywać Zakon Obrońców Grobu więtego, tę na pół tajnš przestępczš organizację liczšcš 2 tysišce księży i 80 tysięcy ludzi wieckich? Nadto organizację zawiadujšcš skorumpowanym Bankiem Watykańskim i odpowiedzialnš za pranie brudnych pieniędzy oraz zamawiajšcš u amerykańskiej mafii sfałszowane papiery wartociowe na kwoty dochodzšce do miliarda dolarów?! Chyba stać, skoro tylko z terenu samych Niemiec Watykan cišga rocznie daninę w postaci paru miliardów euro.
Co w takim razie robi Biedny Kociół ze swymi pieniędzmi? Z pewnociš nie przekazuje większoci swoich dochodów na akcje charytatywne, jak próbuje udowadniać, gdyż z wyliczeń jasno wynika, iż kwoty przekazywane na prace misyjne, a więc i tak nie bezinteresowne, nie przekraczajš 10-12 procent dochodów tej największej finansowej machiny wiata, dochodów zwolnionych z podatku. I warto przy tym pamiętać, że już za Jana XXII Watykan posiadał majštek dwukrotnie większy od majštków pozostajšcych w dyspozycji wszystkich chrzecijańskich władców wiata.
Watykan ”jest największym i najbardziej brudnym przedsiębiorstwem wiata” – przyznał ksišdz Giuliano Ferrari, i trudno odmówić mu racji.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
tak Dariusz, masz racje, Kociół Katolicki to była, jest i pewnie będzie zgnilizna, ale żeby byc sprawiedliwym, to trzeba powiedzieć, że inne religie też dotknęły dna. dogmaty, przykazy, nakazy, hipokryzja w działaniu, spłycenie wymiaru duchowego, pocišg do szmalu, to przecież cechy nie tylko katolicyzmu, ale rownież innych religii (niektóre z nich bijš nawet KK na głowe)
|
|
|
Chodzi o to, że KK miał przez całe wieki o wiele większy wpływ na naszš cywilizację, niż pozostałe religie razem wzięte.
A jeżeli w jakiej kwestii znajdzie się jeszcze większego zbrodniarza, to nie umniejsza to w żaden sposób win tego mniejszego zbrodniarza.
Dlatego zgadzam się z tym co napisałe Campari i już dawno stwierdziłem, że religie sš ródłem wielkiego zła na wiecie, jak zresztš inne doktryny powodujšce zanik samodzielnego mylenia u ludzi.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
tak też się zgadzam ;) no i mam nadzieje, że w niebardzo odległej przyszłoci religie będš już przeżytkiem, a każdy człowiek wg. własnej wiadomoci będzie mógł wyznawać Boga jako Wszech Istote, bez doktryn, będzie mógł sie w końcu rozwijać duchowo
|
|
|
Ja już tak robię i żadne religie mi nie przeszkadzajš, po prostu mam je gdzie :)
[%sig%]
|
|
|
Do czego?
[%sig%]
|
|
|
Autor: Campari (---.chello.pl)
Data: 08-05-2006 21:45
Oczysc aure, wzmocnij organizm i naladuj akumulatory to wystarczy i wszystko wroci do normy :)
Pozdrawiam
|
|
|
"Do uwznoslenia moich modlow."
No to masz swojego haarpa.
To taka forma samookaleczania?
Tędy Modła wzniesiona trafia do samego Lucypera,
po czem
wraca przez ciała "duchownych" opresjš systemu.
..uwzniolone Sado-Macho ;) uważam.
Full Recycling... tak duszyczki oddanych szły na przemiał.
albo raczej (bo RAK -to do tyłu):
Fool Recycling (Dulce, słodka...Dulce)
"Ja cenie gmach kosciola. Jest mi to potrzebne !"
Gmach W upalny dzień daje chłód.
Wogóle jestem za Stworzeniem AQUA-Parków tam....
Wiele Atrakcji możliwych jest:
Skok z ambony na główkę do głównego akwenu,
Bicze wodne w konfesionale,
Fala wodna w nawie,
Sauna w salce KATetchetycznej,
Zjazd z wieży nawadnianš rurš.
instytucja POŻYTKU publicznego,
..i Stara Tektura
(archi-tektura)
by się zachowała!
..rozmarzyłem sie!
..a tak - wszystko zniknie!
a szkoda, bo ładne Kultu RA dowody.
Ale!
Wiecie że Wszystkie moje marzenia sie spełniajš. Bez Wyjštku.
No jeszcze mi sie nie zdarzyło - żeby nie.
|
|
|
Masz rację.
Szkoda by zburzono kocioły, można by je wykorzystać do takich choćby celów o jakich mówiłe :)
[%sig%]
|
|
|
Ok, troche Do W Cip kuję.
sprostuję:
1. Lucyper NIE istnieje.
(pomimo, że to ponoć jego stara sztuczka, z tym nieistnieniem)
2. W konfesjonale Fińska Sauna, a nie bicze.
(chyba mnie powaliło z temi biczami)
3. HAARP od jakiego czasu jest juz WspółTwój
(wszak przyypisujesz mu nieustannie Twojš Moc)
|
|
|
Daruszu a kto próbuje wybielać zbrodnie Kocioła? :D Kociół broni się przed kłamstwem i ma co do tego powody bardziej niż racjonalne. Prawda to cenna rzecz a współczenie jest jej coraz mniej.
Piszesz o datach. Zauważ tutaj jak łatwo znaleć jest daty przeciwne Kociołowi a jak trudno znaleć daty przemawiajace z kociołem. Uważasz się za mylšcego - o czym to więc może wiadczyć?
Podaję kilak dat bo więcej nei pamiętam i nie znalazłem.
Klasztor w Studios od 462 do upadku Konstantynopola przechowywał wiedzę antycznš w kilkunastu tysišcach woluminów. Po zdobyciu Konstantynopola Arabowie przejęli zbiory a rozpowszechnione drukarstwo wywołało rozkwit kultury antycznej.
Klasztor w Cluny - od 910 roku gromadził w bibliotece i przepisywał najłynniejsze dziełe starożytnoci.
1098 Zakon Cystersów, kłšdšcy nacisk na edukację i pracę wyszkolił kadry, któe potem tworzyły nowy ład w Europie nowożytnej. Rozwój rolnictwa w Europie to ich zasługa ( m. in ruba arystotelesa do nawadniania pól, której wprwadzanie nie udało się z przyczyn politycznych )
Napisałe: "Słudzy kocioła zamęczyli lub spalili żywcem setki tysięcy ludzi." Przepraszam i z całym szacunkiem, ale to nie jest już nawet głupota. To jest dno. Poczytaj proszę o liczebnoci ówczesnej Europy, poczytaj ilu było księży w tym czasie WSZYSTKICH, a potem logicznie dedukujšc wysnuj wniosek. Takie dane nie sš nawet już wymiewane przez współczesne rodowisko naukowe.
Zgadzam się że najgorszych bestislstw dopuszczano się w Ameryce przy jej kolonizacji. Przypominam tutaj jednak, ze kolonizowali nie księża ale Hiszpanie. A to jest swego rodzaju różnica :/
Z niepotwierdzonymi domysłami i głupimi plotkami nie chce mi się dyskutować.
I znów w koło Macieju mamy to samo: postawiona jest teza i koniec. Nawet jeli jest to teza bzdurna i zaprzeczajšca logice. NAwet jeli jest ona niepotwierdzona...
Miałem pisać mało :-) Następnym razem sie ograniczę. Ale zawsze temat KŁAMSTWA albo NIEDOPWOWIEDZENIA KONIECZNEJ PRAWDY mnie oburza :-) A tutaj nastšpiło ewidentne przekłamanie i niedopowiedzenie.
Pax...
Pax :-)
[%sig%]
|
|
|
Skoro Kociół tak dbał o rozkwit, to skšd redniowiecze w Europie, a póniej Renesans, gdy Kociół zaczšł tracić wpływy?
A o wojnach husyckich słyszałe? Dzięki tym wojnom Czesi sš tak demokratycznym i pozbawionym wpływów kocielnych narodem.
I nie mów o przepisywaniu czegokolwiek przez Kociół, bo oni nie potrafiš nawet przepisać Biblii bez zmieniania jej po drodze.
[%sig%]
|
|
|
Napisałem: "słudzy kocioła zamęczyli lub spalili żywcem setki tysięcy ludzi", a ty mi tu z księżmi wyjeżdżasz. Jeste idiotš, czy innych za takich uważasz?
[%sig%]
|
|
|
Dariuszu
1. Nie masz żadnych dowodów
2. nie masz żadnych podsatw żeby pisać co piszesz
3. To co piszesz jest zupełnie pozbawione obiektywnej prawdy i logiki
Epoki postępowały jedna za drugš. A renesans chciałem Ci przypomnieć rozpoczšł się przed wystšpieniem Lutra w Europie :/ Każda cywilizacja dorasta w końcu do zmiany i rozwija się - dawniej na szczęcie, teraz oby też.
Niemšdrym jest pisanie "gdy Kociół zaczšł tracić wpływy" przy jednoczesnym uważaniu, że Kociół "zamordował setki tysięcy ludzi w tym czasie"...
Nie masz najmniejszej podstawy do mówienia, że Biblia zostałš sfałszowana.
No jeli tak napisałe to chyba wiedziałe co piszesz. A jest to głupota i bzdura i powiniene sobie z tego zdawać też sprawę. Już elementarna wiedza ze szkoły redniej daje podtawy do odrzucenia tak głupich oskarżeń pod adresem Kocioła. A co dopiero głębsze badania, których wydaje mi się nie prowadziłe.
"Słudzy Kocioła" - to kogo masz na myli? Wszystkich katolików!? To już nawet nie byłoby głupie :/ Więc kogo?
Pax :-)
[%sig%]
|
|
|
dowody, podstawy, obiektywna prawda,
czy my jestemy w sšdzie czy na forum?
czy ci się bracie nie pomyliło co :-P
Pozatym co to jest obiektywna prawda?
Jak chcesz dojć do prawdy? pięcioma zmysłami?
sztywnym, ograniczonym podejciem opartym na poglšdzie "co widzę, co dotykam, co potrafię udowdnić ponad wszelkš wštpliwoć to istnieje, reszta to kłamstwo" nie poznasz niczego.
Głupotš jest sšdzić że poza tym co widzisz, odczuwasz, czujesz nie ma nic.
Taki poglšd nie doprowadzi cię do prawdy ale do iluzji.
|
|
|
Sług Kocioła chętnych do zabijania heretyków było wtedy na pęczki.
Taki jak Ty jakby zabił takiego jak ja heretyka opętanego przez diabła, to miałby duży plus w Kociele i u Boga.
A Ty jeste beton i nie wiem jak z Tobš rozmawiać. Jeli fakty nie zgadzajš się z Twoim widzimisie, to tym gorzej dla faktów. Rozmowa z Tobš nic nie daje, to strata czasu.
Jeli naprawdę interesuje Cię (w co nie wierzę) proces powstawania Biblii, to poczytaj sobie choćby to: http://www.ejsi.com.pl/tajne/forum/read.php?f=1&t=55874&p=3.
Dobrze, że jadę na szkolenie i tydzień mnie nie będzie, to odpocznę sobie od takich twardogłowych.
Pa.
[%sig%]
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 78 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |