Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Nostradamus
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 63

Jestem ciekawa gdzie w internecie mozna znależć przepowiednie Nostradamusa??? chcialabym je przeczytać, albo chociaż jakiś ciekawe ich oprawcowania. Z góry dziękuje za pomoc!!!

Nie tylko nowe religie przekonują, że niektórzy ludzie są bogami. Już w starożynych indiach ścieżka raja-yogi przekonywała adeptów, ze to oni są bogami - to z tych tradycji czerpią dzisiejsze ruchy.

Bogami w takim pojeciu jakim ty myslisz Raf ,chyba nie. Ale nie zaprzeczycie ze wszyscy my ,jestesmy jego czastka(czastka Boga).My i wszystko co jest na ziemi.Jezali tak,to zkladajac to wszystko razem jestesmy jednascia,jednym,tak??Jaki wniosek z tego wychodzi? Co wy o tym myslicie?

To , co mówisz , to panteizm - to był bardzo wczesny pogląd. Wszystko jest bogiem. Zresztą do szisiaj przetrwał w indiach - tam jest bardziej panteizm niż politeizm , przynajmniej w nurtach jogi hinduistycznej. To samo tyczy się buddyzmu mistycznego.

USA ma 16 okretow z rakietami balistycznymi a nie 100 troche przesadziłeś

...I czarnym papież się stanie jak by go ktoś pomalował... ...I koniec świata...i rumaki...i znaki...i błysk...i cośtam..i wielkie woow i boom... i i

To jest akurat najwiekszy absurd, nie ma w tym anie krztyny sensu. Po co wiec Bog tworzylby murzyna? Cale to papranie ze wszyscy ludzie sa rowni sobie itp... Czemu wiec murzyn nie moglby zostac papiezem?

CT - racja... też tego nie rozumiem... jeśli tak zdecyduje Konklawe to tak będzie... A tak wogóle - nie powinno sie rozmawiać o wyborze nowego papieża dopóki nie umarł stary... A JP II chyba jeszcze nie wybiera się na tamten świat :>:>:> Pozdrowienia :)

C.T. ! Ty chyba nie rozumiesz filozofii katolickiej ;) Owszem, wszyscy są równi tj. mogą dawać datki na tacę i otrzymają sakrament hurtem z innymi, ale wobec wszystkich księża , a w szczególności kardynały są równiejsi... na tym polega ta mądrość. :D

cze wszystkim..!!!!!!!!!!! Nie rozumie pewnych spraw dotyczace "ZAGLADY" , dlaczego mam odpowiadac za wiekzosc ludzi ,ktozy Rzadza nasza planeta.Jezeli zyjemy tylko po to by czakac na zaglade ,wiec jaki jest sens zycia....????Natomiast wiem tylko jedno....cyt."Urodzilem sie po to by odejsc w spokoju....

Chciała bym poczytać przepowiednie Nostradamusa gdyż bardzo mnie to intryguję. Pomużcie mi podajcie adres jakiejś stronki choćby z opracowaniem. Dzięki za pomoc

prosze bardzo : http://prorocy.w.interia.pl/s_nos_pr1.htm http://republika.pl/zguba2/Strony/Archiwa%20x/ niewiem co zawierają nie sprawdzałem...

Chyba Karsi napisał: "a moim zdaniem on jest jasnowidzem i prorokiem jutra po prostu czlowik wynalazl sobie jakis szyfr, uwazajac iz ten ktory go rozszyfruje bedzie na jego poziomie intelektualnym i tyle... jak sie nam uda rozszyfrowac- nie zgadnac zaznaczam. jego przepowiednie wkroczymy w nowy stan myslenia i tyle poki co nie zdarzylo sie nie nadajemy na tych samych falach wiec trzeba czekac" Hmm, tak się składa, że być może jeszcze w tym roku ukaże się na polskim rynku wydawniczym tłumaczenie centurii Nostradamusa, a także tłumaczenie biblijnej Apokalipsy autorstwa człowieka, którego znam od ponad trzech lat. Wiedza, którą otrzymałem za jego pośrednictwem poukładała wszystko co zbierałem przez dwadzieścia lat. To nie żaden guru, to zwykły facet, o niezwykłych możliwościach. Wspomniane tłumaczenia będa w moim posiadaniu przynajmniej częściowo, jeszcze zanim będą wydane w formie książkowej. Gdy to nastąpi, dam znać i chętni zapoznania się z tymi opracowaniami niech ślą wtedy do mnie maile. Będę miał niektóre z tych tekstów na kompie. pozdrawiam ___________________________________ "poczytaj jakieś gazety kościelne aby dowiedzieć się o tym co dzieje się na świecie." Brat

czesc Jezeli juz wiesz gdzie mozna w internecie przeczytac o przepowiedniach nostradamusa to bardzo cie prosze przeslij mi adresy tych stron. Z gory dziekuje. moj adres katii83@vp.pl.

tak sie zastanawiam... tak na chlopski rozom (jak to sie mowi) jesli naprawde istnieje ta 3. tajemnica... w ktorej podobno ukryte sa wiadomosci dla nas (wszystkich ludz), to dlaczego do diabla nikt nam o tym nie powie... jak mamy sie poprawic, skoro nikt nam nie wytlumaczy (jak kotu na miedzy), ze trzeba sie poprawic!!!??? A jesli na dodatek maja teks tej tajemnicy w watykanie... to sorry, kij wam w oko panowie. Chcecie zeby wasze owieczki sie poprawily czy nie? Moim zdaniem ukrywa sie wszystko tylko po to by miec grzeczna, zastraszona grupke owieczek... to tak jak kiedys w egipcie... doskonale wiedzieli o zacmieniach slonca... a ludzi w konia robili i bajki o rozgniewanym bogu opowiadali... mnie sie wydaje, ze tym o gory (kosciol & polityka) wcale a wcale na spokoju nie zalezy...

Dokladnie....Amen Varia..

jak ktos wie gdzie mozna poczytać przepowiednie Nostradamusa to dajcie znać na maila natalla@buziaczek.pl

Ja własnie tez, ale w domu mam ksiege znaczy ksiazke Nostradamusa. Jest wiele informacji nawet nie ktore juz spełnione. Jest duzo napisane ze bedzie głud światowy. zabraknie srodkow do zycia alenie martw sie to pewnie za wiele wiele wile lat;)

Nostradamus muwił że:"...Gdy złamie się 7 pieczęci świata ciemność nadejdzie apokalipsa..." czy coś takiego...

hej Według mnie nostradamusowi udało sie napisać pare przepowiedzni. Ludzie są omylni Mam nadziele że nostradamus pomyli sie co do końca świata...

no hej mam pytanko..bo przypadkowo trafilam na stronke dot.parapsychologii i znalazlam forum, a tam twoje pytanie dotyczace interpretacji przepowiedni nostradamusa. Czy ktos ci kiedykolwiek odpisal na twojego maila? Dzieki..pozdrawiam, Iza
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 63
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.