| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| OOBE - ciąg dalszy | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 286 |
|
Ciąg dalszy poprzedniego topca OOBE założony na prośbe jednego z uczystników forum któremu się wolno ładuje. ; )
|
|
|
Dzięki za odpowiedź. Zastanawiam się ile masz lat , bo słyszałem że wyjścia zdarzaja się ludziom po 40-ce. Taki wiek sprzyja samoistnemu wychodzeniu , przykładem jest Robert Monroe. To że potrafisz wychodzić na jawie zaintrygowało mnie. Jesteś jednym z niewielu którzy to potrafią. Wiele bym dał za projekcję , jednak tak to jest że ci którym na tym zależy jej nie mają ; - (
|
|
|
Mówisz że wiele byś dał by mieć tę projekcie,może jest to tylko kwestią nauki-jakiegoś opracowanego sposobu wychodzenia.Ja to mam gratis,lecz niewiem czy gdybym miał się tego nauczyć ,to starczyło by mi cierpliwości.Jednak dziś wiedząc czym jest OBE ,wiem że warto podjąć ten wysiłek.OBE dla mnie jest odskocznią od tego życia.Przy takiej częstotliwości jaka jest moim udziałem ,-mogę powiedzieć że prowadzę drugie życie,inne i bardzo osobliwe.Muszę jednak przyznać że we wczesnym okresie [kilka lat,jakieś trzy],stany obe były dla mnie niezrozumiałe,bo nie wiedziałem co jest grane a same procesy wychodzenia [raczej wyciągania],odbywały się bez mojej aprobaty i były dla mnie bardzo [trudne],-wyobraż sobie takie [wyjście],budzę się ze snu z powodu jakiegoś dżwięku.który jest coraz głośniejszy,zaczynasz odczówać brak tlenu,chcesz się poruszyć [bez szans],chcesz złapać oddech -[mażenie].zaczynasz być przeszywany coraz większym świstem [masz otwarte oczy]-tylko to zdołałeś uczynić po przebudzeniu,widzisz pomieszczenie na tyle na ile jest w nim światła ,masz świadomość że bez oddechu zaraz się udusisz[jesteś u kresu wytrzymałości]-to tylko tak ci się zdaje [wutrzymasz znacznie więcej],następnie świst staje się nie do wytrzymania ,zaczyna [dzwięk]układać się w jakąś wiazkę w której ty jesteś,tracisz wzrok,-myślisz że tym razem to koniec[że nie przeżyjesz tych tortur.nagle przestaje ci brakować potrzeby oddechu,świst maleje ,lecz ty masz świadomość bardzo ogromnej prędkości w której się przemieszczasz,zrobiło się nagle jaśniej ,coraz jaśniej i jeszcze jaśniej [świstu już nie ma] ,jest idealna cisza jakiej nigdy nie jesteś sobie w stanie wyobrazić a w tej ciszy- ty [prędkość ustała].Twoje poczucie jest wspaniałe ,Masz teraz szczyt swego zdziwienia tym co widzisz ,co odczówasz ,jesteś we wspaniałym nastroju i jednak wiesz że jesteś -gdzie jesteś.Chcesz TU zostać zaczynasz się [rozglądać],masz świadomość że nie jesteś TU sam a ktokolwiek jest z tobą- to napewno ciebie zna i jest tobie bardzo życzliwy,po prostu- ty tego jesteś pewien.Jednak niewiem jak bardzo chciałbyś TAM zostać -to jednak nie od ciebie to zależy i czy chcesz czy nie -zostajesz [odesłany] z powrotem- do ciała.Jeśli ktokolwiek,- choć jeden raz znajdzie się właśnie w takim miejscu ,-to zmieni swe poglądy o życiu a przede wszystkim nie będzie się obawiał swej śmierci.W stanie eksterioryzacji można też trafić w miejsce ,gdzie-gdybyś był i ciałem to umarł byś ze strachu,lecz to że nie masz [przy sobie]- swego serca ,pozwala byś mógł to przeżyć-beż zawału,bądż wylewu krwi do mózgu.Wówczas po powrocie z tak strasznego miejsca,można być pełnym obaw ,co do kolejnego samoistnego obe,-po prostu takie miejsca się zdarzają.W miejscu ,gdzie chciałem pozostać ,byłem jeden raz.W miejscach gdzie bym nie przeżył ,byłem kilka razy.W miejscach których nie sposób opisać ,znanymi pojęciami byłem-może dwadzieścia razy.Samo bycie w obe wymaga pewnego spokoju zachowania ,kiedy już się tam jest ,przemieszczanie nie jest takie proste jak na to by wyglądało,-po prostu w obe odbywa się to na dość delikatnych zasadach -np. jeśli chcesz bardzo gdzieś się przemieścić a chcesz [zbyt gwałtownie] to następuje [niby blokada],i stoisz w miejscu a jeśli jesteś uparty w swej niecierpliwości ,to nawet natychmiast zostajesz odesłany do ciała.to tyle z moich niektórych doświadczeń.-cze.
|
|
|
Mnie tam jakoś odechciało się obe. Przeczytałem już wiele rzeczy, no i wstąpiłem na drogę świadomego rozwoju. Tam obe samo przyjdzie. Wkońcu miałem już jedno i to właśnie wtedy gdy najbardziej sobie odpuściłem. Wiem jak się wyciągnąć z ciała (uczucie jakbym się wydłużał i to nie tylko mentalne odczucie, ponieważ czyję jak moje nogi się wydłużają fizycznie, nie dokończyłem tylko wstałem sprawdzić czy czasem mnie nie wydłużyło).
Ale obe nie jest naważniejsze przeczytałem sobie niedawno książkę Radża Joga nowoczesna, i zdałem sobie sprawe, że większość rzeczy już wyćwiczyłem, tyle, że szedłem złą drogą. Tą dobrą odnalazłem niedawno i postaram się z niej nie zboczyć.
Pozdrawiam.
|
|
|
Ja czytałam,że OBE nie jest zupełnie bezpieczne.Mienowicie może się zdarzyć,że gdy opuszczamy ciało,gdzieś w pobliżu może znajdować się jakaś dusza zmarłej osoby i np.wejść do twojego ciała.Bo jak wychodzisz z siebie twoje ciało jest opuszczone i zupełnie bezbronne.Więc strzeżcie się przed opętaniem.
Osobiście przez pare długich miesięcy ćwiczyłam OBE,niestety nie udało mi się go osiągnać gdyż wciąż czułam,że ktoś przy mnie stoi.I to nie jedna tylko wiele,naprawde wiele...osób(?),istot czy czegoś niematerialnego i niewidocznego.Teraz już ze strachu przestałam próbować osiągnąć OBE.
|
|
|
Tak jest pewne ryzyko ,lecz jest mniejsze od podobnego ryzyka w czasie zajmowania się spirytyzmem a całkiem podobne ryzyko ,[nabycia] gościa w swoim ciele występuje przy głębokiej medytacji-jest taki rodzaj medytacji ,gdzie astral się otwiera i łączy z duchowym uniwersum.Problem nabycia obcej jażni występuje i o tym trzeba mówić.Np.spirytyzm jest najczęstrzą przyczyną poważnych kłopotów a nawet trwłego upośledzenia umysłu ,które powstało w wyniku przeżyć związanych z nabyciem obcej jażni i się tej jażni pozbycia-co czasem jest długą drogą,po której nie zawsze człowiek powraca do równowagi psychicznej.Trzeba powiedzieć również że osoba w stanie upojenia alkoholowego jest w podobnej sytuacji a jeśli już jakiś byt wybierze taką osobę by w niej zamieszkać ,to byt taki bywa raczej prymitywnym i negatywnym i często doprowadza taką osobe do alkoholizmu w najgorszym [wydaniu].cze.
|
|
|
A co ze stawianiem tarczy przy pierwszych OoBE może byc bardzo przydatne gdy dopiero uczymy się poruszać i takie tam...
Jednak chyba niezawsze to pomaga [jak w moim przypadku], ale napewno daje większe poczucie bezpieczeństwa
|
|
|
Do Capmana
Czy tytuł jest "droga w światy nadzmysłowe"? Jeżeli autorem jest J.A.S. to trafiłeś najlepjej jak mogłeś. Ta księga to dziedzictwo mistycznych , przedaryjskich ( 3000 lat p.n.e. ) technik joginów. Joginów umysłu , joginów pierwszych i prawdziwych.
Ja też miałem "wydłużanie". Mógłbym przysiądz , że moje nogi są w suficie. Tak. A tułów w podłodze. Chciało mi sie śmiać bo gdyby ktoś wszedł to ( tak sie wydawalo) mogłby mnie zobaczyć w pozycji co najmniej dziwnej. ( astralnym wzrokiem ).
Duch
Też kidyś miałem podobnie. Jednak nie było wyjść. Rozmawiałem za to z jakimś duchem. Być może istotą astralną. Z tąd wiem jaki strach czujesz. Teraz poprosiłbym go o wyciągnięcie z ciała.
Grasica
To bzdury. Nikt nie może wejść ci di ciała bo dopóki nie umrzesz nadal jesteś w pewien sposób z nim połączona. Jogini nazywali to jakąś nicią , która rzekomo jest czasem widoczna po wyjściu z ciała ( od fiz. czoła do astralnego odpowiednika ).
Co do nabtcia obcej jaźni. Osobiście nie słyszałem o podobnych przypadkach ale kto wie. Dużo śmiecia krąży w astralu. Chyba najniebezpieczniejszy jest stan upojenia alkoholowego.Wtedy ściągają tabuny prymitywnych isyot.
Mówicie że macie dosyć albo nie chcecie OBE. Ja tego aż za bardzo chce. Zależy mi na tym cholernie. Nawet gdyby miało mnie do piekła wystrzelić - chcę mieć OBE. Chęć doświadczenia tego mistycznego stanu jest tak silna , że nieraz już miałem poważnego doła gdy nie udawało mi się przy kolejenej próbie. Niczego się nie boję. Śmieję się ze złych duchów. Chcę wyjścia , wyjścia WYJŚCIA !!!
|
|
|
Gdybyś widział prace egzorcysty ,-zmienił byś zdanie -zapewniam cię.Podczas egzorcyzmów zdarzają się takie rzeczy ,że tylko egzorcysta jest w stanie nie zrejterować,bywa że osoby ,które są przy egzorcyżmie [bliskie osoby potrzebującej pomocy],opuszczają miejsce egzorcyzmu- w przerażeniu.Wiele czytasz więc zapewne jednak wiesz że we wszystkich religiach ,czy kulturach a nawet wierzeniach plemiennych są opisywane rytuały -oczyszczania od złych demonów.cze.
|
|
|
Do Wintera.
Tak to jest tak książka i musze powiedzieć, że jest bardzo mądra, a jeszcze bardziej zarąbista. Powinni ją przeczytać wszyscy interesujący się rozwojem duchowym.
Bardzo wiele rzeczy wyniosłem z tej wielkiej książki. Widać na samym początku, że nie chodzi tu o osiągnięcie obe, czy jasnowidzenie, a chodzi tu głównie o jedność z Bogiem i służbę ludziom i dla ludzi, a obe otrzymujemy jako efekt uboczny, tyle że nie trzeba tu przechodzić w trans, ponieważ można go mieć zawsze i wszędzie.
Winter skoro też czytałeś to powinieneś wiedzieć, źe to przyjdzie w najmniej oczekiwanym momencie.
Zdrówko wszystkim and lot of energy.
|
|
|
Co do bezpieczeństwa podczas oobe -
http://gw.punk.px.pl/dynamic.php?page=obe/bezpieczenstwo.html
Jak widać wszystko siedzi w naszych głowach:)
|
|
|
Wczoraj w nocy prubowałem osiągnąć oobe no i miałem już wydłużenie i słyszałem świst i tak się zaczołem zastanawiać nad tym świstem i zaczołem kontrolować natężenie tego dzwięku pochwili doszedłem do wniosku że ma to coś wspulnego z ćiśnieniem - i teraz moja teoria :)
Gdy chcemy osiągnąć oobe odprężamy się i skupiamy się zreguły na jakiejś wizualizacji [jeżeli się dobże odprężyliśmy niejesteśmy w stanie powiedzieć co się dzieje z naszym ciałem] w tym czasie nasz muzg wkracza na wyższe obroty [dostajemy kilka % naszych możliwości] aby temu podołać do muzgu jest wtaczana wieksza ilość krwi [w której jest oczywiście ten potrzebny do tych procesów] czyli wzrasta ciśniemie i wtedy słyszymy ten świst, głos rośnie wmiare jak coraz więcej krwi srece pompuje.A wydłużanie to odpływ krwi z kończyn.
Niewiem chyba Duch. powiedział że ma problemy z sercem, a oobe osiąga bardzo często być może jesteś nadćiśnienoiwcen [wiem że to może być coś zupełnie innego] i gdy wzrasta Ci ciśnienie, większa ilość tlenu idzie do muzgu i zostaje uaktywniona jakaś część która odpowiada za projekcje....
Obalcie teze lub podzielcie me zdanie i uzupełnijcie to co jest Wam powyżej dane....
ps.Niektuży czują jak im czakra serca zaczyna "mocno" pracować to nie czakra tylko serduszko nawala 140 na godz :)
|
|
|
Mi serce nie mogło nawalać z prędkością kosmiczną bo bym dostał zawału. Pozatym nawalały mi też inne czakry np. gardła , splotu słonecznego.
Co do ciśnienia krwi to OBE prędzej masz jak jest niedokrwiony mózg. Właśnie takie istotne jest dlatego spłycanie oddechu w transach. Udowodniono to i jeszcze jedno. (na uniw. w amer. ) - pobudzanie prądem części mózgu zwanej "zakrętem kątowym" powoduje OBE. Pewną kobietę wyciągnięto w ten sposób z ciała, taką która nie miała OBE wcześniej.
Co do świstu to nie mam pojęcia. Być może to jakiś omam.
Duch
Masz rację co do opętań. Ale nie jestem pewien czy były one wynikiem podróży astralnych. Magowie bądź mistycy rzadko przecież padają ofiarą opętań.
Książka to "Raja-yoga nowoczesna . droga w światy nadzmysłowe" , autorem jest anonim o pseudonimie J.A.S. Książka powstała w latach 30-ych i jest wniej mowa o astralnych pdróżach. Pozatym są opisy wszystkich ciał człowieka tak jak opisywali nam to Egipcjanie , Indowie i Grecy.Czołowa pozycja ,kult. Najważniejsza księga dla ludzi myslących o samorozwoju.Traktuje ona o tym co robić , kiedy i jak osiągnąć kontakt z mistycznymi , duchowymi "spirit-gods" ( duchami - bogami ). Samorozwój, ciężka ścieżka i przy tym jasnowidzenie i wychodzenie z ciała nie tylko ciałem astralny ale także mentalnym i jako punkt świadomości.
Najlepsza książka mojego życia.
Capman
Czy to nie ja dałem ci na tym forum link do tej książki ?
|
|
|
"Przebywając poza fizycznym ciąłem możemy przeniknąć przez każdą materialną barierę. Nie spotkałem się z opisem choćby małego przesunięcia fizycznego przedmiotu przez ciało astralne."
To ze strony do której linka podał Mosquit. Nie zdołasz np. zbić szyby duchu bo to fiz. nie mozliwe. Cząsteczki świata astralnego przenikają fizyczne i to jest niemożliwe. Chyba że zmaterializujesz astralną rękę. niektórzy mistrzowie tak potrafią.
|
|
|
No niewiem, czy można tak sobie wszystko przeniknąć. Gdzieś czytałem, że w latach 60 tworzono siatki elektryczne, które to podobno zapobiegały przedostawaniu się przez nie ciała astralnego.
|
|
|
Tak , same druty elektryczne są niemałym problemem dla astralonautów. Podobno astral to też forma elektryczności , więc to co mówisz jest prawdą. Chodziło mi o "twardą" matrię.Astral ma jakiś zw. z elektrycznością więc takie siatki były.
|
|
|
Bierna [praca]mózgu nie wymaga więcej tlenu ,takie oczekiwanie na obe nie jest [moim zdaniem] powodem związanym z tym o czym mówiłeś .Co do mego ciśnienia to jest ono raczej zaliczane do niskich.Rozumowanie Twoje jest zasadne ,lecz w tym przypadku [obe] jest nieco inaczej.Osobiście myślę że świst jest jakimś procesem rozdzielania jażni od mózgu [materialnego]-nie jestem jednak tego pewien, gdyż nie zawsze ma to [świst]miejsce.Myślę że gdyby świst następował przy wzmożonej pracy mózgu ,to byśmy ten świst znali z codzienności a tak jednak nie jest.Być może świst czy inny dżwięk jest pochodną jakiejść niewłaściwości związanej z procesem [odłączania] świadomości od ciała ,być może jest to patologia zdrowia.Czytałem o obe ,dość często opisywane są jakieś doznania dżwiękowe podczas [ostatniej fazy] wychodzenia.Jednak Twoje zdanie ma zdrowe zasady -bezdech-brak tlenu -wzmożone zapotrzebowanie [z powodu] bezdechu i krytyczny brak tlenu do pracy mózgu w wyniku czego następuje dezercia świadomości z [terenu] o krytycznych warunkach.Czemu nie?.Raczej przy każdym udanym wyjściu jest sytuacia [braku tlenu]-prawie ustania pracy płuc.cze.
|
|
|
Tak też czytałem o tych siatkach elektrycznych.Chodziło o zabezpieczenia tajnych kwater wojskowych,przed szpiegostwem w eksterioryzacji.Samym tematem obe ,właśnie z tych powodów były i są zainteresowane tajne agencje wojskowe.
|
|
|
Przechodzenie przez wysokie napięcia nie są jednak problemem w obe,-sprawdzałem,lecz wówczas -przyznam że nie miałem poczucia kształtu geometrycznego ciała,lecz byłem bez poczucia jakiegokolwiek krztałtu-powiedział bym- nie miałem nawet ciała astralnego.Takie obe zawsze były dla mnie najwspanialsze w [odbiorze],samych doświadczeń a i po powrocie byłem bardzo podekscytowany takimi [innymi]-OBE.Najbardziej przemawiającymi dla mnie ,jako fizycznego człowieka -są OBE dzienne ,są wyjątkowe i nieprawdopodobne-takich WAM życzę -cze.
|
|
|
Kurde nie mogę , nie daje rady , musze je mieć. To dla mnie priorytet.PO egzaminach bioręsię ostro za ćwiczenia - tak jak kiedyś. - Prawie wyszedłem. Było to uczucie podobne do orgazmu , traciłem przytomność.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 286 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |