Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
trzeba być skurwysyńskim!
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 95

Tyle pieprzycie ,że jak sie cos zrobi złego w tym zyciu , to że sie to odbije na twojej pozycji w następnym zyciu itd, itp , z drugiej strony mówicie ze czlowiek uczy sie na błędach , i trzeba sie kierować doœwiadczeniem. A moje doœwiadczenie jest takie ze lepiej jest byc złym niż dobrym!!! Taka prawda!Praktycznie wszysycy bogaci ludzie , doszli do swego majštku wszelkiego rodzaju oszustwami. Myœlicie , że gdyby kierowali się oni zasadami to doszliby do tego co maja??? bo wydaje mi się że nie. Tak naprawde to każdy człowiek jest egoistš i nie ma co pierdolić , ze jest inaczej , nie ma sensu udawac że tak nie jest . Tak wiec przestańcie udawac mšdrych , jesteœcie tacy sami jak wszyscy!

Recepta ;) http://media.putfile.com/Liroy83

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Jest OK. Wszyscy przez to przechodzilismy, badz nawet od czasu do czasu zdarza sie nam takze widziec i odbierac podbnie te rzeczy. Chodzi tylko o skale wartosci i o to co okreslasz mianem dobrego, badz lepszego zycia, a takze czym mierzysz szczescie. Jesli Cie cieszy, ze ktos jest szczesliwy, to wlasnie ten pierwszy krok, bo to wlasnie sprawia Ci przyjemnosc a, ze po chwili dopada cie melanholia, to przypomnij sobie co sprawialo Ci przyjemnosc ? Nie bylo to przed momentem szczescie blizniego ? Czyli, abys sie czul naprawde szczesliwy powinienes starac sie uszczesliwiac bliznich.... to tak w skrocie, ale tutaj wczesniej napisal - Dariusz Wendołowski - , ze powinienes poczytac uwaznie rozne tematy i posty, a nawet ksiazki, moze to w czyms Ci pomoze.... Ja sie w pelni zgadzam z tym co napisal Dariusz [%sig%]

Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO

Tyle ,że czytajac to i inne fora o podobnej tematyce , dostrzegam coraz więcej sprzecznoœci, ksiażki tez sie do siebie różniš. Które tematy / ksišżški sš prawdziwe ,a które sš fałszem?

Na to pytanie, to chyba nikt poza tobš samym nie odpowie.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Chyba jednak mogę Ci coœ polecić - "Przedœwit". http://www.ejsi.com.pl/tajne/forum/read.php?f=1&t=46357&p=4

Nie trzeba być takim jak w temacie. Dostosowywanie się do kogokolwiek jest jednoczeœnie zatraceniem własnej osobowoœci. Jeœli mielibyœmy być podli tylko dlatego aby było nam lżej.....to iluzja, zwodzenie - będzie gorzej. Każdy z nas ma tš czšstkę , która pobudza do myœlenia, do zadawania pytań , do poszukiwania . Każdy sam smakuje swoje życie , jednoczeœnie w głębi ma œwiadomoœć , że to życie ma sens. kibol Jeœli twierdzisz , że należy takim być jak w temacie :) to znaczy że czegoœ po takim zachowaniu oczekujesz....czego? sam najlepiej wiesz. Chcesz uzyskać odpowiedŸ na swoje pytanie o sens życia? Sam musisz uczynić ten wysiłek aby postawić pytanie i na nie dać sobie odpowiedŸ. Możesz czytać wszystko co wpadnie Ci przed oczy......nie czytaj rozejrzyj się wokół siebie , popatrz na to co Cię otacza, smakuj życie - poczujesz jego aromat, zobaczysz barwy i usłyszysz jego tętno ! Sam dojdziesz do wniosków, które pozwolš Tobie na okreœlenie siebie samego, swojej roli tu i teraz i ostatecznie zweryfikowania co ma sens . Co prawda niektórzy œpiš nawet o tym nie wiedzšc, inni natomiast budzš się a jeszcze inni już się obudzili.

a jzu lepei j spac ...przynamnije ie spi...a co ja ma powiedziec jak nicniewiem..nawet co mamz esoba zrobic:(( moze ktos ma trucizne ??? moze mi da...prosze [%sig%]

odezwijcie sie do mnie na gg 4133805 , bo nie kumam juz niektórych rzeczy których tu napisaliœcie (przyznam , ze zbyt madry chyba nie jestem :D)

Kibol, twój temat jest bardzo ciekawy. Nie jesteœ jedynym, który się nad tym zastanawia. Problem ten (o którym piszesz) nazywa się fachowo "selekcja negatywna". Polega to na tym, że ludzie najgorsi sš najlepiej wynagradzani, co daje złe wzory, między innymi tobie. Najtęższe profesorskie głowy pracujš nad tym problemem, bez rezultatu jak dotšd. Problem jest natury globalnej, tzn. nie jest ograniczony tylko do naszego polskiego podwórka. Zmiana systemu wywołujšcego problem będzie bardzo trudna, ale nie ma rzeczy niemożliwych. Jeœli wybierzesz bycie takim jak w temacie, dodajesz porcję zła do tego całego systemu - wzmacniasz go. Jeżeli zaœ wybierzesz bycie dobrym człowiekiem, powiększasz szansę na zmianę tego systemu na system promowania dobra. Długa i ciężka droga przed nami, pełna cierpień i wyrzeczeń, ale warto. Życzę ci Kibolu wszystkiego najlepszego i obyœ ludzi z tytułu spotykał jak najmniej. Pozdrawiam

http://media.putfile.com/09-Pi281263-minut

kibol masz racje wsumie, 90% populacji to skurwysyny egoistyczne i sam sie mnustwo razy o tym przekonalem, tylko w tym calym Twoim temacie jest jedno "ale" zwykle to jest tak zew zyciu jeszcze tym samym pokutujesz za zlo wyrzadzonei mysle ze to wynika nawet z fizyki kwantowej, bo zawsze jest tak ze AKCJA powoduje REAKCJE, zlo nei moze zrobic dobra czyli jak komus zajebiesz w gałe albo bejcbolem to liczsiez tym ze ta REAKCJA mozenastapic za 30 lat np bedziesz mial dziecko i ono umrze na raka, albo sam dostaniesz jakiegos syfa. Ludzie dobry zadko choruja i zadko choruja ich rodziny i to sprawdzilem doswiadczalnie cosw tym jest.

no i co do gogatych co raz sieslyszy tu raz tu aids tu problemy z psycha to wszystko sa wlasnie zaplaty za to zlo jakie zrobili dochodzac do majštku, czyta akcja/reakcja, fizyka sszkolu podstawowej, dla tego ja sie boje byc bardzo zly

Nie jesteœ zły tylko dlatego, że się boisz? A jak byœ był bezkarny, to co wtedy?

No własnie , ja wiedzšc ze byłbym bezkarny ,chyba raczej nie potrafiłbym być dobrym

BYĆ nie MIEĆ.

Spytam się Was o coœ jeszcze , często piszecie o karmie , która kiedyœ dopadnie złych ludzi ,itd. a ja sie Was pytam jakie macie na to dowody? moze ludzi wymyœlaja sobie coœ takiego , aby po prostu podbudowac sie na duchu? napiszcie cos o tym.

chyba tylko w twoim otoczeniu. Znam wiele osob , ktorzy byli dobrymi osobami, Nigdy nikomu nic nie zrobili,ba nawet starali sie byc nad miare osobami uczynymi. i co z tego ?? stracili zycie po ciezkiej chorobie! A za zycia wyngradzane, przez meza sadyste lub przez biede. Nie wiem czy ta twoja teoria sie sprawdza, juz kilka osob mi mowila ze tak jest. dajesz dobro dostajesz dobro. Ale nawet w swoim przypadku, dostalem wiecej zla niz dobra. Choc na szczescie takie przygody jak wyzej wynienione mnie ominely. Nie mniej nie zmienia to faktu , ze pozostane "dobry" -uczciwy, prawdomowny oraz pomocliwy. Bo inaczej nie potrafie. badz co badz kolega ma racje z tymi skur.... co im sie lepiej powodzi. Jak narazie sam probuje do czegos dojsc i to w uczyiwy sposob. Pracujac 20h i 4 spijac. Czy mi to kiedys zostanie wynagrodzone, w takim stopniu aby bylo adekwatne to poswiecenia. Mam nadzieje, ze tak ale to napewno nie z przyczyny ze czynilem dorbo.

bedac skurwysynskim jest sie zarazem egoista, i naprawde nie chodzi o to, by dawac czy nie, ale by nie miec wyrzutow sumienia jak sie cos komus zabiera. taka znieczulica pozwala tym najgorszym wyjsc najwyzej to jest jak zaprzedanie duszy diabłu.. najczesciej ;) tak ja to widze

Mam kilka zastrzeżeń nie należy pod żadnym pozorem sšdzić, że jeżeli bedziemy dobrzy i uczciwi to będzie nas omijało cierpienie, a zło będzie gnębiło złych. No chyba, że mówimy tu o czystych konsekwencjach naszych czynów, np. oczywistym jest, że ktoœ kto lata po ulicy i zabija kogo popadnie napewno sprowadzi na siebie i innych nieszczęœcia (to jest tak oczywiste, że aż głupio o tym pisać). Karma to bardzo szerokie znaczeniowo słowo, jednak zostało sprowadzone do banału przez zachodnich ludzi nie rozumiejšcych kultury wschodniej. Czym więc jest Karma? Jest to dokłanie mówišc przyczyna i skutek każde wyrzšdzone zło będzie w nas zasiewało zło, a z drugiej strony każdy dobry uczynek. Nie ma w tym żadnej siły kosmicznej która w każdej chwili waży nasze uczynki i zsyła na nas szczęœcie lub nieszczęœcie. W skrócie każdy dobry uczynek będzie na nas dobrze wpływał (oczyszczał duszę?), a każdy zły będzie na nas wpływał negatywnie (zaœmiecał duszę?\napełniał pustkš egzystencjonalnš?) Pozdrawiam

Reksio juz tu nie zaglada, bo tu nie ma karmy :D http://e-lama.pl/img/reksi.jpg
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 95
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.