| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Czy słudzy Rydzyka świadomie służą swemu władcy? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 82 |
|
> 1. Nie będziesz miał Radiów cudzych poza moim.
> 2. Nie będziesz odbierał Radia mego bez wpłaty.
> 3. Pamiętaj aby w dzień więty rentę przysłać.
> 4. Czcij Ojca swego i Rozgłonię swojš.
> 5. Nie zagłuszaj.
> 6. Nie cudzosłysz.
> 7. Nie przestrajaj.
> 8. Nie unikaj fałszywego wiadectwa na antenie mojej.
> 9. Nie pożšdaj Maybacha Dyrektora swego.
> 10. Ani żadnej kasy, która Jego jest.
> Będziesz wspierał Ojca Dyrektora z całego serca swego, z całej duszy swojej, z całej renty swojej i ze wszystkich sił swoich, a Rozgłonię Jego jak siebie samego.
Wklejone z www.joemonster.org
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Niewiadomie....to indoktrynacja aczkolwiek " usprawiedliwiona" otumanieniem :)))))
|
|
|
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
O. Rydzyk górš !
Pozdro
Odp. na tytułowe pytanie: Tak, wiadomie. Nie Rydzykowi, tylko Bogu.
|
|
|
jakiemu bogu? chyba szatanowi, każdy kto "wyznaje" doktrynę kocioła i radia maryja jest hipokrytš i kłamcš.
|
|
|
Każdy kto twierdzi, że Kociół kłamie, jest sługš szatana.
AntiUS jest sługš diabła, a nie Jezusa Chrystusa.
Pozdro
ps. o. Rydzyka zawsze popieram, choć nie bezmylnie i lepo.
|
|
|
Czemu tak twierdzisz anti? Czy każdy złodziej jest zły?
Nie generalizuj.
|
|
Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa. |
|
hehe szuineg, to była mała prowokacja, chciałem sprowokować forumowego ważniaka i się dał sprowokować, nic dodać nić ujšć do tego co on napisał nie trzeba.
P.S. Szuineg, ty jeste człowiekiem mylšcym, za co ty lubisz ufite?
|
|
|
A po czym stwierdzasz że go lubię? Ja się czasem z nim zgadzam, bo on też jest mylšcy tylko przez pryzmat KK, tak jak goka jest mylšca przez pryzmat haarpa, jak ty jeste mylšcy przez pryzmat nienawici do USA, tak jak dariusz jest mylšcy przez pryzmat "wyższego uduchowienia", tak jak brat jest mylšcy przez pryzmat racjonalnego mylenia, itp.
A ja nie mylę wogule i jestem od wszystkiego wolny i wszystko jestem w stanie przyjšć - nic nie odrzucam, nawet absurdów.
|
|
|
hehe, nie jestem zdominowany nienawiciš do USA, ja też niczego nie odrzucam, ale lubie ludzi cišgnšć za język, bo w nerwach wychodzi z nich to co naprawdę czujš :-P i mylš.
Ufita nie myli,on chodzi utartymi szlakami.
|
|
|
Wiem, że mnie AntiUS nienawidzisz. Ja jednak nie odwzajemniam tego
uczucia.
Pozdro
ps. codziennie modlę się za wrogów RM, a więc i za ciebie. Może którego dnia ....
|
|
|
hehe, za co miałbym cię nienawidzić? W przeciwieństwie do ciebie, nie zakładam że każdy kto myli inaczej jest moim wrogiem. Ale twój tok rozumowania jest zupełnie inny od mojego, nigdy nie byłem antyklerykałem, ale takie rozumowanie jak twoje: czyli totalitaryzm w słowach, mnie zachęca do wypowiedzi o zabarwieniu antyklerykalnym. Mam niechęć do ludzi którzy uważajš że sš jedynie-słuszni itp
|
|
|
"AntiUS jest sługš diabła, a nie Jezusa Chrystusa"
"codziennie modlę się za wrogów RM, a więc i za ciebie. Może którego dnia ...."
Jak to ufito, modlisz się za sługów szatana?? A za samego szatana też się modlisz? Gubisz się człowieku, pozwól się odnaleć.
|
|
|
Tak szuinegu, modlę się za sługi szatana. Póki żyjš jest nadzieja dla ich dusz.
Pozdro
ps. wiara - Apostoł Paweł napisał: Człowiek dostępuje usprawiedliwienia dzięki wierze, a nie przez uczynki nakazane Prawem.
Jeden z wczesnych nauczycieli chrzecijańskich napisał o Jezusie: Ma On moc dać zbawienie tym, którzy przez Niego przychodzš do Boga, bo żyje na wieki, aby ujmować się za nami.
|
|
|
Ufito polecam ci żeby przeczytał choć pare ksišżek na inne tematy niż rydzykowo-kocielne, choćby ze strony Dariusza, może co zrozumiesz...
|
|
|
To mogłoby Uficie zaszkodzić, mógłby się zagubić, a ma już wszystko od dawna poukładane na zasadzie "czarne - białe".
Jest powiedzenie, że nie przesadza się starych drzew.
Spoko Ufita, miej sobie swojš odchodzšcš do lamusa wiarę, ale nie pouczaj w tak prostacki sposób innych.
I nie myl ze sobš KK, RM, Boga i Jezusa, i AntiUS-a z diabłem.
Widzę, że Ufity i Watchery majš tendencje do okrelania wszystkich majšcych inne poglšdy niż oni, sługami diabła.
To było najlepsze: "Każdy kto twierdzi, że Kociół kłamie, jest sługš szatana."
Nie macie pojęcia ile tracicie z życia Watchery i Ufity, ilu barw i smaków nie dostrzegacie, jakie wasze życie jest smutne, bezbarwne.
A może jednak poczytajcie trochę ksišżek, ale pozostawcie sobie swobodę interpretacji i pamiętajcie, że nie wszystko musi być cile okrelone.
Jak bardzo nieciekawe musi być życie tych, którzy stwierdzili że już wszystko wiedzš.
[%sig%]
|
|
|
"Póki żyjš jest nadzieja dla ich dusz."
Sumienie czasem gryzie.
"Jak bardzo nieciekawe musi być życie tych, którzy stwierdzili że już wszystko wiedzš."
Bardzo ciekawe zdanie Dariuszu napisales. Nikt nie wie wszystkiego, bo jest jeszcze Bog. Ja natomiast wiem, ze wladzy nie oddalabym nigdy !!!! Wladce mozna skasowac, tak jak to stalo sie w Rumunii czy w Rosji.
|
|
|
a jakš ty masz władzę Gosiu? Jeszcze się okarze że Gosia to premier australii ;-)
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 82 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |