Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Czy słudzy diabła świadomie służą swemu władcy ?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 300
Poprzednia strona | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | .. | 14 | 15 | Następna strona

Wielu jest ludzi, którzy na tym i na innych forach starajš się w sposób mniej lub bardziej podstępny szerzyć fałsz, deprawację, idee fałszywej wolnoœci itp. Załóżmy, że sprowadzili poprzez swojš pisaninę niejednego człowieka na złš drogę. W ten sposób stajš się sługami szatana. I tu pojawia się pytanie jak w temacie: Czy słudzy diabła œwiadomie służš swemu władcy ? I dalej, czy jeœli nieœwiadomie, to kara za te czyny będzie mniejsza, niż gdyby czynili to w pełnej œwiadomoœci ?

Może sš œnišcymi, jak w Morrowindzie:D [%sig%]

"WeŸmy ogród Eden. Żadnego rytuału, zadnych mszy, specialnych odzień, i jedno proste prawo - posłuszeństwo." Co Ty wiesz o Edenie i roli pierwszych ludzi w nim? Masz rację - mieli być posłuszni, ale nie o Boga tam chodziło. "Szatan" im otworzył oczy. "Teraz znajš pojęcie dobra i zła, jak my" - to o drzewie wiadomoœci dobrego i złego. Zaczęli się buntować (nie chcieli dłużej być tylko ogrodnikami i służyć zaspokajaniu potrzeb "Bogów"), więc ich "wygnano z raju". Sumerowie (nie ma starszych Ÿródeł) sporo na ten temat napisali. Jeœli chodzi o Jezusa, to na poczštku był tylko "zbawicielem" lokalnym - spod rzymskiej niewoli, bo uczestniczył w ruchu oporu. Dopiero dużo póŸniej zrobiono z niego zbawiciela ludzkoœci. A że był bardzo zaawansowanš duszš i mówił mnóstwo mšdrych rzeczy, to warto wzišć sobie to do serca. Inna kwestia, że sporo jego słów zostało póŸniej poprzekręcanych przez Koœciół, aby lepiej pasowały do ich doktryny religijnej. A teraz coœ specjalnie dla kepułga (i nie tylko): http://www.merlin.com.pl/images_big/24/83-918866-8-9.jpg http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/351034 [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Apokalipsa jest tylko przykładem jednego z wielu objawień. Co do twoich wypowiedzi matrix, to podzielam twój poglšd na realne istnienie szatana i jego sług. To realne, niemal fizyczne istnienie diabła nie jest bajkš. Sš dowody opętań, z których jednoznacznie wynika, że istniejš demony, słudzy diabła. To, że czegoœ nie widać, nie oznacza, że tego nie ma ! Jest to już zupełnie inny temat. Pozdro ps. oby nikt z was nigdy nie zobaczył demona

Oto kolejny dowód na działanie szatana: http://film.onet.pl/F,11206,1306041,1,600,artykul.html D.W., prosiłem o odpowiedzialnoœć za słowa, a ty masz moje proœby gdzieœ. Przynajmniej napisz: "według mnie", albo "tak mi się wydaje". Wtedy będzie to prawda. Ty jednak piszesz tak jakbyœ wiedział z całš pewnoœciš. To jest to, o czym piszę w temacie tego wštku. Robisz to ze œwiadomoœciš(nie pełnš, ale jednak). PóŸniej pretensje będziesz miał tylko do siebie.

Ufita Nie wymagasz wiele i każdy , kto troszczy sie o drugiego własnie tak reaguje. Rozumiem to doskonale. Dzieki Bogu błędnie mnie umiesciłeœ w " drugiej" grupie , nie należę do osób niewierzšcych. Moje posty mogš zdumiewać, poruszać czy nawet wkurzać , jednak nie było to moim celem. Wiem , że wielu zadaje pytania, czasem haczšce wręcz o " herezję" . Mniemałam , że znajdzie sie na tym forum niejedna mšdra głowa, która poprzez podane inne materiały , czy też ich Ÿródła zaneguje w ten sposób owym heretycznym postom. Inna sprawa to zagrożenie dla czytajšcych różne fora. Nie tylko w takich miejscach istnieje zagrożenie, sš strony które w większym stopniu zagrażajš . Hmmm....każdy z nas jak zauważyłeœ jest inny. Jeden przyjmie objawienia, zaakceptuje je , drugi nie bedzie pewien ich prawdziwoœci. Bo skšd wiadomo jakie jest Ÿródło tych objawień. Zwiedzeń szatana jest wiele, nie ujawnia się on jako straszydło, przeraŸliwie paskudna wizja - gdyz wiadomo by było z kim sie ma do czynienia. Częstokroć zło jest odziane w szaty dobra. Dotyczy to prywatnych objawień. Nie mówie o Apokalipsie, gdyz interpretacja tych objawień jest różnorodna. Jedne objawienia mówiš wprost inne nie. Zgoda wszystko co wiemy czerpiemy od ludzi . Dlatego niejednokrotnie musimy umieć rozróżnić co jest prawdš a co fałszem - czym się wówczas kierować ? Nie przyszło Tobie do głowy , że Ci którzy majš wštpliwoœci dzielš się takimi własnie materiałami by w taki sposób uzyskać ewentualnš ich negację dowodzšc ich nieprawdziwoœci? Wiecej z tego pożytku byłoby niż szkody. Jednak gdy do powaznego tekstu podchodzi się lekceważšco, czasem arogancko i wręcz po chamsku ( to nie o Tobie :)))) ...) nie ma dyskusji, nie ma argumentów. Fakt, faktem tyle ile obecnie namnozyło sie róznych spekulacji, negacji, zakłamania....œwiadczy tylko o jednym. " Władca" tego swiata pieni się i zbiera swoje żniwo. Ja potrafię zamilknšć , gdyż prawda - mogę komuœ niechcšcy krzywdę wyrzadzić . Nie lubie pisać o banialukach , ani toczyc bzdurnej dyskusji na nie wiadomo jaki temat. Dlatego bardzo serdecznie podziękuję Tobie i innym za pouczajšce teksty. Mam nadzieję , że jeszcze nikogo nie sprowadziłam na manowce :)))) Pozdrawiam serdecznie wszystkich i zyczę płodnych , rzetelnych i ambitnych postów ku szerzeniu tylko i wyłšcznie dobra w imię miłoœci Bożej :))))))))))

wyckret Œnišcy to byli w Gothicu, a nie w Morrowindzie. Zapisałem się do nich i sporo ziela z nimi wypaliłem, a póŸniej wykończyłem (tzn. odesłałem) tego ich boga, co się demonem okazał - fajnie było, czekam na trzeciš częœć. A teraz fragment ksišżki (specjalnie dla Ufity), którš właœnie czytam: http://ksiegarnia.nieznany.pl/images/large/products/Duchy_kosmiczne_LRG.jpg "Kiedy jednak usadowionš na spirytystycznej tabliczce dłoń zaczynały owiewać fale chłodu, charakterystyczny objaw przybycia negatywnych energii, włšczałem mechanizm obronny: uruchamiałem wzrok astralny, pozwalajšcy bardziej rzeczowo ocenić zagrożenie, na jakie byliœmy narażeni. I choć wyda się to nieprawdopodobne, częœć negatywnych duchów, zwanych duchami błšdzšcymi, i niebezpieczniejszych od nich: zwanych wyklętymi, nie zawsze przychodziła w złych zamiarach. Zwłaszcza duchy błšdzšce, kończšce pokutnš tułaczkę, służyły często radami, których trudno by się spodziewać po duchach normalnych. Ogromnš rolę odgrywało tu doœwiadczenie z ostatniego życia, powołanie i oczywiœcie - intelekt. Kontakt z duchem grzesznym jest niebezpieczny i zawsze należy się go wystrzegać. W całym moim spirytystycznym doœwiadczeniu nie spotkałem się z ani jednym grzesznikiem, który byłby do nas obojętnie nastawiony. Sš to istoty na wskroœ pozbawione ludzkich odruchów, na wskroœ przesišknięte złem, aroganckie i bezwzględne. Mogš być bardzo inteligentne, ale ich postępowanie jest całkowicie wyprane z ludzkich uczuć i zorientowane tylko na krzywdzenie innych. Sš przy tym bardzo silne i nadzwyczaj pomysłowe. Sš żywym przykładem istnienia mrocznej strony człowieczeństwa. Niektórzy grzesznicy, jeœli tylko mieli żywiciela, dysponowali tak znacznymi nadwyżkami energii, że przebicie się przez ich zasłonę energetycznš było niemożliwe i trzeba było kończyć seans. Potrafili oni skutecznie zastraszyć inne dusze, a nawet udaremnić kontakt ze starym duchem, który bšdŸ co bšdŸ stanowi kulminację ludzkiej ewolucji w astralu i wyłamujšc się z kręgu ponownych narodzin, staje się doœć często przewodnikiem żyjšcych. Duch grzeszny to jego przeciwieństwo, to istota wypędzona za swojš nikczemnoœć ze wszystkich œwiatów. Jego obecnoœć można przyrównać tylko do obecnoœci szatana. To demon wyrosły z ludzkich obszarów egzystencji." Oczywiœcie, że demony istniejš, podobnie jak HAARP. I co z tego? Przesadzacie z wiarš w możliwoœci jednego i drugiego. A wiara czyni cuda lub prowadzi do choroby. Lepsza od wiary jest wiedza. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Ufita Jeœli coœ tylko mi by się wydawało, to nie pisałbym o tym. Swojš wiedzę czerpię z wielu Ÿródeł. Tak się składa, że mam duże rozeznanie w tematach jakie poruszam, jeœli o czymœ nie mam pojęcia, to się nie wypowiadam. Ty zaœ przeciwnie, jesteœ ograniczony tylko do propagandy koœcielnej. Biorę pełnš odpowiedzialnoœć za swoje słowa i zawsze mam pretensję tylko do siebie. Moim celem jest zainteresowanie ludzi, skłonienie ich do przemyœleń i poszukiwań w sobie i w fachowej literaturze, co raczej nie jest celem Koœcioła. [%sig%]

Diabeł nie jest bytem "niemal realnym", tylko jak najbardziej REALNYM.... Niestety:( Pozdrawiam

Ufito to nie szatan powoduje rozpowszechnianie gejostwa i afiszowanie się z tym. To ludzie, demokracja, każdy chce być wyjštkowy, inny, ludzie nie bojš się okazywać swojš innoœć. Niektórym to nie przeszkadza, ale jakoœ nikt nie robi parad tylko ze wzgledu na to że lubiš uprawiać sex, a dla gejów to jest karta przetargowa dla wywalczenia sobie lepszej pozycji. Ja bym wysłał wszystkich pedałów na jednš wyspę, lesbijki na jeszcze innš, i niech sobie żyjš. Ciekawe jak długo pocišgła by ich społecznoœć? Natury się nie oszuka, choć niektórzy chcš doprowadzić do tego rzeby dwóch panów mogło mieć dziecko, co z punktu widzenia genetyki jest jak najbardziej wykonalne.

He he, kepułg, masz u mnie plusa za tš wyspę dla pedałów. Jest jednak coœ więcej niż tylko ludzie i demokracja. Zwróć uwagę na fakt, że oni grajš jak jedna drużyna w skali całego globu. Ktoœ to koordynuje. Ktoœ też steruje tš koordynacjš. Nie ma tu żadnej spontanicznoœci. Co ty na to ?

D.W., czytasz takie baje, że dzieciaki z Harym to przy tobie neptusie. Policz, ile życia ci skradli autorzy tych fantazji. A mogłeœ je podarować swoim bliskim i przyjaciołom. Taaak ......

Ufito, ludzie sš głupi i mało orginalni. dla przypodobania się komuœ kto ma większy wpływ i prestiż sš w stanie naœladować go. Jak myœlisz skšd się wzięło palenie tytoniu? Zemsta indian zza grobu? dzieło szatana? Nie po prostu głupota ludzka i nasladownictwo.

Jeœli kepułg tak myœlisz, to nie masz racji. To jednak nie miejsce ani czas na wywody. Zapewniam jednak, że gdy spojrzysz(kiedyœ) szerzej i dalej, zobaczysz więcej :-) . Co nie umniejsza cię w żaden sposób. Masz jeszcze czas. Tak sšdzę. Pozdro

Niezły z ciebie kaznodzieja Ufito. I jak zwykle brak ci argumentów - co umniejsza cię bardzo, ale masz jeszcze mnóstwo czasu (całš wiecznoœć). Sš ludzie, którzy swoim badaniom poœwięcili wiele lat życia, a że ty nie chcesz poœwięcić nawet "chwili", to już twój problem. Czytaj Biblię (w tej bajce, jak w każdej jest ziarnko prawdy), słuchaj Rydzyka, czytaj "Nasz Dziennik", oglšdaj telewizję "Trwam" i trwaj bez zmian na wieki. Ale jak już powiedziałem na poczštku, masz całš wiecznoœć przed sobš (tyle wcieleń ile będzie ci potrzebnych, abyœ poszedł chociaż trochę do przodu). Widzisz Ufito, twój œwiat odchodzi bezpowrotnie i masz rację - ktoœ za tym wszystkim stoi. Wszyscy, każdy z nas. Myœlšcych ludzi jest coraz więcej, przybywa ich każdego dnia, to lawina, której nic już nie zatrzyma. Czasy kierowania bezmyœlnš masš już się kończš i nie sš z tego zadowoleni ani Iluminaci, ani Koœciół. Wymrzesz bezpotomnie Ufito. [%sig%]

Mój œwiat nigdy nie odejdzie, bo mój œwiat to Prawda. Natomiast œwiat zboczeń, haseł "róbta co chceta", nieokiełznanej wolnoœci sam się unicestwia z prostej przyczyny. Nie jest oparty na prawdzie, tylko na kłamstwie. Już ludzie zaczynajš to zauważać, bez względu na to, ile fałszu rozsiejesz. Po prostu nie da się kłamać w nieskończonoœć. Taki jest ten œwiat. Walcz dalej. Dopiero wtedy, gdy twoja ideologia i jej fałszywi bogowie legnie w gruzach, przejrzysz na oczy. A może nie ? Z tobš jest jak z tymi, co wprowadzali kiedyœ w Polsce na siłę socjalizm. Gdy im to nie wyszło, a wyjœć nie mogło, bo cała ta ideologia oparta była na fałszu, wymyœlili sobie hasło "socjalizm tak, wypaczenia nie". Jak oni skończyli ? Ciekawe, jak długo jeszcze będziesz sługš diabła ?

Mój œwiat nastanie, bo mój œwiat to Prawda. Po prostu nie da się kłamać w nieskończonoœć. Taki jest ten œwiat. Z tobš jest jak z tymi, co wprowadzali kiedyœ w Polsce na siłę religię do szkół, zamiast religioznawstwa i etyki. Z totalitaryzmami jest tak, że zawsze się nawzajem usilnie zwalczajš (konkurencja): Hitleryzm - Komunizm Komunizm - Katolicyzm ale prędzej, czy póŸniej przemijajš. Ciekawe, jak długo jeszcze będziesz sługš skompromitowanego typu systemu? [%sig%]

o przepraszam bardzo dariuszu, ale komunizm to nie totalitaryzm. Komuny nie było jeszcze nigdzie na œwiecie, najbliżej była kuba, ale za biedna jest. Komunizm to pieœń przyszłoœci i jedyne wyjœcie dla ludzkoœci, jeżeli chce ona istnieć w aktualnej formie. A to co œwiat nazywa komunizmem to jak porównanie czekoladopodobnego produktu "pani twardowska" (choć lubiłem jš jeœć) do czekolady Wedla (nie najlepsza ale wystarczy). wszelkie problemy tworzy pienišdz i własnoœć prywatna, gdyby tego nie było byłby spokój. Niestety na razie nie mamy technicznych możliwoœci aby zbudować komunizm, jest to cišgle utopia.

Przyszłoœciš œwiata jest Komunia, a nie komuna. To dwie różne rzeczy. W komunie była taka idea: każdemu według jego potrzeb. Tylko kto będzie te potrzeby okreœlał ? Już masz problem nie do rozwišzania. Komuna jest wytworem ludzkim, systemem, maszynš. Nigdy nie uda się jej wdrożyć. Komunia wypływa z miłoœci i jako taka ma szansę istnienia wœród istot doskonałych. Pozdro

No to nic innego mi nie pozostaje, tylko... zgodzić się z Ufitš. Niech to się nawet nazywa Komunia, byle tylko było cudowne, pełne miłoœci. http://img209.imageshack.us/img209/2096/sa4000505bb.th.jpg http://img111.imageshack.us/img111/9776/homeland16002du.th.jpg http://media.putfile.com/sen9 http://img480.imageshack.us/img480/8563/aniolek1wg.gif [%sig%]

Dariuszu... ""Szatan" im otworzył oczy. "Teraz znajš pojęcie dobra i zła, jak my" - to o drzewie wiadomoœci dobrego i złego. Zaczęli się buntować (nie chcieli dłużej być tylko ogrodnikami i służyć zaspokajaniu potrzeb "Bogów"), więc ich "wygnano z raju". Najwidoczniej nasze pojęcia œwiata sš totalnie odmienne. Zbadałem wiele rzeczy. Poznałem DOKŁADNIE Biblię i poznałem wiele innych rzeczy. Do wszyskiego starałem się podchodzić w sposób racjonalny ale nie dogmatyczny. Był także u mnie okres, w którym cisnšłem Bibliš w kšt i stwierdziłem, że to wszystko to bajki dla naiwnych. Niemniej. żeglujšc po niecie i czytajšc za i przeciw ponownie 'odnalazłem' Boga i stałem się ponownie narodzonym chrzeœcijaninem. Trwało to długo, ponad 10 lat badań, co najmniej 3 godzinny dziennie. Wracajšc do ogrodu Eden, logika wydarzeń jest niezwykle prosta aczkolwiek niewielu jš rozumie. Można to przyrównać do hodowcy... psów rasowych. Logika jest niemal identyczna poza jednym. Hodowca kupuje a Bóg stworzył. Hodowca kupuje jak najlepsze jednostki aby mieć jak najlepsze potomstwo. Szkoli je, dobrze żywi, dopuszcza itd. itp. Podobnie było w ogrodzie Eden. Bóg stworzył czy też opracował kod DNA i tak powstała para ludzka. Po czym Bóg dał im zaledwie jeden zakaz a także nakaz rozmnażania się i ujarzmiania Ziemi. Gdyby dzisiaj Bóg dał mi takš super laskę, super planetę i nakazałby mi rozmażanie się się w rajskich warunkach, żyjšc bezkresnie, w doskonałym zdrowiu i wiecznej młodoœci, majšc zawsze siłę i mnóstwo czasu na naukę, eksperymenty, technologię a także bycie królem własnego potomstwa, dšżenie do coraz doskonalszych technologi, badań kosmosu, ziemi, itp. Przecież Bog to niesamowity goœć, który dał nam takie mozliwoœci! -------------------------------------------------------------------------------- Ale dał także prawa z tym zwišzane. NP. wolnoœć jednej rodziny kończyła się na płocie drugiej rodziny. Chyba to oczywiste? Także homoseksualiœci czy lisbijki raczej nie wchodziły w rachubę, ponieważ coœ takiego skutecznie pwstrzymałoby rozwój rodziny ludzkiej. Z tego wyraŸnie wynika, że Bóg zadbał szczególnie o podstawowš komórke społecznš, jakš jest rodzina, gdyż rozwój człowieka na ziemi jest œciœle zależny od sprawnego funkcjonowania rodziny! Jest to oczywiœcie jak najbardziej logiczne. Dlatego wystarczy porównać boży punkt widzenia odnoœnie rodzaju ludzkiego z punktem widzenia szatana. 1. Bóg - stawia na rodzinę, na jej pomyœlnoœć. Tak nas stworzył, że mšż i żona płodzš potomstwo, którego szczęœcie głównie zależy od atmosfery w rodzinie. Jeżeli panuje w rodzinie atmosfera miłosci i radoœci, najczęœciej potomstwo w pełni odzwierciedla te same cechy nabyte od rodziców, i przekazuje je dalszym pokoleniom. 2. Szatan - wszystko wolno, żadnych ograniczeń. Wszelkie zboczenia sš tzw. alternatywnym stylem życia i oczywiœcie sš promowane. Przerywanie cišży jest skutecznym œrodkiem antykoncepcyjnym a ostanio jest zalecany seks oralny dla uczniów gimnazjum jako skuteczny œrodek zapobiegania cišży. Oczywiœcie zoologia, czyli wspólżycie ze zwierzetami to jest także alternatywny styl życia, juz popierany w wielu krajach. Według szatana, zwišzek małżeński jest niewygodny i niepraktyczny a kobiety sš równe mężczyznom. W domach rozbitych małżeństw, dzieci z sierocińców, spłodzone przez nastoletnie matki i tak rozrasta się pokolenie zdegenerowane rodzaju ludzkiego i efekty tego zdegenerowania doskonale widac na każdym kroku. Niesamowicie okrutne przestępstwa, zabójstwa, gwałty, tortury. Domena młodych ludzi wychowanych na ulicy. Całkowita odwrotnoœć zamiaru Boga oraz namacalny efekt rzšdów szatańskich. Czy się komuœ to podoba czy też nie, efekty takiego wychowania 'ulicznego' sš totanie opłakane. Po podejœciu do rodziny można zatem rozpoznać, czy nauki czy też zalecenia dla nas pochodzš od szatana czy też od Boga. Podsumowywujšc. Bóg jest za szczęœliwš rodzinš ludzkš, ponieważ tak nas zaprogramował i stworzył. Szatan jest przeciwko rodzinie z własnych samolubnych i zboczonych pragnień. Tš miarkš można NATYCHMIAST rozpoznać, kto stoi za kulisami sceny œwiata. Bóg czy Szatan.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 300
Poprzednia strona | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | .. | 14 | 15 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.