Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Toplista
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 90

Ponieważ forum trochę się rozkręciło wpadłem na pomysł zrobienia biblioteczki - składu najlepszych tekstów. Najtrafniejsze , najzabawniejsze , wywołujące skurcze mięśni twarzy - wklejajcie tutaj. Jeżeli tylko coś usłyszycie bądź znajdziecie. Musimy mieć taką bibliotekę.

,,Winter ma radykalne i niepopularne poglądy, ale jest odważny, umie przyznać się do porażki" - no, to mnie rozbawiło... Brawura to nie odwaga Leto! Winter nawet jakby wszedł w krowi placek i upadł w niego twarzą, to uznałby to za swój sukces, i dowód na to, ze jest boski... jeszcze nie zauważyłam, żeby sie przyznał do porazki, on jest nieomylny... czasem udaje skruchę, ale starcza mu siły na jeden post, pottem ze zdwojona siła rzuca g... A zreszta po co ja sie produkuję... zaraz Winter mi dowali swoje mądrości... chyba musiałam... Zimny źle działasz na moja aurę Alez Winter jestes popularny, jak polityk... wszyscy o Tobie mówia, Ty chyba tego chcesz. Ale czy popularnośc w tym wydaniu Cie stysfakcjonuje? [%sig%]

Postaram się odpowiedzieć hurtem, choć i tak wiem, że to bezcelowe. Gdyby ktoś tak po prostu przystał na moje poglądy i przyjął je za swoje - to chyba wtedy byłbym BARDZo zdziwiony ! Choćby dlatego, że ja NIE MAM określonych poglądów. Po prostu poszukuję prawdy. A jak można znaleźć prawdę ? Po pierwsze nie zamykać się na rzeczy uznawane za niemożliwe, a po drugie wątpić i stawiać pytania. TO właśnie robię ! Wątpię w "prawdy oczywiste", stawiam pytania dogmatom i dopuszczam wszystkie, nawet najbardziej nieprawdopodobne możliwości. W wyborze prawdopodobieństw kieruję się wyłącznie zasadą brzytwy Ockhama oraz logiką. Gdy coś wykracza poza logikę, lub wymaga całej masy nieprawdopodobnych założeń, by to udowodnić - wtedy to odrzucam. Dlatego łatwiej mi jest uwierzyć w obcą rasę, która ingerowała w naszą genetykę "stwarzając" nas, niż w wielkiego nienazwanego. To chyba odpowiedź na wiele pytań... Anka, odpowiem Ci personalnie, choć muszę przyznać, że niemile mnie zaskoczyłaś. Widząc moje usiłowania rozmów z niektórymi tutaj, nie wnikając w przeszłość, jesteś jak ktoś, kto zastanawia się po co ludzie polecieli na Księżyc, skoro od 30 lat nikt inny, prócz Armstronga, tam nie był i być nie zamierza. Motywy, to jest rzecz najważniejsza. Motywy. Nie znając moich motywów, rzeczywiście to, co piszę, wyda Ci się "pieprzeniem głupot". Ale nikt nie jest tak ślepy jak ten, który nie chce otworzyć oczu. Na koniec personalnie do Brat'a: nigdy nie miałem zamiaru "nawracać" cię. Nigdy nawet przez chwilę nie chciałem cię do niczego przekonać, ani czegokolwiek ci udowodnić. Po prostu atakowałeś moją postawę wobec rzeczywistości, z góry uważając ją za idiotyczną. Nie interesuje mnie twoje zdanie, nie mam zamiaru go zmieniać. Tylko ty nie próbuj narzucać SWOJEGO zdania.

Brat i Alfa Nie uzdrwowię nikogo , nie ześlę kary, bo jestem bogiem. A rola boga ogranicza się do bycia. Nie do udowadniania. Nie ma porażek , ja nigdy nie upadam. Jeżeli stracę równowagę i me ciało przewróci się facjatą w krowi placek jest to mój suksces , gdyż teraz bedę koordynował ciałem aby zwracało uwagę, gdzie satwia nogę. Jednak bóg we mnie nie zostanie dotknięty. Leto Dziękuję za potwierdzenie mojej Boskośći. Potrzebny jest ktoś bezstronny zby przedstawić syuację na forum przed nowymi jego uczestnikami. Ja to samo zaświadczyłem o tobie w innym poście wczoraj. Anka Gdybym był złośliwy zaczął bym cię nazywać "panią bratową" ale że nie jestem, powiem tylko - jesteś "twarda" i betonowa umysowo jak Brat. Uznajesz nasze prawdy za banialuki a sama przeciwstawiasz im "myśl ogółu" Pozdrawiam Alfa jeszcze raz Nie , dizsiaj nie bedzie żadnej mądrości. Wróciłem z giełdy niesamowicie zmeczony. Ale zaczekaj.....

Będzie nie na temat: Winter, z której giełdy ? Pewnie z komputerowej. Czy na wolumenie też bywasz ? Potrzebuję zwrotnicy dwudrożnej do samochodu, dwie sztuki of course (albo jedna stereofoniczna), do odcięcia syczków powyżej 1kHz.

Nie , na samochodowej , w Grudziądzu. Ale w częściach zamiennych nie siedzę , wśród tych cwaniaczków. Więc nie pomogę : (

Ok, dzięki w każdym razie.

jesli chodzi o smieszne, to Winter ma jakiegos ,,słoniczka" do którego wpisuje złote mysli, pamietnik? ,,Wpisze to do mego słoniczka ...Przypowieść o gównie...." :):):) [%sig%]

"jesteś "twarda" i betonowa umysowo jak Brat." SAM JESTEŚ TWARDY UMYSŁOWO SKORO INTELEKT LUDZI KLASYFIKUJESZ WG. PŁCI!!!!!!! Ty jesteś beton skoro uważasz, że jesteś mądrzejszy od wszystkich kobiet na świecie! Leto: Ja uważam, że jestem otwarta na nowe tematy i nie mam ciasnych poglądów. Sadzę, że nie masz prawa rzucać takich oskarżeń na inne osoby tylko dlatego, że mają swoje własne, które mogli wypracować przez lata. Nie wiem...pogadaj sam o tym z Bratem jak chcesz. A jescze do Winter'a "Nie ma porażek , ja nigdy nie upadam" Nie ma ludzi idealnych, zawsze są porażki. Są one potrzebne w życiu, bo dzięki nim się uczymy jak mamy ich unikać. Nie wierzę ci, że nie robisz błędów, gadaj se co chcesz. P.S. Skoro jesteś ode mnie mądrzejszy Winter to dlaczego nie umiesz pisać:"suksces", "satwia", "zby", "syuację", "dizsiaj". Podobno bycie mądrym i bycie kobietą to wewnętrznie sprzeczne. Trochę trudno jest uwierzyć w to, że jesteś od wszystkich kobiet mądrzejszy skoro zrobiłeś aż pięć błędów w krótkim poście.

A słyszałaś o czymś takim jak literówki ? Czy dla ciebie liczy się każdy szczególi ? Bo dla mnie nie. Rzeczwiście "pani bratowa" ; ) Otwarta na nowe tematy - a nie otwarta na nowe spojrzenia A , alfa - słoniczka mam , ale nie wypisuje na nim żadnych mysli. Byłoby to bolesne i bezsensowne. I jeszcze jedno , apropo ostatniego wpisu z cytatem ( o soniczku ) : Cytowanie literówek i w dodatku dopisywanie do tego komentarzy to coś sprzecznego z ideą toplisty. NIe po to to stworzyłem ,. abyśmy z siebie drwili. Chodzi o takie przykłady jak dialogi , bądź śmieszne monologi. Szczegóły - przestudiuj moje posty w którcy "cytuję" - CYKLE

Załozeniem toplisty było znalezienie tekstów które są: ,,najzabawniejsze , wywołujące skurcze mięśni twarzy" to wywołalo u mnie skurcz twarzy wiec wpisałam, ale pan zimny juz zmienił ideę toplisty, pan niekrytykowny!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ty cytujesz cykle, wiec inni tez musza... ? W dodatku ja nie drwie, a Ty w rzeczy samej drwisz... weź sie określ facet, bo juz mnie znów wkurzasz... [%sig%]

Lista ta ma być listą tekstów ,ale z innych postów. Własne komentarze są niemile widziane. Nieczego nie zmieniłem, to ty ogarnąć tego rozumem nie potrafisz...

Hmm... No cóż... Winter od pewnego czasu spada w moim rankingu ludzi inteligentnych. Leto Ty niestety też. Choćby z powodu jdnego zdania w Twoim poście: Choćby dlatego, że ja NIE MAM określonych poglądów. Po prostu poszukuję prawdy. A jak można znaleźć prawdę ? Po pierwsze nie zamykać się na rzeczy uznawane za niemożliwe, a po drugie wątpić i stawiać pytania. TO właśnie robię ! Wątpię w "prawdy oczywiste", stawiam pytania dogmatom i dopuszczam wszystkie, nawet najbardziej nieprawdopodobne możliwości. W wyborze prawdopodobieństw kieruję się wyłącznie zasadą brzytwy Ockhama oraz logiką Piękne słowa tylko trochę sprzeczne ze sobą... 1. Nie masz określonych poglądów? To dlaczego uważasz mnie za idiotę-dogmatyka. To jest pogląd i to w dodatku mylny. 2. Poszukujesz prawdy? Czyżby? Skoro poszukujesz prawdy to zmień zdanie o mnie... 3. Jak szukać prawdy... i tutaj jest największa nieścisłość Twoich wypowiedzi Leto. A mianowicie mówisz: Nie zamykac się na rzeczy uznawane za niemożliwe - zamykasz się na Boga. I jest on wg Ciebie niemożliwy. Wątpisz i stawaisz pytania? Owszem jeśli chodzi o Boga. Ale na moje pytanie odnośnie niektórych zjawisk itp. Np pytałem o dowody jakoby Bóg top starożytne UFO. Do dzisiaj nie doczekałem się sensownych dowodów.... etc. jakoś nie odpowiadałeś... Czyli nie trzymasz się swojej myśli na temat szukania prawdy... 4. Wątpisz w prawdy oczywiste? Okresl je. Wątpisz w naukę? wątpisz w Boga? Określ prawdy oczywiste. 5. Fakt dopuszczasz najbardziej nieprawdopodobne możliwości żeby zaprzeczyć czemuś wyższemu od wszytskiego. 6. Z logiką to u Ciebie bardzo dobrze Leto. TYlko że Twoja logika opiera się na niezliczonej masie teorii i prawdopodobieństw, niejasnych często przekręconych szczątkowych przekazów, wiedzy z internetu? Szczerze to ja logicznie mogę wyjasnić że logiki nie ma przy odpowiednich założeniach, teoriach i poszlakach. Dziękuję Ani < Pani Bratowej ;) :D > za obronę. Winter - nie komentuję Twoich wypowiedzi. Wszyscy widzą jakie są głupie i właściwie nie wiem dlaczego jeszcze dyskutują. Natomiast co do ciasnego myślenia. Nawet jeśli cisno myslę to przy odpowiedniej dozie dowodów zmienią swoje zdanie. Nie podaliście właściwie żadnych dowodów i oskarzacie mnie o ciasne myślenie? Ja Was oskarże o myślenie "zbyt szerokie" - wierzycie we wszytsko co Wam pasuje. Tak jest wygodniej... Hmm... :) Pozdrawiam :) Trzymajcie się cieplutko :) Na resztę postów odpisze jutro :) Miłego dnia/nocy :)

Chciałes cytaty to prosze uprzejmie:) Wypowiedz Wintera na jego wątku: ,,Po pierwsze - niczym się nie zbłaźniłem". ,,A pierwsza część postu jest takim błazeńskim zartem" [%sig%]

Wogóle czuję się jak na Pradze a jestem metalowcem brrrrr.... - bardzo ciekawe przemyslenie Wintera, co za porownanie!!!!!

Z cyklu: NIEKONSEKWENCJA ZIMOWEGO: ,,Brat , przeginasz. Masz wytykać mi błędy , które są śmieszne i drwić ze mnie" kilka postów dalej: ,,NIe po to to stworzyłem , abyśmy z siebie drwili." Pozdrowienia :* Winter, znajdź cos na mnie bo nudno sie robi . Acha, przepraszam, czy na twoim watku Leto ma tylko przywilej komentarzy? I jeszcze jedno, czy owe cytaty maja byc smieszne jedynie dla Ciebie? Bo strasznie tu zarządzasz, kto z czego ma się smiać, i co jest śmieszne.... [%sig%]

Alfa Wiem, żę ciężko bedzie ci to zrozumieć ale - można robić błazeńskie żaty , nie robiąc z siebie błazna ; ) A tu rzeczywiście wytknęłaś mi niekonsekwencje. Chciaż słó "drwić" użyłem w innym kontekście. Ale tylko ja odbieram je inaczej. Wszyscy mają przywilej komentarzy. Śmieszne jedynie dla mnie ; )- Zresztą tak jest z większością moich inteligentnych żartów...

Brat, nie mam ochoty już z tobą dyskutować. Po raz kolejny uzywasz tych samych argumentów, po raz kolejny próbujesz wytknąć mi coś, co nie istnieje, po raz kolejny odwołujesz się do "prawd oczywistych" (których nie ma) i po raz kolejny usłyszałbyś ode mnie długi, racjonalny wywód, który wsadziłbyś do kosza. Nie chce mi się, bo to nie ma sensu. Widzę tylko, że reszta koleżeństwa przynajmniej przejrzała na oczy i zaczęła cię traktować we właściwy sposób. Stało się powszechnie wiadomym, że "polemika" z tobą może mieć tylko dwie postacie: albo ktoś będzie się z tobą zgadzał i tępił innych (czyli takich, jak ja), albo też podobnie jak ja uzna cię za szkodliwego, ale w gruncie rzeczy nudnego i niegroźnego dogmatyka i lekceważąco wzruszając ramionami pójdzie dalej...

Uważm, ze ataki na Brata sa przesadzone. NIETOLERANCJA? troche szacunku ludzie... Czy to forum jest po to, żeby sie tępic wzajemnie? Zaraz pewnie usłysze, że jestem w jakims stronnictwie, przeciw komuś, za kimś, czy inne bzdury, ale mi na prawde nie o to chodzi... [%sig%]

alfa: "Ataki" wyszłe z mojej strony są tylko i wyłącznie reakcjami na jego ataki. A wciąż jeszcze daję się "sprowokować" nie dlatego, że brak mi samokontroli, ale dlatego, że boję się (jak się okazało już kilka razy - słusznie się boję), że moje ignorowanie tego typu prymitywnych zaczepek może go utwierdzić w mylnym przekonaniu o słuszności głoszonych przez niego bzdur !! Mówię: bzdur, mając na myśli nie jego wiarę, jego dogmaty, czy jego przekonania, ale to, co jemu się wydaje, że ja myślę. To jest chore. I z tym próbuję walczyć. Ale coraz bardziej czuję się jak bohater Cervantesa...

Przestałem jakoś lubić to forum... :I
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 90
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.