Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Jeśli ma ktoś zdolności nadnaturalne to zapraszam.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 126

Istnieje następująca strona: www.randi.org Od lat czeka na osobę, która wykaże jakąkolwiek umiejętność nadnaturalną nagroda w wysokości 1 000 000 $. Problem polega na tym, że wykonywane jest to w warunkach wykluczających oszustwo. Wielu próbowało. Nagroda Randi'ego wciąż czeka. Nie ma zdolności nadnaturalnych.

Gino Po pierwsze zauważ, że napisałem - widać nie doczytałeś - że właśnie NIE zaczynam krucjaty. Przeczytaj uważnie. ;-) Po drugie, jak na razie NIKT nie zdał testu z karteczkami. Oczywiście potrafię zrozumieć, że uwzględniasz możliwość istnienia jakiś umiejętności nadnaturalnych. Zrozumieć, a nie się zgodzić, ponieważ w istocie nikt nigdy nie przedstawił przekonującej relacji, a biorać pod uwagę jak bardzo co niektórzy są przekonani o istnieniu takowych, powinno być /relacji/ aż nadto. duch Tak duch, gdybyś potrafił od tak po prostu znaleźć pociągniętą rurę, która jest gdzieś położona na jedym kilometrze kwadratowym, to: 1. byłoby to nadnaturalne 2. dostałbyś 1 000 000 $ od Randi'ego

Jak najbardziej jest telepatia jest udowodniona np na zwierzezach/ 7 zmysl.poparta doswiadczeniami.Ja niestety o paranormalnych zjawiskach jeszcze nie czytalam bo mialam zdanie ze wsrud nich jest mnustwo oszustuw ale opis OBE pasuje 100% do tego co mnie dreczy .Uczony doktor przepisal Rohipnol na spanie i zmierzyl cisnienie nie mowiac nic pozdrawiam eva

Evo a Ciebie konkretnie co przekonało, że istnieje telepatia? Konkretnie co? Jaki artykuł? Czy może po prostu przeczytałaś 10 książek napisanych przez paranormalnych i wyciągnęłaś z tego wniosek, że przecież nie kłamaliby, lub że skoro jest ich 10 to nie może być to nieprawda? Skąd Ty osobiście wiesz? A jeśli nie wiesz, to przyznaj, że nie wiesz i że jedynie w to WIERZYSZ. Ale wiedzy nie posiadasz. Reasumując skoro twierdzisz (Ty tak twierdzisz), że jesteś przekonana iż telepatia istnieje, to proszę przekonaj teraz mnie tymi argumentami, które kiedyś przekonały Ciebie.

"POdstawy psychologii,pedagogiki i socjologii"podrecznikdla srednich szkol medycznych Profesor Kepinski niestety tytulu niepamietam .Prof Kepinski jest najbardziej uznawanym polskim lekarzem psych. Instytut Plank(zobacz w int)dawno juz udowodnil 7 zmysl u psow.Instytut planka jest bardzo znany i ceniony zerknij do encyklopedi.

Podaj mi link do strony opisującej - przynajmniej pobieżnie - dowód na telepatię. No chyba, że strony nie ma.

Uparciuch ; )

Ok poszukam ale wejdz na strone Instytutu Planka tylko czy jest po polsku to niewiem, Ale kazdy student z med albo z psych powie gdzie znajdziesz prace instytutu.Tojest bardzo ciekawe szczegulnie eksperymatypsychologiczne no mechanizmy zachowania Mam skrypty ale po niemiecku. pozdrawiam eva

Poprawna nazwa Instytut Maxa Plancka albo Max Planck Institute eva

Dobrze wejdę i poszukam.

Godzine szukalam ale niema orginalnej strony po polsku tz sa strony powolujace sie na instytut albo wspulpracujace ale nie o to mi chodzilo Znalazlam mila strone ktora prowadzi psychologwww.huna.pl Oczywiscie 100% dowodow na telepatie niema u ludzi (moze cywilizacia zawinila ze przecietny czlowiek nie umie sie ja kierowac)Badania np z psami byly pozytywne wrecz 100% ze posiadaja "6zmysl" postaram sie odpowiednia lirureture polecic.Slabo znam polskie wydania. Aco myslisz o hipnozie ?to doniedawna tez bylo ""nienormalne"" a teraz coraz czesciej pomocne pozdrewiam eva

Potrafię [TO],lecz komu by się chciało zakopać rurę ,na znacznym odcinku, na polu-bo w lesie są drzewa a pole szło by zabronować ,by nie było śladu zakopywania rury,czy przewodu elektrycznego.Poza tym,to przecież zwykły sposób radiestezyjny,tak się [określa] położenie cieków wodnych i innych tego typu [spraw].Mało- kiedy będę miał urlop, wykonam kilka doświadczeń w [terenie] z tematu- [bardzo negatywnych promieniowań],negatywnych-to mam na myśli szkodliwych dla organizmów żywych.Będą to rośliny,np.-spośród roślin,które dobrze się mają ,ja [wskarzę] jedną i ona umrze, pozostałe pozostaną przy życiu.Zrobię to dla własnego poznawania [pewnych] mechanizmów-[dość dziwnych]o których wiem,lecz muszę [je] osobiście [zbadać].Dodam że prym wiodą w [TYCH] praktykach-[wiejskie czarownice],[heksy].Tu nie ma do śmiechu,to są fakty.One robią [TO] inaczej[magia] niż ja,lecz są [skuteczne].Oj chyba zboczyłem z tematu.-cze.

[Czepiając się]-w pewnym sensie ,masz moje [poparcie].Właśnie TAK powinno być ,że ktoś jest drobnostkowy-bo właśnie o TE drobnostki chodzi,nie tylko w TYCH tematach.-cze.

Duchu, powiedz mi, gdzie na necie można kupić profesjonalną różczkę, ponieważ jak większąć ludzi mam pewien talent do radiescencji i chciałbym trochę poeksperymentować. Jo. obserujący, eva na 100 % miała obe, to nie są przypadkowe objawy, większość mający obe ma takie objawy, zresztą ja też. To nie może być jakaś sbiorowa paranoja. Co do telepatii, napewno nie raz sam zaobserwowałeś ją u siebie. Najczęściej jak z kimś rozmawiasz i nagle przychodzi ci do głowy jakaś myśl, lub słowo, ku zdziwienu osoba z którą rozmawiasz nagle mówi to co ci przyszło do głowy, mnie często się tak zdarza(najlepiej nazywać to telepatią spontaniczną). Jest taka książka o włoskim dr. Calligrisie, który to odkrył na ciele wiele punktów, które pobudzając dawały między innymi zjawisko odbierania i wysyłania myśli.

Evo A co Ciebie przekonało, że telepatia istnieje?? Jaki DOWÓD Twoje oczy ujrzały. Pamiętaj, że od oświecenia wiemy, że to SCEPTYCYZM jest metodą poznania. Co do hipnozy... Zauważ, że nie ma tam mowy o czymś nadnaturalnym. To tylko w kreskówkach z oczu hipnotyzera jakieś promienie wyskakują. Hipnoza polega na wprowadzeniu pacjenta w stan.... odrętwienia. To nie umysł hipnotyzera działa na pacjenta. Co tam ma być nadnaturalnego? Wyjaśnij mi. duch Piszesz rzeczy dla mnie dziwne i niezrozumiałe. Cieszę się natomiast, że chcesz je zweryfikować. To dobry sposób. Pamiętaj, że aby sprawdzić zdolności paranormalne musisz wykonać powiedzmy 30 prób i jeśli współczynnik trafień będzie istotnie wyższy od zwykłego przypadku, to... staniesz się bogaty, bo dostaniesz nagrodę Randi'ego. Capman Zbiorowa paranoja może i nie, ale kłamstwo powtarzane 100 razy staje się objegową prawdą. Piszesz, że Ty też masz OBE. Proponuję Ci test z karteczkami i aby Cię nie zmuszać do czytania całego wątku wklejam moją propozycję. 'Gdybyś mógł kontrolować OBE, mógłbyś wziąść 10 kartek i napisać na nich cyferki od 0 do 9. Następnie przykleić do nich taśmę klejącą dwustronną. Wylosować bez patrzenia jedną z karteczek i przykleić sobie do czoła. Wyjść z siebie. Zobaczyć cyfrę. Wrócić. Gdybyś miał na 10 udanych wyjść 10 trafień, znaczyłoby że faktycznie opuszczasz ciało.' Zrób to! Gdyby Ci się udało stałbyś się bogaty, bo można by zrezygnować z kosztownych podróży na Marsa, a wystarczyłoby, abyś wyszedł z siebie (choćby i za 100 razem), zrobił wizję lokalną na sąsiedniej planecie i wrócił. Wszak mówicie, że wystarczy pomyśleć o jakimś miejscu by się tam znaleźć....

Obserwujacy, a czy wyginanie łyżeczek przez potarcie to jest zjawisko naturalne czy już nienaturalne, bo widziałem gościa w telewizji co to potrafił, jeżeli jest to zjawisko nienaturalne to chyba go poszukam i coś mi może odpali z 1mln $, i napewno na 10 prób miałby 10 trafień w postaci powyginanych łyżeczek.

AI A skąd Ty to wiesz? Matrix i ja oglądałem. Powiedz mi czy ktoś to udowodnił?? A w telewizji na Discovery wciąż lecą jakieś niby 'dokumenty' o UFO. Choć ostatnio Discovery się poprawiło i wypuściło serię bardzo sceptycznych dokumentów o... ludziach wierzących w UFO.

Zrozumcie Jeśli chcecie twierdzić, że w coś WIERZYCIE to proszę bardzo. Ale nie mówcie, że WIECIE. To troszkę co innego.

"Choć ostatnio Discovery się poprawiło i wypuściło serię bardzo sceptycznych dokumentów o... ludziach wierzących w UFO." Zgadza , nawet b dobry dokument. jednak kiedyś to było - jakieś 6 lat temu , cał czas o ufo, naprawdę fajnie było to wtedy oglądać.

Obserwujący, nie chodzi mi o Matrixa, był taki program o człowieku mieszkającym, gdzieś na wsi w Polsce, który przed kamerą wyginał łyżeczki, i nie była to kwestia wiary bo ja to widziałem, był to program dokumentalny nie mam powodów przypuszczać by był to trick czy inne oszustwo.

AI To prawda, że tak nie przypuszczasz. Problem w tym, że ja nie widziałem nic przekonującego, a interesowałem się tym. Widzisz gdyby cokolwiek było, byłby też gdzieś na świecie człowiek, który uznałby, że musi to upublicznić. Byłaby więc strona internetowa z takim materiałem dowodowym, że powaliłby każdego sceptyka na ziemię. Gdyby taka strona była, zjechałoby się do twórcy takiej strony od groma i trochę młodych doktorantów, którzy poszukują świetnego tematu do pracy, bo gdyby coś takiego NAPRAWDĘ istniało, to sam chyba rozumiesz jak wielkie możliwości by otworzyło przed nami. Mówię o możliwościach praktycznych. Kontrola materii przez umysł dałaby takie możliwości, że wielkie koncerny (chociażby górnictwo) z pewnością by się zainteresowały. I byłoby o tym tyle szumu, że nie dyskutowalibyśmy tu o tym. Zaś w Faktach wieczornych, co miesiąc byłaby informacja jak idą postępy nad badaniami nad takim zjawiskiem. Bo uprościłoby to nasze życie w stopniu większym niż mikroprocesor. Nie ma ludzi zginających łyżeczki. To co oglądałeś było kłamstwem.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 126
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.