Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
sens istnienia
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 85

czy dociera to do ciebie ze istniejesz w pol niebie miedzy cieniem a duchem swiatla k...a to nie matrix to .... sam powiedz co !!!!!

Tak, na zdjęciu np. Pozdrawiam Igor

http://i.frazpc.pl/graf/fotki/1124958092439367.jpg

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

O co ci Dariuszu chodzi tym portalem reklamujesz to czy co? Pozdrawiam Igor

Ustalmy najpierw poziom dyskusji. Ale po tym co napisał dariuss nie mam nic do dodania, można co najwyżej pomówić o szczegółach.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

mój mail Driuszu :))) bibhalll@wp.pl pozdro

Tylko w Bogu zawiera sie sens istnienia człowieka, sens zycia. Sens pracy, nauki, cierpienia i radoœci, sens kochania i spiewania,sens rannego wstawania i nocnego spania. Gdyby nie było Boga ( a jest ! ) wszystko byłoby bezsensu !

Woj - prawda! [%sig%]

Bóg jest wszędzie i w każdym z Nas też. A w "człowieku" jest zwłaszcza.

Dariusz - W każdym z nas jest Bóg? w mordercy tez jest Bóg i innych podleńcach ? Czy nie jest czasem tak,że czlowiek przez złe postępowanie odcina sie sam od Boga? " Pochwała zła" słuzy zerwaniu więzi z Bogiem !

woj, a skad jest zło skoro to bóg stworzył wszystko?? Bóg jak jest to jest wszystkim, więc całkiem możliwe że przebywa czasem na ziemi pod postaciš morderców czy złoczyńców. A w każdym z nas jest dobro i zło.

Igor- (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) To był żart. Rozumiesz? Żart. „Randka w ciemno” „Ani Mru Mru”. Klikasz prawym -> „Właœciwoœci” i masz linka do .gif-a (jeszcze lepszy żart). A to, to dopiero żart (sens istnienia firmy): http://www.frazpc.pl/komentarz/8330-73 Tam z kolei, im żart zrobiłem. Pozdrawiam wendol

Teraz rozumie, a toœ ich podsumował jak trzeba. Pozdrawiam Serdecznie Igor

chcialbym Wam wszystkim przypomniec ze czlowiek nie rodzi sie ZLY.... staje sie zly, chory, zwyrodnialy dzieki srodowisku w jakim sie wychowal... ale nawet i morderca ma w Sobie pierwiastek dobra... a sens egzystencji haha odpowiedz dla kazdego czlowieka jest inna gdyz kazdy czlowiek jest inny.... kazdy jest stworzony do czego innego .. tyle na ten temat .. :P

" Gleboko wierze w to, ze kazdy czlowiek pragnie szczescia i nie chce cierpiec. Wierze rowniez, ze podstawowym celem zycia jest doswiadczenie tego szczescia. Jestem przekonany, ze kazdy z nas dysponuje potencjalem umozliwiajacym rozwiniecie wewnetrznego spokoju, a tym samym osiagniecie szczescia i radosci. Bez wzgledu na to , czy jestesmy biedni, czy bogaci, wyksztalceni czy nie, czarni czy biali, czy pochodzimy ze Wschodu, czy z Zachodu, mamy w sobie ten sam potencjal. Umyslowo i emocjonalnie wszyscy jestesmy podobni, fizycznie rowniez jestesmy zasadniczo tacy sami, chociaz niektorzy z nas maja wieksze nosy i troche rozni nas kolor skory. Dzielace nas roznice sa niewielkie. Najwazniejsze jest nasze podobinstwo umyslowe i emocjonalne. Wszyscy przezywamy takie same emocje, tak samo doswiadczamy tez emocji pozytywnych, ktore ksztaltuja wewnetrzna sile i spokoj. Mysle, ze powinnismy byc swiadomi wlasnego potencjalu i ze powinien on inspirowac nasza wiare w siebie. Czasami zbyt dokladnie przygladamy sie negatywnej stronie nas samych, przez co czujemy sie bezwartosciowi. Nie jest to, jak sadze, dobre nastawienie. Nie moge jednak zaoferowac wam zadnego cudu. Jezeli ktos dysponuje jakimis cudownymi mocami, chetnie z nichskorzystam. Jednak szczerze mowiac, jestem sceptyczny wobec tych, ktorzy twierdza, ze maja nadzwyczajna moc. Wiem jednak na pewno, ze nieustannie w kladajac wysilek w cwiczenie umyslu, mozemy zmienic swoje widzenie swiata i nastawienie, co prawdziwie odmieni nasze zycie. Jesli mamy pozytywne nastawienie do wszystkiego, co sie wydarza, wowczas, nawet jesli stykac sie bedziemy jedynie z wrogoscia, nie utracimy wewnetrznego spokoju. Zdrugiej strony, jesli do wszystkiego podchodzimy w sposob negatywny, jezeli doswiadczamy jedynie leku, podejrzliwosci i bezsilnosci lub tez czyjemy odraze do samych siebie, wtedy nawet jesli dookola bedziemy miec tylko najlepszych przyjaciol, mila atmosfere i przyjemny dom, nie bedziemy szczesliwi.Nastawienie jest wiec obromnie wazne i to ono w rzeczywistosci decyduje o tym, czy jestesmy szczesliwi. Mysle, ze wielkim bledem jest oczekiwanie, iz rozwiazemy nasze problemy dzieki pieniadzom czy dobrom materialnym. Przekonanie, jakas rzecz z zewnatrz moze wywolac w nas cospozytywnego, jest calkowicie nierealistyczne. Oczywiscie sytuacja materialna nie jest bez znaczenia i czesto wspomaga nasze dobre samopoczucie, jednakze nasze wewnetrzne nastawienie jest rownie wazne, jesli nie wazniejsze. Musimy nauczyc sie nie dazyc w zyciu do osiagniecia dobrobytu, gdyz stanowi to przeszkode w duchowej praktyce. Czasami wydaje mi sie, ze podkreslenie znaczenia dostatku i zaniedbywanie wewnetrznych wartosci jest w pewnym sensie modne. Dlatego tak wazne jest zachowanierownowagi pomiedzy dazeniem do gromadzenia dobr materialnych a rozwojem duchowym. Ludzie w naturalny sposob funkcjonuja jako zwierzeta stadne, a nasze wspolne, dobre cechy nazwalbym prawdziwymi ludzkimi wartosciami. Powinnismy rozwijac wlasciwosci, takie jak umiejetnosc dzielenia sie z innymi i troska o innych, oraz szanowac prawa wszystkich ludzi. W ten sposob mozemy uswiadomic sobie, ze nasze przyszle szczescie zalezy od wielu innych czlonkow spoleczenstwa. Ja sam jako szesnastolatek utracilem wolnosc, a wieku 24lat- wlasny kraj. Od 40lat jestem uchodzca i ciazy na mnie wielka odpowiedzialnosc. Kiedy spogladam w stecz, mysle sobie, ze nie mialem latwego zycia.Jednoczesnie jednak przez te wszystkie trudne lata nieprzerwanie uczylem sie wspolczucia, troski o innych, a nastawienie to dalo mi wewnetrzna sile. Jedna z moich ulubinych modlitw brzmi: Dopoki twa przestrzen, Dopoki zyja czujace istoty, Bede trwal, Aby pomagac, aby sluzyc, Aby wzniesc swoj wklad w szczescie tego swiata. Takie myslenie daje mi wewnetrzna sile i pewnosc, nadajac sens mojemu istnieniu. Bez wzgledu na to , jak trudne i skomplikowane byloby zycie, takie nastawienie pomoze nam zachowac wewnetrzny pokoj." Dalajlama

Długie zdania robił... [%sig%]

Czasem trzeba " sformatować" swoje życie i dodać brakujacego " kodeka" wtedy bedzie wiadomo jaki jest sens istnienia !!! Pozdrawiam :)

Doro.... Lubię Cię. Jesteœ mšdra. A mšdroœć to inteligencja + wiedza + coœ jeszcze.

Wibracje występujšce u ludzi sa tak róznorodne ale jednoczesnie odczuwalne. Czasem nie możemy znieœć obecnoœci drugiej osoby , jesteœmy wówczas zniecierpliwieni i chętnie izolujemy się od takich osób. Z innymi natomiast czujemy,że moglibyœmy być, być i być, rozmawiać i rozmawiać - to jest własnie to. Tacy ludzie przycišgajš jak magnes . Gdy sš wspólne cele, założenia i dšżenia , gdy się chce razem œmiać i płakać można rzec " bratnia dusza- odbicie lustrzane ducha" wtedy sens istnienia nabiera niewymownej wartoœci życia tu i teraz. To jest cel sam w sobie ,poszukiwać zalšżka dobra pomimo cišgłego rozdarcia wewnetrznego, mimo bólu i cierpienia. Jednak największš esencjš , wartoœciš i sensem jest miłoœć ......gdy dwie krople zbliżš sie, połšczš stanowišc jednš. Każdy chce kochać i być kochanym i właœnie w miłoœci jest sens istnienienia.

Darku ! I vice versa ! Cos jeszcze ? tak, prawda to cos nienazwane, coœ co trudno słowami wyrazić. Jesteœ bardzo miły i komplementarny :)

Welcome ! właœnie za 5 m -cy te autko będzie moje , jestem Ciekaw waszej opinii jak wam się podoba :D:D:D:D:D Chciałem się pochwalić bo nie mogę z radoœci wytrzymać Jeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa To ma Sens , Życie ma Sens , a Sens życia zaskoczy Ciękiedy ujrzyjsz w nim Sens i nastawisz się na jego œpiew jeaaaaaaaa http://www.3d02.com/file_gallery/GS01068/img1.jpg kierunek poznan pierwsza jazda hehe
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 85
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.