Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Bush zamierza atakować Iran
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 94

Coœ mi się zdaje, że mr bush się tym razem przeliczy, kiedyœ pewna pani polityk porównała Busha do Hitlera... Ciekawe co o tym myœlicie? Bo mi się wydaje że owa analogia jest bardzo trafna. Bush też lubi kłamstwo i wojny. Ma swojego goebelsa (jak jego sekretarz stanu się nazywa?) itp. ---------------------------------------------------------------------------- "a ja mam w dupie ten owczy pęd, tę mentalnoœć ćmy (...) czy chcesz iœć ze mnš, tylko powiedz", tak mówił nie potępiał, nie przymuszał, przekonywał, przekonywał, lecz interes nigdy nie pozwolił sługom jego naœladować łagodnoœci tej" /*www.pigment.art.pl*/

Niestety USA w imieniu nas wszystkich muszš zaatakowac Iran by nie dopuœcić do powstania odpowiednika UE na Bliskim wschodzie, tego by nik nie przeżył - albo Islam albo ropa. W tym celu państwa arbskie szukajš sojusznika w Chinach, dlatego podpisano w tym roku kontrakt długotermoniowy na dostwy gazu do Chin z Iranu. Przypone tylko , że Rosja wycofała się z pomysłu budowy gazocišgu bezpoœrednio do Chin centralnych na rzecz rewitalizacji pasa nadbrzeżnego nad morzem chyba Czukockim - no moge sie myslic - ale wystarczy zerknšć na mapę. Sš i inne przesłanki zmuszajšce USA i Izrael do tzw. uderzenia prewencyjnego. Niestety dla naszego dobra tak trzeba, niestety Państwa Arabskie ni emogšbyć jeszcze w pelni samodzielne - mogły by zdestabilizowa㠌wiatowe rynki gospodarcze w imie żle pojętego pojecia wolnoœci gospodarczej. Nie zanudzam i pozdrawiam Igor

Dzięki Olo, ale skoro piszesz że Iran podpisał długoterminowy kontrakt na dostawy ropy do Chin, to co stanie się z tym kontraktem jak stany wejdš do Iranu? Racja że jakakolwiek Islamska Unia to masakra dla wszystkich, ale myœlę że ona już jest, a jej wspólnym wrogiem sš Stany i Izrael. Mówišc o innych przesłankach myœlisz pewnie o programie atomowym "wznowionym" przez Iran, ja myœlę że można to załatwić selektywnie bez kolejnej wojny, poza tym z Iranem nie pójdzie tak łatwo to kraj bogatszy i lepiej uzbrojony od Iraku. Pozdrawiam

Tak się wydaje, to fakt. Jednak odnoœnie kontraktów - to się stanie co się stało z Irakiem, czyli nic - zostanš wstrzymane a cišgłoœc prawna zostanie przeniesiona na nowy rzšd w Techeranie. Cišgłoœc Państwa nie zostanie przerwana tylko jego forma prawna, podobnie jak w firmie tylko bardziej skomplikowanie. Cały problem w tym , że tutaj nie chodzi o Iran - w sensie dosłownym i nie on jest celem ataku wyprzedazajšcego choćiaz tak to wyglada. Mało tego mało kto zwraca uwage na to , że w szelafach kontynentancyh zapasy ropy sš podobno na około jeszcze 300 lat, wiec jak sami widzimy nie w tym rzecz. Pozdrawiam Igor

W niektorych przekazach czytalam, ze ropy jest tylko na jakies 50 lat. Nie wiadomo, komu wierzyc ? Moim zdaniem jest to jednak wojna o rope i to najlepiej darmowa dla USA i dla Anglii.

Gosiu, ty powinnaœ wiedzieć znać sprawę jasniej, wasz rzšd (tj. Australijski) kłóci się z Indonezjš o szelf kontynentalny dokładnie o 300 kilometrów. Na dnie morza odkryto tam zapasy ropy być może przewyzszajšce rezerwy Bliskowschodnie. Poza tym na dnie morza na głębokoœci powyżej 3000 metrów zapasy ropy, których aktualnie wydobycie jest trudne sš bardzo bardzo duże. Można to sparwdzić w czasopismach geologicznych tajemnica to nie jest. Pozdrawiam Igor

USA jak każdy system totalitarny się zniszczy sam, pytanie ile jeszcze ludzi musi za to cierpieć i ginšć?

Jest rzeczš oczywistš, że problem arabski został nam narzucony przez Izrael. Jest rzeczš oczywistš, że w wojnie w Iraku chodziło o zajęcie złóż ropy. Jest rzeczš oczywistš, że następny jest Iran bo to następne realne zagrożenie dla Izraela. Jest też oczywiste, że Iran bomby A długo jeszcze mieć nie będzie ale może sobie jš teraz kupi widzšc pokrzykiwanie USA i Izraela. Jest też oczywiste, że Izrael, Indie i Pakistan majš bomby A i jakoœ nie słyszy się o planach zbombardowania ich zakładów etc. Acha jeszcze jedno zastanawialiœcie się nad tym czy wysoka cena ropy nie jest przypadkiem wynikiem słaboœci dolara ? Dlaczego baryłkami nie pohandlujemy z Iranem w Euro? A może zaczniemy handlowac już od marca 2006 ? To teraz obstawiamy kiedy będzie atak na Iran ? Ja obstawiam pierwszy kwartał 2006. Pewnie przedtem będzie jakaœ prowokacja, może nawet tak spektakularna jak WTC. Reasumujšc Olo masz mózg wyprany w proszkach Izraelskich, że tak eufemistycznie stwierdzę i przykro mi, że rodacy moi tak błšdzš

lecterro (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Kolego symaptyczny też chciałbym aby tak było jak myœlisz tylko, że jest całkowicie odwrotnie. Tutaj nie chodzi o ropę, tutaj chodzi o całkiem inny zespół mechanizmów ekonomicznych które muszš zostac uruchomione by inne zostały zablokowane dla naszego dobra. Podam ci przykład który już wiele razy musiałem podawac i przyatczać tylko wysil się nie w kategoriach spiskowych tylko w kategoriach planownaia ekomicznego. Przykład analizy systemowej interencji w Iraku i jej przyczyny oraz skutki: Powojenne metody eliminacji zagrożenia destabilizacji ekonomicznego ładu na œwiecie na poniższym przykładzie: zadania i rola elementów abstrakcji w polityce ekonomiczno militarnej stanów zjednoczonych na podstawie lansowanego obrazu posiadania przez Irak Broni Masowego Rażenia. Mam 32 lata i dalej się czegoœ nowego uczę a przynajmniej wydaje mi się, że się staram. Z wielkim zaciekawieniem przeczytałem Państwa ogłoszenie o pracę w charakterze konsultanta. Ostatnio nigdzie nie pracuję i baba suszy mi głowę abym poszedł i coœ sobie znalazł, nawet wyszukała mi to ogłoszenie więc piszę bo wydaje mi się, że może bym się przydał nawet jako kierowca na poczštek, albo może była by i inna robota. Ale do rzeczy: Sprawę Iraku uważam za bardzo poważnš a metody wprowadzania w nim demokracji po prostu za nieudolne. USA popełniły bardzo ważny błšd a wszystko za &#8222;mšdrymi&#8221; decyzjami Pana Donalda Rumsfelda. Pan Donald po prostu nie wytrzymał i za wczeœnie namówił otoczenie G. B. do tak zwanego ataku prewencyjnego ale jaki to był atak to widać, po drugie atak w stylu &#8222;na dziada&#8221; na nic się nie przyda, jak każdy porzšdny goœć co przychodzi nie proszony na imprezę Ameryka nie przyniosła żadnego podarku a jeszcze kreci dym. Zachowanie takie oceniam następujšco: Po pierwsze wcale nie ma gwarancji zachowania wpływów w Arabii Saudyjskiej, sprawa nr dwa to doœć niepewne (wymuszone) stanowisko Kuwejtu w przyszłoœci a sprawa nr trzy to niebezpieczna polityka CIA w Indonezji oraz w Ameryce Łacińskiej gdzie sš duże złoża ropy (jeœli spojrzymy na mapy to tam sš duże zagrożenia terroryzmem), w celu utrzymania jakiej takiej koniunktury na ogólnoœwiatowym rynku. I sprawa ostatnia to możliwoœć utraty całkowitych wpływów w Iraku na rzecz Federacji Rosyjskiej. Nieudolnoœć tej polityki obserwować można w telewizorze i to człowiek nie wierzy w to co widzi, najpierw rakieta przez pomyłkę zabija niewinnych działaczy &#8211; metody jak za Józefa Stalina gratuluję, potem w polskiej strefie likwiduje się duchownego &#8211; bo wiadomo nie będzie przeciwko Polakom nikt występował wiadomo mamy Papieża i tak dalej. Wszystko to za wiedzš Rosjan którzy zacierajš ręce z radoœci wiedzšc ze do niczego to USA nie doprowadzi, a na koniec ich wpływy się tylko umocniš. Wg mnie przyczyna interwencji w Iraku była następujšca: Saddam Husajn napadł na Iran za pienišdze rosyjskie po raz pierwszy kiedy była interwencja w Afganistanie. Zrobił to wg różnych Ÿródeł za 500 mil $ rocznie by wyeliminować z gry Iran co miało pomóc ewentualnie Rosji w Afganistanie. Potem 1989 napadł na Kuwejt robišc niby usługę Brytyjczykom i układowi Europejskiemu, który za bardzo nie wiedział co ma zrobić z wojskiem po upadku ZSSR i układu warszawskiego. Np. w Wielkiej Brytanii miały być duże redukcje personelu lotniczego wojskowego oczywiœcie - to Państwo przeczytajš w gazetach &#8211; ale tak naprawdę USA i ZSSR chciały ukarać Kuwejt za obniżenie ceny ropy.. W tedy w 1990 pozwolił na to ZSSR i wszyscy się cieszyli w tym też USA. Każdy woskowy był potrzeby. Ale co się stało otóż przez 11 lat œwiat się zmienił i zmieniło się dużo. Co najgorsze spadła koniunktura œwiatowa. A co za tym idzie redukcje miejsc pracy itd. Najgorsze, że w USA, po obniżkach podatkowych przez Regana za bardzo niema co obniżać w tedy w systemie zostało około 800 miliardów dolarów wzrost był oczywisty. I teraz dochodzimy do sedna sprawy, gospodarka USA jest kluczowa jeœli chodzi o œwiat wartoœć jej to jak przeczytałem w Wyborczej10 bilionów dolarów czyli 10 tysięcy miliardów dolarów, jeœli tam się coœ dzieje nie tak reagujš wszyscy każda giełda i każdy finansowy potentat - kiedyœ były odniesienia do wartoœci kopalnych - złoto, ropa, teraz wszystko odnosi się do wartoœci umownych - pienišdz, dolar , jen, euro itd.. I teraz by Państwo dobrze zrozumieli, USA nie może tak jak w Polsce za komuny dodrukować dolarów i wpuœcić ich do systemu, gdyż dodrukować można wtedy gdy wartoœć produkcji wzrasta - a tam mamy recesje jak wszędzie - choć tam robi się zabiegi by tego nie było widać. ISTNIEJE JEDEN przypadek kiedy można dodrukować i œwiat się nie kapie o co chodzi a przynajmniej nie nastšpi łańcuchowa reakcja negatywna takim przypadkiem jest stan nadzwyczajny czyli wojna. I teraz do sedna sprawy dlaczego wg Ekspertów nie jest ta woja biznesem i nikt nie wie o co chodzi - Teraz dalej wg Ekspertów cała ta impreza ma kosztować 500 miliardów dolarów choć oficjalnie mniej, ale jak widać z polityki Regana mniejsza kwota wpuszczona do sytemu nic nie da i wzrostu nie będzie, wiec USA zaplanowały przy pomocy Izraela Biznes Plan wpuszczani tej kwoty co jakiœ czas do systemu, by nikt na œwiecie nie połapał się o co chodzi. I tak co roku od sprawy ostatniej w Iraku sprzed 10 lat mamy jakaœ wojnę a to Boœnia, a to coœ w Afryce, a to Afganistan, teraz Irak -potem ma być Korea. Co to da? Obecny planowany wzrost gospodarczy w USA planuje się na poziomie 2,5% wzrost przyzwoity minimum wynosi 3,5 jak to zostanie osišgnięte, czyli liczymy wartoœć całej Gospodarki USA wynosi 10.000 miliardów generuje w amerykańskich warunkach 2,5% wzrostu gospodarczego, do tego dodrukowujemy 500 miliardów a 500 z 10.000 to 5% i z tego jak w podatku tylko 20% ( 80% podlega cichemu praniu czyli wchłonięciu przez system easy whosh czy cos takiego) czy jak kto woli jedna pišta wchodzi do wartoœci wzrostu gospodarczego gdyż zawsze występuj a koszty. Czyli jedna pišta z 500 miliardów to 100 miliardów. A 100 miliardów z 10 000 miliardów to jeden procent (1%). Jeœli dodamy to do 2,5 % obecnie wyjdzie nam planowany wzrost po wojnie 3,5 %. Mamy tutaj Typowy przykład abstrakcji rentownoœci kapitału. Tak się dziej gdy pojawia się kapitał czysty nieobcišżony nijakimi zobowišzaniami. Jeœli chce mieć Pan wzrost wyższy trzeba tylko zmienić kwoty i skale działania. Podobnie nasz dzielny rzšd konstruuje budżet na rok 2004, jednym rachunkowoœć. Sprawy interesów Rosyjskich nie poruszam celowo sprawa jest oczywista <=14$ za baryłkę i to jest w zasadzie perfidia ze strony USA gdzie z jednej strony wmawiajš Rosji, że interwencja ze strony ekonomicznej jest zasadna bo straci Rosja swój export a z drugiej sami chcš przy okazji opanować rejony roponoœne próbujšc tym samym wyhamować ewentualny wzrost gospodarczy w Chinach poprzez sztuczne zawyżanie rękami Państw OPEK cen ropy.. Reasumujšc jeœli w gospodarce œwiatowej nic nie drgnie a po analizach rynku niemieckiego widać że produkcja nie wzrasta, to w przyszłym roku po Iraku będzie Korea &#8211; dlatego zamiast załatwić te sprawę od razu mówi się o jakichœ negocjacjach., lub przy okazji Iraku będš prowadzone dalsze działania o większym lub mniejszym nasileniu, pod warunkiem że Rosja i Chiny zachowajš autonomicznoœć polityczna. W zwišzku z tym siany jest ferment w Izraelu by można było o co wywołać znowu jakiœ konflikt. A pro po Chin podobało mi się jak w Chinach wybuchła nagle epidemia SARS tuż przed inwazjš na Irak i w trakcie Kampanii Afgańskiej. I oczywiœcie następstwa spadek koniunktury w Chinach, osłabienie dolara co równało się wzrostowi exportu z USA, można naprawdę się od nich dużo nauczyć oglšdajšc telewizor a nasi biedni. Jednym słowem USA dzielnie się broni przed spadkiem własnej koniunktury, Rosja próbuje pomóc ale nici z tego będš. Kończšc najgorsze nie jest jeszcze to co Państwu napisałem bo na to nie mamy wpływu, gorsze jest co innego USA chwali Polaków za wojnę, by nie było jak w Jedwabnym mordowali Niemcy ale Żydzi nie pamiętajš o tym tylko o złych Polakach. O grzechach bogatego się nie mówi jak już można coœ skorzystać. A wracajšc do Państwa oferty pracy jest ciekawa, tylko, że ja nie mówię po angielsku trochę się kiedyœ uczyłem ale jakoœ mi nie szło , doœwiadczenie mi się wydaje jakiœ mam bo sam uczestniczyłem w zamieszkach 10 lat jako mieszkaniec Nowej Huty a mieszkałem obok koœcioła Arka Pana i samochody pancerne jeŸdziły pod blokiem, mam doœwiadczenie w kontaktach z takimi ludŸmi i poniekšd ich rozumiem. Ostatnio nawet udało mi się skończyć studia, wydaje mi się, że mam doœwiadczenie w praktycznej współpracy z instytucjami państwowymi. Kończšc wydaje mi się, ze międzynarodowa próba zniewolenia Irakijczyków przez USA w ramach programu blokowania cen ropy przed ich spadkiem (chodzi o interes Rosji i USA) w ramach wprowadzenia demokracji itd. Może się nie udać. Problem polega na tym co doszło do Georga Busha dopiero teraz jak już jest po zamachach i została rozpoczęta kampania, należało najpierw w pierwszej kolejnoœci zmienić mentalnoœć Irakijczyków, zrobić małš rewolucję kulturalnš, pomóc im samodzielnie zrobić ten pierwszy krok i potem się włšczać, a nie jak osła cišgnšć za uszy i nie mówić teraz, że się coœ z tym zrobi. Przykro to stwierdzić ale Islam to metoda archaiczna w zniewalaniu obywateli i na jej rewolucji winny się skupić USA jeœli chce dalej wieœć prym w polityce œwiatowej inaczej odżyjš stare potwory i upiory rodem z ZSSR. Problem w takim systemie zniewolenia polega na ty, że jednostki majš dostęp do innych informacji do których dotychczas dostęp był zablokowany &#8211; zacofanie, efekt jest tego taki, że występuje rozwój samoistny nie kontrolowany co jest jeszcze gorsze niż rozwój skrzywiony. Mało tego w takich sytuacjach jednostki buntujš się ponad miarę i nawet tak drastyczne kary jak œcięcie w Arabii Saudyjskiej nie będzie wystarczajšcym hamulcem w celu powstrzymania rozwoju. Metoda kupowania stosowana obecnie w Iraku przez USA to działanie bardzo nie dobre i nawet nie bezpieczne, po pierwsze co będzie jak przestanš płacić a po drugie co będzie jak do Irakijczyków , którzy przy tej okazji nauczyli się liczyć i doliczš się co mogš sami zarobić na ropie którš majš &#8211; bo to też nie jest wykluczone. Problem ostatni jak wprowadzajšc demokracje w sytuacji kiedy, druga strona ma się o co bić, ropy nie da się wywieŸć i potem jej wydzielać tak jak np. z polskim przemysłem zniszczonym w celu wyeliminowania z rynku a teraz od czasu do czasu wspomaganego zapomogš zwanš inwestycjš. Sprawa ostatnia Nobel dla Pani z Iranu uważam za nietrafiony i przedwczesny, działanie takie wskazuje na całkowity bałagan i zamieszanie w realizacji planu zwanego Irackim. Należało najpierw znaleŸć osobę, np. jakiegoœ nawiedzonego młodego duchownego z kraju XYZ, potem pomóc napisać mu ksišżkę a potem stwierdzić że jest to tak otwarte, oczywiste i piękne, że należy się za to Nobel. Winna to być nowa interpretacja Islamu (lub cos koło tego), która wywrze wpływ na intelektualistów arabskich a przez to na duchowieństwo. Liczenie na to, że będzie jak w Polsce (pienišdz ich zabije) jest tutaj przedwczesne a nawet błędne. Nie należy się bać tego co wczeœniej zrobił Sallman Rushdii gdyż jest to nie uniknione. W ksišżce tej trzeba im wytłumaczyć metody zniewolenia którymi sš zniewoleni dotychczas i po cichu zaaplikować te właœciwe czyli własne. Co prawda ucierpiš na tym i inne religie ale nie należy się tym zbytnio przejmować wielkiej afery nie będzie. Rosja myœlę, że nie będzie się tym razem mieszać, najpierw ksišżka, mały nakład, opinia specjalistów że to hit i do dzieła. I jeœli to zaskoczy to wtedy może uda się Prezydentowi Bushowi zostać na druga kadencję. Musicie tam zrobić rewolucje kulturalnš, powoli i bezpiecznie w imię œwiatowego Globalizmu. Dlatego, że jeœli tam się wam uda to uda się wam wszędzie. Tak na marginesie to Pan Bóg zmienił plan i to co zrobił w przypowieœci o wieży Babel po prostu przerosło jego oczekiwania, strasznie się Ÿle i niewygodnie tym zarzšdza kiedy struktury sš rozbudowane proœciej szeptać do ucha jednego wybranego &#8211; Prezydenta. To tak jak w grze strategicznej mieć 10 słabo uzbrojonych armii zamiast jednej z broniš atomowš. Poza tym Pan Bóg ma nowy pomysł na kreowanie koniunktury œwiatowej &#8211; dla niego nasze życie to gra tyle, ze on zawsze wygrywa. Pozdrawiam Serdecznie, ale już muszę kończyć, dopadło mnie przeziębienie i zbiera mnie goršczka wiec naprawdę już poruszę ostatni watek, przyjmijmy założenie, ze w przypadku jakiegoœ niefortunnego błędu w polityce &#8211; np. nowego prezydenta, USA wycofajš się z Iraku, proszę sobie wyobrazić konsekwencje polityczne dla Polski w sprawach objętych politykš zagranicznš na koniec w celu ratowania własnego prestiżu nastšpi odwrócenie w stosunkach politycznych ma linii Berlin Washyngton. Dziwi mnie w tych relacjach inna kwestia, sprawa przyszłej polityki wewnętrznej w Eurolandzie prognozowanej przez Niemcy, nie wiem czy się œmiać czy płakać, ale to jeszcze napisze choć goršczka mnie męczy, słyszałem, ze w Niemczech plan rozszerzenia UE o kraje takie jak polska, Łotwa, Litwa czy Estonia był bardzo wnikliwie przemyœlany i nie różnił się niczym od doktryny Adolfa Hitlera przynajmniej w schemacie działania. Otóż Adolf też podnosił utratę Lotaryngii i Alzacji, czyli to co podnoszš teraz w stosunku do Polski wypędzeni, natomiast przyjęcie prócz Polski Litwy, Łotwy i Estonii ułatwiło by w ramach Eurolandu odzyskanie ziem przez Niemców z jednoczesnym wskazaniem dla Polaków prawa do dochodzenia roszczeń na byłych ziemiach z przed 1939 roku, a już w ramach Eurolandu. Bioršc pod uwagę , nowe sytuacje dotyczšce procedury podejmowania głosów resztę mogš Państwo wydedukować. Następstwem tych planów i siły z jakim lobby w Niemczech naciska na polityków jest wycofanie się prezydenta z kandydowania na druga kadencję gdyż chłop tego nie popiera. Teraz to już kończę bo musze iœć spać, jak pomyliłem daty to przepraszam, jak nazmyœlałem to tez, pozdrawiam serdecznie:

Ale się rozpisałeœ ! Z tym, że mimo goršczki w większoœci z sensem :) Mogę to skwitować tak. Żyjemy w smutnych czasach globalnych manipulacji medialnych. Demokracja w państwach zachodu i u nas zgniła kompletnie. To sprzyja rzšdom kanalii i ogólnej degrengoladzie. Popatrzcie sobie jak teraz w TV nas faszerujš za nasze pienišdze bzdurnymi kielbasianymi reklamówkami wyborczymi. Wczeœniej nas paœli eurofanatyzmem jak to nam się krowa ocieli jak wejdziemy do UE albo nas Łukaszenko przytuli. A teraz prosze jest kryzys z sšsiadem Polski a UE słodko popierduje żeby tylko Putina nie przestraszyć. Pooglšdajcie sobie CNN lewicowy na maksa, albo inne newsowe TV zza oceanu. Tam już ostro trwa kampania WE MUST ATTACK THEM. Kłania się "Rok 1984" i nawet nie zauważyliœmy kiedy do tego doszło !!!

Olo, malo gazety o tym pisaly, ale najwieksza i jedyna platforma wydobywania ropy przez Indonezje - splonela. Stalo sie to jakies trzy tygodnie temu. Teraz w prasie jest kompletna cisza. Australia oczywiscie nic nie powiedziala o tym w telewizorach. Wiem tez, ze USA i Australia zlikwidowala swoje placowki dyplomatyczne w Indonezji, jakis miesiac temu. Anglosasi chyba cos kombinuja w sprawie Indonezji.

Podobnie naiwnie mówi się cišgle o tym za ile lat amerykańskie wojska opuszczš Irak. Amerykańskie wojska nie wyjadš z Iraku NIGDY !!! Trochę œmieszy podejœcie naiwnych Europejczyków. Obecnie amerykańskie społeczeństwo także jest faszerowane błędnymi informacjami odnoœnie koniecznoœci prowadzenia wojny w Iraku. Należy zwrócić uwagę na to że jednak większoœć społeczeństwa USA tak naprawdę jest za prowadzeniem w IRAKU działań wojennych. W tym społeczeństwie cišgle wbrew pozorom tkwi przeœwiadczenie że lepiej "walić" bomby i zabijać poza granicami własnego kraju przez co ma się "pozorne" i wirtualne poczucie bezpieczeństwa. Gdyby wybory wygrał przeciwnik Busha nie byłoby tego wszystkiego. Jak wiemy Bush tak naprawdę nie wygrał wyborów, a jednak rzšdzi stanami...... ps. Nie usprawiedliwiam tu Huseina i jego byłych metod rzšdzenia Irakiem.

W amerykańskim systemie politycznym niema znaczenia kto zostanie Prezydentem. To jest przewaga gospodarki stailnej nad niestabilnš. Pozdrawiam Igor

Chiny i Rosja na pewno nie dopuszczš do jakiejkolwiek formy zbrojnej agresji na Persję. I bedš po cichu wspierali armię irańska dostarczajšc jej najnowoczeœniejszych systemów broni( w tym supernowoczesnych systemów obrony przeciwlotniczej typu "BUŁAWA") po to by mogła ona stawić godnie czoła potencjalnemu amerykańskiemu agresorowi.Rosja buduje aktualnie w Iranie dwie wielkie elektrownie atomowe o łšcznej sumarycznej mocy energetycznej 2000 MW. Nie wyobrażam sobie sytuacji gdy nad rosyjskš wielkš budowš energetycznš niebezpiecznej z punktu widzenia katastrofy promieniotwórczej atomówki; pojawiš się nagle myœliwce z Gwiazdš Davida czy też z amerykańskim ,jakoby tak powszechnie uwielbianym przez prymitywnych Polaczków sztandarem wolnoœci wuja Sama...

To będzie ciekawy stopień konfrontacji z tym się zgadzam. Ciekawe czy znowu naszych polityków uda się im wmanewrować w poparcie tej interwencji na przekór Rosji , Niemcom i Francji - to ciekawi mnie najbardziej. Pozdrawiam Igor

Po pierwsze kwaœniewski juz nie będzie prezydentem. Jeżeli wygra Kaczor lub Tusk lub ktokolwiek inny wycofa wojska z Iraku, lub nawet zrobi to obecny pożal się Boże prezydent. Polska w przyszłej wojnie w Iranie nie ma co szukać i lepiej jak będzie trzymała się od tego z daleka.

ha ha, wierzysz serio w to że palant tusk albo palant kaczor albo palant cimoch wycofajš wojska z iraku?

sam jestes palant !

caatoosee zanim kogoœ wyzwiesz, lepiej zaczekaj do następnych wyborów sam będziesz psioczył na tych na kogo głosujesz, wszyscy politycy to œwinie, mógłbym ci odpowiedzieć na to wyzwisko ale szkoda mi cie, bo wcišż dajesz się nabrać na kłamstwo pt "kampania wyborcza"...

Dokładnie teraz dajš kiełbase wyborczš a jak już ktoœ zostanie prezydentem to będzie dalej w dupę wchodził żydom i amerykanom.Według mnie pora zaczšć wspierać swoich sšsiadów Rosję,Francję,Niemcy musimy mieć z nimi dobre stosunki dlatego,że oni sšsiadujš bezpoœrednio z nami a takie USA jest daleko i ma nas w dupie i jak kiedyœ dojdzie do zbrojnego konfliktu np.z Rosjš to tylko naiwniak może powiedzieć,że Nato nas obroni.

Ameryka przygotowuje się do wojny z Irakiem przy braku najmniejszego dowodu, jakiegokolwiek argumentu wskazujšcego na zwišzek Saddama Husseina z wydarzeniami 11 wrzeœnia. Próbuje się więc wytaczać inne działa wobec rzšdów Husseina, wytykajšc mu jego bezwzględnoœć i uœmiercanie swoich własnych obywateli przy użyciu gazu. Niestety, kreowanie tzw. medialnych faktów ma często więcej wspólnego z fikcjš, politycznš poprawnoœciš bšdŸ czystš propagandš, niż z rzeczywistoœciš. I tym razem twórcy propagandy antyirackiej znaleŸli się w kłopocie. Analiza przeprowadzona przez CIA wobec raportu z 1990 roku mówišcego o zastosowaniu przez Irak gazu cyjanowodorowego (Cyanogen Chloride) znalezionego we krwi ofiar kurdyjskich w irackim mieœcie Halabjah, wykazała, że gaz pochodził nie z Iraku - bo ten go nie posiadał - lecz z zapasów armii irańskiej. Raport i konkluzja CIA wskazujšca na to, że to nie Irak lecz Iran zamordował niewinnych Kurdów, a także podważajšca dotychczasowš opinię o iloœci ofiar, znajduje się na stronie internetowej CIA oraz na stronie Federacji Naukowców Amerykańskich (Federation of American Scientists) pod adresem: http://www.fas.org/man/dod-101/ops/war/docs/3203/appb.pdf Teraz czekamy aby telewizyjne gadajšce głowy z takš samš pasjš przedstawiały ten fakt, z jakš swego czasu nagłaœniały tę "zbrodnię Husseina". &#9632;
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 94
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.