| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| FENOMEN DZIECI INDYGO - DZIECI NOWYCH CZASÓW | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 415 |
|
Chciałbym poruszyć na niniejszym forum temat zwišzany z dziećmi Indygo, zwanymi również dziećmi nowych czasów. To zupełnie nowe pokolenie dzieci, które wchodzi (zaczyna wchodzić lub będzie wchodzić) w obecnych czasach (w najbliższej przyszłoci) w wiat dorosłych. Sš to dzieci, które posiadajš nowe zdolnoci, nowy sposób patrzenia na wiat, majš swoje wady i zalety, bardziej rozwinięte DNA w postaci 6 nici.
Chciałbym, aby ten temat znalazł u was poklask, zrozumienie, a także przemożnš chęć do podzielenia się informacjami, wnioskami o takich dzieciach. Muszę powiedzieć, że temat powyższy został zaczerpnięty z ksišżki Caroline Hehenkamp "Fenomen dzieci indygo, dzieci nowych czasów". Ksišżka w zasadzie jest nowatorska, jeszcze o wieżym spojrzeniu :). Autorka majšca dowiadczenia z takimi dziećmi, opisuje szeroko wiele zagadnień zwišzanych z tymi dziećmi.
Pisze o leczeniu, odżywianiu, sposobach zachowań itp. Ksišżkę w pierwszej kolejnoci warto polecić rodzicom, nauczycielom, pedagogom i w końcu każdemu, kto zechce się tym zainteresować. Uważam, że warto.
Liczę weń, że temat się rozwinie i nie olejecie go tak po prostu. Nie chcę by był to kolejny przemilczany "problem" ludzkoci, ale zaczyn nowego rozumienia, co jak przedwit nowej ery. Bo te dzieci już zapoczštkowały drobne przemiany w naszych społeczeństwach. Więcej o dzieciach już wkrótce :))).
|
|
|
Podam Wam Swietnš stronke na temat kształtowania Aury
http://acheront.net/aura.html
A to strona głowna - naprawde ciekawa Strona
http://acheront.net/
Ps. Aga - tam mam nadzieje znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania ;D
Pozdrawiam.
|
|
|
Cały temat o Dzieciach Indygo - wysłannikach miłoci znajduje się na tej stronie:
http://www.wlasnowierca.friko.pl/indygo0.htm
Niewiem juz co o tym wszystkim myleć, wokół nas następuje tyle zmian... Zaczynam już się gubić...
|
|
|
najwazniejsze to ne zglupiec ;).. mysl racjonalnie nie badz bez przesady sceptycznym, ale tez nie wierz we wszystko co widzisz i slyszysz... tak jest najlepiej moim zdaniem
|
|
|
Na targach "Od Wachadełka do gwiazd" , w wiekszych miastach całej Polski .Sš to targi cykliczne parę razy w roku.Pod takim tytułem sš w Gdańsku i Gdyni , gdzie indziej mogš to być targi ezoteryczne , medycyna naturalna , co o wróżkach i magach, piramidach itp.
|
|
|
Hej. Mam synka indygo , ma 9 lat.Czy czyta w mylach to nie jestem pewna, ale na pewno jest nieprzeciętnie inteligentny , bystry i sprytny. Potrafi mnie tak skołować, że nieraz nie wiem co o nim mysleć.Sš to dzieci trudne do wychowania ,choćby z powodu wysokiej inteligencji, które po prostu nie idš na tłumaczenia typu "tak ma być i juz ".Domagajš się dokładniejszych , bardziej szczegółowych informacji. Potrafiš tak wiercić problem że normalny człowiek wysiada - i tu jest problem .Nie można skarcić dziecka że tak dršży temat, że ciekawe, a brakuje już argumentów żeby skończyć dyskusję.Ciężko też wytłumaczyć 9-latkowi że na niektóre żeczy jest za wczenie ,na tłumaczenie bo może le zrozumieć.Postępowanie z takim dzieckiem wymaga od rodziców ogromu cierpliwoci.Trzeba się uzbroić w wielkš wiedzę fachowš np.o dzieciach indygo, cierpliwoć, zdrowy rozsšdek i trochę egoizmu. Bardzo trzeba uważać na słowa, bo inteligentnie kiedy może to wykorzystać przeciwko nam.Zaprawa z takim dzieckiem zmienia osobowoć całej rodziny i znajomych.Dostosowujemy się do dziecka w tym dobrym znaczeniu (nie ulegam kaprysom i zachciankom, ale pracuję nad opanowaniem złoci,ćwiczę cierpliwoć i wyrozumiałoć, bardziej się uwrazliwiam na otoczenie bo dziecko zwraca mi uwagę na rzeczy których do tej pory prawie nie zauwarzałam np. piękno słońca czy piękno kropel deszczu).Wychodzšc do ludzi z takim dzieckiem jestem narażona na różne sytuacje np. w autobusie do jednej starszej pani powiedział, ale jeste stara bo taka pomarszczona -kobieta mšdra pozwoliła bym najpierw ja wytłumaczyła dziecku że każda zmarszczka do jakie dowiadczenie,umiejętnoć itp.,po tym wykładzie synek powiedział że ta pani jest taka mšdra bo ma tyle dowiadczeń i umiejętnoci.Proste i genialne rozumowanie.Ale w autobusie odezwały się też inne panie ciężko oburzone jak bahor może tak się odzywać do starszej osoby.Mšdrej pani nie potrzeba uczyć i zmieniać , ale dla nauczenia pozostałych pań czego dobrego rodzš się włanie takie dzieci.pozdrawiam.
|
|
|
czytam, czytam i nadziwic sie nie moge...
jestesmy tak bardzo, tak szalenie ograniczeni...
nie potrafimy otworzyc sie na swiat, na inny sposob rozumowania...
jestem indygo. mam 21 lat.
mowisz o obaleniu polityki, o przejeciu rzadow?
mowisz, bo nie potrafosz pojac, ze my nie chemy prejac rzadow. nie chemy takiej polityki. nie chcemy wladzy, nie chcemy pieniedzy, slawy...
to jest twoj swiat.
nasz bedzie inny.
nie pojmiesz tego, dopoki sie nie otworzysz.
inteligencja? czytanie w myslach? genetyka?
to jest nasze, ludzkie, proste ukladanie slow i wiedzy. nic nie potrafiny pojac bez badan.
a indygo to jest system uczuciowo duchowy.
to jest ksiezyc i slonce. trawa, deszcz i wiatr.
szacunek.
uwaga nad kazdym wypowiedzianym slowem.
jestem taka jak ty.
ani lepsza, ani inna.
jestem po prostu przebudzona.
i nie bede tolerowac zbyt dusznego, zaklamanego swiata.
|
|
|
Jestem Indygo, mam 33 lata.
http://ksiegarnia.nieznany.pl/index.php?main_page=pubs_product_book_info&products_id=1864
Jeli Twoje dziecko jest inne może się okazać, że to nie Ty powiniene je wychowywać, ale to ono wniesie nowe wartoci do Twojego życia, do życia naszego społeczeństwa.
Dzieci Indygo to młodzi ekscentrycy, którzy tworzš własne reguły i żyjš tak, jak dyktuje im serce i rozum, majš silnš wolę, poczucie humoru, twórczš wyobranię. Po raz pierwszy pojawiły się na tej planecie w pónych latach siedemdziesištych (pionierzy nawet w pięćdziesištych). Sš to „stare dusze” dojrzałe by zapoczštkować rewolucję duchowš wiata.
Pozwólmy sobie uszanować odmiennoć naszych dzieci, pozwólmy zainicjować w nas otwartoć na duchowš przemianę, odkryjmy pierwiastek INDYGO w każdym noworodzšcym się dziecku.
[%sig%] |
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
intryguje mnie to, ostatnio dowiedzialem sie od bliskiej osoby , ktora pomaga mi kroczyc duchowa sciezka, ze jestem tzw. dzieckiem indygo. pytanie:
czy walka miedzy dziecmi indygo jest mozliwa, tzn, czy mozliwe sa konflikty, bo przeciez brzmi to naturalnie, i jeszcze jedna rzecz: czy mozliwe jest ze dziecko indygo moze zostac stlumione i wyniszczone w swojej ponadprzecietnej aurze?
dziekuje za odp.
mimo ze jestem indygo/nie umiem liczyc sie ze slowami:)
|
|
|
mi sie widaje ze konflikt wypacza dziecinstwo
dzieci indygo nie walcza lecz tworza konstruktywna aure miloscie :)
|
|
|
Dzieci indygo też się różniš między sobš, można je stłumić na jaki czas - wtedy zamknš się w sobie, ale jak póniej wybuchnš, to z siłš proporcjonalnš do okresu stłumienia. Poza tym indygo niele kombinujš i swoje i tak osišgnš w jaki sposób prędzej czy póniej. Nie da się ich stłumić na długo i zawsze będš się buntować czynnie lub biernie. Znajš swojš wartoć i majš swoje zasady, którym będš wierne choćby za cenę mierci.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Jak to "niezdolne do empatii"?
Raczej wręcz przeciwnie - majš ten zmysł dobrze rozwinięty.
[%sig%]
|
|
|
Indigo Children is a Satanic Conspiracy.
Before I begin, if this isn't in the right thread, then - Mods, by all means move it.
After reviewing various threads of the so-called "Indigo Children" movement, I have concluded that it is a deception supported by satanic forces.
The supporters of this movement are simply blinded by reality and believe that they are special and that their characteristics are a source of future salvation for the world, when in fact they go against every grain of what a loving God stands for.
Whether you believe in a higher power or not, Indigo Children attribute their behavior to be anti-social, rebellious, delusions of royalty, self-centeredness, and creative.
It is a following of like minds who are trying to legitimize being nothing more than going against society in every way.
Some websites devoted to Indigos claim that this is what humans are going to develop into, and I have no doubts about this, as it describes Biblically what people eventually become; selfish, loathful beings who are lovers of themselves and are only happy in the company of other self-centered people.
It is no surprise Indigo's attract one another.
These websites also attribute Indigo's as being misdiagnosed as being ADD or ADHD. With experience with these types of persons, I would agree. But, this diagnosis is not incorrect. The symptoms do not justify the Indigo's as being special, but just undisciplined. In fact, the Indigo movement tries to discount personal responsibility as some form of divine seed they were born with.
With this type of defense, any criminal could say they are just an Indigo and it is what humans are destined to.
There is nothing Indigo's have to offer to help humanity. There is nothing in their defined character that shows they care about others more than themselves, which is what will contribute to the fall of all mankind.
|
|
|
w skrocie dzieci indygo sa zapatrzone w siebie, nie uznaja autorytetow, sa samolubne,...
jest to ten sam typ ludzi, ktorzy decyduja o losach swiata...rockefelerzy, rothshildy, morgany itp...nie widze w tym nic "boskiego"...
as it describes Biblically what people eventually become; selfish, loathful beings who are lovers of themselves and are only happy in the company of other self-centered people...to tez jest prawda...
|
|
|
Bzdury, bzdury - po prostu stare, skompromitowane systemy społeczne i wyznaniowe bojš się upadku starego i nadejcia nowego, ale nie ma innej drogi, bo indygo to lawina, której nic już nie zatrzyma - coraz więcej z nich wchodzi w dorosłe życie.
To fakt, że nie uznajš autorytetów - największymi autorytetami sš sami dla siebie, a takich systemy oparte na rzšdzeniu poprzez narzucanie woli nie lubiš, oj bardzo nie lubiš.
Czy sš samolubne? Po prostu dbajš o siebie w myl zasady: kochaj bliniego swego jak siebie samego. A jak znajdš bliniego wyznajšcego te same zasady, to go kochajš, bardzo kochajš - jak siebie samego.
Kocham ludzi inteligentnych, pięknych, twórczych, zadowolonych z życia, umiechniętych, majšcych poczucie własnej wartoci, dumnych. Bardzo lubię koty.
[%sig%]
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 415 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |