| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Cym są Piramidy? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 92 |
|
No to jest chyba oczywiste:Są to grobowce Faraonów czyż nie ?
Ci z was którzy na prawdę się tym interesują napewno wiedzą iż
istnieje pewna przesłanka ,czy raczej pewien rodzaj wiadomości
mówiący iż w czasach kiedy śmiertelni bogowie zstępowali z nieba ,
stało się:"coś "Ziemia została zalana wodą , i tu dochodzimy do sedna
wątku,mianowicie Jeden z bogów chcąc uratować ludzki dorobek wiedzy
ukrył go wewnątrz największej piramidy.
parę lat temu pewien naukowiec odkrył iż wewnątrz piramidy CHEOPSA
znajduje się potężne niezbadane do tąd pomieszczenie,odrył je dzięki małemu robocikowi wprowadzonemu do żekomo o.k 5m kanaliku pod 30 stopniowym kątem.
Ba!! okazało się że nie 5 a 30m.A na końcu znajduje się fragment kamiennej ściany
a w niej malutka dziurka -odkryto nie tylko samo pomieszczenie którego nie było na mapach ale co najważniejsze że w tej kamiennej ścianie od 5000lat były metalowe
uchwyty(nieco skorodowane żelazo:).
Dla niewtajemniczonych: W tamtych czasach najdoskonalszym metalem była miedz,Żelazo wynaleziono gróbe seeeeetki lat potem.
|
|
|
Ta , ja też bym chciał. Masz rację , to co mówią "archeologowie" to stek bzdur.
|
|
|
Dzieło "De Mysteriis Aegyptorum" ("O tajemnicach Egipcjan"),
- Zostało napisane po grecku.
- W XV wieku przetłumaczono je na łacinę
- Włoskie wydania tego łacińskiego tłumaczenia znane były francuskim badaczom mistycyzmu neoplatońskiego już w początkach XVI wieku.
- "De Mysteriis Aegyptorum" ukazało się drukiem we Francji w roku 1540.
Myślę iż naprawdę warto by przeczytać, jeśli istnieje nadal.
- Księgi Wedyjskie.
- Księgi Henocha
- Księga Moroniego – opowiada o podróżach jednego z odłamów narodu wybranego.
- Kabała to ustna tradycja prawa mojżeszowego, która we wczesnym średniowieczu rozwinęła się w mistyczny system interpretacji Biblii, można by się zapoznać, z tego co wiem są też inne teksty stanowiące tradycję żydowską, które są cennym uzupełnieniem do biblii, jedna z takich tradycji żydowskich mówi iż Eden istniał przed powstaniem świata „ziemi”.
- W roku 1945 w Nag Hammadi położonym między Bahgura i Hiw znaleziono zbiór papirusów składający się z 13 rękopisów pism gnostycznych oraz komentarzy spisanych w III wieku, poza tym znaleziska z nad Morza Martwego i Kómran czy jak to się pisze.
- Księgę Sprawiedliwego według Biblii Tysiąclecia lub Księgę Jaszera według innych wydań. W Księdze Jozuego jest do niej odwołanie (Jozue 10:13) "I zatrzymało się słońce, i stanął księżyc, aż pomścił się lud nad wrogami swymi. Czyż nie jest napisane w Księdze Sprawiedliwego:..." – Księga Jaszera pewnie już nie istnieje, ale gdyby była dostępna???
- Księga Tabesma – może być ciekawa
- “Donacja Konstantyna" – dokument na którym oparł swoją władzę kościół katolicki, dokument którego fałszerstwo zostało udowodnione.
(Wydana w połowie VIII wieku n.e., miała liczyć sobie już 400 lat i przez cały ten czas od chwili jej spisania przez cesarza Konstantyna nie była, co jest bardzo dziwne, przedstawiona publicznie. Była ona rzekomo datowana i opatrzona jego podpisem. Dokument ten głosił, że papież jest wybieralnym następcą Chrystusa na Ziemi i zostaje wyposażony w przywilej “powoływania" królów jako swoich podwładnych. Watykan zastosował ten przywilej w praktyce dopiero w roku 751 detronizując na jego mocy panujących od dawna Merowingów, na których miejsce podstawił dynastię Karolingów wywodzącą się z rodziny, której członkowie piastowali poprzednio stanowisko mayorów (burmistrzów) pałacu królewskiego (odpowiadające w przybliżeniu dzisiejszemu premierowi). Nadano im nazwę Karolingów, a ich jedynym znaczącym królem był legendarny Charlemagne (Karol Wielki).
W wyniku tego posunięcia charakter monarchii uległ całkowitej zmianie – ze służenia ludziom i ich ochrony na rządzenie nimi. Tak więc papiescy królowie stali się bardziej lokalnymi gubernatorami niż patriarchami, nauczycielami ludzi.)
To oczywiście tylko teksty o których wiem, nie wątpię iż takich tekstów jest niewiarygodnie dużo, i przeczytanie wszystkich jest nie możliwe, ze względu na przeciętną długość życia, oraz ze względu na to iż większość z nich jest ukrywana.
Jeśli ktoś miałby coś ciekawego z tych i innych ksiąg to byłbym wdzięczny za ich przesłanie, (jest wiele więcej ksiąg, które opisują życie starożytnych i nie musimy się opierać tylko i wyłącznie na niepewnej opinii archeologów) szczególnie interesuje mnie "De Mysteriis Aegyptorum" ("O tajemnicach Egipcjan").
Jeśli coś jeszcze wytropię to dam znać.
Pozdrowienia
Sew :)
|
|
|
"jedna z takich tradycji żydowskich mówi iż Eden istniał przed powstaniem świata „ziemi”."
Ależ czym jest eden ? E.Din - po sumeryjsku , tj. Miasto bogów. Dużo takich edenów mogło istnieć na innych planetach przed powstaniem ziemi. A może chodziło o statek kosmiczny ?
Din - gir - po sumeryjsku tj. "sprawiedliwi z pojazdów kosmicznych".
Zwróćcie uwagę - E.Di. , Din-gir , din to określenie na Bogów. Nie uważali ich za Bogów w dosł. tego słowa znaczeniu ale jako "sprawiedliwych. Bogowie - to nazwa dana przez archeologów aby spłycić sumeryjską prawdę.
|
|
|
Szczeże mówiąc nie wiedziałem co znaczy Eden ale w tradycji żudów bardziej występóje coś co można by naznać statkiem, warto by poczytać...
|
|
|
De Mysteriis Aegyptorum ma jakiś związek (podobno) z Nostradamusem
|
|
|
Piramidy to piramidy i nic poza tym. Ludzie we wszyskim szukają sensu, łańcucha przyczynowo-skutkowego. Ale sensu niema, sens to pułapka Twojego umysłu
|
|
|
:( szkodaaa, tyle sie tego naszukałam, a tu po angielsku......
|
|
|
Ja też Gras ja też
Co do bulgota - Jeśli na prawdę taka myśl daje ci komfort psychiczny :)
|
|
|
sens życia polega na szukaniu jego sensu
tez tak potrafie itd..............
|
|
|
Piramidy zbudowały ufolud!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! YO.
|
|
|
Piramidy zostały zbudowane w ten sposób: faraon powiedział "zrzućcie te kamienie na kupe a potem zobaczymy co sie z nimi zrobi" =]
|
|
|
Acha ,to niby oni zrobili to z nudów, i tak przypadkiem te wymiary i.t.d. ,to tak dla jaj -kazał faraon ,no nie?.Kosmici natomiast latali i podziwiali takie dzieło -leniuchów-ziemian.Teraz kosmici robią sobie turystyczne wycieczki i dlatego mogą Ciebie porwać -noś przy sobie aparat fotograficzny -pamiętaj!!!. pozdrówka cze.
|
|
|
Piramidy są kupą kamieni, ułożonych w Trójkąt sześcienny o nieżwykłych wymiarach
których nikt nie może pojąć.
|
|
|
Zbudowaliśmy te piramidy żeby wasze CIASNE rozumki głowiły sie po co i kto je zbudował .
|
|
|
Osobiście widziałem w Polsce piramidę ,murowana z okresu przedwojennego w Aleksandrowie Kujawskim,-zapewne TAM jeszcze jest.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 92 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |