Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Dziwne zjawiska w waszym życiu
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 64

Nigdy się nad tym nie zastanawiałem, yœlałem że to zwykły zbieg okolicznoœci, dziœ sobie wszystko podliczyłem i doszedłem do wniosku że w moim i zapewnie waszym życiu dziejš się czasem dziewne rzeczy... oto moje: -prawie codzień rano, kilka sekund przed zadzwonieniem mojego budzika w komórce, budze się, gdzy otwieram oczy budzik zaczyna dzwonić, nie chodzi tu o przyzwyczajenie bo kłade się spać o rórznych godzinach i o rórznych nastawiam budzik -codziennie! jak siedze przed komputerem do godziny puzniejszej niz 00:00 dokładnie o północy patrze się na zegarek komputera, dosłownie przycišga mój zwrok... to dziwne bo patrze się na zegarek raz na około 3 godzine wcišgu dnia... -czasem gdy gdzies ide np. do szkołyi musze wstać, a gdy budzik zadzwoni, ja go zignoruje (np. wyłoncze i dalej bede spał) œni mi się że np. ktoœ uderza mnie w twarz, w tedy się budze i nie zaspypiam! czuje na policzku dziwne mrowienie -przewidywałem godziny, np. qumpel pya, która godzina, ja mówie np. 13,41 nie zastanawiajšc się nad tym, potem sprawdzam i... zgadza się! kilka razy dziennie, myle się bardzo rzadko (prawie nigdy nie patrze na zegr!) -czasem jestem pewien że to co dzieje się teraz kiedyœ już było (to mnie przeraża) -spontanicznie mam przed oczami zdarzenia które nidy nie miały miejsca w moim życiu, obraz jest bardzo dokładny i wystepujš w nich ludzie których nigdy nie widziałem, zazwyczaj taka wizja trwa kilka sekund (gdy zamykam oczy) i ostatnia najlepsza która potwierdza mojš wiare w Boga, zawsze gdy wpakuje się w coœ modle się i zawsze zostaje wysłuchiwany (qumple mówiom że nigdy nie mam przypałó:))

Kiedyœ dziwiło mnie, kiedy nagle zmieniała się całš historię œwiata teraz, kiedy PRZYTOMNIE przechodzę pomiędzy Re-Plikami Ziemi dostrzegam drobne niuanse a to nieco inny fresk egipski a to nieco inne fotka sprzed lat - niż była dotšd a to nieco inny dzień(data) niż był przed 3-ma minutami a to grochówka zamieia się w żurek ;)

Ja przez rok , w roku 2002 co tydzien w sobote wieczor , obslugiwalem imprezy Swingersow , to dopiero bylo zjawisko. Zdarzalo sie ze przynosilem drinki do 7 par bzykajacych sie ze soba. Pod wzgledem sztuki bylo to niebywale zjawisko . Klebowisko cial zanurzonych w wyuzdanej roskoszy , w swietle piekielnych zorzy i rytmow diabolicznej muzyki. Musialem to rzucic bo zaczolem sie wciagac. Jak kogos kreca takie harce to klub nadal dziala w warszawie. www.swingersclubsauna.com.pl ( najnepiej nazwe w wyszukiwarke wkliknac )

Ten policjant to pan Eko! [%sig%]

Codziennie kiedy ide gdziekolwiek porusza sie za mnš cos czarnego sunšcego na równi z ziemiš.Lecz gdy tylko się obracam to staje sie białe i znika.Kilka razy gdy szłem w nocy to juz nie suneło po ziemie tylko ... stało. Raz mój kumpel to zobaczył i zwiał. a ja jak tylko na to spojrze znów staje się białe i znika. Drugie to gdy tylko za długo spię to cos chwyta mnie za kostkę i zrywam się z łozka. A ten cień wygina się najpierw w zegar potem w usmiech i znika.Raz ukradli mi rower.Na drugi dzień zauwazylem go przy moim bloku a obok był ten cien i układał się w słowo 'Proszę'.Wyjasnijcie to!!!

Ja miewam sny prorocze dosyc czesto a dotycza one i waznych i blachych spraw otorz opowiem wam kilka moich snow: 1.Kiedys snilo mi sie ze rozmawiam z papiezem K.Wojtyla ,nie pamietam dokladnie o czym mowilismy ale zapamietalam slowa "Nie zapomnij mnie.Modl sie kiedy odejde"za ok 3 tygodnie dowiedzialam sie ze papiez jest bardzo chory a po tygodniu zmarl:( 2.œnilo mi sie ze jestem na mszy w kosciele a odprawia ja moj ulubiony ksiadz,popatrzalam potem na krzyz z Jezusem i wszystko umilklo -po 2 tygodniach ksiadz ten zachorowal i zmarl:( 3.Niedawno snilo mi sie ze podcinalam ludzion gardla a potem sie oni wieszali po ok miesiaca dowiedzialam sie ze w naszym miescie maz podcial gardlo zonie i sie powiesil byla to wielka tragedia :( 4.snilo mi sie ze bylam cieta na dole w brzuchu ok tydzien od snu moja mam mosiala przejsc operacje akurat tam gdzie bylo moje naciecie w snie, 5.ten sen snil mi sie z 2 lata temu ale sprawdzil sie dopiero teraz niedawno, sniolo mi sie ze widze pelno rozwalaonych dachow, ludzi mowiacych w innym jezyku oraz gołębie ktore lataly nad dachami - katastrofa w katowicach zawalenie dachu 6.snilo mi sie ze jakis nie dobry czlowiek zucal bombe i zucil ja na psa - po ok 2 tygodniach na mojej ulicy jakis pedal potracil pieska i mial te same rany co w snie, 7.snilo mi sie ze pies ugryzl mnie w reke -po ok 3 dniach gralam na w-fie w siatke i tak obilam reke ze mialam bardzo sina w tym miejscu co ugryzl mnie ten pies w snie 8.ugryzl w snie mnie waz w kciuka po ok 3 dniach kolezanka chciala kopnac pilke i zarabala mi z buta w palec chyba mialam nawet zwichnietego:( TO I TAK NIE WSZYSTKO CO MI SIE SPRAWDZILO ALE NIE BEDE TYLE PISALA TO I TAK WYSTARCZA NA TO ZE MOJE SNY TO PROROCTWO

Jak miałem 14 lat to dziadek mi dużo opowiadał o swoim ojcu.Wiedziałem o nim praktycznie wszystko ale nigdy nie widziałem jego zdjęcia.Dziadek mówił że jego zdjęcia gdzieœ zgubił.Raz się wybrałem na cmentarz na jego grób i tam myœlałem sobie jak On mógł wyglšdać,czy jestem do niego ciut podobny itp.Wróciłem do domu.Akurat byłem sam.Włšczyłem telewizor i zastanawiam się dalej nad tym samym.Jak u mnie jest telewizor w centrum pokoju to zaraz koło niego jest taka szafa z lustrem.Popatrzałem na lustro i przez kilka sekund zobaczyłem dorosłego mężczyzne w garniturze i czarnych włosach ale twarzy nie widziałem bo szedł jakby bokiem.Powiedziałem to siostrze mojego dziadka a ona powiedziała że jej ojciec zawsze jak gdzieœ wychodził to zakładał czarny garnitur.Nie mogłem się z tego otrzšsnšć przez miesišc.Dziadek mnie wyœmiał to zachowałem to dla siebie.Tylko jego siostra mi uwierzyła bo ona kiedyœ coœ podobnego przeżyła.Po tym zdarzeniu zaczšłem tak serio wierzyć w Boga.

helo! Wiesz co, że nie tylko Ty masz takie "dziwaczne" zbiegi okolicznoœci. To z tym budziekiem dokładnie to samo!!! Wstaje moze 3 minuty przed zadzwoniniem i nie dam rady zasnac a tu sie patrze ze budzik nawet jeszcze nie zadzwonil tylko dopiero za chwileczke. Cały czas mam wrażenie, że to co sie dzieje już kiedyœ się stało... np. takie jakieœ zadzenia, które majš jakieœ znaczenie. Mam też podobnie jak to co TY z godzinš... tylko, że ja dopowiadam całe zdania do jakiejœ wypowiedzi tak bez zastanowienia... wlae na głupa i sie okazuje, że słowo w słowo to samo ktoœ mowi <lol2> Pozdrowionka!!!!!!!!! :*

w latach 70-tych przyjechał do Polski wujek z RFN-u,ja rozmawiajac z nim prosiłem jego żeby wzioł mnie do Niemiec ale on odpowiadał że nie mam jeszcze 18-tu lat i muszę czekać.Ina tym sprawa się skończyła.Po dwuch lub trzech latach siedzimy z mamš w pokoju aż tu zaczeły się drzwi ruszać tak jakbysię zamykały i otwierały,to trwało parę sekund i przez trzy dni po koleji.Ja sprawdzałem cz nie ma kogoœ za drzwiami,ale nie było nikogo.Po miesišcu przyszedł list od brata wujka,że wujek zmarł miesišc temu.To sobie skojarzyłem że wujek dawał znaki.

Ja i moja przyjaciolka mamy wiele zbiegow okolicznosci z liczba 18 tzn osiemnastym dniem mieciaca. Czy ona ma jakies znaczenie w parapsychologii??

wiesz to juest fascynujšce,kiedys gdy zamnkęłam oczy widziłam wypadek na moim moscie,niedalkeko,mojego domu,zignorowałam to,ale... kilka dni pozniej tak jak widziłam był ten wypadek i tak jak widziałam zginęło 2 osoby

Bardzo często mi się zdarza, że przewiduję kolejne piosenki w radiu. (radia właœciwie nie słucham, chyba, że jade gdzieœ samochodem) Bardzo często, gdy trwa jakaœ jeszcze piosenka, ja mam w głowie zupełnie innš i nie może z niej wypaœć. Gdy kończy się grana, zaczyna się lub jest zapowiadana ta, którš miałam w głowie. Sytuacja taka dzieje się zbyt często, aby mogła być przypadkowa. Inna rzecz. Jakieœ dwa lata temu przez dwie noce miałam sen, w którym głównym motywem była biała suknia (u mnie w rodzinie oznacza to œmierć). Na poczštku nie byłam pewna, ale gdy sen sie powtórzył, po prostu wiedziałam, że ktoœ zginie. Po dwóch dniach dostałam telefon, że mój kuzyn się powiesił. Swego czasu, gdy wchodziłam na poœwięconš ziemię cmentarnš zaczynałam się Ÿle czuć. Nie mogłam złapać tchu, a niekiedy miałam wrażenie, że coœ drapie mojš skórę na szyi. Pojechałam na wycieczkę i zwiedzajšc jakiœ prymitywny koœciół nagle zaczęłam czuć się jak na cmentarzu. Gdy wyszłam ze œwištyni przewodnik dodał mimochodem, że w głębi, gdzie nie byliœmy, znajdujš się jeszcze dwa groby. Doœć często zdarza mi się, że leżšc, stojšc lub idšc nagle czuję, że spadam z dużš prędkoœciš w dół. Zawsze wtedy jestem bardzo przestraszona (pewnie przez te zdarzenia mam pewna obawe przez jazda winda w dol) Aha, i jakiœ czas temu bez problemow mialam swiadome sny. (to akurat jest swietna sprawa)

Raz mi się sniło ze sledze dwie osoby . Te osoby mnie zauważyly i zobaczylem ze to sa dziewczyny z mojej klasy . Zaczęły mnie rozrywc miedzy sobš . Na drugi dzięn obie do mnie podeszły i zapytały z którš z nich chce chodzic! Głupie!!

Moja mama mieszkała na wsi i bardzo lubiła ogród i kwiaty. Zawsz chciała mieć piękny krzew purpurowej pnšcej róży,więc15 lat temu go zasadziła.Wyrósł pięknie i przez te wszystkie lata kwitł obficie ,purpurowo i przez całe lato.W tym roku w marcu mama zmarła,a w połowie czerwca róża zakwitła, ale na BIAŁO.

Ja siedziałem kiedyœ na krzeœle i nagle poczułem dziwne uczucie spadania w duł z jakiejœ dużej wysokoœci.Miałem tak kilka razy.

Nie piszcie o zjwiskach subiektywnych,ale o takich , które widziała większa iloœć osób.

Mnie dziwi np. to że bardzo często jak patrze na zegarek to sš takie same godziy i minuty. np. 13:13, 14:14 itd. Albo jak ktoœ otwiera drzwi a ja jestem nawet w drugim końcu pokoju to to czuje. Nie czuje że jesrt przewiew powietrza bo ktoœ drzwi otworzył tylko mam takie dziwne uczucie, że powiększa się przestrzeń i ja to czuje to jest bardzo dziwne odczucie, nedoopisania. A jak ktoœ sie na mnie patrzy to też to czuje. Dziwne, przynajmmniej dla mnie.

Też mam tak z poczuciem przestrzeni i czyjšœ obecnoœciš. Potrafię nawet okreœlić, gdzie w mieszkaniu ktoœ się znajduje. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

czasem jestem pewien że to co dzieje się teraz kiedyœ już było (to mnie przeraża) moze zaczne tak kiedy kladziemy sie spac zawsze mamy sny chodz niektorych nie pamietamy( to sa wlasnie te sny ) lub i czesc np. siedzimy w barze i pijemy browca nagle dostajemy impuls ze to juz bylo to nic innego jak sen ktorego nie pamietamy moze pomyslicie ze to jakies proroctwo wlasnie ze nie to zwrucie uwage ze ten impuls szybko mija trwa oko 10s kwestia przypadku ze wlasnie weszles do baru i pijesz piwo ( "impuls" nie reaguje na nazwe baru ani na marke piwa )mozna to porówac to malej reakcji lancuchowej muzgu. Te sny znajduja sie gdzies w glebi naszego muzgu to dlatego mamy do nich trudny dostep

Czeœć @ll chciałbym abyœcie w miare swoich możliwosci pomogli mi. Chodzi o pewne "zjawisko" na niebie.Często obserwuje niebo ale nie interesuje się astrologiš.Mianowicie chodzi o to że często na niebie pojawiajš się lecšce białe punkty lecš w różnych prędkosciach sš bardziej lub mniej widoczne. Jestem raczej pewny że to nie samolot gdyż musi mie㠜wiatła ostrzegawcze tzn migajšce.Ten punkt jest podobnego koloru jak gwiazda ale porusza sie. Nawet dzisiaj to zaobserwowałem.gdy patrzałem w niebo kropka(tak to sobie nazywam) wyprzedzała drugš!? w cišgu 30 min widziałem z 6 takich punktów. Czy jest to może satelita?jeżeli ktoœ wie albo mógłby się dowiedziec i tu odp byłbym bardzo wdzięczny. Pozdawiam

Słuchaj ja też mam takie odczucie ze to co sie stało np .już sie kiedyœ wydarzyło,może coœ takiego œni sie nam ,ale potem zapominamy i może nam sie przypomni i gdzieœ w głebi naszej wyobraŸni wydobywamy szczštki tego co zapamietalismy ze snu. Mam też takie odczucia ze jak jade w nieznane mi miejsca i je zwiedzam czuje wtym czasie jakbym je znała doskonale chociaż tam nigdy w życiu nie byłam .Dla mnie to jest bardzo dziwne. Sny œniš mi się w każdš noc zdarzyło sie kiedyœ nawet że mi sie spełniły i potym doznaje szoku,zatyka mnie poprostu.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 64
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.