Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
OOBE
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 253
Poprzednia strona | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | .. | 12 | 13 | Następna strona

Dużo słyszałam o OOBE. Byłam na pewnej stronie, na której jest napisane dokładnie, jak to zrobić. Próbowałam i ćwiczyłam przez kilka nocy, ale nawet nie mogę osišgnšć tego podstawowego stanu. Może jest to kwestia tego, że nie mogę dokładnie oczyœcić umysłu? Proszę o pomoc osoby, które wiedzš co robić lub już to przeżyły. Mam jeszcze kilka pytań: podobno można podróżować po innych miejscach, ale jak wrócić? Czy można tylko myœleć wtedy o tym, żeby się obudzić? Nie chciałabym pozostać tak zawieszona na wiecznoœć, kiedy nie wiem dokładnie, gdzie jestem. A może można wyskoczyć z ciała przed œmierciš i podróżować po œmierci naszego ciała? Czy wtedy umysł też umiera? Czekam na odpowiedzi.

acha -jeszcze wspomnę o tym bezdechu. Ważne to jest by się nauczyc łagodnego wchodzenia w stan bezdechu, z czasem zacznie to wychodzić a bezdech stanie się mniejszym problemem,-kiedy to nastšpi to -po przekręcaniu się w swym ciele ,,,-po prostu wstaniesz z ciała swego-i zaznasz TO co trudno opisać znanymi pojęciami. Zatem ćwicz i stosuj zasady o których wspominałem wczeœniej ,ale jeszcze przypomnę ,-lepiej na czczo -bez œliny w ustach -w wygodnej pozycji -w ciszy -w doœć mocno zaciemnionym pomieszczeniu małe BHP-jeœli mieszkasz w starym budynku,-weż pod uwagę że mogš tam być inne byty-czasem [negatywne]sš zazwyczaj negatywnie nastawione do OBEOWICZÓW,najlepiej je ignorować ,,wiem to trudne ale skuteczne. i jeszcze jedna sprawa,,,,,,,-nie rozmawiaj o tym ze znajomymi,zbyt pochopnie,no o tym że uczysz się OOBE itp.,bšdż wstrzemiężliwy w tym temacie i rób swoje . sorki za ort. powodzenia wszystkim i pozdrówka

Remigiusie ,wspomniałeœ o zwierzętach ,-kiedyœ w czasie wyjœcia spotkałem innego obeowicza-to był starszy goœć ,ja widziałem jego a on mnie i jestem pewnien że on wiedział że ja jestem obeowiczem ,tak jak ja widzšc -wiedziałem to samo,nie nawišzałem kontaktu,ale przez moment przyglšdaliœmy się sobie ,ON stał ,-ja jakbym przemieszczał się akurat obok tego goœcia,ale po kilku miesišcach widziałem tego goœcia na jawie,a on mnie -poznałem ,i on mi się przygladał ,ale się mineliœmy bez słowa -to był obcy starszy goœć ,,dziœ juz go nie widuję ,chyba już umarł -[był w bardzo leciwym wieku]. Dodam że przyglšdały mi się [jakby] astrale czy sam nie wiem które częœci osób,którym zaglšdałem do okien,a często to robiłem,-myœlę że te astrale mnie widziały a osoby tych astrali -sadzš że œniły,ja ich nie pytam bo mi to pasuje,osoby owe sš zajęte bardziej przyziemnymi [problemami] a ja ich nie będe uœwiadamiał -czym jest jażń asral duch itp. pozdrówka

Ja kiedyœ miałem takš sytuację że jak się rozlużniłem i w pewnym momencie zasnołem ale jak się obudziłem po chyba 80 minutach to powietrze było dosyć goršce a pokóju w którym przebywałem, w pierwszej chwili myœlałem że grzejnik jest odkręcony ale nie był odkręcony. Wczeœniej jeszcze przed pujœciem spać pokój był wietrzony a na dworze było chyba z 7*C. Czyżby to ze mnie tyle energi wypromieniowało?

Ok dzięki za odpowiedzi. Duchu w którym momencie powinno nastapić wyrzucenie z ciała ? Co musi sie stac zanim to nastšpi, jakieœ objawy ? Dzięki PaPa :) PS: Duchu masz jakieœ gg lub adres e-mail ? moje gg to 1536946 a adres e-mail: prv@vp.pl

Szum ,ewentualnie œwist w głowie ,stanie sie znoœny ,zacznie [topnieć] wtedy postaraj się wstać z ciała.Dobrze jest się okręcić o 180stopni,albo próbować wychodzenia z ciała w innej pozycji,-czasem to co trudne dla mnie ?-łatwe jest dla kogoœ innego ,w końcu każy ma własny [sprawdzony] sposób wychodzenia. Nie staraj się otwierać oczu [na siłę]doputy nie wyjdziesz z ciała. Jest jescze coœ z nieprzewidzianych [niespodzianek],-mianowicie można się bardzo!!! wystraszyć własnego ciała .No ale nic co takie niesamowite-nie przychodzi łatwo. powodzenia

Tylko jest jeden problem. Ja żadnego œwistu ani szumu nie słysze :/

Ale miałem dziœ w nocy wyjœcie. Przecisnšłem się przez szybę (nie wiedziałem, że szyba taki opór stawia) i zlšdowałem powoli z szóstego piętra. Miałem w sobie strasznie dużo energii i na dole zobaczyły mnie dwa koty. Narobiły strasznego miałku i uciekły. Tylko, że ja też się przestraszyłem i wróciłem.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

mi się udaje dojœć do stanu gdy przestaje tak jakby czuć własne ciało ... nie czuję ršk, nóg, nic.... ale nie udaje mi sie osišgnšć wibracji, czy œwistu w uszach.. conajwyżej troche mi piszczy .. ale to chyba normalne w kompletnej ciszy ... próbowałem się wydostac z własnego ciała, ale czułem jakbym nie mógł się przebić hmm .... może coœ poradzicie jak osišgnać ten stan wibracji ? próbowałem kilku metod z róznuch stronek ale nic :(

No wlasnie mam ten sam problem co mike, jak sobie leze to slysze jakis szum w uszach( moze mam cos z cisnieniem:) ) ale wyjsc jakos nie moge. Kilka lat temu jak jeszcze nie wiedzialem co to oobe to mialem czasem dziwne uczucie tak jakby falowanie na boki lub tracilem orientacje gdzie sie teraz znajduje np w ktorym łozku lub na ktorej jego czesci. Jesli to sa jakies symptomy oobe to teraz jak je chce osiagnšc to mi sie nie udaje, a byly calkiem przyjemne.

W moim wychodzeniu z ciała ,,-szum ,bšdż pisk ,jest niemal nierozłšcznym procesem podczas rozdzielania jażni od ciała .Domniemam że brak tlenu ma też jakiœ zwišzek z owym œwistem itp.-myœlę że to jakiœ proces na poziomie [mikropola]-oddzielanie samoœwiadomoœci od materii. Powiem o ostatnim wyjœciu,-mimo że miałem setki OOBE to nie zawsze jestem pewnien że w czasie OOBE jestem niewidzialny,-ostatnio po wyjœciu z ciała ,miałem formę geometrycznego człowieka i miałem wštpliwoœci ,co do tego że jestem niewidzialny i z tego powodu znalazłem się ponownie w ciele ,,i po ponownym namyœle-[że jednak nikt mnie nie zobaczy] znowu opuœciłem ciało i pomieszczenie ,mimo to przyznam się że obawiałem się że mimo wszystko ktoœ mnie zobaczy. Tym razem byłem geometrycznym [nagim sobš],-pierwszy raz czułem się nagim obeowiczem,-stšd obawy że jednak ktoœ mnie nagiego zobaczy.Wracajšc do ciała [własny wybór]-starałem się szybko przemieœcić i cicho ,by nie obudzić żony,,-obawiałem się że ona mnie zobaczy i zapyta ,,-:co się szwędasz nago po balkonie?-odbiło ci?. Piszę jak się czułem,czasem tak bywa. pozdrówka

Duchu dobra rada, skocz znajdŸ jakieœ lustro w domu i zwizualizuj sobie ubranie.

Witam Nie wiem co dzisiaj przeżyłem ale było dziwne (czy to było OOBE?). Niby leżałem (oczy zamknięte), może nawet spałem i nagle zaczęły dochodzić do mnie dŸwieki, jakby piski, nie mogłem się ruszyć, nic powiedzieć. Po chwili piski zamieniły się w buczenie, zaczšłem się czuć jak młot pneumatyczny (tu,tu,tu,tu..). Chciałem się przebudzić, ale było bardzo ciężko, dopiero po którejœ próbie rzucenia sobš odzyskałem kontrolę i zobaczyłem rzeczywistoœć. Jeżeli to były poczštki OOBE to jak przejœć dalej i co ma być następne? Nadmienię, że już nie raz przeżyłem coœ takiego. Raz dodatkowo strasznie coœ na mnie cisnęło (boże jakby chciał mnie ktoœ zmniejszyć do wymiarów atomu), a po chwili wydawało mi się że unoszę się nad ziemiš. Czy miejsce ma jakiœ wpływ na częstotliwoœć występowania tego zjawiska? Często zdarza mi się to w pracy gdy œpię na twardej powierzchni (a może to dlatego, że œpię wtedy czujnie)? Co mam dalej robić?

ja tak miej więcej raz na pół roku mam takie coœ jak przy wchodzeniu w oobe.piszczy w uszach coraz głoœniej i słyszę swe bicie serca.próbowałem to przetrzymać ale nie mogłem i się budziłem.czy takie sytuacje majš zwišzek z oobe?

mi też piszczy w uszach, ale wydaje mi się , ze to normalne jak jest cisza w pokoju... no chyba, ze ktoœ tu pisze o jakimœ cholernie mocnym pisku i œwiœcie ... bicie serca też czuje/słysze, ale kurcze nic pozatym ... ale postaram się być cierpliwym jak wczeœniej pisano .... Po zatym po tym rozluŸnianiu się mam BARDZO realistyczne sny, sa bardzo wyraŸne i œwietnie je pamiętam ( przynajmniej te co nie zapomniałem :P ) wczeœniej miałem sny takie pomieszanie bajek z realem ... a teraz zupełnie realny film... szkoda tylko, ze nie pamiętam w takim œnie o LD ... :\ szkoda tylko, ze nie udaje mi się poczuć rzadnych wibracji ... może kiedyœ .... hmmm ale ciekawe doznanie mam mi ciało drętwieje i przestaje czuć kończyny :P a co do wykorzystywania bezdechów do tego to ja bym się bał .... to przeciez prowadzi do obumierania komórek mózgowych... co w końcu chyba nie jest OK... no chyba, ze nie ... no nic .. good luck :)

Co do bezdechu-tak ,,to chyba nie jest dobre dla mózgu,ale jak na razie nic mi się nie stało [z mózgiem],a przynajmniej nie odbiegam od normy -ha. Dostrzegłem że po wyjœciu z ciała -płuca pracujš na bardzo płytkim oddechu i bardzo powolnym ,-to chyba gwarancia podœwiadomoœci i wegetatywnego układu nerwowego na to że nic złego się nie stanie,-kiedy nas [czasowo nie ma w ciele ,jażń ,nadœwiadomoœć?]. Œwist-kiedyœ był nie do wytrzymania,ale z czasem stał się znoœny aż w końcu stał się bardzo łagodny-ale jest zawsze-kiedy się opuszcza ciało [nie œpišc]. Czasem opuszczam ciało we œnie i już w stanie -po wyjœciu z ciała orientuję się że właœnie obudziłem się poza ciałem i przy takich wyjœciach -jest idealna cisza ,bo œwistu nie pamiętam ,bo spałem,-[przy takich wyjœciach mozna się bardzo przestraszyć swego ciała -bo zwykle jest się bardzo blisko ciała ,a czasem jest się tylko przesuniętym przed swe ciało -[zachowujšc pozycie jak ciało fizyczne]. Kiedyœ tak właœnie się bardzo przestraszyłem swego ciała ,które było przy mnie i słyszałem jakby oddech kogoœ obcego,-to było bardzo niemiłe odczucie,-dodam że w pierwszej fazie [po wyjœciu] mam często czucie w moim astralnym ? ciele ,-czuję porowatoœć tynku ,kiedy przesuwam się między oknami albo [cumuję] przy jakimœ oknie albo œcianie.Podobnie jest z gładziš szyb okiennych-ale nie zawsze,,,-nie wiem od czego to jest zależne że czasem nie mogę przejœć przez szybę ,ale już sobie z tym radzę i przechodzę pod parapetem okna balkonowego,tam gdzie jest kaloryfer,,-po prostu uchylam się i przechodzę pod oknem na balkon.W drodze powrotnej nigdy nie ma się [takich] problemów z szybami, Jedyne co może się stać w podróżowaniu [chodzi o drogę powrotnš] to mozna zabłšdzić -czego nikomu nie życzę .To było straszne -byłem przekonany że [to koniec] ,że nigdy nie odnajdę drogi powrotnej ,ale sšdzę że z powodu problemów z tlenem,[alarm podœwiadomoœci?] sprowadził mnie do ciała,,[alarm taki] zadziała też w przypadku napadnięcia przez inne byty ,wtedy kiedy sytuacia jest BEZNADZIEJNA. Każdy kto będzie wychodził z ciała [doœć] często -prędzej czy póżniej ,spotka się z problemami o których TU wspomniałem,ale zapewniam was że poza ogromnym strachem i rozpaczš -nie stanie się nic waszemu ciału,,w końcu oobe to nie spirytyzm,-tak sšdzę . pozdrówka i sorki za ort

coœ WAM powiem można się œmiać -jeœli ktoœ uzna że TO œmieszne ,ale -widziałem Księżyc z bliska ,œwiatło słoneczne jest perłowo-białe i nie razi [nie posiadamy żółtej plamki oka], -latałem w gruncie [w ziemi],w wodzie też ,żadne wysokie napięcie elektryczne ,żadna temperatura -nie majš wpływu na nasz BYT w eksterioryzacji-saprawdzałem to osobiœcie , OPodam przykład ,który was spotyka np.w czasie wyjœcia w okresie zimy-wypływamy poza budynek itp ,nie odczuwajšc żadnej temperatury,w końcu trzeba powiedzieć że duch jest niezniszczalny,poza tym że widzi ,czuje [uczuciowo] czasem materie się czuje [w dotyku?],można się przestraszyć ,no i mozna zabłšdzić ,acha ,można też się bić z innymi bytami,[niby walka z napastnikiem]-to się zdarza. Oczywiœcie -wszystkiego się nie mówi o swych [innych] sprawach z oobe,czasem o pewnych sprawach nie mówi się i basta. Kiedy kładę się do snu ,to wiem po małej chwilce że mogę za chwilę mieć OOBE, a rozpoznaję takš możliwoœć po tym że -w moim ciele fizycznym występujš niby małe wyładowania elektryczne-w okolicy splotu słonecznego i w tym samym czasie w mózgu.Wyładowania owe sš bardzo wyrażne i natychmiast rozchodzš się po całym ciele .Nauczyłem się powodować owe wyładowania [w mózgu] ,wyładowania te pomagajš mi w doœć szybkim czasie wejœć w stan [nie czucia ciała] a w konsekwencji mogę sobie wyjœć ,ale nie zawsze potrafię powodować owe wyładowania i nie wiem od czego to jest zależne. sorki za ort. cholerna ortografia.-dziœ napisałem mózg a jutro napiszę muzg

Hey! Przeczytalem Twoj post na ejsi, i wydaje mi sie ze Tobie sie to tylko snilo....nieraz mam takie sny, to nie oobe...(chyba);) POZDRO

Witam! Duchu jak Ty dochodzisz do tego stanu, ze latasz w groncie itp.?? Podasz mi jakies informacje jak mozna "wyjsc z ciała" Z gory ThX, Pozdro!;)

Belfegor-latanie w gruncie i gdziekolwiek ,nie jest problemem dla ducha,-[eksterioryzatora],przenikanie przez œciany itp,jedynym problemem [czasem] bywała zwykła okienna szyba,,ale nie wiem dlaczego właœnie szkło.Dodam że jeœli tzw.duch psotliwy -połtergeist rzuca przedmiotami ,to w znacznej więkrzoœci sš to przedmioty ze szkła,fiolki szklanki itp,-może chodzi o jakieœ nieznane ładunki?,nie wiem. Wczeœniej sšdzono że duch nie przeniknie przez [siatkš Faradaya],ale żadne wysokie napięcia elektryczne nie sš najmniejszym utrudnieniem dla ducha.Duch może przenikać przez wszelkie znane stany materii,no bo czym jest materia?-np. budowa atomu wyrażnie ukazuje że materia jest terminem [umownym]-że tak to nazwę.Obrazowo powiem że jeœli jšdro atomu było bywielkoœci pomarańczy,to ładumki [orbitalne] kršżyły by od swego jšdra w odległoœci jakieœ 80 metrów a byłyby wielkoœci wiœni .Zatem materia jest że tak nazwę [iluzoryczna]-wszystko przenika przez wszystko. pozdrówka

Belfegor -OOBE to nie sen,-zapewniam Ciebie. Powiem więcej-œmierć człowieka ,to œmierć fizycznego ciała . Jestem przekonany że inteligencia jest niematerialna. Myœlisz -zatem czym jest myœl?-powiem ,- Jesteœ TYM czym sš myœli Twoje. Czasem warto się zastanowić nad tym- dlaczego się zastanawiamy. Twoja [wola ],to nie kwanty materii.Uczucia sš niematerialne. pozdrówka
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 253
Poprzednia strona | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | .. | 12 | 13 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.