| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Zabawa w boga | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 107 |
|
Czy w archaicznych czasach istniały już hybrydy? Może i tak. Jednš z takich hybryd był i jest ofkoz Sfinks. Co skłoniło naszych przodków do wykuwania i uwieczniania wizerunków takich monstrów? Czy może artyci dawali upust swojej fantazji?
Wizerunki hybryd sš spotykane w egipcie Chinah Japonii Ameryki łacińskiej itp.
Przedstawiajš skrzydlatych ludzi istoty "Ludzio-podobne" itp. Osobliwe jest to że ludzie często trzymajš takie istoty na smyczy. Ale można spekulować że np.:dorobenie jakiemu królowi głowy lwa oznacza jego siłe a skzydeł że jest równy bogom.
W starorzytnym Egipcie kult mieszkańców przybierał skrajne formy. Euzebiusz historyk zarazem ksišżę kocioła cytuje w swoim dziele słowa egipskiego kapłana imieniem Maneton. Twierdzi on ze dawno temu na ziemie przybyli bogowie żeby nauczć ludzi. Za ich sprawš powstały hybrydy wszelkiego rodzaju które nazywano "więtymi zwierzętami" :"Stworzyli oni skrzydlatych ludzi i istoty z ciałem człowieka i udami kóz także ludzi z rogami na głowie i innych z końskimi nogami jak też byki z ludzkimi głowami i psy z ogonmi ryb. Do tego jeszcze inne potwory i monstra podobne do smoków oraz mnóstwo dziwacznych istot rozmaicie ukształtowanych i różnišcych sie między sobš."
W końcu Maeton wspomina że Egipcjnie i Babilończycy przedstawili owe dziwaczne stwory w swoich dziełach sztuki.
Dobra na razie tyle jutro postaram się jeszcze dopisać:P Pamiętajcie txt nie jest gotów więc możecie mieć zastrzeżenia:DDDDD
[%sig%]
|
|
|
Spokojnie ziomek. Nie jestem aż tak głupi i czytam posty innych ale pisze Co CHCE.:P
Tak więc wyluzuj czytałem twój txt.
[%sig%]
|
|
|
chwila chwilunia pany ,
wyckret , nie myl postaci wyimaginowanej , personalnej Boga z jego checiami lub mozliwosciami w rzeczywistoci wszechrzeczy ....
ludzie sa obdarzeni wolnš wolš , jak np z kobietami : ona cie kocha , darzy zaufaniem , lecz wymaga odpowiedzialnoci (jak od siebie) , wiernoci itp
jeli jš zdradzisz , po prostu nie dałe rady w miłoci do niej , poprostu to zrobiłe
i to twoja wieża sama się zawaliła , z twoich powodów....sonie??
Jeli otrzymalimy od Stwórcy energię , powinnismy ja odpowiednio wykorzystać
, jeli to zawodzi , prawdopodobnie co musi się jednak dotrzeć , i zależy to zapewne bardziej od nas (zagubionych w materii) niż od Stwórcy (Logos) jak się dalej potoczy
Wszystkie odpowiedzi sš w nas
a miłoć kluczem do nich
Pozdro
|
|
|
dariuss-ten przykład istot niższych do porównania i zobrazowania teori mogłe sobie darować(hihi)
Bo jak wytłumaczyć odwrotnoć zachowań??
[%sig%]
|
|
|
kobiety sa więte
my jestemy na drugim planie mój panie :ppp
także hołd dla Izis i basta :))))
|
|
|
dariuss>dziękujemy za równouprawnienie,ale i tak kobiety sa gnębione...szczególnie w Jordanii
[%sig%]
|
|
|
"Wszystkie odpowiedzi sš w nas
a miłoć kluczem do nich"
Dariuss...to moje motto zyciowe..:)
i tej wersji będę sie trzymać:) i sprawdzilam i sprawdzam to empirycznie!!!!
... ciekawostka ten Twoj ostatni post..czy tak myslisz naprawde...hmm
Edward..a co do "istot "nizszych"..i o odwrotnosc tezy to "włala" mowisz -masz":::
-------ludzie sa obdarzeni wolnš wolš , jak np z mężczyznami: on cie kocha , darzy zaufaniem , lecz wymaga odpowiedzialnoci (jak od siebie) , wiernoci itp
jeli go zdradzisz , po prostu nie dałas rady w miłoci do niego , poprostu to zrobiłas
i to twoja wieża sama się zawaliła , z twoich powodów....co nie??--------
;)
|
|
|
ta...wieża może się tak rozwalić że nawet ci architekt najwyższej klasy nie pomoże...hehe:)
[%sig%]
|
|
|
Beata-Nareszcie porzšdny kronikarz .!!!!
Żeby tak jeszcze fotki dołšczał.:P
[%sig%]
|
|
|
to byłoby wspaniale...ale jednak uważam że beata nadaje się na kronikarza
certyfikat i pozwolenie
dla beatki:) na robienie kronik z tegoż oto forum....:)hehe
[%sig%]
|
|
|
"niektorzy przestawiciele nizszych istot" ..nie "umnnnš" wklejac fotków hehe;)
ups...x)
|
|
|
licencja kronikarza od archiwum X :)
exelent...
dzieki Monia;):)
z piórem w reku...z kondora( for example)...juz to widze..czuje sie taka strong-paranormalnie;)
hehe
|
|
|
i tak masz się czuć...nasz kronikarzu! :)kto się nie zgadza żeby beatka była kronikarzem?? nie widze ršk...hehe
[%sig%]
|
|
|
Hmm Doć długo żyje na tym wiecie żeby nie wiedzieć iż niestety kronikarze po latach nie poszukujš już orginalnego klucza a zadowalajš się choćby marnym wytrychem.:X
Beatko a Pelikan by CI nie wystarczył?(hihi)
[%sig%]
|
|
|
Zwykly plastikowy zenit by wystarczyl...pod warunkiem ze objelabym te funkcje;)
i problem z glowy...ani oryginalu ani wytrycha...
na szczescie dla mnie apetyt nie rosnie w miare jedzenia..
a poznanie w sceptycznej..acz czasami naiwnej naturze ..lezy...
i nie inaczej...
bez zachwytow..po cichu i bez oczekiwan.
|
|
|
no i o to mi chodziło...ja to umiem wybierać osoby...:)
[%sig%]
|
|
|
Moniko-teraz zabaw się jeszcze w kopciuszka i naucz się wybierać plewy i je odrzucać.A reszta będzie bardzo łatwa:))
[%sig%]
|
|
|
moge spróbować...ale wiesz ja nie umiem się bawić w jakie durne bajeczki...no chyba że ty....
|
|
|
Nowu naszła mnie jedna myl. Też nie na temat ale ok:Niedawno wyszełdłem na dwór pograć w kosza. Gram sobie i gram i podbiega do mnie taki mały chłopeic góra 2 lata niewiele większy od piłki. Zabrał mi jš i gdze pobiegł zaraz wrócił i tam mu podżucałem piłkę on przynosił turlał itp. Przyszła jego babcia patrzy sie tak na nas...
on do niej podbiega z piłkš i tak w kółko. Jedna piłka tyle radoci dla malucha:P
No ale nie o tym chciałem pisac. Więc tak:Mój ksišdz na religii tłumaczył mi że zwierzęta nie majš rozumu kieruje nimi instynkt. No ale my "mylimy słowami" prawda?
No to mozna by powiedzeć że rozum otrzymujemy wraz z naukš mowy. Więc osoba NIE POTRAFIĽCA mówić jest zwierzakiem bo nie myli tak jak my. Kieruja nia puki co instynkt. Jaki z tego wniosek? WSZYSCY jestemy zwierzętami. BEZ WYJATKU.
Zapraszam do bluzgania :-)
[%sig%]
|
|
|
hehe
wyckret"zapraszam do bluzgania"
hehe...no ja oczywicie nie będe się kłócić...
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 107 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |