| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Starożytni Bogowie a ufoki | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 115 |
|
Co sądzicie o tym że bgowie w mitach wielu kultur to ślady pobytu obcych ?
A "istoy nadludzkie" w Bibli ( póżniej Anioły ) z którymi gadali bohaterowie (abraham ,Jakub , Mojżesz ) to ufoki? Walcie swe poglądy i opinie nawet najbardziej śmiałe , to za..sty temat - morze........
|
|
|
Gdzies czytalem ze rasa ludzka to potomkowie obcych ktorzy kiedys przebywali na naszej planecie, tyle ze wg. tejze teori bylibysmy synami niewolnikow ktorzy pomagali
"bogom" (np. zbierac surowce) a kiedy juz nie byli potrzebni poprostu obcy odlecieli i tak powstala rasa ludzka:]
|
|
|
Bo Bóg < zakładając że istnieje > nie korzystałby z internetu aby przekazywać ludziom swoje nakazy... kazałby napisać księgę, albo wyjść na ulice i nauczać... a na pewno nie przekonywałby na forum... Pozdrawiam:)
|
|
|
Zacznę od końca. Nie uważam, żeby Internet był gorszym medium niż np. księga. Nie zapominajmy, że Bóg zaczął od podpalenia krzaczka i mówienia w imieniu krzaczka. Potem dał facetowi imieniem Mojżesz kamienne tablice. Tamten się wkurzył, bo pod jego nieobecność (dobry i miłościwy Bóg kazał mu głodować kilka dni) jego ukochane plemię wróciło do dawnych obrzędów i potłukł tablice w drobny mak ("Do licha, Jahwe, zezwalasz na coś takiego? My tu gadu-gadu, a tam Ci owieczki złotego cielca odlewają !!") No ale był sumienny, więc wrócił po kopie. To raz. Dwa, Bóg (tym razem uzyję Twojej ideologii) ukazał się osobiście, nawet namacalnie - to Go wzięli i powiesili na krzyżu, wbijając zardewiałe gwoździe w nadgarstki i kości. Trzy - zmontował wiernym radiotelefon, to go wzięli i zgubili w trakcie którejś wojny. Już kilka tysięcy lat mija, jak Twoi Katolicy nie moga odzyskać tej komórki, jaką jest Arka Przymierza. Mam nadzieję, że jej obecni właściciele podłączają ją czasem do ładowarki i że zasięgu nie traci. A może po prostu gwarancja się skończyła.
Jak więc widzisz, Bóg imał się róznych środków przekazu. Z tego co piszą w innych księgach (prawda, Ty przecież nie wierzysz w nic, poza Biblią), Bóg ukazywał się też w gryzących chmurach, słupach ognia i innych takich. Czasem "pogłaskał" swoje owieczki ogniem piekielnym (Sodoma i Gomora), żeby przypadkiem ktoś wierzyć nie zaprzestał, albo spłukał gówno wodą (Potop), gdy już się go za dużo nagromadziło...
Moim zdaniem byłoby DZIWNE, gdyby teraz nie użył Internetu. Więc uważaj na Wintera, bo może on jednak JEST Bogiem ?? O ile pamietam, Jezus jako "syn cieśli" (kolejna durna legenda) na początku był raczej nie obdarzany szczególnymi dowodami czci. Jeśli będziesz chciał wrócić do jego narodzin i wspomnieć o "trzech mędrcach", to jakoś nie widzę, żeby Mu to specjalnie w karierze pomogło. Do czasu gdy tak chwacko nawijał z kapłanami w Swiątyni, jak zwykły smarkacz pasał kozy, podawał ojcu gwoździe i rzucał kamieniami w Samarytan....
|
|
|
Następna sprawa. Po raz kolejny mówię Ci, czego Ty najwyraźniej po prostu nie rozumiesz, że NIE MOŻNA LOGICZNIE UDOWODNIĆ NIEISTNIENIA CZEGOŚ. Mogę tylko zaprzeczyć istnieniu tego, co jest dowodem "nie wprost" i jest w pełni akceptowalną metodą dowodzenia matematycznego.
A więc, przyjacielu, NEGUJĘ istnienie Boga takiego, jak Ty Go widzisz, gdyż nie znajduję dowodów na Jego istnienie, co JEST dowodem nie wrpost na NIEISTNIENIE Boga. Dziękuje, to koniec na dzisiaj, proszę zetrzeć tablicę, jutro klasówka.
|
|
|
Dalej. Dobrze, że nie jestem jak bogini Kali, która miała 12 ramion, bo by mnie wszystkie opadli. Po prostu to już zaczyna być nudne. Mało - mdli mnie to. Mam nadzieję, że się nie prozygam, bo aviomarinu nie wziąłem.
1. Anegdota ze światłem. To miało Ci tylko uzmysłowić istotę działania, nic innego ! A Ty mi to obalasz różnicami jakościowymi. Dziecko w przedszkolu by Cię wyśmiało.
2. Stygmatycy. A co Ty wiesz o sile swojego własnego umysłu ? Potrafisz przecież kontrolować ból (w drobnym zakresie, co prawda), Twój umysł (już bez udziału świadomości) pompuje Ci do krwi adrenalinę, gdy tego potrzebujesz, albo też testosteron - gdy ona tego potrzebuje. Stygmaty, to tylko jaskrawa forma tych samych mechaniznów ! Człowiek tak silnie wierzy, że tworzą mu się rany. Poza tym, żeby ukrócić tę jałową dyskusję o stygmatach, to nawet nie pojawiają się tam, gdzie powinny. Zazwyczaj ludzie krwawia z naturalnych otworów (oczy, nos) albo z ran na dłoniach. DŁONIACH !!!! A Jezus NIE był przybity za dłonie, bo Jego własny ciężar by Go ściągnął na dół rozrywając skórę dłoni wzdłóż paliczków. A poza tym historycznie WIEMY, że Rzymianie przybijali w nadgarstki. Więc nie mów mi więcej o stygmatykacg.
3. Bioenergoterapeuci ZAZWYCZAJ nie wiedzą, skąd im się ta dziwna "moc" bierze. W zasadzie - NIGDY tego nie wiedzą. I wtedy albo godzą się z tym darem, albo szukają ucieczki w religię. I tu zalezy, czego wyznawcami są. Bioenergoterapeuta Druid w życiu nie powie Ci, że dostał to od Jahwe.
4. Lewitacja. Skoro energią umysłu można zginac łyżeczki, przesuwać drobne przedmioty oraz odczytywać listy w zalutowanych, stalowych kasetkach - to lewitacja różni się już tylko ilościowo, nie jakościowo. I nie przypominam sobie, by psychokinetycy odwoływali się do aniołów.
Czy to Ci wystarczy, czy masz zamiar mnie zmusić do tłuczenia łbem o ścianę ? Bo już, do ciężkiej cholery, prościej Ci tego wszystkiego wytłumaczyć nie umiem. Nie uzywałem do tego swojej fizyki, swojego oglądu świata i praw nim rządzących, bo wiem że tego byś nie strawił. Wiem też, że kiepsko idzie Ci a alegoriami, ale może tę zrozumiesz:
Pytasz mnie, skąd muzyka. Ja Ci POKAZUJĘ radio, zamiast mówić o tym, co ma w środku.
Paniatno ?
|
|
|
właśnie co myślicie o nordysach? czy to oni nas stworzyli? Podobno szaraki w ich obecności są im posłuszne....
|
|
|
Raczej powiedziałbym , że to nordysi służą szarakom. A co do ludzi - to są oni genetyczną krzyżówką szaraków i małp i byli niewolnikami. To nie legenda, ale kronika sumeryjskia. Ludzi stworzono około 400 tys. lat temu..
|
|
|
Leto, Leto. Dziekuję, że starasz się mnie oświecić i sprowadzić na "drogę myślenia" najprostszymi sposobami, ale ja też nie umiem Ci prosciej wytłumaczyć tego co wytłumaczyć próbowałem... A nie tłumaczyłem że Bóg istnieje, tylko zaprzeczałem temu że On nie istnieje... To Ty ciągle i bezprecedensowo nazywasz mnie fanatykiem tylko dlatego że pisze to co myślę... Jasne da rady wytłumaczyć dziecku że " lewitacja to siła umysłu, nie Bóg " tak samo jak da rady wytłumaczyć że " komputer to duży kalkulator ", podobnie da rady powiedzieć że dzieci przynosi bocian, a chyba wiesz jak jest na prwadę ;)... I to właśnie tu występuje. Ty podajesz mi do przetrawienia teorie np telekinezy, w które ja wierzę ale odsówam je od spraw Boga... . Bo jak już kiedyś powiedziałem Bóg jest jedną sprawą, zjawiska paranormalne drugą - wiem że Tobie to się pokrywa, ale wyobraź sobie < UŚWIADOM WRESZCIE !!!!!!!!!!!! > że mi się to nie pokrywa... Wierzę w wiele rzeczy paranormalnych ale bez przesady - one nie kolidują z moją wiarą... a Ty próbujesz te właśnie rzeczy skolidować z moją wiarą - już powinienę zrozumiec że Ci się nie uda... wszyscy Ci to mówią a Ty dalej... . Nie mówię że nie dam się przekonać, że Ziemia jest wklęsłowypukła... może się dam przekonać... nigdy nic nie wiadomo. Ja cały czas widząc Wasz punkt podejścia do sprawy swojego nie zmieniam... i tu następują kolizje...
hmm... a co do stygmatów to faktycznie cesarstwo rzymskie przybijało na nadgrastkach, lub przybijało dłonie a nadgarstki przywiązywało < ale masz rację częściej stosowali przybijanie nadgarstków > . Ale religi to w głównej mierze tradycja i opisy - a w opisach pisza że przybili Jezusa za dłonie... No i już... Nie wiem w czym się rozwodzić. Nie znam siły ludzkiego umysłu i pewnie nigdy nie poznam, ale nie sądzę, by ludzie zadawali sobie ból specjalnie czy nawet podświadomie. Skoro nasz umysł jest taki wielki to chyba do samookaleczeń by nie doprowadzał...
hmm... niech Ci będzie dziecko by mnie wyśmiało...
hmm... a ciebie wyśmiałoby za teorię krutkofalówki... ;) Leto komuś Ty uwierzył??? Panu X, który twierdzi że Żydzi porozumiewali się za pomocą Arki Przymierza??? Więc pozwól że wyprowadzę Cię z totalnego błędu... Arka Przymierza była stworzona przez ludzi, nie dana przez Boga. Przez Boga były dane kamienne tblice. I to właśnie kamienne tablice posiadały w sobie "moc". Ale moc w znaczeniu przenośnym - moc w znaczeniu mądrości, która pomagała im pokonywać nieprzyjaciół. Nigdzie nie jest napisane że Arka Przymierza była telefonem komórkowym!!! arka była drewnianą skrzynią < pomalowaną i ozdobioną > w której przechowywyano potłuczone tablice... i jest to przekaz legendarny, natomiast stwierdzenie Twoje jest teorią... szczerze się przyznam nieco dziwaczną :)
Pozdrawiam:)
|
|
|
A, to chyba słabo tego swojego Boga poznałeś i do Biblii się nie rpzykładałeś.... Arka ZOSTAŁA dana przez jahwe w postaci opisu technicznego, na podstawie którego Żydzi wykonali to pudło. I pierwotnie miało ono być - i było - urządzeniem, przez które Bóg przemawiał, za posrednictwem którego prowadził swój lud na pustynię, do wojen, decydował gdzie założą obóz i tak dalej. Później przywykło się składać w niej kamienne tablice (do tej pory noszone oddzielnie), potem kubek z manną, a wreszcie laskę Mojżesza. Potem w bardzo tajemniczych okolicznościach Arkę diabli wzięli, po czym Żydzi próbowali ją odzyskać, a gdy to się nie udało - zrobić drugą. Ale chyba coś namieszali, bo nie było zasięgu.
A wróć jeszcze na chwilę do stygmatów. Ja próbowałem wyjaśnić jedynie to, że one NIE MOGĄ być pochodzenia boskiego, bo obawiam się, że:
Primo: byłyby we właściwych miejscach
Secundo: skoro są w miejscach, w których umieszcza je tradycja, a nie historia, to NIE MOGĄ być prawdziwe !
Dobra, wystarczy, bo się wrzodów nabawię...
|
|
|
hmm... Leto w moim wydaniu Biblii ST nie ma mowy o tym, że Bóg dał Izraelitom Arkę Przymierza... owszem sami ją zbudowali i miała ona "potężną moc dzięki której I\naród Izraelski pokonywał niezliczone wojska" Ja bym tutaj szukał metafory ale nie w odniesieniu do UFO tylko do rangi jaka starożytni przykładali do wykształcenia, nauki i swoich praw. Bo jak wiesz to właśnie świadczy o stopniu rozwinięcia społecznego - edukacja i wiedza. Oni własnie ją posiadali, a arka miała dla nich znaczebnie mistyczne. Wg opisów podtrzymywana była z dwóch stron przez złote anioły, cała opływała w złoto i drogie kamienie po to aby największy skarb Żydów < szczątki kamiennych tablic > mogły być godnie przechowywane... Zresztą skoro była wydrążona to watpliwe jest by była to krótkofalówka czy telefon komórkowy, czy nawet odbiornik...
Mamy jaieś całkiem inne wydania Biblii - ty najwyraźniej Ufologiczną, a ja skrajnie fanatycznie chrześcijańską...
;) ;) ;) ;) ;D ;D ;D ;D
Pozdrawiam:) ;D ;)
|
|
|
Leto nordysi to rasa obcych, z wyglądu kropla w kroplę podobnych do ludzi. Przecież Ich samce to blądyni o niebieskich oczach, dobrze zbudowani ok 180 wzrostu (ideał mężczyzny) Kobiety ciemnowłose, oczy czarne tyle że bez źrenic, podobno niezwykle piękne. Podobno w 80% to oni dokunują porwań, tłumaczą też dlaczego a i dodam jeszcze że ludzie kturzy się do nich zbliżali czuli "zrozumienie i bezgraniczną miłość"
|
|
|
A ja czytałem 70 bardzo szczegółowych opisów potwierdzanych przez różnych świadków którzy czuli tylko orgazm, wchodzac na statek UFO, i utrzymywał się on aż do ich wyjscia... śmiejcie się ale i takie rzeczy czytałem... zresztą sam założę stroną na której zamieszczę 700 opowiadań o porwaniach... wszytskie wiarygodne a co następne to lepsze... Przetłumaczę je i stworzę jeszcze jedną "rasę" obcych...
hmm... Master jeśli rozmawiałeś z ludźmi którzy na serio tego doświadczyli to odwołuję to co napisałem... jeśli nie rozmawiałeś, a Ci ludzie byli w dodoatku anonimowi i nieuchwytni... to nie wierz im w ani jedno słowo...
Kiedyś przeglądając pewną Ufologiczną stronę znów wysłałem do admina e-mail w którym pytałem o to skąd wziął pewne materiałi i jak może je potwierdzić... Zazwyczj żaden autor na tego typu e-maile nie odpowiada a ja się nie narzucam... Ten zrobił wyjątek i odpowiedział bez ogródek:
"Człowieku - zdjęcia ściągnąłem z internetu a ten tekst sam napisałem..."
I od tej pory zwątpiłem w realność wszytskiego... Moje wszytskie teorie spaliłem w czeluściach mojego mózgu i zacząłem myśleć od nowa...
Pozdrawiam:) A o tym orgaźmie to żartowałem - nigdzie nie czytałem tylko wymysliłem... i tak pewnie się domyśliliście :) :) :)
|
|
|
Może, nie przecze ale to obok szaraków rasa o której najczęściej się mówi. Istnienie takiej rasy wiele by wyjaśniało...:)
|
|
|
"I od tej pory zwątpiłem w realność wszytskiego... Moje wszytskie teorie spaliłem w czeluściach mojego mózgu i zacząłem myśleć od nowa..."
Jeżeli swoje teorie opierałeś na wiedzy ze stronek amatorów ufo to szczerze ci współczuje ...
Teraz opierasz je na "wiedzy" z kościoła. Współczuje tobie jeszcze bardziej
|
|
|
hmmm... nie opierałem mojej wiedzy na stronach "amatorów ufo". Zresztą nie rozumiem tego podziału... A ja nie opieram niczego na wiedzy kościoła - wszytsko opieram na swoich przemysleniach i rozważaniach dochodząc do zaskakujących wniosków które do czegoś prowadzą. A Kościół mi w tym pomaga. Zaś kościół jest organem zastępczym - jak każdy organ posiadający wady i zalety... hmm... a Ty Winter jak rozróżniłeś stronę "prawdziwą o ufo" i stronę "amatorów ufo" ???
|
|
|
M@ster: Osobliwe. No, to mam przynajmniej pewność, że nie ejstem nordysem. :) Szarakiem chyba też nie.... A co o gadopodobnych Obcych ? Tych, co to ich czasem widać w Ameryce?
|
|
|
hmm... rasy UFO sa same w sobie strasznie osobliwe... ja w sumie nie uwarzam że jakakolwioek podawana przez ludzi jest całkowicie pewna czy wiarygodna. Uważam że jeśli UFO faktycznie nas porywa to potrafi dostatecznie mocno wszystko "zatuszować" w naszych umyłach... A hipnoza nie jest wiarygodnym lekiem na niepamięć... Tyle samo seansów udaje się co nie udaje.
Pozdrawiam:)
|
|
|
Ale zauważyłeś jaka jest różnica między porwaniami 30 , lat temu co dziś? Czytałem na jednej z porządniejszych stron:) że w okresie pierwszych porwań pewną kobiete próbowali zabrać razem z samochodem ale jak się przekonali to nie takie proste:)kobieta ledwo co przeżyła a auto poszło do kasacji, wtedy porwania odbywały się na jakiś odludziach żeby nikt nie zauważył a dziś? dziś tylko część ofiar wie że była porwana, wszystko dzieje się nocą kiedy śpimy, budzimy się rano i witamy nowy dzień niczego nieświadomi.
bracie skąd wiesz że oni CHCĄ to zatuszować
pozdrawiam
|
|
|
hmm... no nie wiem tak mi się zawsze wydawało, że tak jest bezpiecznie. A skoro robią to na odludzaich to chyba maja jakiś cel...
pozdrawiam:)
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 115 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |