Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Disclosure Project-Project Ujawnienie...Dla tych ktorzy nie wierza/wiedza
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 219
Poprzednia strona | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | .. | 10 | 11 | Następna strona

Witajcie! Nie bylo mnie dlugo z wielu powodow, ale i tez dlatego, ze wiele tematow sie juz powtarza, i dyskutowanie po kilka razy o tym samym to nie dla mnie. Nie wiem, moze powinienem, ale nie mam sil :o). Wpadam wiec tylko czasami i poczytam co nowego. Przegladajac niektore tematy, czytajac niektore teksty nie tylko na tym forum, ale i ogolnie na necie poraza mnie sceptycyzm i podejscie do spraw zwiazanych z Istotami Pozaziemskimi, do spraw potocznie zwanych Sprawami UFO. Dlatego postanowilem zamiescic tutaj ponizsze linki. Jest jeden problem, mianowicie te strony sa tylko po angielsku. Szukalem czegos w jezyku polskim ale niestety, za duzo tego nie bylo. Pierwszy adres jest to strona glowna projektu zwanego "Ujawnienie". Jest to grupa ludzi ktora od kilku juz lat stara sie wyjawic na swiatlo dzienne, ujawnic swiatu ze ludzkosc od lat kontaktuje sie z roznymi cywilizacjami w wszechswiecie. Tzw. "Rzady Cienia", czyli zbiorowisko cwaniakow na wysokich stolkach (o kim mowa bardzo dobrze wiemy) z roznych panstw, od lat wciskaja nam kit o tym ze nic nie ma. Juz spokojnie od ponad 50-ciu lat moglibysmy zyc na wspanialej, pieknej nie zatrutej i nie poniszczonej ziemi, wszystkie technologie ktore dotychczas widzielismy tylko w filmach SF juz dawno istnieja. Ale niestety oni trzymaja to tylko dla siebie. Natomiast wola wykorzystywac do samego konca nasza Ziemiem i zatruwac reszte swiata, czerpiac z tego kozysci (tu tez wiadomo co mam na mysli, szanowny pan prezydent Bush i jego wspaniala demokracja czyt. wojny, przemoc i doprowadzenie do upadku swiatowej gospodarki). Pod adresem drugim sa zamieszczone linki do plikow wideo z konferencji prasowej ktora odbyla sie w roku 2001, kiedy administracja rzadowa majaca odtajnic akta dotyczace UFO (jest zasada ze po 50-ciu latach dokumenty traca swoja tajnosc i moga zostac wydane na swiatlo dzienne), lecz niestety swiat uslyszal tylko stara spiewke, szczegolnie w sprawie Roswell...to byl tylko balon meteorologiczny....tak, a ja jestem Obi Wan Kenobi :o) A wiec caly Project Disclosure wtedy wlasnie zaczal dzialac na wysokich obrotach i caly czs sie stara. Dalej o konferencji, a wiec organizatorem jej jest szef projektu Dr. Steven Greer, ktory wraz z cala grupa przez kilka lat szukal swiadkow i chetnych do poswiadczenia wszystkiego tego, co rzad ukrywa. I udalo mu sie. bazujac na danych z 2001 roku zebral ponad 400 swiadkow gotowych skladac zeznania przed kongresem Stanow Zjednoczonych. Wsrod tych ludzi sa wojskowi i byli wojskowi, pracownicy rzadu i innych sluzb w USA. Na konferencje zostalo zaproszonych ponad 20 gosci. Kazdy z nich zarzekal sie ze mowi prawde i przysiegal powiedziec prawde przed kongresem. Sa wsrod nich ktorzy osobiscie byli i widzieli momenty w ktorych "obcy" neutralizowali glowice jadrowe w amerykanskich bazach. Sa swiadkowie ktorzy widzieli wiele rodzajow statkow "obcych", sa tez tacy, ktorzy widzieli ich na zywo (jeden ze swiadkow poswiadcza ze do teraz jest znanych na ziemi ponad 50 ras istot) i ktorzy moga poswiadczyc ze od lat na ksiezycu (po jej ciemnej stronie) sa bazy. A wiec nie wiem czy po obejzeniu tego dokumentu ktos jeszcze bedzie wygadywal slowa typu "a wez sie jeb*** lub pier****** glupoty lub idz sie lecz". Bo wiele razy w przeszlosci doswiadczalem tego...ale co tam, nie ruszalo mnie to. Mowilem tylko, poczekaj a zobaczysz...jeszcze troche i caly swiat zobaczy. Niestety, jak juz wspomnialem wczesniej jest to po angielsku i dlatego nie wszyscy zrozumieja :o/, a chcialbym. Jesli by ktos znalazl jekies napisy do tego dokumentu to niech poinformuje o tym tu na forum, zeby wszyscy mogli to obejzec. Sam chcialbym to przetlumaczyc ale ufffff...zajeloby mi to wieki. A wiec oto adresy: http://www.disclosureproject.com/ -strona glowna projektu http://www.netro.ca/disclosure/npccmenu.htm -linki do filmikow w roznych wielkosciach i jakosciach Jesli ktos jest chetny na sciagniecie torrenta z jakoscia divix-owa to smialo, piszcie na maila. Pozdrawiam wszystkich i zycze otwartosci umyslu. Niech swiatlosc i milosc bedzie z nami!! P.S. I nie zycze sobie zadnych komentarzy wielkich madrych i uczonych glow ze co to za stylistyka pisowni, co to za bledy lub inne tego typu duperele...nie po to tu sie ludzie spotykaja by nawijac o jezyku polskim lub wytykac sobie inne bledy i ogolnie sie klocic, tylko po to by dyskutowac i wymieniac poglady o zagadnieniach jakie znajduja sie u gory, na tym niebieskim pasku :o)

Heja!! Jejciu, przepraszam/y najmocniej droga BEBO, ale skad niby mielismy to wiedziec ze jestes niewiasta:o)) Jeszcze nasze umysly nie sa na tyle dobre zeby to wyczuc:o) I w zadnym wypadku nie jest to temat tylko dla mezczyzn. Szanuje i kocham niewiasty tak samo jak i wszystkie inne istoty i uwazam ze sa tak samo madre;o) Cieszy mnie tez fakt ze jestes na TAK i milo slyszec ze czujesz ze nie jestes stad. A jestes tu po to moja droga zeby sie uczyc. Przybylas na nasza piekna planete w celu nauki, zeby doksztalcic swoje postrzeganie istnienia, bytu w wszechswiecie. Po to zeby wlasnie sama doswiadczyc "olsnienia" i wpasc na to, po co tu jestesmy. Jesli tego sami dokonamy...dokonalismy wtedy zamierzonego celu, i po skonczonej "misji" na Ziemi czeka nas tylko nagroda. nagroda za bycie "Uspionym Wedrowca" ktory zdolal sie sam obudzic. Jesli chodzi o ta nauke, to jest nia poprostu nasze zycie tutaj. jest nia doswiadczanie radosci, smutku, zla i cierpienia. Uczymy sie przez to panowac nad emocjami, nad umyslem, nad energia i stanem ducha. Ja wierze ze jeszcze drugim powodem dlaczego tu jestesmy moze byc, jak wspomnialem wyzej, doslownie MISJA. Polegac ona moze na tym, ze tez jestesmy "uspoinymi" ale nauczycielami, mistrzami czy poprostu pomocnikami. Na pewnym etapie naszego rozwoju, dorastania nagle otwiera nam sie umysl i poprostu zaczynamy czuc, po co tu jestesmy. Zaczynamy nagle pomagac innym we wszelakie sposoby, robimy wszystko i obojetnie co, co tylko moze byc nazywane pomoca w kazdym znaczeniu tego slowa. I wiem ze to nie byla krytyka, wyczulem od razu ze nie jestes zla osoba...nie wyczulem tylko zes niewiasta jest :o))) jesli chodzi o linki to z niemieckimi ciezko u mnie ale cos tam kiedys mialem, postaram sie cos znalezc i jak znajde to napewno wrzuce. Pozdrawiam cie Bebo i niech swiatlosc i milosc bedzie z toba i niech cie prowadzi do poznania prawdy :o) Pozdro i dzieki Romku, i nie wygaduj glupot, pisac i dzielic sie ze swoimi opiniami moze sie tu kazdy!!! A napewno juz ty :o)) No, nie mowie tu oczywiscie o pytaniach w stylu "co myslicie o seksie przedmalzenskim" :oP Pozdrawiam wszystkich cieplo P.S.Mam nadzieje juz za jakis czas wrzucic czesc pierwsza raportu o obcych. Jej bochaterami beda......cwaniaczkiiiiiiiiiiiii!!!!!! hehe

Wlasnie, podczas pisania mego postu dentaku mnie uprzedzil (oz ty bestio humanoidalna):o))) zapomnialem wlasnie to dodac. dentaku ma racje przeciez, u ciebie tego full (w regionie znaczy sie) a ty taki skromny jestes :o))

na potwierdzenie dziwnych manewrów poltycznych i naukowo-technicznych, jakie majš ostatnio miejsce w stosunkach pomiędzy byłymi tak zwanymi supermocarstwami niech rozjaœni Wam nieco maksymalnie pogmatwany obraz sytuacji na froncie wzajemnego dozbrajania się w najnowsze œrodki ataku rakietowego ta następujšca oto informacja wyjęta dzisiaj w nocy, to jest 2.06.2005 z rosyjskiego portalu omiatajšcego intelektualnie najblizszš przyszłoœć Rosji i œwiata o kryptonimie: http://www.grani.ru Do życia powołany został w rejonie Orenburga nowy kosmodrom najnowszej generacji jako pišty obok Bajkonuru, Pliesiecka i pozostałych to jest Krasnojarskiego oraz Zachodniosyberyjskiego. Kosmodrom utworzono w strukturze RVSN(Rosyjskich Wojsk Rakietowych)przy czym bazš technicznš ciężkich odpałów rakiet kosmicznych stanowi KOMPLEKS RAKIETOWY "WOJEWODA",:próba odpału "Wojewody" ze skomplikowanym sputnikiem łšcznoœci szerokiego intranetu wojskowego i internetu szerokopasmowego dla ludnoœci Rosji odbyła się 22 grudnia 2004. Ciężka rosyjska balistyczna rakieta międzykontynentalna(MBR)Rs-20V"WOJEWODA"(według terminologii NATO "Satana" {Szatan}) ,:;odpalona została z przerażajacym hukiem z podziemnego silosu zlokalizowanego na przedgórzu Uralu koło 890 tysięcznego kolosa miejskiego Orenburga.Generał Pułkownik Nikolay Solovcov mówi o tym potwornym odpale jako czeœci jakoby częœciowej rekonwersji rakiet balistycznych w celach pokojowych i budowy telełšcznoœci oraz systemu łšcznoœci oraz teleinternetu rosyjskiego(TV(ASDN<?>DSL) "via" internet) .Pozostałe ciężkie rakiety z osobnymi kompleksami rakietowymi typu "Wojewoda" w kosmicznym garnizonie rakietowym Orenburga będš pełnić dalej swój wojskowy dyżur polegajšcy na wycelowaniu przez najbliższe 10-12 lat w najważniejsze aglomeracje miejskie USA. Rakieta międzykontynetalna "WOJEWODA"Rs-20V skonstrułowana została i wyprodukowana w ukraińskim molochu kosmicznym - kombinacie kosmicznym Dniepropetrovsk na południowej Ukrainie,w rakietowym biurze konstrukcyjno-naukowym pod kierownictwem Głównego Konstruktora Vladimira Utkina.W 1988 roku kompleks ciężkich międzykontynentalnych rakiet balistycznych Wojewoda przyjęto na wyposażenie RVSN(dowództwa wtedy radzieckich wojsk rakietowych),posiada zasięg 18 tysięcy kilometrów i masę startowš 211 ton.Wraz z najnowszym rakietowym kompleksem ruchomym "Iskander- E" (zasięg na polu walki 50/280 km) z głowicami bomb kasetonowych,przenikajšcych glębokie bunkry dowodzenia podziemnego i bomb kruszšco-zapalajacych {masa startowa 3,8 tony.zaœ masa głowicy zależnie od wariantu uzbrojenia 480 -590 kg.Masa całkowita ruchomego kompleksu raietowego 42,3 ton stanowi niezwykłe niebezpieczeństwo dla najnowoczeœniejszych systemów antyrakietowych USA i Izraela.A nam się od 16 lat wciska tandetę o rzekomym rozbrojeniu pomiędzy USA i Rosjš (ZSRR).Czyż można zatem dziwić się wzmożonemu zainteresowaniu Kosmitów(wieloœci ras galaktycznych) losem życia na Ziemi?

Ufff, jest 4.15, jeszcze nie skonczylem pierwszej czesci raportu...przeszkodzilo mi ogladanie filmu. Luknalem sobie na White Noises :o)) W poludnie wrzuce tekst, aj promis :o)) Do dentaku...a tys znow tu tych ruskow wrzucil hehe, u nich to norma, oni zawsze cos kombinowali i kombinuja. bez tego nie moga zyc. Poza tym fajna stronka z fajnymi njusami [troche ruskiego zostalo w glowie :o)] Np. Seksualnyje probljemy Putina hehe &#1050;&#1072;&#1082; &#1042;. &#1051;&#1077;&#1085;&#1080;&#1085; &#1085;&#1077; &#1083;&#1102;&#1073;&#1080;&#1083; &#1056;&#1086;&#1089;&#1089;&#1080;&#1102; &#1079;&#1072; &#1090;&#1086;, &#1095;&#1090;&#1086; &#1086;&#1085;&#1072; &#1085;&#1077; &#1043;&#1077;&#1088;&#1084;&#1072;&#1085;&#1080;&#1103; &#1080; &#1074; &#1085;&#1077;&#1081; &#1090;&#1088;&#1091;&#1076;&#1085;&#1086; &#1089;&#1090;&#1088;&#1086;&#1080;&#1090;&#1100; &#1089;&#1086;&#1094;&#1080;&#1072;&#1083;&#1080;&#1079;&#1084;, &#1090;&#1072;&#1082; &#1080; &#1042;. &#1055;&#1091;&#1090;&#1080;&#1085; &#1085;&#1077; &#1083;&#1102;&#1073;&#1080;&#1090; &#1056;&#1086;&#1089;&#1089;&#1080;&#1102; &#1079;&#1072; &#1090;&#1086;, &#1095;&#1090;&#1086; &#1086;&#1085;&#1072; &#1091;&#1078;&#1077; &#1085;&#1077; &#1080;&#1084;&#1087;&#1077;&#1088;&#1080;&#1103;. haha, fajne stwierdzenie :o)) Pozdrawljaju druzja, idu spac :o)))

Ludzie!!!!!!!! Obudzcie sie!!!! Gdzie zescie sie podziali??? No kurcze, od ostatniego mojego postu nie bylo nikogo...wracajcie!!! Lece z raportem o obcych, jest to pierwsza czesc, druga postaram sie wrzucic jak najszybciej, jak tylko czas mi pozwoli....i oczy pczywiscie :o)) Zaraz wrzucam!!

A wiec tak, zaczynam klasyfikacje &#8222;obcych&#8221; :o) Na poczatku powtarzam juz ktorys raz &#8211; nie zmyslam tego. Pisze to na podstawie wielu zrodel polaczonych w jedna calosc, ale glownie na podstawie, jak wspomnialem wyzej artykulu Michaela E. Salla &#8222;A Report on the Motivations and Activities of Extraterrestrial races &#8211; A Typology of The Most Significant Extraterrestrial races Interacting with Humanity&#8221; czyli &#8222;Raport na temat zamierzen i aktywnosci ras pozaziemskich &#8211; typologioa najbardziej znaczacych ras pozaziemskich, oddzialywujacych na ludzkosc&#8221;. Raport ten znajduje sie na stronie www.exopolitics.org . Obecnie jest znanych wiele ras pozaziemskich istot oddzialujacych na Ziemie i ludzka populacje. Swiadkami i zrodlami w tym raporcie sa osoby czasami nawet znane i na wysokich stanowiskach. Nie bede wymienial wszystkich, podam tylko moze bardziej znaczace osoby. Sa nimi min. Emerytowany sierzant US Army, Clifford Stone pracujacy przy tajnych operacjach odzyskiwania rozbitych pojazdow pozaziemskich i tzw. &#8222;EBE&#8217;s&#8221; (Extraterrestrial Biological Entities) czyli Pozaziemskich Istot/Bytow Biologicznych, starszy sierzant Robert Dean, od 1963 roku pracujacy w SHAPE, (Supreme Headquarters of Allied Powers in Europe) czyli Naczelnej Kweterze Glownej Sil Sprzymierzonych w Europie. Sa tam tez takie osoby jak porucznik Philip Corso, pracujacy w administracji Eisenhowera a pozniej prowadzacym Biuro Technologii w Departamencie Badan i Rozwoju Armii Stanow Zjednoczonych, badacze tzw. zjawisk &#8222;wziec&#8221;, dr.David Jacobs, Budd Hopkins i dr. Karla Turner, byly doradca w wywiadzie US Navy, William Cooper, czlonek ochrony w wojskowej bazie Dulce, Thomas Castello i na koncu podam jeszcze nazwisko ktore zapewne w wiekszosci wszyscy znaja, mianowicie Billy Meier, szwajcar ktory od 1975 do 1986 roku kontaktowal sie z ludzmi, wlasnie tak, LUDZMI z Plejad. O wszystkich tych osobach mozecie znalezc osobne informacje w sieci. Wystarczy wpisac ich nazwiska w goglach czy innej wyszukiwarce i zobaczycie ze nie zmyslam. Raport ten jest przedstawiony w dwoch czesciach, a dokladniej ET&#8217;s sa przedstawieni w dwoch grupach. Pierwsza z nich to grupa &#8222;obcych&#8221;, ktora jest czescia tzw. Kompleksu Militarno-Przemyslowo-Pozaziemskiego, w oryginale Military-Industrial-Extraterestrial Complex (MIEC), glownie z rzadem USA. Ja bede nazywal ten kompleks KMPP. Druga grupa natomiast sa istoty ktore zaprzeczaja temu i odmowily wspolpracy z KMPP. W wywiadzie 1998 roku, sierzant Cliford Stone wyjawil, ze amerykanskiej armii jest obecnie znanych 57 ras istot pozaziemskich. W tej liczbie, wiekszosc jest bardziej aktywna niz inni w kontaktach i wspolpracy z ludzkoscia i mozna tez twierdzic ze maja wielki zwiazek z ludzka ewolucja i suwerennoscia. A wiec juz przestaje owijac w bawelne, oto pierwsza grupa istot. Pozaziemskie rasy wspoplracujace z Kompleksem Militarno-Przemyslowo-Pozaziemskim (KMPP) (dodam tylko jeszcze raz dla wyjasnienia dla tych ktorzy tego nie rozumieja dokladnie, ze chodzi tu o potajemna wspolprace tych ras z wojskiem, rzadem i instytucjami takimi jak NSA-National Security Agency-Agencja Bezpieczenstwa Narodowego, lub nawet FBI czy CIA, a jeszcze dokladniej nie cale te instytucje czy wojsko lub rzad, tylko jego czesc). Glownie tez chodzi tu jak wiadomo, tylko o USA, ale i znalazlo by sie takze cos w innych krajach, a napewno w Rosji. Niestety jeszcze nie wyszperalem nic na temat innych panstw. Wspolpraca ta polega na (glownie) dostarczaniu przez te &#8222;zle&#8221; rasy technologii do produkcji broni, pojazdow, srodkow energii itp. Wladze &#8222;ziemi&#8221; (bo za takich sie pewnie uwazaja wladze USA) tez &#8222;zezwolily&#8221; na manipulowanie, porywanie i mieszanie w glowach ludziom, w zamian za zdobyte, wyzej wymienione technologie i pomoc. 1. Short Grays &#8211; Niskie Szaraki Ten punkt dotyczy wszechobecnych &#8222;szarakow&#8221; z systemu gwiezdnego Zeta Reticuli (gwiazda Zeta w gwiazdozbiorze Sieci) oraz szarakow z gwiazdozbioru Oriona. Sa oni opisywani w prawie wszystkich badaniach tzw. &#8222;wziec&#8221; a takze stale figuruja w raportach o katastrofach UFO [to moim zdaniem swiadczy o ich fajtlaposci...na misje moze latac ten, kto najpierw sie nauczy latac :o))] Robert Dean zalicza tez &#8222;szarakow&#8221; jako jedna z ras opisanych w tzw, &#8222;Ustaleniach NATO&#8221;. Znow por. Phillip Corso oswiadcza ze byl swiadkiem, gdy z wraku pojazdu po katastrofie w Roswell w 1947 zostalo wyjete cialo. To co widzial pasuje do klasycznego ich opisu. Mianowicie ok 1,20m wzrostu, duza glowa, duze, czarne oczy w ksztalcie migdalow, cienki tors i wrzecionowate rece i nogi. Bardzo dobrze opisuje je tez Travis Walton, ktory przezyl porwanie przez &#8222;szarakow&#8221;: &#8222;Byli bardzo niscy, mniej niz 1,50m wzrostu i mieli bardzo duze, lyse glowy, zadnych wlosow. Glowy te byly kopulaste, bardzo duze. Wygladali jak zarodki. Nie mieli brwi i powiek. Mieli bardzo duze oczy-niesamowite oczy-prawie cale brazowe, bez zadnego bialego koloru wewnatrz. Najstraszniejsza rzecza w nich byly wlasnie te oczy. O matko... te oczy, ich wzrok poprostu przeszywal mnie na wylot&#8221; Badacze &#8222;wziec&#8221; przedstawili szczegolowe dowody z przypadkow nieprzyzwoitych &#8222;porwan&#8221; i zle traktowanie w szczegolnosci kobiet, czego celem jest &#8222;produkcja&#8221; ludzko-pozaziemskich hybryd oraz doroslych hybryd przeprowadzajacych ponizajace akty seksualne na porywanych kobietach. Sa gleboko zaangazowani w rozwoj hybrydowej rasy ludzko-&#8222;szarakowej&#8221;, co bedzie pasujacym srodkiem do nastepnegi kroku w ewolucji czlowieka. To wlasnie, wedlug badaczy jest powodem do alarmu i stwarza bezposrednie zagrorzenie dla suwerennosci czlowieka. Porucznik Corso twierdzi ze &#8222;szaraki&#8221; byli zaangazowani w uklady z admniistracja Eisenhowera, ktore wojsko widzialo jako forme &#8222;wynegocjowanego poddania sie&#8221;, w zamian czego The Greys otrzymali pozwolenie na porywanie cywilow i &#8222;rozwijanie&#8221; swojego biologicznego programu. Sumujac opis &#8222;szarakow&#8221;, mozna powiedziec ze sa oni odpowiedzialni za porwania ludzi, eksperymenty genetyczne, monitorowanie ludzi poprzez implanty (tu mrugniecie okiem do zwolennikow implantow ktore zastapic maja dowody osobiste i karty kredytowe), kontrola umyslu/programowanie, klonowanie i tworzenie hybrydow ludzkich. To wszystko znow prowadzi do globalnych problemow takich jak przestraszeni i sparalizowani ludzie poprzez doswiadczenia z porwan, genetycznie zmodyfikowani ludzie, implanty dla monitoringu ludzkiego, i ogolnie pasywna populacja poprzez kontrole umyslu/zaprogramowanie ludzi. 2. Tall Grays/Whites &#8211; Wysocy Szarzy/Biali Druga wyrozniajaca sie rasa w tej grupie sa &#8222;wysocy szarzy&#8221; opisani przez Roberta Deana jako &#8222;bardzo duza grupe&#8221; nawet do ponad 2,5m. Sa humanoidami, sa bardzo bladzi, biali i nie maja wogole zadnych wlosow na swoich cialach. Wysocy szarzy wlasciwie pochodza z konstelacji Oriona i wedlug doktora Arthura Horna graja nadzorcza role nad malymi szarakami. Dr Horn mowi: &#8222;Male szaraki sa nadzorowane posrod swoich rang poprzez wysokich szarych. Sa oni wlasciwie tymi ktorzy zajmuja sie bardziej &#8222;dyplomatycznymi&#8221; misjami, takimi jak potajemne negocjacje z ludzkimi glowami panstw (rzadow). Szarzy ogolnie, a mniejsi w szczegolnosci sa porownywani do najemnikow&#8221; O dyplomatycznej roli &#8222;wysokich szarych&#8221; mowi tez William Cooper, byly doradca wywiadu US Navy, ktory zaswiadcza ze widzial tajne dokumenty mowiace o spotkaniu wysokich szarych z administracja Eisenhowera na poczatku 1954 roku. Pozniej w tym samym roku, wielkonosi szarzy obcy ktorzy orbitowali wokol Ziemi wyladawali w Bazie Wojsk Powietrznych Holloman. Tam zostalo zawarte podstawowe porozumienie. Rasa ta zidentyfikowala siebie jako pochodzaca z planety wokol czerwonej gwiazdy w konstelacji Oriona, ktora my nazywamy Betelgeuse [pozdrowienia dla forumowicza o tym nicku :o)]. Oni twierdzili ze ich planeta umiera i w nieznanej przyszlosci nie beda w stanie juz tam przezyc. To spotkanie w bazie Holloman w Nowym Meksyku bylo podobno zapoczatkowaniem dalszych pozaziemskich spotkan z wysokimi szarakami. Na przyklad w 1972-73, dwom producentom, Robertowi Emeneggerowi i Allanowi Sandlerowi rzekomo bylo zaoferowanie i poswiadczenie rzeczywistego filmu z spotkania z &#8222;Tall Greys&#8221; w bazie Holloman w 1971 roku. Z tego wszystkiego mozna wyciagnac wniosek ze rasa &#8222;Tall Gray&#8221; jest hybryda z materialu biologicznego ktora reprezentuje polaczenie ludzko wygladajacych istot pozaziemskich i &#8222;malych szarakow&#8221;. Jesli chodzi o sprawe porwan to wedlug swiadkow, wysocy szarzy dowodza, nadzoruja tylko i wydawaja rozkazy tym malym, ktorzy glownie dokonuja wziec. Natomiast pewien pracownik serwisowy sil powietrznych USA o nazwisku Hall, ktory stacjonowal w bazie powietrznej Nellis, gdzie jego zadaniem bylo wypuszczanie balonow pogodowych, poprzez opublikowanie swoich pamietnikow wyjawil rozlegle wspoldzialania z odmiana &#8222;wysokich szarych&#8221; ktora nazwal &#8222;Tall Whites&#8221;, czyli wysocy biali. Nazwal ich tak dlatego iz ich skora byla kredowo biala i posiadali biale wlosy. Opisuje on swoje kontakty z &#8222;Tall Whites&#8221; poczawszy od 1965 roku i jak on i inni pracownicy wojskowi kryli sie z ich niepokojaca obecnoscia. Opisal wiele przypadkow gdy obcy terroryzowali tych pracownikow bazy, ktorzy nie rozumieli ich, zaskakiwali czyms lub straszyli w wszelakie sposoby. Na przyklad sytuacja, kiedy &#8222;Tall White&#8221; chcial zabic pracownika wojskowego gdy ten przypadkowo uderzyl kamieniem jej (to pewnie byla mama) dziecko i zlamal reke. Incydent ten doprowadzil do tego, ze pracownik byl zmuszony, zastraszony smiercia, opuscic baze i nigdy juz nie powrocic. Wysocy Biali/Szarzy glownie sa zaangazowani w eksperymenty genetyczne, tworzenie rasy &#8222;ludzko-szarakowej&#8221;, kontrolowanie umyslu i ugody z &#8222;rzadem cienia&#8221;.Do globalnych problemow na ktore wplyw maja ci obcy naleza genetyczne modyfikowanie ludzi, zakladanie implantow do monitorowania ludzi, kontrola umyslu i hipnoza, a co za tym idzie, wladza nad ludzmi, wplyw na na decyzje elit, infiltracja narodowych agencji obrony i gwalcenie praw ludzkich cywilow i personelu wojskowego. 3. Reptilians &#8211; Reptylianie (Jaszczury) Nastepna wyrozniajaca sie rasa w tej grupie sa opisane przez Roberta Deana humanoidy z gadzimi wlasciwosciami ktorzy maja od 1,80 do 2,40m wzrostu. Rasa Reptylian zostala opisana jako rasa zarowno pochodzaca stad, z Ziemi ale i tez z innych systemow gwiezdnych. R.A. Boulay szczegolowo analizowal rozne zrodla historyczne i utrzymuje ze jest wystarczajaco dowodow na to, zeby podtrzymac wniosek ze starozytna pozaziemska rasa Reptylianow zamieszkala Ziemie i odegrala role w tworzeniu ludzkosci. Thomas Costello, byly pracownik ochrony w bazie Dulce, wysoko zakwalikowanym kompleksie podziemnym, poswiadcza ze wraz z narodowymi agencjami i korporacjami, Reptylianie pochodzacy z Ziemi, pracuja ramie w ramie z ludzmi i innymi rasami pozaziemskimi. &#8222;...niektorzy Reptoidzi (Reptylianie) pochodza z naszej planety. Rzadzaca grupa spoleczna &#8222;obcych&#8221; sa Reptylianie...Byli oni starozytna rasa na tej planecie, zyjaca pod ziemia. Reptoidzi okreslaja siebie prawowitymi &#8222;native Terrans&#8221; czyli &#8222;rodowitymi Terranami/Ziemianami&#8221; Moze oni sa tymi ktorych nazywamy Upadle Anioly &#8211; a moze nie. Ale pomimo wszystko, musimy brac pod uwage ze jestesmy tutaj na Ziemi &#8222;dzikimi lokatorami&#8221;. Od kiedy zostalem starszym technikiem w ochronie w tej bazie (Dulce), komunikowanie sie z nimi bylo moja dzienna podstawa. Jesli byly jakies problemy z kamerami wideo czy z ochrona, ja bylem jedynym, ktorego wolano, powiedzial Costello. Fizyczne prace na nizszych poziomach w Dulce wykonywala &#8222;robocza grupa spoleczna&#8221; Reptylian.&#8221; Costello twierdzi tez ze na nizszych poziomach bazy Dulce lamane byly prawa ludzkie na porwanych cywilach przez wspolnych liderow wspolnego projektu ludzko-pozaziemskiego. William Hamilton, szanowany badacz fenomenu UFO oswiadcza ze jest dowod na to, ze cos dziwnego dzieje sie w bazie Dulce. Za wciaz powtarzajacym sie fenomenem obserwacji UFO, porwaniami i okaleczeniami zwierzat kryje sie straszliwa prawda. Linda Moulton Howe, dziennikarka i badaczka UFO ma nastepnego swiadka. O imieniu Jim Sparx, ktory twierdzi ze spotykal sie z wieloma Reptylianami zyjacymi na Ziemi. Wedlug niego, maja oni swoja wlasna unikatowa kulture i wspoldzialaja z ludzkoscia juz od tysiecy lat i rownoczesnie pomagaja nam i wykorzystuja jako swoje zasoby. Sparx powiedzial tez ze Reptylianie powiedzieli mu ze zawarli wiele potajemnych umow z rzadami roznych panstw. Twierdzenia Sparxa sa bardzo spojne z doswiadczeniami niejakiego Ole.K ktory zaswiadcza ze spotykal sie z Reptylianka Lacerta i rozmawiali wiele razy. Wywiady te zostaly rozprowadzone jako tzw. &#8222;Lacerta Files&#8221;, czyli &#8222;Akta Lacerty&#8221;.[Tu moj dopisek, mianowicie bardzo polecam poczytanie tych &#8222;akt&#8221;, zawarte jest tam sporo informacji. Czytalem te &#8222;files&#8221; juz chyba z rok temu a tu widziecie, znow sa wspomniane i wszystko mi sie polaczylo, a moglbym je rok temu uznac za bujdy jakies :o)] Lacerta zaswiadcza ze Reptylianie ktorzy ewoluowali na Ziemi, a odmienni od tych z poza Ziemi, ktorzy okresowo ja odwiedzaja. Wedlug Lacerty, nastawienie Reptylian (podziemnych) do ludzkosci jest takie, ze uwazaja nas za prymitywny gatunek, ktory jest &#8222;wlasnoscia&#8221; innych pozaziemskich ras ktore &#8222;obsialy&#8221; planete. Na koncu mozna powiedziec ze Reptylianie Ziemscy sa zamieszani w takie aktywnosci jak manipulowanie elitami ludzi i instytucjami finansowymi, wywieranie wplymu na systemy wierzen religijnych, militaryzacja i zmienianie historii ludzkiej cywilizacji, korupcja elit i dominacja nad nimi, kontrola mediow i korporacji, dzielenie dogmatow religijnych, historyczna amnezja i kultura przemocy. 4. Draconians &#8211; Drakonianie Najbardziej kontrowersyjnymi raportami swiadkow, sa rapotry o pozaziemskiej tzw. &#8222;Reptylianskiej rasie panow/mistrzow&#8221;, nazywanej Drako-Reptylianie, ktorzy pochodza z planety wokol systemy gwiezdnego Alfa Draconis w gwiazdozbiorze Smoka (Draco). Gwiazda ta lezy 215 lat swietlnych od nas i dawniej byla gwiazda polarna. Wedlug oswiadczen Alexa Colliera, Drakonianie lub Drakowie maja dwie glowne grupy spoleczne, z ktorych pierwsza jes kasta wojownikow. Maja od 2 do 2,5m wyskosci (czy dlugosci), i strasza cala galaktyke swoimi zdolnosciami wojowniczymi. Druga kasta jes grupa zwana &#8222;linia krolewska&#8221; Drako-Reptylian ktora jest nazywana &#8222;Ciakars&#8221; z powodu ich rozmiaru, zdolnosci psychicznych i rzekomych skrzydel. Moga byc nazywani przyslowiowymi Smokami. Collier mowi: &#8222;Drakonianie sa bardza wielka rasa Reptylianska, znana jako &#8222;Drakowie&#8221; lub &#8222;Draki&#8221;. Ich krolewska linia nazywana jest &#8222;Ciakar&#8221;. Maja wielkosc od 400 do 700m i wage nawet do 800 kg [kawal skurczybykow , serio, normalnie smoki!!] Maja skrzydlate &#8222;dodatki&#8221; i naprawde sa budzacymi strach istotami. Sa ekstremalnie jasnowidzacy i bardzo madrzy i dlatego moga byc bardzo niebezpieczni.&#8221; Wedlug Drakonianskiego widzenia swiata, oni byli pierwszym inteligentnym gatunkiem w naszej galaktyce i ktory zasiedlil wiele swiatow swoim biologicznym potomstwem. Dlatego Drako-reptylianie widza siebie jako naturalni wladcy &#8222;kontrolowanych&#8221; Reptylianskich swiatow takich jak Ziemia, i widza ludzi jako gatunek zewnetrzny. Interesuja sie w zbieraniu plonow w postaci ziemskich bogactw naturalnych i potem upewnieniu sie ze zostaly one doszczetnie wykonczone. Wyglada na to ze jest to calkowita hierarchia, wliczajac w nia Drako-Reptylian i inne dotychczas opisane rasy w tej grupie. Reptylianie z Alfa Draconis, &#8222;Drakowie&#8221; rzadza tymi reptylianami z Ziemi, ziemscy Reptylianie trzymaja wladze nad &#8222;Tall Whites/Grays&#8221; czyli nad duzymi szarakami, a ci natomiast rzadza &#8222;dynioglowymi&#8221; :o))) Wszystkie powyzej opisane rasy wydaja sie powiazani z tymi ktorych lacza tajne umowy , ludzi z agencji bezpieczenstwa i szarakami. Drakonianie tworza (ukryta) &#8222;glowe&#8221; KMPP, ktora kontroluje informacje i technologie zwiazana z obecnoscia istot pozaziemskich. Ich aktywnosc to kontrolowanie elit, instytucji i systemow finansowych, promocja wojskowosci, tworzenie atmosfery strachu, walki i niepewnosc, &#8222;zbieranie plonow&#8221; w postaci ludzi i manipulowanie szarakami i Reptylianami. Drakonianom mozna przypisac takie globalne problemy jak skoncentrowane w jednym miejscu bogactwo (wiemy o co chodzi), korupcja elit i instytucji, przemoc etniczno-religijna, lamanie praw czlowieka, przemoc kulturalna i terroryzm, handel narkotykami i zorganizowana przestepczosc. 5. Sirians from Sirius B &#8211; Syrianie z Sriusza B W odniesieniu do powyzszych obcych, istnieja tez inni, podobni do ludzi z Syriusza B, ktory jest czescia podwojnego systemu gwiezdnego. Collier opisuje ich nastepujaco: &#8222; Kultury wokol Syriusza B maja bardzo kontrolujaca wibracje. Niektorzy z tamtejszych ludzi sa czerwono, bezowo i czarno skorzy. Planety wokol Syriusza B sa bardzo jalowe i glownie okupowane prze Reptylian i istoty typu wodnego. Spoloczenstwo ma spora obsesje na punkcie politycznych form myslenia w zamian za atrybuty duchowe. [skad my to znamy :o)] Jakos dziwnie afrykanskie plemie zwane Dogonami rozumialo wiele na temat eliptycznej orbity Syriusza B wokol glownej gwiazdy, Syriusza A. Ta wiedza byla prawdopodobnie przekazana ich przodkom przez zaawansowanych obcych z systemu gwiezdnego Syriusza. Dogonowie opisywali Syrianow jako Amfibianow (Amphibians) z planety wokol Syriusza B, co zgadza sie z oswiadczeniami Colliera, zejedna z planet wokol Syriusza B jest &#8222;glownie okupowana przez istoty typu reptylianskiego i wodnego&#8221;. Charakterystyka rasowa ludzi z Syriusza B sugeruje, ze pochodza z systemu gwiezdnego Wegi, o czym bedzie pozniej. Nastepny ze swiadkow twierdzi ze moze poswiadczyc ze &#8222;ludzie z Syriusza B graja glowna role w dostarczaniu tajnym agencjom rzadowym, ktore byly zamieszane w takie projekty jak &#8222;Project Philadelfia&#8221; czy &#8216;Project Montauk&#8221;, egzotycznych technologii takich jak podroze miedzywymiarowe i w czasie. Alex Collier wyjasna role tej grupy obcych w wymianie technologii [nie wiem z czym oni sie z nami wymieniaja....chyba szczotkami do mycia kibli:o)))))] z agencjami panstwowymi: &#8222;ci z Syriusza B naprawde namieszali nam w glowach, i sa tymi, ktorzy glownie dali naszemu (USA) rzadowi technologie Montauk&#8221; Przekazali ta technologie dlatego, gdyz chcieli zachecic narodowe agencje bezpieczenstwa do rozwoju wojskowych zdolnosci ofensywnych przeciwko mozliwym zagrozeniom pozaziemskim. Do tej technologicznej asysty zaliczaja sie nawet badania nad bronia biologiczna. Material biologiczny ktory byl dodany do wirusu Ebola zostal dany rzadowi przez humanoidow z Syriusza B. Collier twierdzi ze nie wie dokladnie czy byl to jeden z wirusow gdzies tam zlapanych czy jest on wlasnie od nich. Wedlug Daniela Saltera, nastepnego swiadka z dluga sluzba wojskowa, w ktora wlicza Narodowe Biuro Rozpoznawania stwierdza ze prowadzone sa przez obcych, wspolne ludzko-pozaziemskie przedziewziecia w tajnej organizacji wewnatrz Narodowej Agencji Bezpieczenstwa (NSA) zwanej Organizacja Wywiadu ds. Zawansowanej Inteligencji (Advanced Contact Intelligence Organization), w skrocie ACIO [tu sie nie bede rozpisywal za wiele, gdyz o tym temacie to jest artykulik zamieszczony w majowym numerze &#8222;Nieznanego Swiata&#8221; pt. Stworcy Skrzydel, tylko nie dotyczy to moim zdaniem akurat tych z Syriusza B a innej cywilizacji. Ale jest w to zamieszana wlasnie NSA z ACIO na czele:o)]. Wedlug wycieknietych informacji zamieszczonych na stronie Wingmakers (www.wingmakers.com), informacje Saltera wydaja sie byc wiarygodne. ACIO wspolpracuje z koncorcjum obcych by rozwijac wyrafinowane technologie podrozy w czasie, ze wzgledu na przyszle zagrozenia pozaziemskie. Syrianie nie wydaja sie byc blisko polaczeni z Szarakami lub Reptylianami, ktorzy maja glowny wplym na transfer technologiczny. Syrianski kontakt z &#8222;rzadem cienia&#8221; wydaje sie byc niezalezna inicjatywa zaprojektowana po to by zapewnic dodatkowe zrodlo technologii pozaziemskich. Pomimo to, opisy Colliera dotyczace ludzi z Syriusza B wspolzyjacych w swych swiatach z Reptylianami sugeruja glebokie doswiadczenia z nimi. Znaczy to tez ze ugody wymiany technologii z Szarakami/Reptylianami (znow sie pytam jakiej wymiany?? Coz my mozemy im takiego zaoferowac? Chyba tylko siebie na doswiadczenia :/) byly glownym czynnikiem w postepowaniu i staraniach Syrian. Podsumowujac, ta ludzka pozaziemska grupa z Syriusza B jes glownie aktywna w wymianie technologii asystowanej przez rzad i wojsko, promowanie wspolpracy przeciwko potencjalnym zagrozeniom ze strony innych obcych przeciwko ziemi, interwencje poprzez &#8222;dzialalnosc podziemna&#8221; i dzialania zewnetrzne. Jesli chodzi o sprawe globalna to sa to: Tajne badania nad bronia, uzywanie egzotycznych technologii, wykozystywanie cywilow do doswiadczen zwiazanych z eksperymentami w podrozy w czasie. 6. Annunaki I na koncu, wedlug dowodow jest rasa gigantycznych humanoidow, ktore odgrywaly pewna role w zasiedlaniu Ziemi ludzmi, ktorzy nastepnie okresowo wracali, by dogladac jak efektywnie sa wykozystywane bogactwa naturalne planety przez ludzi i obcych grajacych role tych nadzorujacych. Sa oni opisani przez Sumerow jako Annunaki ze swiata &#8222;Nibiru&#8221;. Ci gigantyczni humanoidzi pelnia widocznie role rasy&#8221;zalozycielskiej&#8221;, szefujacej, opisanej jako bogowie w starozytnych mitach i religiach. Wedlug Sumerow, szefujacym bogiem Annunaki jest Anu, a panteon, wedlug Zecharii Sitchina (on tlumaczyl sumeryjskie zwoje), tworza kluczowe postacie w hierarchii, ktore potajemnie dogladaja zarzadzanie ludzkoscia i planeta Nibiru, ktora okresowo powraca w sasiedztwo Ziemi. Alex Collier tak opisuje powstanie Annunaki lub &#8222;Nibiru&#8221; jako gatunku: &#8222;dawno temu, kolonie na Syriuszu B i w Grupie Oriona mialy nie zyly ze soba w dobrych stosunkach. Zeby przywrocic pokoj postanowili zaaranzowac malzenstwo pomiedzy czlonkami obu grup. Mezczyzna byl z Syriusza B a kobieta z Grupy Oriona, gdzie hierarchia opierala sie na krolowej, matriarchalnym paradygmacie. Oboje byli pewni swych krolewskich korzeni. Gdy tych dwoje polaczylo sie w zwiazku malzenskim, ich potomstwo posiadalo cechy genetyczne z dwoch linii. Wlasnie z powodu tych cech, nowa rasa ktora powstala, zostala nazwana &#8222;Nibiru&#8221; co po Orioniansku oznacza &#8222;podzielony na dwoje&#8221;. To, czym wlasciwie oni sa-krzyzowka pomiedzy tymi z Syriusza B a rasa z systemu Oriona. Utworzyli nowe &#8222;plemie&#8221;, ktore rozrastalo sie przez conajmniej setki tysiecy lat. A wiec sa plemieniem, ktore potem powstalo rasa. (Collier ma te dane od Moraney&#8217;a, Andromedianskiego Kanclerza)&#8221; Wyglada na to ze sposobem dzialania Annunaki jest zostawic &#8222;prymitywny&#8221; gatunek, taki jak ludzkosc, zeby dorastal na powierzchni planety, kiedy bardziej zaawansowana rasa, taka jak Reptylianie, tworzy tak jakby rodzaj &#8222;druzyny zarzadzajacej planeta&#8221;, zeby nastepnie &#8222;zbierac zniwo&#8221; z ludzkosci w sposob, ktory pasuje interesom Annunaki, ktorzy natomiast okresowo wracaja zeby oszacowac &#8222;ludzki eksperyment&#8221;. Wyglada to tez na to, ze Annunaki tworza rodzaj srodka regulujacego, zeby byc pewnym ze bogactwa ziemskie i glownie luzkosc sa wlasciwie i odpowiednio &#8222;zarzadzane&#8221;. Annunaki maja zwiazek z ziemskimi Reptylianami, opierajacy sie na roznych historycznych uzgodnieniach ktore osiagneli, jesli chodzi o zarzadzanie ludzkoscia. Jest takze prawdopodobne ze maja tez pewien rodzaj ugody z Drakonianami , w jaki sposob moga ingerowac w swiaty gdzie Annunaki rozpoczeli &#8222;ludzkie eksperymenty&#8221;. Az wreszcie jest tez prawdopodobne ze niektorzy z grupy annunaki potajemnie zostali na Ziemi i przez to odgrywali role w tworzeniu elit ludzkich organizacji zeby nadzorowac ludzkie stosunki. Te &#8222;uklady&#8221; i/lub potajemna kontrola elit grup ludzi zalicza annunaki do KMPP. Wedlug zeznan sierzanta Deana, annunaki sa glownymi &#8222;graczami&#8217; w ludzkich stosunkach, i jest bartdzo prawdopodobne ze stanie sie to bardziej jasne, gdy ich rodzinna planeta. Nibiru, powroci w sasiedztwo Ziemi. Ten oczywisty powrot Annunaki wydaje sie byc &#8222;dzika karta&#8221; ktora niepoki narodowe agencje. Obawiaja sie one jaki wplyw ta rasa obcych bedzie miala na KMPP i wogole na ludzkosc na calym globie. Glownymi aktywnosciami Annunaki jest dlugoterminowy wplyw na evolucje poprzez grupy elit, systemy i instytucje i poprzez wplyw na ludzka swiadomosc. Wyglada na to ze konkuruja z Drakonianami o kontrole nad Ziemia. Glownymi globalnymi problemami w ktore sa wciagnieci sa dominacja nad elitami, religijny fundamentalizm, globalna kultura patrialchalna, kultura przemocy. Koniec czesci pierwszej, opisujacych tych &#8222;zlych&#8221;....cawaniakow:o))) Ufffff, ale mi to wzielo. Kopiujcie teraz to, drukujcie i czytajcie wszystkim, ktorzy beda tylko chcieli uslyszec prawde (bo wiekszosc co tu jest napisana to sie zgadza, jestem o tym przekonany na stowe). Najlepiej zeby ktos, kto ma samolot, wydrukowal to w milionach egzemplarzy i rozrzucil nad calym krajem...hmm...ale mam marzenia ;o)) Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i zycze milej lektury. Niech nas wszystkich prowadzi Swiatlo i Milosc!!!

Adamsie twój obszerny unaukowiony œciœle tajny raport można okreœlić tylko jednym słowem: "wspaniałe" .Nareszcie w polskim internecie podstawowe informacje o prawdziwym życiu biologicznym na Ziemi.

Bardzo wielkie dzieki dentaku, wspanialy robocie rodem z Nippon :o) Ktos to wreszcie musial zrobic ;o))). Wreszcie koniec z uluda, obluda, owijaniem w bawelne i robieniem ludzkosci w bambuko. Zadarli z niewlasciwa rasa!!! Moze to trwac tysiac, sto tysiecy, a nawet milion lat........ale nie wiecznie!!!!!!! Tym razem im sie nie uda, "rycerze Jedi" powstana i wroca z zdwojona sila!!!!!!! Czekajcie na druga czesc!! Pozdrawiam kosmiczni bracia i siostry!!!

:O Rany Boskie, ale dużo.Cudowne. Szczególnie to z rasami. mniam. nareszcie wiele info. o kosmitach. Brawo!

Gratulaje AdamS, sporo roboty wlozyles w to tlumaczenie a nie jest to proste. Skad tyle wytrwalosci i uporu? bo odwaliles kawal dobrej roboty!!! Pozdrawiam

spoko tylko ze cos się nie zgadza tutaj :400-700metrów i tylko 800 kg wagi??

POWIEM JEDNO.....KAWAŁ DOBREJ ROBOTY :o)

Adam Super Tekst Oby tak dalej......:)

NieŸle się napracowałeœ. Ciekawy tekst, a jeœli to prawda to tym bardziej...Zastanawia mnie ten wštek z 400-700 m i tylko 800 kg? hmmm... Teraz pewnie wrzucisz coœ o tych "dobrych" jak myœlę: Lirianie i cała reszta? :) Pozdrawiam :)

Adams,przepięknie to ukazałeœ,przecudownie:))) Dzięki Ci,że jesteœ!!! [%sig%]

Dziekuje bardzo wszystkim!! Cieszy mnie to, ze moja praca nie pojdzie na marne i ze pomoze ludziom zrozumiec, na czym stoimy:o) Postaralem sie to zrobic najlepiej jak moglem, chociaz wiem ze napewno znajda sie tacy, ktorym cos nie bedzie pasowalo ;o) Ale jak wiemy, zalezy to tylko od nas, jak do tych spraw podchodzimy. Kazdy ma swoja wlasna swiadomoc, swoje "wewnetrzne ja" i w zaleznosci od tego w jakim stadium rozwoju ono sie znajduje, w takim stopniu nasz umysl pozwala nam na przyjecie pewnych informacji. dariuss, jesli chodzi o te 400-700 metrow i "tylko" 800 kg.....hmm ja tych akt nie czytalem i nie bylem swiadkiem :o)) Ale moge napisac co ja o tym mysle, moje zdanie :o) A wiec tak...najwiekszy ptak na ziemi, strus afrykanski ma do 2.7 metra i wazy nawet do 160 kg....tylko jest tu jedno ale-on nie lata. Znow najwiekszym latajacym ptakiem jest kondor wielki. Jego wielkosc to 1.3 metra, rozpietosc skrzydel do prawie 3 m a waga....tylko 11 kg. A wiec jak na moj leb, a nie jestem zadnym naukowcem cos co lata to musi tyle wazyc, zeby potrafic sie uniesc (a nie mozna tego porownywac do samolotu, gdyz tu dzialaja inne sily). A ze Drakonianie sa tymi, ktorych w basniach nazywa sie SMOKAMI to jestem prawie na stowe pewnien. Obojetnie jaka bajke wezmiemy, to znajdziemy tam ziarno prawdy :o) No...ale to tylko takie moje zdanie :o) Jeszcze raz dziekuje wszystkim za mile slowa i prosze, jesli tylko ktos bedzie zainteresowany to czytajcie, drukujcie i rozdawajcie. Im wiecej ludzi bedzie wiedzialo, zda sobie z tego sprawe, tym szybciej to wszystko wyjdzie na jaw. Pozdrawiam serdecznie wszystkich!!

Oj, podczas pisania poprzedniego kawalka juz dwa posty :o) Dziekuje bardzo Satine :o) Ja dziekuje dziekuje ze wszyscy jestescie :o) Niebieski Orle, luknij wyzej :o) No ale ogolnie to tylko moje zdanie...prawdy dowiemy sie w swoim czasie :o) Tak, zabieram sie wkrotce [jeszcze dzis :o)] za tych "dobrych", o nich jest jeszcze widcej :o) Pozdrawiam kochani!!!

no kurde ja mam 170 wzrostu a waże aż 70 kilo ...cholera musze sie jednak gdzieœ udać:ppppppp

He he, wiesz co dariuss, nie ma co teraz wiele nad tym rozprawiac bo i tak tego nie wyjasnimy :o) Wszystko w swoim czasie;o) A tak poza tym to gdybysmy umieli latac, to chcielibysmy wazyc te 11 kilo kondora :o))) Wielu z nas juz ma klopoty podniesc sie na drazku a co dopiero w powietrze hehe :oP

spoko
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 219
Poprzednia strona | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | .. | 10 | 11 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.