Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Dziwne FOTO - Trzeba zobaczyć !!
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 66

aha, jeszcze jedno podam wam link do obrazka, nie wiem czy to nie fotomontaż, ale wygląda na autentyczne foto: wrzuciłem te foto na server byscie mogli sami ocenic www.nauka-jazdy.art.pl/wymiona/face.jpg pozdrawiam Mell

Nie bardzo Duchu a gdyby powiedzieli iż piramidy są tworem naturalnym uwierzył być, na marsie nie znaleziono życia, owszem znaleziono, więc i rzycie inteligętne mogło istnieć, a ludzie są dziś przeczuleni na punkcie sensacji, wiesz na marsie nie ma kilkutysięcy turystów jak w egipcie, więc mogą nam wmawjać co chcą, pokarzą zmontowane zdięcie z marsa i jak to zweryfikujesz...

hmmm... załóżmy że masz rację Sew... czemu ta organizacja nie przetrwała??? CZemu nie ma o niej zapisków? Skąd wiesz że służyli im królowie??? hmmm... w celu, planie i skutku nie o to mi chodziło do końca ale niech będzie:) hmmm... i tu jak nic zgadzam się z Duchem. Nie neguje tego, że mogła to zrobić obca cywilizacja - bo mogła... Ale ja wolę słuchać opinii świata naukowego niż ludzi. Ten świat raczej nie jest wplątany w spisek i dlatego nic by nie ukrywał... Twarz na marsie, czy tzw "piramidy" mogą ale nie muszą być tym czym sa widoczne. A zresztą zauważ ile nagle znalało się faktów < zaraz powykryciu "tawrzy" > - ktoś obliczył, że znajduja się na tej samej szerokości geograficznej co piramidy w gizie... Wierutne bzdury. mars nie ma takiego jak Ziemia wyznacznika. Południk 0 mógł być wyznacziny własciwie wszędzie... więc jest to bzdura. Zdjęcia były na tyle niedokładne, że nawet przy uzyciu najnowszego sprzętu iemożna dokładnie na 100% zidentyfikowac "twarzy". Naukowcy nagle znalexli piramidy obok "twarzy". Rzekomo te piramidy były ustawione w kierunkach płn-poł... co z takiego zdjecia wywnioskowac nie można... jest zbyt niedokładne. Tak... a najciekawsze jest obliczenie, że były one oddalone od siebie w stosunku 3 - 5 - 8... Co to niby ma być? Kto by się paprał taka robotą?? Rozumiem ustawić je w stosunku liczb pierwszych albo jakichś tam... ale nie przypadkowe liczby nie do końca dokładne... hmmm... A na koniec jeszcze późnijesze zdjęcia... No ja nie wiem co o tym myślec... uważam że mogła byc to jakaś cywilizacja równie dobrze jak mogłaby y.ć to gra światło cienia. < choć wolałbym cywilizację > Pozdrawiam :)

Jak już powiedziałem, sfabrykowali by dowolne zdięcie z marsa i my nie mamy jak tego potwierdzić, sam na marsa nie polecę, ale wiem jedno już było kilkadziesiąt zdięć NASA gdzie zabroniono się wypowiadać do dziennikarzy na ich temat, ta gra cieni i świateł to mi wygląda na próbę ukręcenia sprawie łba... ale się nie upieram nie ma jak zweryfikować... Wedłóg mnie zbyt ślepo wierzysz archeologom, nie rozumiesz nie twierdze iż cały świat jest w wielkim spisku, śą różni ludzie, ale przedewszystkim są tchóżlili, gdybyś wiedział Brat iż gdy powiesz prawdę, narazisz się na pośmiewisko, może nawet utratę pracy, a masz na utrzymaniu rodzinę, ja też bym nie mówił prawdy, może niektórzy ze światków dostali bezzwrotną zapomogę od rządu, niektórzy nie chcą opowiadać a rórznych przyczyn, a rządy mają tajną broń którą może im się uda wykorzystać... A organizacia, mówisz chyba o Bogach: "czemu ta organizacja nie przetrwała???" - do puki oni żyli to trwała, ale nic nie jest wieczne, statki się psuły, ludzie i obcy umierali, i powoli wszystko się skończyło... "CZemu nie ma o niej zapisków?" - owszem są zapiski, dowody kopalne, rysónki, i to nie jakieśtam wyjątki, setki a morze i tysiące dowodów, ale jak się wszystko ignoruje to i takie twierdzenia się pojawjają... Słyszałeś o książce "Zakazana archeologia" poczytaj, tylko najlepiej udokumentowane znaleziska przemawiające na kotrzyść teorji paleoseti, zebrali tam Tysiąc tak 1000 tylko najlepiej udokumentowanych znalezisk, które są ukywane, te gorzej udokumentowane są tylko w przypisach do książki...

aha Skąd wiesz że służyli im królowie??? Bo tak jest napisane czarno na białym....

Co do "Zakazanej archeologi" to jest to książka napisana przez dwóch gości związanych z Hare Krisna i starają się oni mocno udowodnić że na Ziemi przez ostatnie miliardy lat istniała jakaś potężna cywilizacja, udowadniają to na podstwie swych rzekomych odkryć i badań naukowych np. opisują przypadek z początku wieku, gdy w USA pewna pani paląc w piecu rozłupała bryłkę węgla a z niej wypadł dziwny naszyjnik z nieznanymi wzorami, czyli że w czasie gdy powstawał węgiel gdzieś w Karbonie gdy po Ziemi chodziły dinozaury komuś wypadł naszyjnik. Jak się pózniej okazało żródłem tej informacji była gazeta wydawana w tamtym czasie w ameryce o repertuarze gazety Skandale wydawanej u nas pare lat temu gdzie pewnie takie artykuły są obok informacji o ślubie pani Wilson z żyrafą z zoo której wzrok żyrafy przypominał męża.

Sew! Widzę że mamy podobne zainteresowania :] Musimy o tym pogadać. Polecam Ci książkę ,,Wimany i inne statki powietrzne hinduskich bogów" Mnóstwo dowodów, i na dodatek w całości przetłumaczony epos ,,Vimanika shastra" (chyba tak to się pisze). Książka jest wydawnictwa Amber (Jak zresztą większość mojej biblioteki) :]]] A co do twarzy na Marsie. Sew wysłałem Ci fajne zdjęcie. Szalenie nie dokładne ale dobrze ukazujące tą ,,Grę świateł". Posłałem Ci też jeszcze jedno zdjecie. napisz co o tym sądzisz bo to zdjęcie nie może być prawdziwe! jeżeli by się okazało że jest to byłby zdrowy odlot!! Dwoje ludzi spoglądających na rakietę... A co do wiman to może nie wszystkie uległy zniszczeniu przecież poto były budowane aby przetrwać tysiące lat. Czeba by się przejechać do Tybetu. Podobno mnisi baaaaaaardzo niechętnie o tym opowiadaja ale...trudno stwierdzić. tak czy siak dla mnie niezbitymi dowodami są: 1. Zeszklone miasta. 2. Starożytne baterie elektryczne 3. Aleja zmarłych prowadząca przez miasto Teotihuacan. (starożytne miasto wielkie jak cesarski Rzym)

Dobra Al gdy ktoś pisze takie ksiąrzki to zawsze się go posądza o sekciarstwo albo o chorobę psychiczną, i ty niczego tu nowego nie wymyśliłeś, co do otkryć, to to co opisałeś (o ile mi wiadomym jest) jest w przypisach do książki, i nie jest wzięte tylko z gazety, ale byli światkowie, jednak z powodu braku dowodów niepodwarzalnych, ta sprawa jest w przypisach do ksiąrzki, w samej ksiąrzce nie ma nic z ich badań, są badania archeologów i lódzi związanych ze światem nauki, ale tacy jak ty zawsze wygrzebią jakieś szczątkowe informacie i potem banie ludziom robią...

Sew nie stawiaj mnie po drugiej stronie barykady, ja też lubię te klimaty, książki samej przyznaje się nie czytałem, bazuję tylko na wiedzy z sieci i dobrze pamietam jak przez prawie dwa dni odnajdywałem różne strony z opisami odkryć z tej ksiązki o odnalezieniu tez w kopalni dziwnej twarzy i kilka innych, a także o opisie matod zamykania młodym naukowcom ust przez szanowne grona starych trepów profesorów. Myślałem sobie niesamowite rzeczy super książka, aż raz trafiłem na artykuł w Polityce na temat tej książki, właśnie na temat żródeł tych rewelacji i o samych autorach, jeden z nich jest szanownym guru i każe się nazywać Brapapatapakapa lub coś w tym stylu, drugi też jest blisko samej hare kryszna gdzieś indziej znalazłem opis wywiadów telewizyjnych w ameryce, szczegółów nie pamietam tyle tylko że się ośmieszyli i że zaczeli wyjeżdzać z kryszną. Ogólnie zapachniało mi książką podobnej do tych co są rozdawane na ulicach przez Hare kryszna tylko ze ta była ładnie ubrana w naukową i fachowo przygotowaną otoczkę. Jeżeli piszesz że jest tam okolo 1000 róznych przypadków, to jest możliwe ze są tam tez prawdziwe przypadki, jednak samą intencją napisania tej ksiązki byla chęć udowodnienia zgdonie z nauką kryszny ze na ziemi istniało jak pisałem wczesniej przez miliardy lat jakas cywilizacja w co juz napewno nie uwierzę.

Wieszw co chcesz jeśli dowody są naukowe to można przeczytać, nie znam się na naukach Harego ale wiem na iż Światkowie Jechowy nie są tak otwarci na pisma jak mówią, uznają te same pisma co chrześcijanie a resztę ukrywają, są tacy sami jak katolicy, i prawdy u nich nie znajdziesz... Aj sam uwarzam iż mogła istnieć jakaś wcześniejsza cywilizacja, i czytałem z nimi wywjad, nie było tam nic o Harym więc nie wierzę w takie rewelacje, po zatym już wielokrotnie zdarzało się iż jeśli ktoś coś o ufo udowodni to roby się z niego od rasisty po zchizofrenika, ja uwarzam iż nawet naukowca z jakiejś dziedziny można zagiąć, wystarczy zadać pytanie na które nie jest akurat przygotowany, i właśnie w taki sposów naukowcy twierdzą iż obalili nie jedną teorię, ja taki wywjad sam czytałem, nie było to nic innego jak naskakiwanie na odkrywcę ze wszystkich stron, nawet ty byś się przy takim nawale czasem kretyńskich pytań złamał...

nasza planeta ma ok 5 miliardów lat pierwszy nasz przodek stompał po ziemi 15 milionów lat temu pierwszy homo s. chodził 35000 lat temu sumerowie pierwsza cywilizacja żyli 6000 lat temu JAK widzisz ukształtowanie naszej cywilizacji i gatunku trwalo ok 1000000 lat, co działo się przez 4 pozostałe miliardy Bóg jeden wie, ok kształtowała sie planeta pierwsze komórki a przy okazji inni mieszkańcy??? Nie wiemy

Ja też uważam, że napewno istniała na Ziemi bardzo wysoko rozwinięta cywilizacja, problem jest tylko kwestia, kiedy napewno nie było jej w okresie karbonu, gdy powstawał węgiel, czyli jakieś 80mln lat (nie jestem pewny dokładnie, ale pewnie gdzieś tyle) a z tego właśnie okresu miały by pochodzić różne eksponaty znalezione w węglu, między innymi twarz odbita w węglu, tylko akurat wtedy natura jeszcze nie miała pomysłu na coś takiego jak człowiek czy małpa, byliśmy wtedy podobni raczej do szczura, nie mogłaby raczej być też to twarz kosmity, ponieważ nie wieżę by jakaś cywilizacja w nie zmienionej formie przetrwała 80mln lat po To by, po 80mln lat stworzyć kogoś podobnego do siebie, lub po 80mln lat natura sama stworzyła coś podobne do kogoś z przed 80mln lat to coś to my. Ja bym wszystkie niewyjaśnione odkrycia związane z człowiekiem umieścił bym w okresie, kiedy już człowiek istniał, czyli właśnie w okresie około 1mln lat do tylu. Oczywiście jest możliwe, że 80mln lat temu odwiedzała Ziemię jakaś inna cywilizacja, ale z nami, z naszym wyglądem z naszą percepcją i sposobem widzenia świata nie miałaby nic wspólnego byli by na przykład energetyczną krzemową chmurką

" królestwa im słórzyły " Twoje słowa Sew. Ale na tym temacie kończę wypowiedzi :) Pozdrawiam :)

kurcze, nie widziałam tego zdjecia, jeśli nie jest żartem grafików, to dziwne, że o niej nie słychac. Nie znam równiez twarzy w Chinach, ale to wynika z faktu, że stamtąd niewiele informacji do nas dociera. Dobrze strzegą swych tajemnic. Jakies szczątkowe informacje o piramidach, Dropach, niezadowalające) A godne to zainteresowania. przepraszam, że sie wtrące, ale mam uwagi. Nie wiazałabym jednak tej twarzy z twarzą marsjańska, bo: a) dlaczego upieracie się, ze akurat miałaby miec coś wspólnego, b) według ostatnich zdjęc pod innym kątem, twarz marsjańska znikneła! - obstaję za grą cieni. Leto czy ty nie przesadzasz, żeby natura stworzyła cos takiego? to chyba jakaś prowokacja. Nie wazne czyja to twarz, istotniejsze jak zrobiona. kto wyrzeźbił ją w górach? (nie rozumiem równiez jak mozna twierdzic, ze UFO cos zrobiło, z tego co wiem, ufo to niezidentyfikowane obiekty latające, nie wiem jak obiekty mogą rzeźbić - to na marginesie) jeśli nawet ludzie byli w stanie zrobić coś tak wielkiego, to pozostaje pytanie, w jakim celu az tyle poswiecenia. Zauwazmy, że wszystkie starozytne kultury zostawiły tak monumentalne twory. Tu szukałabym wyjasnienia. Co chcieli nam przekazać. To musiało być albo widoczne z daleka, z góry konkretnie, albo miało byc tak wielkie, zeby przetrwało tysiace lat. To wazne, żeby sie dowiedziec, bo musi to byc wazna informacja. Nikt nie buduje tak sobie czegoś podobnego. Jeśli była to jakas cywilizacja ziemska, która zniknęła, to mogła zniknąc tak jak dinozaury, w wyniku nagłego kataklizmu, nawet jeśli o nim wiedzieli to zadna technologia niebyła w stanie im pomóc (tu do Brata)- proponuje poczytać Buttlara A miasto mogło zostać zbudowane przy miejscu kultowym. A propos sfinksa, uważam, że twarz została dodana w czwartej dynastii faraonów, zdecydowanie proporcjami nie pasuje do reszty. myśle, że Egipcjanie odziedziczyli w spadku po przodkach Sfinksa i piramidy... Ale to juz inny wątek. A ponoc Sfinks kryje pod łapami biblioteke wiedzy... może ta nasza nieszczęsna ,,twarz nie wiadomo skąd" tez kryje cos we wnetrzu? [%sig%]

heh... powinna pomóc atlantydom powinna... i to nawet bardzo. My przeciez jako tak potrafimy przewidywać powodzie, burze, pogodę itd. Taki katakliam nie mógł spaść na cywilizacją bardziej zaawansowaną od naszej znienacka, bez ostrzeżenia... Natomiast co do twarzy to chyba troszkę przesadzasz Alfo... hmm... juz ktoś powiedział, że chciałby zobaczyć ją z góry i z drugiego boku... ja tez bardzo bym chciał... To jest naturalne i ja raczej nie mam wątpliwości... Pozdrawiam :)

Zdjęcie to raczej napewno jest fotomontażem, świadczy o tym choćby jego pochodzenie strona go.to/fanpic (juz nie istniejąca ) fanpic - zabawne zdjęcia, niewiem dokładnie gdzie są te ruiny obok twarzy, ale są bardzo znajome, i jakos nigdy obok nie było twarzy.

Słuszne spostrzeżenia AI :) ... Witam z powrotem na forum:) Pozdrawiam:)

czesc koedzy widzicie tez sie interesuje taki rzeczami i ciekawi mnie czy posiadacie jakies artykuly odnoscie starozytnych pism tybetanskich >Ostatnio poprzegladalem pare stronek i jedno co zauwazylem ze wszyskie te sprawy w jakis sposob sie lacza!! jezeli znacie jakies ciekawe artykuly na te tematy to prosze dajcie mi znac/zachodnie strony rowniez dzieki/a moze ktos zechce utworzyc jakas baze tych danych ,badz tez grupe osob !! jezeli tak to chetnie wezme w niej czynny udzial dzieki!! pozdrawiam

Ooo panie jarecki widze że mamy podobne zainteresowania. Ja posiadam całą Vimanikę Shastrę (czy jakoś tak) ale niestety nie w wersji komputerowej...

A co to Vimanika szastra ? Czy to jakaś szastra o latających pojazdach ? Nie no, zaraz nie słyszałem, ale brzmi nieźle, skąd to masz ?

"Vimanika Shastra składa się z prawie 6000 linii, czyli 3000 wierszy, pięknego sanskrytu, opisującego konstrukcje wiman, czyli aeroplanów..." Źródło ? No może nie najlepsze jak na teksty tego typu. Jest to książka "Wimany i inne statki powietrzne hinduskich bogów."
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 66
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.