| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Fundament wiary | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 289 |
|
Co jest dla was fundamentem wiary? co, co powoduje, że wierzycie i nie macie wštpliwoci. Osobicie czego takiego nie znalazłem i licze na waszš pomoc.
a może takiego czego nie ma?
|
|
|
Dla mnie zycie to takie jedno wielkie Online RPG.
ktos mowil, ze dlatego we wszechswiecie jest taki lad, bo tak uporzadkowala to sila natury i niekoniecznie jest to dzialalnosc Boga.
A jaka jest roznica miedzy Bogiem a sila natury?
|
|
|
roznica jest taka, że sily natury sa zauwazalne. A sily boskie sa widoczne wtedy, gdy wmowisz to sobie. czyli wierzysz
|
|
|
chcialem przez to powiedziec ze kazdy wszystko interpretuje jak chce. Np dl mnie zeszloroczne tsunami to wyrazna sila natury. Wiec wierzacy musi myslec ze to boska reka uczynila. Taka jest moja interpretacja
|
|
|
|||
|
ok łon mor tajm :
'' ... swiat dostrzec w ziarnie piasku
a niebo w dzikiej rolinie
życie w dłoniach zamknšć
a wiecznoć w godzinie ''
W.B.
pozdroman
|
|
|
Co wogole myslicie o Jezusie? Moze byl to ktos, obdarowany nieprzecietna inteligencja, ktora pozwolila mu stworzyc schemat dzilania,a co za tym idze pociagnac za soba tlumy? Watpie ze to syn bozy...
|
|
|
Jezus jak dla mnie był wysłannikiem z Nieba (czyli z Pozytywnej Cywilizacji Dusz), jego Dusza nie pełni funkcji Boga, lecz jest z najwyższego, dostępnego Duszom poziomu rodzin królewskich. Jezus jako człowiek wypełnił swš misję, jednak nie zabezpieczył swoich nauk i w zwišzku z nimi nie mamy oficjalnie dostępu do pełnej informacji. Nieoficjalne (nie uznawane przez KRzK) nauki Jezusa sš dostępne.
Pozdrawiam
|
|
|
Old a masz jakies dokumenty itp potwierdzajace twoja teorie? Nie chodzilo mi o wypelnianie przez Jezusa funkcji Boga tylko o to czy to syn bozy.
Skoro nie zabezpieczyl swoich nauk, to widac, ze troche nerozwaznie postepowal;-) No ale np luki w Biblii swiadcza o pewnych brakach w jego filozofii. Nie wiem jak mam sobi tlumaczyc osobe Jezusa. Mogla to byc postac rzeczywista jak rowniez fikcyjna. Wzmianki o nim sa tylko w Biblii, a to trochu malo jak dla mnie.......
pozdro
|
|
|
Co wogole myslicie o Jezusie? Moze byl to ktos, obdarowany nieprzecietna inteligencja, ktora pozwolila mu stworzyc schemat dzilania,a co za tym idze pociagnac za soba tlumy?
Hitler tez ja posiadał.
Watpie ze to syn bozy...
ja nie
|
|
|
tylko ze Adolf i Jezus to dwie inne osoby.
wykorzystali ten dar do innych celow jak nam wiadomo.
No ale sluszna uwaga, jednak wolal bym sie skupic na Jezusie
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 289 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |