Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Polska a kraj tolerancyjny?co sadzicie o gejach ?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 117

Jestem ,chetnie poznam wasze opinie czy jako czlowiek mam to ukrywac w tym kraju? Duzo moich znajomych, nie wiedzac o mojej orjentacji seksualnej akceptowalo mnie, po ujawnieniu wszystkiego zdania i opinie sie zmienily.Jestem ciekaw waszych opini:)

14-04-2005 15:55 Arwena napisała: > No przecież Pismo Œwięte uważa seks za grzech! Seks służy tylko do rozmnażania! Pismo Œwięte nie uważa seksu za grzech. Przecież już w pierwszych wersach Starego Testamentu po stworzeniu człowieka Bóg poznał, że było to [co uczynił] Dobre i nakazał mu rozmnażać się. > Myœlę, że Bóg wybaczy homoseksualistom ich NATURALNE POPĘDY. Jakże często odwołujemy się do Boga i Jego Prawa, kiedy przychodzi nam wydawać opinie o innych, rzadziej kiedy oceniamy siebie. Uważam podpieranie tej dyskusji pseudoteologicznymi argumentami za conajmniej nietrafne, bo nie jest to uniwersalny punkt odniesienia dla wszystkich. Tymbardziej jest to chybione w sytuacji, kiedy nie ma się wiekszej wiedzy w tym temacie: Bóg nie musi wybaczać nikomu jego skłonnoœci homoseksualnych, bo skłonnoœci homoseksualne NIE SĽ GRZECHEM o czym wiedziałby każdy katolik, gdyby tylko raczył zajrzeć do Katechzimu Koœcioła Katolickiego, tymbardziej, że to właœnie Jan Paweł II go podpisał (Czystoœć i homoseksualizm, kkk 2357). Jeœli już odwołujesz się do tego typu argumentacji, to grzechem sš dopiero czyny homoseksualne: ani Koœciół ani Chrystus nigdy nie potępia człowieka lecz potępia jego czyny a my powinniœmy prosić przede wszystkim o wybaczenie własnych słaboœci a nie zastanaiwać się czy Bóg wybaczy je innym. Jeœli zaœ idzie o Boże Miłosierdzie : miejmy nadzieje, że starczy go dla każdego, bo nie ma wœród grzechów œmiertelnych tych, które Boga mniej bolš a jeœli nawet już próbować je stopniować to przecież pierwszym przykazaniem dla chrzeœcijanina jest przykazanie miłoœci wpierw Boga a potem bliŸniego więc grzech nienawiœci, w stosunku do kogokolwiek jest największym pewnie wykroczeniem a grzechy wišżšce się z homoseksualizmem sš œmiertelne tak jak wszystkie inne cudzołóstwa. Oczywiœcie mogę o wiele bardziej rozwinšć swój wywód na gruncie bliskiej mi teologii ale jak już wspomniałem nie uważam za najszczęœliwszy pomysł odwoływanie się do wiary chyba, ze jest to wspólny grunt dla nas wszystkich. Gorošco pozdrawiam.

14-04-2005 16:20 Delta_Clipper napisał: > W gruncie rzeczy nie ma dowodów że dziecko wychowane w rodzinie homo będzie nienormalne. (...) Owszem ale spójrz na to ze strony dziecka, bo jeœli idzie o adopcję, to przecież właœnie dobro dziecka powinno być brane głownie pod uwagę. Takie dziecko będzie miało zapewne bardzo wiele problemów z akceptacjš w swoim otoczeniu, w szkole czy wœród kolegów. Poza tym trudno może mu być zrozumieć dlaczego jest w innej sytuacji niż większoœc jego rówieœników ( choć w takiej sytuacji sš też dzieci w rodzinach niepełnych i rozbitych) i może stanowić to dla niego poważny problem emocjonalny. W każdym razie ze względu na dobro dziecka, nie mozna godzić się na takie adopcje. Odpowiedz sobie na pytanie czy Ty jako dziecko chciałbyœ być adoptowany przez parę homoseksualnš. p.

Cytat:
Autor: Delta_Clipper (---.man.olsztyn.pl) Data: 14-04-2005 16:20 Nie demonizujcie Holandii - to porzšdny kraj.
to jak z tym efektem cieplarnianym?? :> [%sig%]

Byłeœ w Holandii? Mieszkałeœ tam? Znasz ludzi którzy tam mieszkajš - obcokrajowców i rodowitych Holendrów? Jeżeli nie to się nie wypowiadaj.

??!!¡¡¡¡¿¿

gejostwo jast subkulturš niszowš i tam powinno pozostać, niebezpieczeństwo demonstarcji swoich orientacji nie tylko gejowskich powoduje twożenie się cos w rodzaju układów mafijnych na zasadzie zyd popiera zyda, gej geja blondyn blondyna i tak dalej. Uważam, że gej powinien funkcjonować w społeczeństwie tak jak każdy normalny człowiek a nie obnosić się ze swojš odmniennosciš i tworzyć grupy nacisku. Jeœli chodzi o adopcję dzieci to jest robienie im wielkiej krzywdy - jak twój tata ma na imię Zbyszek a mama Wacek, nikt mnie nie przekona, że dzieci potrafiš być tolerancyjne (Marek zegarek, Jurek ogórek itd) można skrzywić dziecku psychikę na całe życie albo wychować "janczara". Marek

setxx prawdziwych przyjaciol poznaje sie ..... Ci co sie od ciebie odsnuneli kiedy ponali prawde o Tobie nie warci znajomosci z Toba Pozdrawiam

Może jedŸ to Amsterdamu. Tam 40% ludnoœci to pedały. [%sig%]

Odpowiadajšc tym co to o głupocie majš wiele do powiedzenia a niestety o genetyce i sposobach przenoszenia chorób (gdyż choroby ewolułujš), zakaŸnych niewiele. Ja wiem mieszkajšc w naszym kraju, że wszyscy sš wyrozumiali i tolerancyjni do kiedy się nie okarze, że trzeba by to pokazać na zewnštrz. Dlatego niemam być zamiaru nieokrzesanym hipokrytš. Igor

Naturalny jest instynkt rozrodczy (przedłużenie gatunku). Zrozum, nikt nie chce działać dla konca ludzkoœci. Prawem przyrody jesteœ negowany. A że jesteœ człowiekiem i nie masz naturalnych wrogów tak jak np sarny majš wilka to żyjesz sobie w miarę spokojnie. Trochę to jest brutalne, ale taki jest œwiat. Wiadomo, że z dwóch osobników tej samej płci nie powstanie nowe życie.

Ha,ha... Jakie glupoty niektorzy tutaj pisza, nie da sie tego czytac...Swiat jest brutalny bo "naturalny jest instynkt rozrodczy" ! Ludzie, a kogo ten instynkt interesuje ??? Jesli malo kto interesuje sie glodujacymi dziecmi, malo kto dba o efekt cieplarniany, wokolo wszedzie nienawisci i ludzi,ktorzy faktycznie kierujac sie instynktem zwierzecem (bynajmniej nie instynktem przetrwania) sklonni sa zabijac za rope, dolary czy sto zlotych w portfeluw to wiekszosc tych komentarzy jest po prostu smieszna.... Ludzie, moze warto zastanowic sie nad postrzeganiem swiata ? Przykre bardzo ale gdzie jak gdzie ale tutaj to sadzilem,ze ten temat powinien byc rozwazany w sposob bardziej duchowy a tu widze,ze wiekszosc porusza kwestie techniczne czy tez analizuje zwierzece instynkty :) Zalosne! Myslicie,ze w zyciu istnieja przypadki ? Ze jedna osoba jest gejem a inna nie jest to jest to zbieg okolicznosci, genetyczna pomylka a moze jedt w tym jednak jakies celowe dzialanie ? Moze warto sie nad tym zastanowic jakie zadanie na ziemi maja te osoby o innej orientacji a jakie zadanie maja te osoby,ktore maja orientacje "wlasciwa" ? Jesli uwazasz,ze masz prawo "wysylac pedalow na biegun" to moze zastanow sie nad soba, nad swoimi komplekasami, nad tym po co zyjesz....bo zapewniam Cie ze tak naprawde to jestes jedynie slabym czlowiekiem i nikim kto mialby prawo kwestionowac istnienie innego czlowieka....! Osobiscie zycze wszystkim zatwardzialym przeciwnikom gejow aby ta negatywna energia,ktora wysylaja nie wrocila do nich zwielokrotniona...Zycze aby oceniali ludzi po tym co robia a nie z kim sie caluja (banal ale jednak daleki od rzeczywistosci) i zeby jednak trafiali na gejow na ktorych zawsze mozna polegac niz na "normalnych",ktorzy wbiliby Wam noz w plecy z byle powodu....

i jeszcze post scriptum....: "Życzę ci, abyœ miał człowieka, który cie nie sprzeda nawet wtedy, gdy bedzie mógł dobrze na tym zarobić. Abys mógł spokojnie isc obok niego nie bojac sie, ze cie zepchnie z drogi. Abys mógł go puscic spokojnie przed soba wiedzac, ze ci nie zatarasuje przejscia. Abys mógł go zostawic poza soba bez strachu, ze ci wbije nóz w plecy. - Abys miał człowieka, który za te lojalnosc wobec ciebie nie zagarnie ci twojej wolnosci (...). Życzę ci, żebys nie sprzedał swojego przyjaciela nawet wtedy, gdy bedziesz mógł na nim dobrze zarobic. Abys go nie zepchnal w przepasc, abys mu nie tarasował drogi, abys mu nie wbił noza w plecy - abys za te lojalnooa wobec niego nie zazadał (...) nic w zamian...-? Zycze zrozumienia,ze kazdy ma prawo do swojego miejsca na ziemi...zarowno kobieta,ktora moze miec dzieci jak i ta ktora ich miec nie moze,zarowno murzyn jak i bialy, zarowno heteryk jak i gej.... Zycze zrozumienia,ze tak naprawde nie mamy prawa osadzac ludzi na podstawie ich seksualnosci bo tak naprawde nikt nie jest ani lepszy ani gorzszy a jesli sadzimy inaczej to uwazajmy zeby nie nadszedl czas kiedy to my bedziemy osadzani... Zycze po prostu wiecej milosci (i to najbardziej tej bezinteresownej!) a moze wtedy ten swiat wokol nas bedzie choc troche lepszy a ten pelen milosci swiat przed nami bardziej dla nas osiagalny i blizszy ...

toomek Popadasz w histerię, to mnie najbardziej u gejow denerwuje, ich żšdania żeby ich hołubić bardziej niż innych - patrzcie jestem gejem wszyscy mnie nie lubiš, jaki ja jestem pokrzywdzony, a ja chcę być lubiany przez was jak wasze koty i psy, a tak naprawdę gej to tylko pomyłka genetyczna i nie należy z tego robić problemu i dorabiać do tego ideologii bo za chwilę ktoœ napisze, że geje po przez swojš odmiennoœć to nadludzie i społecznoœć panów tego œwiata. Marek

Jak to ktoœ kiedyœ mšdrze napisał : "Dupa jest do srania, a nie do j ebania" :D A więc tak ja myœle, że w tym wszystki chodzi o współżycie. Nie wiem czy byłby taki problem z gejami, gdyby się powstrzymywali. Ktoœ tam napisał o lesbijkach. Cóż przyznam się widok dwóch zabawiajšcych się lasek jast też dla mnie przyjemny. Aha, ktoœ napisał, że to choroba, w pewnym sensie tak, ponieważ o ile się nie myle, jest to pewne zaburzenie w psychice. Pewnie jeżeli to czy ta jakiœ gej myœli sobie, że wcale nie jest chory psychicznie. Jednak moim zdaniem większoœć tego wynika ze wczeœniejszego dzieciństwa. Ale wsumie, geje, lesbijki sobie sš mnie to wiele nie obchodzi, mogš sobie być, chyba nikomu nie szkodzš, bo mi napewno nie, no mam małe zastrzeżenie co do adopcji dzieci. Nie wiem, czy dziecko chciałoby mieć dwóch ojców, a potem być wyœmiewane w szkole. Dzieci majš to do siebie, że nie bardzo rozróżniajš co jest dobre a co złe, wiec przezywanie, dogadywanie itd itp jest w szkole na porzšdku dziennym. narka.

Autor: ~jonson (82.160.97.---) Data: 14-04-2005 17:13 to jak z tym efektem cieplarnianym?? :> .,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,. Sam wiesz kolego jak jest.. bo jest chyba ? no nie ? };o) Ps.ping pong effect : 82.160.97.174, Mozilla/5.0 (Netscape), Windows XP (NT 5.1) <he! he!>

Witam! jak widze pan Igor nie tylko nie lubi gejow ale rownierz nie przepada za "niepolakami"... coz bowiem mialo znaczyc zdanie "...w twoich niemczech"...??? Panie Igorze, to nie moje niemcy... nie moje...

ja myœle,że jak chcš to majš prawo być gejami

Ja myœle że powinni się leczyć. [%sig%]

wyckret czy znasz kurację która zrobi z myszy wróbla, przypuszczam, że mšdra matka natura w ten sposób chce wyeliminować niektóre osobniki z dalszej reprodukcji. Marek

Cytat:
Re: Polska a kraj tolerancyjny?co sadzicie o gejach ? Autor: Delta_Clipper (---.man.olsztyn.pl) Data: 14-04-2005 17:32 Byłeœ w Holandii? Mieszkałeœ tam? Znasz ludzi którzy tam mieszkajš - obcokrajowców i rodowitych Holendrów? Jeżeli nie to się nie wypowiadaj. Odpowiedz na wiadomoœć Re: Polska a kraj tolerancyjny?co sadzicie o gejach ? Autor: Romek (---.adsl.anteldata.net.uy) Data: 14-04-2005 18:06 ??!!&#161;&#161;&#161;&#161;&#191;&#191;
byłem a to drugie to akurat nieprawda :P [%sig%]
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 117
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.