Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Księża-wpadki
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 62

Witam Napiszcie o wpadkach księży. Skoro kościółtak ingeruje w nas to proponuje by zajrzeć w jego dusze, ale od tej mniej świętej strony.

bracie a nie wolo pisac o wpadkach ksiezy? niby dlaczego? wiesz, kazdy pisze o czym chce. Zaloz temat Ludzie-wpadki. Tez bedzie ciekawy.

Witaj Bracie! brakowalo nam Ciebie.....

wiesz braciszku, kazdy patrzy na to swoimi patrzałkami i ma prawo do glosu a co do bezensownosci tematu to jak narazie jestes jedynym, ktory tak twierdzi. Wiadomo, ze xiadz to tez czlowiek jak ty i ja, ale czy fakt, iz jest ksiedzem zwalnia go z krytyki???

Zdecydowanie NIE! Jednak księża są podobnież wybrańcami Boga... Jak dla mnie nie powinni popełniac tak wielkich "grzechów" jakie popełniają coniektórzy. A co do mojej wiary... Nic nikomu do tego w co wierze. A jako, że nie lubię kiedy ktos się wtrąca do tego.. w ogóle nie lubię tematów religijnych (Bez obrazy Haghi :) ) potrafie być nie miła... i to bardzo. No i jestem uparta jak osioł, więc swojego "toku myślenia" będę broniła. :)

OK Gotuś, ale tematy religijne zawsze tworza dwa obozy na forum i potem jest fajna dyskusja

hmm -właśnie ,,-ksiądz ,który grzeszy-dla mnie jest świadectwem paradoksu, Taki człowiek nie powinien byc księdzem ,bo właśnie ON ma dawać świadectwo wszelkich wartości moralnych w imię sensu dla ocalenia duszy.Nie kto inny jak Ksiądz ponosi wielką odpowiedzialność za środowisko w którym [pełni] posługę i głosi praworządne przykazania ,,-ale jeśli słyszę że ksiądz ma kochankę -to cieszę się że nie jest pedałem -bo pederastia to dewiacja . O pedofilii już nie wspomnę . Postawmy stu księży pod ścianą i powiedzmy im wszystkim że -kto wierzy w Boga zostanie rozstrzelany,,, a kto nie wierzy nie zostanie rozstrzelany. Obawiam się że takich jak Maksymilian Kolbe ,było by nie wielu ,, Dobrze że nie mamy sposobu tego sprawdzić -bo chyba zasmucili byśmy się bardzo, a tak myślmy że księża są bliżej Boga ,-przynajmniej więkrzość z księży sie tak zachowuje ,zapominając że to właśnie księża są na posłudze. jednak są dziś nawet-księża z powołania -to oni nie pozwalają zwątpić w wartości o których mówili nam nasi rodzice ,kiedy byliśmy mali i czytaliśmy baśnie Andersena. acha -byłem w Licheniu,, widziałem ,-jestem zmartwiony,,moim zdaniem Bazylika w Licheniu jest najwiekrzym pomnikiem obłudy względem wartości duchowych. Byłem tam jak turysta i czułem się jak turysta, żal starszych ludzi mi bardzo było ,bo to oni czuli się jakby winni przed Bogiem że nie maja swojej tabliczki na ścianie za tysiąć złotych ,a ja w nich właśnie widziałem to co boskie-ich szczerą wiarę i szlachetną prostotę w swym zachowaniu. Licheń to fabryka pieniędzy ,nic więcej ale może się mylę ?może jestem przekorny?

Posłuvhaj Duchu, ja sie w pełni z tobą zgadzam. Licheń to fabryka kasy, nic więcej. Tak samo jak Radio Maryja oraz inne placówki kierowane przez kościół. Mieszkam w miejscowości, gdzie jest sanktuarium kierowane przez księdza. Mało tego, że karze swoim "poddanym" mówić sobie per doktor (jest dr-em teologii) to jeszcze z niego straszny materialista. No i ma kochankę. Wszyscy o tym wiedzą. I to ma być przykład?

dlatego ja dobrze się czuję w knajpie -bo tam są zwykłe zachowania -bez ściemy a w ryja mozna dostać za darmo a nie jak w Licheniu -*tabliczka za 1000 PLN. Co nie przeszkadza mi wcale wierzyć w BOGA i uznać za oczywiste i dobre -nauki CHRYSTUSA

Chrystus, Bóg, wiara- jak najbardziej, ale kościół jako instytucja to już nie.

Dokładnie. :)

Gotuś gdzie przebywasz gdy cie nie ma?

Ostatnio nocuje u kuzynek... Nie moge juz w domu wytrzymac.. Co nie zrobie to wielki krzyk na mnie :( no i ojciec wrócił... W każdym bądź razie, życzę każdemu wesołych świąt, smacznego jajka, żółtego kurczaczka i mokrego dyngusa. Pozdrawiam. :)

Haghi - wolno. A czy jest sens o pisaniu o wpadkach akurat księży? Po co? Czemu nie zakładaz tematu: wpadki policjantów, lekarzy, polityków, kierowców, kasjerek, malarzy etc etc etc tylko właśnie KSIĘŻY? odpowiedź jest prosta: Krytykować i wykazywać wpadki u innych ( szczególnie u tych, na których akurat jest moda ) jest banalnie prosto. Każdy niemądry tak potrafi. Znaleźć błąd u siebie - potrafi już niestety corz mniej ludzi... Zastanówicie się po co... sensu w tym nijakiego nie ma. Z okazji świąt wielkanocnych życzę wszystkim przeglądającym to forum wiele miłości, spokoju i radośc.. Wyrozumiałości dla innych, zrozumienia dla samych siebie. Braku egoizmu i pychy. Wszyskiego dobrego! Pax vobiscum :-) [%sig%]

MASZ RACJE BRACIE TWOJA KOCICA MIAUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Bracie nie pisze o innych ludziach, bo oni nie nakazują życia w ubóstwie, zgodnie z pismem św. itp. Księży się teraz krytykuje nie dlatego, że to modne, ale dlatego, że częściej dostrzegamy w nich zwykłych ludzi a nie duchowych przywódców. O mnie sie nie martw. Potrafie znaleźć błąd u siebie i potrafie o nim dyskutować. Pozdrawiam

Haghi świetnie - załóż więc temat: "Moje błędy" i zacznij w nim je wyliczać. Czy uważasz że taki temat byłby bez sensu? Poza tym do życia zgodnie z wiarą głoszoną przez księży ( m. in. ) przyznaje się około 1/3 populacji ziemskiej. Co daje na oko dwa miliardy ludzi. I te dwa miliardy to zapewniem nie tylko kapłani, ale także zwykli śmietelnicy. I ja też do nich należę. Pax vobiscum :-) [%sig%]

Nie założe tematu "Moje błędy" bo nikt mnie nie zna i byłoby to bezsensowne. Była to odpowiedź na twoje stwierdzenie "Znaleźć błąd u siebie - potrafi już niestety corz mniej ludzi... ". A ja umiem przyznać się do błędu. Nie chodzi o to ile osób w miliardach wierzy, czy o klasy społeczne, ale o zachowanie przywódców duchowych. Np o. Rydzyk, Paetz, lub też kustosz snaktuarium które jest w mojej mieścinie. Księża są ludźmi i mają prawo do błędu, ale niech nie uczą moralności skoro sami nie umieją żyć moralnie Widzisz w tym sens?

Bracie a dlaczego masz zawsze do mnie jakieś ale? Inni też tu piszą. Nie widzisz?

Mnie sie wydaje, że ma do Ciebie jakieś "Ale", bo to Ty założyłes ten temat... Gdybym to była np. ja... to prawdpopodobnie to "ale" byłoby do mnie... :P Pozdrawiam.

Też mi to tak wygląda.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 62
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.