| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| co oznaczają kręgi zbożowe? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 92 |
|
kręgi z tego co wiem mają nam przekazać jakieś informacje od obcych Jeżeli ktos wie co np. oznaczają ostatnie kręgi z Wylatowa i Inowrocławia to prosze o odp.
Chciałabym jeszzce wiedzieć czy kregi z wiadomością dotyczą danego terenu czy ogólnie Ziemi?
|
|
|
ja staram sie to traktować z przymrużeniem oka ale to co tam czytalem/widzialem i to co sam obserwowalem/obserwuje mnie przeraza ale trudno, czas pokaze co z tym wszystkim bedzie, jedno jest pewne, nie bedzie to jakas totalna apokalipsa, swiat sie nie skonczy tylko obecna rzeczywistosc, jednak jesli to sie rzeczywiscie stanie to wielu ludzi zginie, kto wie moze sam z tego calo nie wyjde ale co ma byc to bedzie :), mam podobne rozterki, tyle marzen ktore zaczalem urzeczywistniac i wszystko psu na bude ;)
Pozdrawiam
Be Happy
|
|
|
dysponuje ktoś starosumeryjskim alfabetem???
Jak wiadomo ta cywilizacja była najwięcej związana z obcymi, a ich znaki alfabetu nazywano piktogramami , tak jak wzory pojawiające się w zbożu. Może obcy przekazuja nam coś przez ten alfabet którego nauczyli się za bytności na ziemi i są nieświadomi że wyszedł z użycia jekieś 4000lat temu???
pozdrawiam:)
|
|
|
Tak sobie czytam wszystkie wypowiedzi Brata i z jedną na pewno się nie zgadzam! Z tą, że kosmici to idioci, bo nie umieją z Nami złapać kontaktu! A czy my (w sensie Ziemianie) umiemy się z porozumieć z kosmitami? I tu Cie mam, braciszku! Jeżeli my też nie potrafimy to znaczy, że też jesteśmy idiotami??
|
|
|
według mnie kręgi zbozowe są to być moze slady które zostawił statek kosmiczny obcej cywilizacji który chciał coś zbadać i to wszystko ostatnio takie znaki pojawiły się w polsce :D
|
|
|
a ja sie zgodze, ze to ciagle gadanie z bratem o bogu (prawie na kazdym topicu jest wzmianka) jest mega-nudne bez urazy ale zadnych nowosci sie z waszych dyskusji niedowiedzialem, a zajely one mnostwo miejsca na foorum. mowicie zeby ludzie na swiecie opamietali sie przed wojnami itp a sami nie umiecie opamietac sie przed wyzwiskami i dogadywaniem sobie LOL jutro wyjezdzam wiec mam nadzieje, ze kiedy wroce bede mogl poczytac duuuzo ciekawych wypowiedzi jak to bylo przed paroma miesiacami:) pozdr.
|
|
|
Te brat odczep sie od Boga itp.rzeczy , bo to nie ty jestes tu mądry wiec nie wiesz wszystkiegoco trzeba.
Jesli chcesz sie wypowiedziec to na temat:dlaczego jestem idiotą ??.
Zastanów się o kim i o czym piszesz!!!!
Pomyśl........
|
|
|
znowu odbiegacie od tematu!!!! kregi zbozowe to nie moga byc slady po statkach kosmicznych - http://www.cropcircleconnector.com/2003/2003.html wejdz i sam sie przekonaj, jest to ich przekaz, byc moze w jezyku/pismie sumeryjskim poniewaz to oni prawdopodobnie ten jezyk stworzyli i przekazali tej cywilizacji.
|
|
|
hmm... widzę że co jeden na tym forum to jest milszy... przynajmniej dla mnie. Ago... zawsze się zastanawiam co piszę i wcale nie twierdzę że jestem mądry. Jeśli odnosicie takie wrażenie to już nie moja wina... hmm... masz rację nie wiem wszytskiego co trzeba... a Ty wiesz? A idiotą jestem dlatego że jestem człowiekiem. W naturez ludzkiej leży idiotyzm. Nawet najmedrsi nie są bez skazy tej "choroby"... a tym bardziej ja, poniewarz najmędrszym w żadnym wypadku nazwać mnie nie można. A do Boga ja się nie przyczepiłem... hmm... to Wy przyczepiliście się do Niego... utyskując na Niego i nie wiedzieć czemu obrażając Go. Ja staram się w moich skromnych możliwościach bronić tego w co wierzę... Wy sie odczepcie a ja przestanę się bronić...
Natomiast Eh vel Masz pełną rację. Takie dyskusje są dla niektóryh nudne i nie dziwię się im. Dlatego przenosimy się z tym na jeden wątek i tam kontynuujemy... < choć i to nie jest do końca pewne > hmm... a jeśli chodzi o "skakanie sobioe do oczu" to przepraszam za nie z mojej strony. Jeśli tak robiłem to robiłem to w złości i zarzenowaniu... a nie są one najlepszymi doradcami.
Paullo... My zakładamy że kosmici sa lepiej rozwinieci od nas. W tym przypadku Twoje wywody nie maja najmniejszego sensu. Bo jeśli są od nas mądrzejsi < co jest podobno pewne > to znaczy że powinni znać nasze języki i powinni umieć kontaktować się z nami. No chyba że chcą nas znszczyć a wtedy porozumiewać się z nami nie muszą. Paullo my zakładamy że przy nich jesteśmy idiotami. Zresztą, podam jako ciekawostkę z którą absolutnie się nie zgadzam, że nie tak dawno dowiedziałem się od Wintera że 90% ludzi na ziemi to zmanipulowani kretyni, 9% półoświeceni ale nadal głupi ludzie, natomiast 1% to oswieceni inteligenci... :)
I faktycznie wróćmy do kręgów zbożowych. To znacznie ciekawsze niż przekomarzanie się. Jeśli chcecie odpowiedzieć odpowiedzcie na którymś z wątków Leto < Leto vs Brat... czy inne podobne ;) >
Ja hmm... nie przychylam się do żadnej teorii powstawania kręgów. Żadna do końca mnie nie przekonuje, ale każda jest możliwa... hmm... może zróbmy głosowanie??? Są trzy podstawowe teorie dotyczące powstawania kręgów:
1. UFO
2. LUDZIE
3. NATURA
Za którą z nich jesteście???
Pozdrawiam :)
|
|
|
A czy można za którąś być nie znając do końca faktów i rzeczywistości ? Za kogo nas masz ? Za ludzi wierzących ? Trafiłeś niestety na głęboko mysląćych...
|
|
|
Winter daj juz spokoj z wiara dobrze? Nie nudzi Cie to? Podyskutuj tu z nami o kregach, co o nich wiesz/czytales itp. a nie tylko czepiasz sie wiary/Boga, jesli jestes niewierzacym to Twoja sprawa i nikomu nic do tego i Tobie nic do tego jesli ktos jest wierzacym. Bracie obejrzyj te kregi zbozowe z tej strony co podalem wczesniej i pomysl czy rzeczywiscie moglyby powstac naturalnie lub z pomoca czlowieka? Jestes wierzacy wiec powiniennes dopuszcac mozliwosc istnienia innych cywilizacji. Czemu z nami sie nie kontaktuja? Moze nie chca nas straszyc? Moze znaja nas lepiej niz my sami? Moze kontaktuja sie tylko z wybranymi przez siebie jednostkami np. za pomoca channelingu, a kregi zbozowe to ogolne info dla reszty.
|
|
|
Może... i tu masz rację. Czyli ludzie odpadaja - można ludźmi wytłumaczyć kilka kręgów ale nie wszytskie.
Pozostaje NATURA I UFO. Za czym jesteście?? Bo napisałeś o UFO a co myślisz o naturze???
|
|
|
Jestem calkowicie przekonany ze to robota "szarakow" :), zreszta gdzies widzialem amatorskie nagranie wideo pokazujace przelot dwoch swietlistych kul i powstajace pod nimi w mgnieniu oka wzory w zbozu. Moze pewna czesc kregow to wynik dzialania naturalnych sil, jednak takie krego sa zwykle bardzo proste i nie przedstawiaja niczego ciekawego oraz nie posiadaja tak dziwacznych wlasciwosci jak te zrobione przez UFO.
|
|
|
A ja oglądałam program i tam mówili ze te znaki to moga byc stare litery celtyckie i niektóre piktogramy zostały odszyfrowane np. cztery kółka połączone ścieżkami oznaczały "wyższośc ducha nad materią"
|
|
|
hmm... Antonio - piktogramy piktogramami ale ja w nie nie wieżę... hmm... ale Kręhu zbożowy ja dotarłem też do nagrania na którym widać było ciemne chmury, i strtaszliwy wicher...a ludzie filmujący akurat pole zboża zobaczyli jak zboże się wygina < mówią że zerwał się gwałtowny wiatr > Ale UFO nie widzieli ani nic... hmm natomiast dziwaczne właściwości... jakies podobno sa ale tylko w niektórych przypadkach... A poza tym... czemu nie ma takich znaków gdzieś indziej??? Na kamieniu, na liściach, na pustynnnych piaskach, na błocie etc???
Ja nie mam własnej opini o powstawaniu kręgów dlatego mozna mnie przekonać do każdej racji...
|
|
|
Kręgi zbożowe w większości (Obecnie) są wynikiem głupoty (?) ludzi... Pierwsze kręgi zbożowe zostały zrobione przez przedstawicieli obcej cywilizacji i ręcze za te słowa. Obecnie wielu chorych (?) ludzi bawią się z tej poważnej sprawy i robią takie kręgi, tworząc je w kilka godzin. Ale trzeba wziąść pod uwagę fakt, że wiele kręgów jest tak zbudowanych, że ich stworzenie wymagałoby po pierwsze sporej grupy ludzi, po drugie: tworzenie ich zajęłoby im wiele czasu, a na to nie mogą sobie pozwolić i wreszcie po trzecie: stworzenie ich wymagałoby ciągłej obserwacji z góry i to z wysoka, więc mósieliby mieć dostęp np. do helikoptera... natomiast większość kręgów powstaje nocą więc obserwacje z góry byłyby co najmniej nie poważne. Wykluczam możliwość tworzenia kręgów przez naturę, gdyż są kręgi tak skomplikowane i wręcz INTELIGENTNE, że natura nie jest w stanie stworzyć czegoś takiego. Jest jeszcze jedna kwestia. Badania przeprowadzone na terenie kręgów (prawdziwych) wykazały, że jest tam podwyższone znacznie pole magnetyczne a trawa jest wywinięta spiralnie zawsze w ten sam sposób i w dodatku nie zwykle równomiernie czego nie dałoby się uzyskać przy użyciu np. wygniataczek... Wracając do tego pola to jest ono takie samo jak to, które znajduje się w piramidach. Nie mam na myśli tylko piramidy Cheopsa, gdyż każdy przedmiot przypominający piramide(we wnątrz pusty) i USTAWIONY W ODPOWIEDNI SPOSÓB daję takie pole, które m. in. leczy... Nie potrafie wyjaśnić jaki jest cel tych zbożowych graffitti i co ich twórcy chcą przekazać. Jest to o tyle dziwne, że mimo, że wierze w istnienie obcych cywilizacji, ale jestem przekonany, że nie chcą się oni z nami skontaktować (to jest inny temat do dyskusji) (...) cdn.
|
|
|
hmm... no dobra... ale... nie zakładasz że ludzie są na tyle inteligentni że poradzą sobie z kształtem skomplikowanym ale w kilka nocy??? < tak w klika > Czy nie sądzisz, że podczas pierwszej nocy zaznacza w umówiony sposób środki kręgów? Potem dokładnie w następnej je wymierzą i przygotują podłoże? Następnej Zrobią coś jeszcze innego? A ostatniej dopiero " na gotowe " wyślą tumany ludzi i stworzą to przez noc??? To nie jest takie trudne. Natomiast jeśli chodzi o naturę to... stworzyła człowieka - mózg człowieka jest tak skomplikowany że nie sposób go odtworzyć... ani wogóle żadnego życia nie sposób odtworzyć... sądzisz, że w takim układzie natura nie poradziłaby sobie z marnym, wręcz banalnym kręgiem zbożowym??? Ja uważam że poradziłaby sobie bez najmnijeszego problemu...
A o polu to szczerze nic nie wiem... ale o uzdrawiających własciwościach piramid słyszałem ale nie zdarzyło mi się słyszeć o tym, żeby wykryto w nich jakies pole magnetyczne odbiegające od normy... podobnie zreszta Stonehange... no niby coś jest ale nie ma...
|
|
|
Tak.. ale natura radziła sobie z mózgiem człowieka przez tysiące lat w procesie ewolucji i myśle ze stworzenie go miało jakiś przynajmniej dla nas ważny sens. ALE jaki sens miałoby tworzenie przez nature jakichs kregów w zbożu czy w śniegu (bo o takich tez słyszałam) kregi chyba nie mogą ewoluować co nie?
i nie maja zadnego przynajmniej dla ludzi sensu.
a ... fakt jednak ze ludzie zawsze zanim doszli do jakiegos wniosku minęło duzo czasu. moze uda nam sie kiedys te kregi rozszyfrowac i nie beda juz tak bezsensowne
|
|
|
Każdy ma swoje zdanie. Ja wykluczam, w tym siły natury. Natura stworzyła człowieka? w pewnym sensie tak. Ale o stworzeniu człowieka też można dyskutować. Jeśli chodzi o ludzi to w kilka dni możnaby stworzyć skomplikowane znaki lecz jak już mówiłem potrzebowaliby do tego helikoptera lub jakiejś bardzo wysokiej platformy lub dźwigu do obserwacji pracy z góry, gdyż symetria jaka jest zachowana w kręgach jest tak doskonała, że człowiek nie jest w stanie takowej stworzyć z ziemi. Natomiast jest mase dowodów i zeznań wiarygodnych świadków np. pilotów, że kręgi powstawały w jedną noc lub nawet w odrębie kilku godzin. Kiedy pilot przelatywał o 14.00 kręgu nie widział, a gdy leciał dwie godziny później to krąg istniał i to nie zwykle okazały. Jak to wytłumaczyć? Oto kilka właściwości PRWADZIWYCH PIKTOGRAMÓW ZBOŻOWYCH: 1. powstają wyłącznie na terenach, gdzie gleba jest bogata w węglany wapnia (ziarna talku) 2. W ODRĘBIE PIKTOGRAMÓW STWIERDZA SIĘ ZNACZNE ILOŚCI NAMAGNESOWANYCH ZIARENEK FERRYTOWYCH I MIKROSKOPIJNYCH KULEK KWARCOWYCH (SiO2)... ZIARNA KŁOSÓW SĄ NA NABRZMIAŁE I NA OGÓŁ PĘKNIĘTE W TAKI SPOSÓB, JAKI MOŻNA ODTWORZYĆ WKŁADAJĄC JE DO KUCHENKI MIKROFALOWEJ... 4. i tu ciekawa obserwacja, że nad powstającymi kręgami zbożowymi z reguły obserwowane jest wcześniejsze pojawienie się tzw. kul plazmowych, nazywanych potocznie DOMENAMI PRÓŻNIOWYMI.
|
|
|
I jeszcze raz podsumuwując: Ci którzy tworzą kregi te najbardziej skomplikowane(fałszerze czy też ktoś INNY)okazali się istotami BARDZO wykształconymi, obznajomymi z wieloma różnymi gałęziami wiedzy. dysponują oni BEZSPRZECZNIE NIEZWYKLE WYRAFINOWANĄ TECHNOLOGIĄ, umożliwiającą wygniecenie w zbożu skomplikowanej figury o ogromnych rozmiarach i pożądanych kształtach. NIE JEST TEŻ MOŻLIWE, by uczynić to za pomocą zwykłych narzędzi fałszerzy kręgów, jakimi były dawniej sznurek i deska... Są piktogramy które MUSIAŁY BYĆ stworone wyłącznie z góry i to metodą techniki mikrofalowej. A taki sprzęt obecnie posiadają tylko współczesne jednostki wojskowe przeznaczone do zadań specjalnych.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 92 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |