| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Rydzyk na Prezydenta | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 76 |
|
Po przeczytaniu informacji na portalu Onet o wczorajszym spotkaniu w Sali Kongresowej wyznawców o.Rydzyka i tworzenia partii politycznej pod jego kierownictwem ( oczywiście duchowym ) mam obawy ,ze do 2012 roku nie dotrwamy Rydzyk nas zutylizuje wcześniej .
Pozdrawiam wszystkich wolnomyślicieli i wizjonerów
|
|
|
Tylko nie LPR bo grozi nam powrót do średniowiecza z państwem wyznaniowym i podatkiem na Kościół, zakazami antykonepcji, rozwodów i wolnych związków.
|
|
|
Ja poperam zakaz antykoncepcji bżydze się hmoseksualizmem i uwazam że powinien być leczony... jestem przeciwnikiem eutanazji (czytałem kilka książek o tym) aborcja - pozostawie to bez komentaża gdyż hlokaust przy tym to pikuś...
A państwo kościelne wcale mi nei przeszkadza... a co do LPR to moim zdaniem jest jeszcze zamało prawicowe...
A ci co mówią że skrajna prawica to faszysći są za przeproszeniem idiotami... faszyzm jest skarjną lewicą... i jak ktoś sie uczy historii to wie do jakij parti nalezał Hitler...
|
|
|
Dlaczego jesteś przeciwko antykoncepcji.
Włazisz z buciorami do łóżka. Jak ci się nie podoba to nie stosuj.
A co myślisz o mieszkaniu bez ślubu? Też chcesz zakazać?
Prowokujesz czy tak myślisz?
|
|
|
O czymś sobie przypomniałem to ze strony Tygodnika Powszechnego
państwo wyznaniowe
OPOKA
W KRAJU 38(59)
Kórnik lipiec 2001
Wydawnictwo seryjne, ukazujące się w nieregularnych odstępach czasu
pod redakcją Macieja Giertycha
Adres: ul. Parkowa 19/8, 62-035 Kórnik.
"Marzy mi się Polska i Europa, w której państwu nie będzie wolno rozwiązywać ważnie zawartych związków małżeńskich, nie będzie się traktować związków cudzołożnych na równi z normalnymi, nie będzie się tolerować zboczeń, nikomu nie będzie wolno zabijać nienarodzonych dzieci czy niedołężnych starców, policja będzie chronić obywateli przed przestępcami, a nie władzy przed obywatelami, gdzie tak będzie znaczyć tak, a nie - nie, bez światłocienia. Nie tylko nie chcę referendów, ale nawet dyskusji nad dekalogiem czy innymi normami naszej wiary - niech obowiązują z zasady. Nawet przykazania kościelne niech obowiązują. Świętujmy niedziele i święta, a nie walentynki, haloween czy dni' wiosny, wagarowicza itp. Komuż miałoby przeszkadzać, że w wojsku, w szpitalach, w więzieniach, w stołówkach szkolnych i zakładowych we wszystkie piątki podaje się potrawy bezmięsne? Któż straciłby na tym, że nieobyczajne filmy, reklamy i prasa byłyby zakazane? Czy to tak trudno przepędzić agencje towarzyskie i prostytutki z naszych szos? Potrzebna tylko wola państwa.
Czy kiedykolwiek uda nam się taką wolę państwa wykrzesać? Ufam, że tak. Ufam, że nadchodzi czas kontr-liberalizmu, spóźniony, bardzo spóźniony, ale nadchodzi. Ufam, że powróci czas katolickiego państwa wyznaniowego, jak w średniowieczu. Ufam też, że właśnie Polska może być tym krajem, który rozpocznie proces odnowy - jak kiedyś kontr-reformację, jak niedawno Iran w islamie."
Właśnie tu jest i będzie państwo wyznaniowe: pod przywództwem Ligi Polskich Rodzin!
No i co?
|
|
|
Aleks.....
troche wiecej wiedzy..... Wiara nie wyklucza Wiedzy..... Homoseksualizm nie jest choroba..... Od prawie 30 lat nie ma go na liscie chorob WHO.....
Przeczytaj PLEC MOZGU..... czesiowo sie zdeaktualizowala, ale dlatego, ze neuropsychologia jest nauka rozwijajaca sie..... generalne zalozenia sa aktualne....
Wychodzac z blednych przeslanek, nigdy nie dojdzesz do prawdziwych wniosków....
pozdrawiam.....
|
|
|
"Pachnie buntem" - wstrzasajacy artykul o sytuacji w Polsce :
http://www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2005031202
|
|
|
Żydzi też są ludżmi to tak dla przypomnienia.
Rydzyk i jego zgraja fanatyków też mi nie przeszkadza.
Banda złodzieji z SLD na czele z Kwasem niech sobie egzystuje.
Kler ze swoimi neoinkwizytorami - przepychem Vatycańskim i skarbami zrabowanymi przez 2000 lat , niech będzie .
Najbardziej przeszkadza mi zawiść , nietolerancja i wydawanie osądów na inne osoby. Żal mi jest dzieci , które umierają z głodu lub braku pieniędzy na lekarstwa .
A inni pracują nad nową bronią czy budują nowy Bank .
Naszczęście życie na ziemi jest tylko przystankiem - nadzy się rodzimy i tacy odchodzimy .
Czas jest bliski więc Ci którzy jeszcze są zaślepieni mamoną niech się opamietają .
Jezus Chrystus Niech prowadzi tych którzy chcą zmiany i szczęścia a tych którzy śpią niech obejmie ochroną i doprowadzi do przebudzenia .
Bracia i Siostry czas już nadszedł pieczęć z ostatnim kodem została złamana .
To co zakryte zostanie odkryte.
To co na dole jest na górze.
To co jest wewnątrz jest na zewnątrz.
Od dnia 13 marca zaczyna się wibracja komórek macierzystch .
Zaczyna się przemiana .
|
|
|
Remigius ale nie uwazasz chyba że homosuxulaizm jest normalny i naturalny, jest ot wypaczenie które da sie leczyć, człowiek żadko się z tym rodzi naogół ci c sie urodzili homosexualistami są w ukryciu i nie obnosza sie z tym... a te wszystkie parady miłości itd. Wszystkie pocedery homoseksulane i obnoszenie sie tym to poprostu uleganie modzie - modzie na homoseksulalizm... wystarczy poczytac wschodnie kolorowe gazety gdzie mówie sie jak to dobzeżyje sie 2 tatusiom a jaka błupota jest bycie hetero itd... obecna w europie moda na laictwo mnie przeraża i to co sie teraz dzieje to sie w głowie nie mieści !!! może uznacie mnie za fanatyka ale dużo sie nad tym zastanawiałęm i doszedłęm do wniosku że w tych czasach trzeba mocno opowiedziec sie po jakiejś stronie... nie bede letni bede stał jak fanatyk po stronie DOBRA i PRAWDY która idzie w parze z wieloma religiami ja jestem chrześcijaninem (akórat tak sie złożyło mogłęm być arabem hindusem lub kimkolwiek innym, trafiłem na chgrzescijaństwo i dlatego jestem chrześcijaninem, moim zdaniem nie ma złych i dobrych religi [nie mówie o sektach] a każdy człowiek wierny swojej religi czy to Arab czy chrześcijanin itd dostąpi zbawienia...) i jestem wierny prawom kościelnym... zastanawia mnie wiar w nic - ateizm czy oni dostąpią zbawienia... oni są letni, to oni stanowią trzon laictwa któremu sie przeciwstawiam...
|
|
|
Absolutnie nie neguje Twego prawa do wlasnego zdania..... :)
Chciałem tylko zwrócic uwage, ze homoseksualizm jest jednak normą....
Wystepowal ZAWSZE, w dziejach ludzkości. To Fakt. Co do tzw poprawnosci politycznej, to niestety, w niektorych dziedzinach posunieta jest za daleko....
Ale to juz moje, prywatne zdanie....
Pamietaj jednak, ze Kosciól to takze TY, i Twoje zdanie i postrzeganie swiata rzutuje na Jego obraz.... Kosciól tez moze ewoluowac..... Wiesz, ze prof Michal Heller, jeden z najwiekszych Polskich astronomów jest Jezuitą? Ale jest tez naukowcem....
Jedno nie przeczy drugiemu.....
Pozdrawiam..... :)
|
|
|
A czy ja mówiłem że przeczy ?... ale jednak homoseksualnizm jest wynaturzeniem i nie jest biologicznie "porzyteczny" nie prowadzi do wydania potomka itd... a jak juz mówiłem większosc homoseksualistów robi to na pokaz tylko dlateg że teraz jest taka moda...
Kościól ewoluuje... wielokrotnie zabrania niektórych żeczy (nowych) które nie są do końca pewne pod względem moralnym... lecz jeśli hodzi o homoseksualizm to jest od wieków i jest przez Boga tępiony jak i inne zbyt śmiałe akty seksualne... (sodoma i gomora)
PS
nadal uwazam ze t forum nie jest do takich tematów proponuje skończyć temat ;)
Pozdrawiam
|
|
|
wtrącę ,tyle że bardziej dosadnie
homoseksualizm ,jest dewiacią a kto przyczynia sie do upowszechnienia że to [norma] -jakby popiera owe dewiacie
Homoseksualizm jest patologią zdrowia psychicznego,obnoszenie się i akceptacja [manifestacji]
jest społecznym wynaturzeniem,zatem -kto akceptuje homoseksualizm -jest moralnym dewiantem.
|
|
|
Jakby wystartował to zdobyłby chyba 15-20% bo tyle chyba jest oszołomów
|
|
|
licznik
1 były prezydent, Lech Wałęsa, zaprotestował przeciw manipulacjom Radia Maryja
3 media - Radio Maryja, TV Trwam i "Nasz Dziennik" - należą do imperium o. Rydzyka
14 lat temu o. Tadeusz Rydzyk założył Radio Maryja
60 lat ma o. Tadeusz Rydzyk
440 zł kosztuje zestaw satelitarny do odbioru TV Trwam
1600 zł za semestr płacą studenci Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Mediów założonej przez o. Rydzyka
15 tys. m2 będzie zajmował akademik budowany przez o. Rydzyka w Toruniu
64 TYS. zestawów do odbioru TV Trwam wyprodukowała firma Datcom
250 TYS. egzemplarzy wynosi nakład "Naszego Dziennika"
1,3 MLN zł kosztowały urządzenia techniczne do produkcji TV Trwam
1,5 MLN zł kosztuje maybach, którym rzekomo miał jeździć o. Tadeusz Rydzyk
5 MLN zł zebrało stowarzyszenie Solidarni ze Stocznią Gdańską, które założył o. Rydzyk
5,5 MLN Polaków regularnie słucha Radia Maryja
43 MLN zł - na tyle oceniają architekci koszty budowy toruńskiej siedziby TV Trwam ? - tyle jest warte imperium o. Tadeusza Rydzyka
|
|
|
Jestem mlodym sluchaczem RM, znam srodowisko RM i jestem zaszokowany wasza ciemnota i niewiedza, chyba nigdy nie sluchaliscie sami Radia, na ktore tak napadacie, mowicie o wolnosci, a wyzywacie i opluwacie ludzi ktorzy kieruja sie dobrem i wiara. Co za obluda. Powtarzacie klamstwa o Maybachu (dawno zdementowane, a jak ktos jest taki madry to prosze o fotke maybacha na terenie RM). NIe chcecie to niesluchajcie tego radia, ale dajcie innym wolnosc do myslenia i decydowania kogo chca wspierac. Spadam stad bo robi mi sie niedobrze. EFFATHA!!!
|
|
|
Partia Maryja
Najbliżsi współpracownicy o. Tadeusza Rydzyka tworzą nową partię. Ma ona błogosławieństwo ojca dyrektora, potężne struktury w postaci Kół Przyjaciół Radia Maryja, zrzeszających ponad 200 tys. osób - i jasny cel: wygrać najbliższe wybory.
Jak pisze "Gazeta Wyborcza", partię organizuje fundacja Nasza Przyszłość - Polska blisko związana z Radiem Maryja i "Naszym Dziennikiem". Zdaniem Gazety Ojciec Rydzyk chce stworzyć silne ugrupowanie, które po wyborach przejmie władzę.
- Na razie zwolennicy Radia Maryja są przede wszystkim silną grupą nacisku - powiedział w rozmowie z Radiem GRA politolog, profesor Roman Backer.(RADIO GRA/GW)
Wygramyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
|
|
|
Rudy Rudy Rudy Rudy Rydz leppszy niż maślaczek
Mamy kasiore i to was boli zawistni forumowicze
|
|
|
Jan Kobylański, milioner z Urugwaju i sponsor o. Rydzyka sfałszował zaświadczenie Międzynarodowego Czerwonego Krzyża, że był więźniem obozów koncentracyjnych. Dotarliśmy do oryginału i podróbki. Oba dokumenty mają tę samą datę, numer sygnatury, identyczne podpisy i stemple. Przerobiono imię i rok urodzenia
|
|
|
IPN odnalazł dokumenty, z których wynika, że podczas okupacji, w 1943 r., Jan (Janusz) Kobylański denuncjował Żydów. Może to być podstawa do ekstradycji Kobylańskiego. Zbrodnie ludobójstwa nie podlegają przedawnieniu
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 76 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |